X

Raport OSCE: Guvernul Orban a încălcat cel mai mult libertatea religioasă. Cele mai mari FAKE NEWS-uri despre ÎPS Teodosie

ÎPS Teodosie

Vă invităm să ne urmăriți pe o altă pagină de Facebook, căci cea veche este inutilă fiind obturată de algoritmii lui Zuckerberg. Noua pagină poate fi accesată AICI.

În raportul său din iulie, OSCE critica România și arăta că țara noastră a fost cea mai drastică în ceea ce privește restricționarea libertății religioase, de la debutul pandemiei.  Altfel spus, autoritățile statului le-au interzis românilor unul dintre drepturile fundamentale: libertatea religioasă.

Desigur, presa militantă, influencer-ii de pe internet, partidele neomarxiste nu au fost interesate să arate că drepturile ne sunt încălcate, ci invers, să condamne când cineva critica abuzurile statului. Biserica Ortodoxă Română, alături de foarte puțini reprezentanți ai altor culte, au punctat, în termeni clari că dreptul la libertate religioasă nu este un drept ce poate fi suprimat oricum. Însă, guvernul Ludovic Orban a continuat să restricționeze drepturi prin hotărâri de guvern, ignorând Parlamentul.

În toate aceste luni, în afara Patriarhului Daniel, o țintă predilectă a celor mai sus menționați a fost și este ierarhul Tomisului, ÎPS Teodosie. Presa, lideri politici de la USR, PLUS, PNL, lideri de opinie din societatea civilă i-au pus pe mitră tot soiul de acuzații, care mai de care mai abracadabrante. Le vom lua pe rând și le vom demonta cu armele celor care acuză.

1. În primăvară, arhiepiscopul Teodosie a fost acuzat că a făcut a doua Înviere a lui Iisus Hristos. FALS!

– Conform tipicului bisericesc, arhiepiscopul Tomisului a săvârșit Odovania Învierii, adică încheierea praznicului Învierii Domnului, când rânduiala slujbei prevede ACELAȘI început ca în noaptea Învierii. Sfintele Paști și majoritatea sărbătorilor mari și mijlocii au Odovanie (n.r. sfârșit). Astfel, pentru Paști, Odovania se ține miercurea, înainte de Înălțare, după 38 de zile de prăznuire prelungită. De altfel, mai mulți ierarhi ai BOR au săvârșit Odovania în acea seară.

2. ÎPS Teodosie împărtășește credincioșii cu aceeași linguriță, așa cum este în cultul ortodox, dar și greco-catolic, și încalcă legile. FALS!

– În nicio lege propusă de Guvernul Ludovic Orban și votată de Parlament, OUG sau HG nu este prevăzută interdicția împărtășirii cu lingurița. De altfel, autorităților unui stat, indiferent care este el, cu atât unul ce se pretinde că domnește în democrație, le este interzis să interfereze în cultul liturgic al unei religii sau confesiuni. În plus, există chiar și o decizie a instanței în ceea ce îl privește pe ÎPS Teodosie legată de împărtășanie, aceasta arătând că ierarhul de la Constanța nu încalcă nicio lege săvârșind Sfânta Împărtășanie de obște.

3. În ultimele zile, deși masca este obligatorie în toată țara în toate spațiile publice închise și deschise de pe 8 noiembrie, mai multe publicații și televiziuni l-au acuzat pe ÎPS Teodosie că nu poartă mască și că slujește fără mască. FALS!

– Arhiepiscopul tomitan poartă mască în spațiul public, atunci când nu slujește. Când săvârșesc Sfânta Liturghie, atât ierarhul, cât și ceilalți preoți, diaconi și cântăreți bisericești, nu sunt obligați, nici măcar prin lege, să poarte mască. Asta o dovedește chiar și Patriarhia Română care precizează extrem de clar, citez: ”3. În interiorul bisericii, folosirea măștilor de protecție este obligatorie pentru toți participanții la slujbe, cu excepția slujitorilor bisericești care rostesc rugăciuni, predică sau cântă la strană.”. Totodată, nu le este interzis slujitorilor să poarte mască, dacă vor, chiar și când slujesc, mulți dintre ei, în frunte cu Patriarhul Daniel, făcând deja asta.

