X

Iohannis, criticat de OSCE pentru implicarea în campania electorală

Implicarea președintelui Klaus Iohannis în campania electorală este o încălcare a standardelor internaţionale şi a angajamantelor pe care ţările membre OSCE şi le-au luat, pentru a nu amesteca funcţiile şi instituţiile statului în lupta politică, se arată într-un raport întocmit de reprezentanții OSCE, care au monitorizat alegerile din România.

„Preşedintele şi-a exprimat clar, în mod frecvent, preferinţele politice în intervenţiile publice făcute în perioada premergătoare alegerilor. Acest lucru a dus la o estompare tot mai mare a liniei de demarcaţie dintre prerogativele sale oficiale şi campania electorală, ceea ce reprezintă o încălcare a standardelor internaţionale şi a angajamentelor luate de toate ţările OSCE pentru a păstra o separare clară între stat şi partidele politice.

Monitorizarea mass-media este un element esenţial al oricărei misiuni de observare a alegerilor de către ODIHR. Am constatat că, deşi spaţiul mediatic din România este divers, el este în mare măsură polarizat politic. Majoritatea canalelor tv pe care le-am monitorizat au prezentat numeroase ştiri despre preşedinte, cu transmisiuni în direct ale conferinţelor sale de presă, ceea ce uneori a rezultat într-un avantaj clar pentru partidul său.

De asemenea, am observat că de multe ori mass-media nu au reuşit să facă o distincţie clară între ştiri şi promovarea electorală, iar acest lucru a făcut ca alegătorilor să le fie mai dificil să ia o decizie informată înainte de ziua alegerilor”.

Marianne Mikko, şefa Misiunii Speciale ODIHR (Biroul pentru Instituţii Democratice şi Drepturile Omului) pentru Evaluarea Alegerilor din România.

Știrile sunt sub cenzură! Sprijiniți OrtodoxINFO!

Guvernul nu dorește aflarea adevărului despre plandemia covid-19. Încercăm să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în cea mai mare provocare pe care o trăim. Jurnalismul independent al portalului OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutorul cititorilor. Ne puteți sprijini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!
Categorii
Interne

Articole asemănătoareVă rugăm să comentați decent, în duhul Ortodoxiei! Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. vă revine în exclusivitate.

4 comentarii

  1. Șefului i se cuvine orice, adică cum, până acum a luat aproape toate măsurile de criză pandemică, iar acum să tacă? Nu poate lucra cu două măsuri, nu? „Taie și spânzură” șefu’ fiindcă a văzut că nimeni nu-i poate face nimic. Are spate șefu’! OMS-ul este unul din „tăticii” lui, iar în spatele OMS-ului este marele Bill, și așa mai departe. Curajul lui vine de la cei pentru care lucrează și nu de la poporul român pe care îl îndeamnă fară jenă să se vaccineze, el știind ce conțin aceste vaccinuri, anume că sunt modificatoare genetic(vaccinurile).
    Așadar observația în ceea ce-l privește este adevărată, dar credem că momentan este doar de fațadă, asta pentru a da bine la prostime, cu toate că, la o adică, neconvenindu-le de „activitatea” lui să atârne greu la o eventuală destituire. Dacă nu cumva chiar asta vor să ne sugereze. Acuma deh, dacă tot vor să schimbe premierul, poate că le-ar fi mai convenabil sforarilor să înlocuiască toată echipa!!!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclamele sunt blocate

Te rog să ne susții, deblocând reclamele.