4. ÎPS Teodosie mai este acuzat că a atacat statul, prin contestarea valabilității legii prin care pelerinajele sunt interzise celor care nu au carte de identitate din localitatea în care are loc ceremonia.

– FALS! ÎPS Teodosie nu a atacat statul, ci o prevedere dintr-un document emis de Guvern, neaprobat de Parlament. De altfel, mai multe primării, de exemplu, au atacat în instanță și AU CÂȘTIGAT, atunci când au fost carantinate. Altfel spus, a fost stat contra stat.

5. O altă acuzație a presei de sorginte neomarxistă, dar și a unor politicieni mai sus enumerați, este și aceea că ÎPS Teodosie vrea să îmbolnăvească populația. FALS!

– Acea presă și politicieni care nu au alocat la fel de mult timp acuzațiilor lor atunci când Autoritatea Națională pentru Protecția Consumatorului a găsit că peste 93% din măștile comercializate de Lidl, Kaufland, Mega Image, Auchan, Altex, Profi, Dedeman, DM, mari lanţuri farmaceutice, cum ar fi Sensiblu şi Help Net, dar şi benzinăriile Lukoil România, NU SUNT CONFORME și nu ne protejează împotriva noului coronavirus. Practic, autoritățile, din februarie și până acum, au lăsat cele mai mari centre comerciale să vândă măști care au dus la infectarea populației, pentru că nu sunt eficiente și nu protejează de SARS-COV-2.

ÎPS Teodosie este singurul ierarh, atenție, SINGURUL!, care a săvârșit cel puțin o slujbă zi de zi, de multe ori două, de la intrarea României în stare de urgență, 16 martie. A stat și la minus 5 grade, a stat și la plus 35, a stat și în ploaie, și în vânt, și în soare, și în ninsoare, alături de credincioși. Desigur, probabil că asta este misiunea lui, însă și misiunea noastră este să respectăm adevărul și să îl scoatem la iveală, când el este acoperit cu minciuni repetate la infinit ca să devină adevăr.

Și a cam fost lăsat singur sub loviturile tuturor chiar și de restul ierarhilor (cu mici excepții): BOICOT al ierarhilor români față de pelerinajul de la Peștera Sfântului Andrei. Trinitas Tv nu a transmis Sf. Liturghie

Reclame

Sistemul vrea să ne reducă la tăcere! Sprijiniți OrtodoxINFO!

Ne străduim să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în provocările pe care le trăim. Activitatea independentă a OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutorul cititorilor, din acest motiv vă cerem acum ajutorul. Ne puteți sprijini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.



Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

16 comentarii

    1. Amy@ draga! Dar NU se deschide deloc acel video! Si pana nu vad si mai ales sa aud ,ce se spune in acel video, NU VOI CREDE nimic ..eu .sint mai ca Toma Necredinciosul! Asta pt ca il apreciez fff mult pe acest ierarh! Si pana la proba contrarie, imi memtin parerea! Deci te rog sa postezi cu adevarat un video, nu o imagine in care e denigrat acest om! Punct!

      1. Draga Angel Maria, nu este vina mea ca nu stii sa redai un videoclip. Ceea ce am postat este un videoclip si nu o imagine…trebuie doar sa faci click pe sageata din mijloc. Daca nu reusesti nici asa, imi pare rau, mai mult nu pot sa-ti explic!

      2. Si iata si inca o dovada ca acest pseudo-episcop sustine ereziile care au fost adoptate prin sinodul talharesc din Creta. E de acord si chiar sustine casatoriile mixte, justificand ca in Sf. Scriptura nu este specificat clar ca sunt interzise (nu lucru asta il fac si sectarii care umbla cu Biblia sub brat si o interpreteaza ad literam si dupa capul lor?!), adica toate Sfintele Sinoade ale Bisericii de pana la acest asa zis Sinod in care au fost instituite Sfintele Canoane au fost degeaba?! Sfintele Canoane lasate de Sf Parinti si Sf Apostoli care au fost intr-adevar sub inraurirea Duhului Sfant, pt el sunt degeaba?! Aveti mare grija ca e mare riscul sa apreciind prea mult si supunandu-va orbeste unui arhiereu cazut, sa intrati in contradictie cu Hristos!

        https://www.youtube.com/watch?v=d0f1EXVP7Y0 (sper ca asta sa se deschida)!

    1. Vedeti in videoclipul pe care l-am postat mai sus. Si nu doar vaccinul, ci ca ar trebui sa acceptam si actele biometrice! A fost doar de fatada toata asa zisa incercare de marturisire si de aparare a credintei, daca nu o fi fost chiar orchestrata de undeva toata treaba, ca, probabil, daca facea de capul lui totul, acum era “out”! Deci mai usor cu preamarirea acestui pseudo-minciuno-episcop!

  1. De ce dezinformati? A spus “DACA” de nu stiu cate ori, “DACA” ne ajuta cu adevarat … Cine are minte intelege, cine nu… intelege ce vrea sau ce-i convine…

    1. Așa este,cum spune și ISA, a spus ” daca”- de mai multe ori! Mai oameni – in -toate mințile! Vaccinul este un lucru bun,au fost eradicate multe boli; sa ne gândim cat de util este, de exemplu,vaccinul antirabic !Daca se va dovedi a fi un vaccin bun ,vorbesc despre
      vaccinul covid ,(darse pare că nu ) să fiți siguri că mulți îl vor face! Nu va repeziți sa acuzați ,și s înfierați tocmai pe acela care a ieșit SINGUR în apărarea libertății religioase ! Vrednic este IPS Teodosie!

    2. Nu inteleg, la ce dezinformare va referiti? Este foarte clar ceea ce spune, aici nu e vorba de zvonuri sau ca am auzit de nu stiu unde ca ar fi spus una si alta…dovada e clara in interviul pe care l-a dat! Nu va dati seama ca acest “Daca” pe care il tot foloseste inseamna o eschivare si o diplomatie care nu au ce cauta la un adevarat marturisitor?! Mai ales ca, cu siguranta, cunoaste prorocirile Sfintilor si ale marilor Duhovnici legate de vremurile din urma si despre aceste vaccinuri si mai ales despre lepadarea de Hristos prin acceptarea acestor documente biometrice! Adica, cum vine sa spui tu, ca arhiereu, care ai pretentia ca marturisesti pe Hristos si credinta ortodoxa: “pai DACA este nevoie sa calatoresti in strainatate, te poti lepada putin de Hristos si accepta pasaportul biometric si vaccinul”?!! Dar asa cum ati spus, cine are minte, intelege!

  2. Nelu Tătaru, ministrul sănătății, cerut ca martor în apărare. Totodată, se cere expertiză judiciară care să lămurească dacă purtatul măștilor reduce riscul asupra sănătății populației. https://mariusmioc.wordpress.com/2020/12/03/am-contestat-amenzile-primite-de-la-jandarmerie-il-cer-ca-martor-in-aparare-pe-nelu-tataru-ministrul-sanatatii-deasemeni-cer-expertiza-judiciara-pentru-a-se-stabili-daca-obligatia-de-a-purta-masti/

  3. De unde stiti ca vaccinul e bun?
    De unde stiti ca vaccinul e rau?
    Nu va dati seama ca nu stim nimic? Nu va dati seama ca depinde pe cine credem? Ce ne face sa credem ca e alb sau negru?
    Statisticile pot fi mincinoase si experienta personala e limitata
    Sa faca fiecare cum crede si sa recunoastem cand auzim parerile altora ca nu le putem demonstra ca avem dreptate. Si daca ni se pare, sa fim atenti

    1. @pacatosul revoltat,

      Cand vezi roadele celor care produc/propun vaccinul atunci tu ca si crestin , nu doar crezi ci stii prin logica bunului simt dat de Dumnezeu , ca vaccinul nu e bun.

      Unii care au provocat moarte/mutilare/avorturi si alte nemernicii prin medicamentatia si politica lor de medicamentatie, atunci acei oameni , stim ca nu trebuie crezuti.

      Deci stim. Si trebuie spus raspicat.

      Mantuire

  4. Doamne ajută, frați ortodocși! vreau sa impărtășesc cu voi dovada irefutabilă că guvernanții noștri se fac vinovați de genocid și inaltă trădare in gestionarea “plandemiei”, in afirmația mea bazându-mă pe o declarație asumată de peste 12.578 de oameni de știință experți in politici de sanătate publică din intreaga lume, printre aceștia numărându-se deținatorul premiului nobel Michael Levitt ceilalți fiind prof. dr. universitari ( Cambridge, Stanford, Harvard, Oxford …) și 37.436 de medici din intraga lume! click pe link-ul următor, veți găsi acolo și varianta in limba română, veti putea observa ca printre semnatari sunt și doi români, Aurora Dragomirișteanu din Ministerul Sănatății și dr. Augustin Ofițeru de la Univ. București : https://gbdeclaration.org urmatorul link ni-l prezinta pe dr. șerban Cocioba din New York din explicațiile caruia ințelegem că a te lăsa intubat și ventilat la terapie intensiva inseamnă moarte sigură fiind eroare medicală gravă https://youtu.be/dM-3aQ-q0HE urmatorul link ne prezintă un profesor dr. de la univ. din Mainz, Germania care, expert fiind in domeniul virușilor și al microbiologiei ne explica, intr-un interviu acordat on-line in limba engleză, TOTUL despre Covrig-1984, nu trebuie sa purtăm mască, nu carantină, nu distanțare și mai ales NU VACCINARII!! este cel mai lămuritor și mai “complet” rezumat științific (dar pe ințelesul tuturor!) pe care ți l-ai putea dori! https://youtu.be/ZnpnBYgGARE urmatorul link iți permite descărcarea in format .pdf a cărții scrise de profesorul din videoclipul anterior, o carte pe care dacă aș avea posibilitatea financiară aș cumpăra-o și aș dona-o fiecărui spital din România, să nu mai moară cu zile frații noștri români victime a unor proceduri criminale! https://www.satrakshita.com/Books/Corona_False_Alarm.pdf
    Dumnezeu, cu mare mila Sa, Sa ne miluiască și Să ne mântuiască pe noi! Amin.

  5. Trebuia ca IPS TEODOSIE sa spuna CLAR, ca oamenii sa NU se vaccineze cu noile vaccinuri cate contin microcipuri , luciferaza di ADN / ARN modificat genetic si ADN de fetusi avortati pkus mercur si hidroxid de aluminiu , toate sunt toxice si foarte periculoase, mai ales ca noile vaccinuri, asa – zise anticovid, un virus ce NU exista, asadar, noile vaccinuri vor modifica pentru totdeauna genomul uman si vir da in plus: infertilitate, cancere galopante si boli autoimune, daca scapi cu viata in primele zile dupa vaccinu, NU mai scapi pe urma si ajungi in iad. IPS Teodosie a ales un raspuns vag, diplomatic, ca la ambasafa, uitând ca un arhiereu nu recomanda vaccinuri, dar nici NU le-a recomandat si nivi NU le-a recomandat, a spus ca fiecare sa aleaga. Este de inteles ca i s-a impus lui IPS TEODOSIE sa NU faca nici propaganda si nici sa fie antivaccin. Trebuia da fie mai transant ÎMPOTRIVA VACCINURILOR, dar poate ca se teme de cineva sa vorbeasca in public impotriva vaccinurilor. Vom trāi si vom vedea ce se va mai îmtâmpla cu mārturisirile de credinta ale lui IPS TEODOSIE, desigur ca NU îl judecam aici pe IPS TEODOSIE. Are o pozitie foarte înaltā de influentā asupra oamenilor si desigur ca NU poate vorbi orice in public impotriva vaccinarilor. O va face in viitor?!! NU stim încā. Sā vedem ce va urma. Vaccinurile noi sunt simbolul 666 si pecetea fiarei apocaliptice!

    Se poate ca IPS TEODOSIE sa fie amenintat cu moartea sau internare foryata ca Parintele Ghelasie?!!

    Ne asteptām la mai multa mārturisire la TV , întru HRISTOS de la IPS Teodosie , deoarece vaccinurile cu luciferaza si cipare date de Europa Occidentala, nu se stie ce contin cele facute de rusi, au strânsā legatura cu ciparea oamenilor din Apocalipsa Sfântului Ioan.
    Sa NU ne vaccinam!
    DOAMNE AJUTĀ!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button