X

IPS Teodosie – Scrisoare deschisă către guvernul României, după ce jandarmeria a întrerupt slujba oficiată de arhiepiscop și a evacuat/amendat credincioșii

Sentinţă finală! IPS Teodosie a fost achitat în dosarul Nazarcea – capital.ro

SCRISOARE DESCHISĂ CĂTRE GUVERNUL ROMÂNIEI

Către,
Guvernul României,
Domnule Prim-Ministru,

Incidentul petrecut la Constanța în dimineața zilei de de 25 noiembrie 2020, cu prilejul sărbătoririi hramului Bisericii Sfânta Mare Muceniță Ecaterina din cartierul Tomis Plus, când polițiștii și jandarmii au brutalizat și amendat credincioșii prezenți la slujbă, ne întărește convingerea, încă o dată, dacă mai era nevoie, că ne aflăm noi clerul, împreună cu credincioșii ortodocși, în fața unor mari abuzuri, pe care autoritățile le săvârșesc din ce în ce mai des, probabil sub îndrumarea dumneavoastră tacită.

Este inadmisibil ca articolul 29 din Constituția României, alineatul (1) și alineatul (5), să fie încălcate cu atâta naturalețe de către autoritățile locale pe care le coordonați prin miniștrii de resort. Niciodată drepturile credincioșilor ortodocși și ale clericilor de a se ruga nu au fost atât de mult batjocorite. Credincioșii Bisericii Ortodoxe Române și slujitorii ei sunt obligați acum să îndure umilința și frigul, să se expună unor grave probleme de sănătate din pricina temperaturilor scăzute (care afectează sistemul imunitar) și de dragul măsurilor exagerate, lipsite de logică și luate de necunoscuții dumneavoastră specialiști, în dispreț total față de normele de drept, de credința și tradițiile poporului român, care consideră că anularea unui drept fundamental, de exercitare și exprimare a credinței, nu reprezintă mare lucru, raportat la pandemia care ne încearcă.

Am îndurat suficient, de la începutul acestei pandemii, împreună cu toți oamenii de bună-credință din această țară și am respectat măsurile sanitare luate inițial, în mod responsabil. De această dată, însă, trebuie să denunțăm public abuzurile pe care le orchestrați, și pe care forțele polițienești și de jandarmerie le exercită asupra noastră, într-o țară europeană care se vrea a fi democrată și nu aflată sub dictatură și teroare.

Nu vom îngădui acum, ca dreptul de a-l cinsti așa cum se cuvine, pe Sfântul Apostol Andrei, cel Întâi chemat, Ocrotitorul României, să ne fie călcat în picioare de cei care nu au frică de Dumnezeu și se închină unei științe absurde, care nesocotește pe om în integralitatea sa: trup, dar și suflet. Ce veți face? Ne veți bate, amenda, aresta și executa pe toți cei care vom merge să ne rugăm la Mănăstirea Peștera Sfântului Apostol Andrei, în ziua prăznuirii sale ?!? Veți asmuți justiția și forțele de ordine împotriva propriilor frați și surori pentru a vă atinge scopurile fixate?

În luna decembrie a anului 1989, oamenii cu credință în Dumnezeu, profund nemulțumiți de abuzurile puterii, s-au adunat la Timișoara în jurul casei pastorului reformat László Tőkés, căruia i se făcea atunci o nedreptate, mult mai mică în raport cu dorința noastră legitimă de a ni se respecta credința și demnitatea. Nu subestimați dorința oamenilor de a striga din nou în stradă la Constanța și în alte părți ale țării „cu noi este Dumnezeu”, pentru a se putea ruga și trăi liber, fără o nouă dictatură. Un dram de înțelepciune în plus v-ar putea readuce în ultimul ceas, dumneavoastră și colaboratorilor în suflete omenia, credința și dreapta simțire pe care se pare că rațiunile pandemiei vi le-au întunecat.

Dumnezeu să vă dăruiască gândul cel bun pentru a face ceea ce este cu adevărat de folos oamenilor din această țară și a nu lupta cu înverșunare împotriva Lui Dumnezeu și a celor care cred în El. Doar o dată Fiul lui Dumnezeu s-a lăsat batjocorit… Lăsați-le oamenilor libertatea de a-L cinsti pe Dumnezeu, ca și El să vă mai îngăduie acolo unde credeți că v-ați înveșnicit.
Cu nădejdea că încă Dumnezeu mai poate lucra în mintea și în inima dumneavoastră,

† TEODOSIE,
Arhiepiscopul Tomisului

Știrile sunt sub cenzură! Sprijiniți OrtodoxINFO!

Guvernul nu dorește aflarea adevărului despre plandemia covid-19. Încercăm să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în cea mai mare provocare pe care o trăim. Jurnalismul independent al portalului OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutorul cititorilor. Ne puteți sprijini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

Articole asemănătoare

16 comentarii

 1. Mi se pare singurul mare ierarh al BOR care lupta(cum stie si poate el mai bine) pt turma sa puternic atacata din toate directiile, de catre Satanele carora le spunem impropriu, conducatori sau autoritati! De aceea nu pot decat sa exclam: Vrednic este!

  1. Asa este! Este cam Singurul ierarh adevarat, care ne.a mai rămas! Axios! Axios! Axios! Dumnezeu si Maica Domnului sa.l păzească de orice rau! Amin!🙏🙏🙏

   1. Foarte „adevarat” e acest „ierarh” ecumensit… n-am cuvinte.
    De ce nu se leapada de erezie, de ce pomeneste ecumenisti? Pentru ca NU e vrednic, ci e cazut sub Anathema Sf. Canoane. Apreciez gestul lui de a ne oferi posibilitatea de a ne inchina, insa tot vinovat de EREZIE ramane.
    Uitati ce spune despre „sinodul” din creta, al 8-lea sinod, despre care Sfintii au profetit ca este doar o adunare de necredinciosi si hulitori: https://youtu.be/wNMJLxF9HG4

    1. „Va rataciti, nestiind Scripturile, nici puterea lui Dumnezeu”!
     Laudati-l pe „IPS” Teodosie, sa vedem cum va va mantui el, care e CAZUT IN EREZIE! Eu ascult de Dumnezeu mai mult de cat de oameni!
     Inca si tupeu: vrednic este, auzi! Cand in Maleahi 3:6 scrie Scriptura ca „Eu sint Domnul si NU M-AM SCHIMBAT!”
     Pai ce sa vezi, Teodosie e in cardasie cu ecumenistii si pomenitorii, care schimba legea lui Dumnezeu cum vor ei, deci e ERETIC, la fel ca ei. Fie ca va convine sau nu, asta e Adevarul. Sa se lepede public de ecumenism si sa nu mai pomeneasca mizeriile ordinare de ecumenisti, si da, atunci va fi vrednic

 2. Urmările sinodului din Creta unde la unul din puncte au semnat că Biserica se supune legilor civile.Acum jucați cum cântă statul ateu polițienesc.

 3. Așa este,chiar mai rău ,dar ÎPS este politicos, și spune adevarul cu cele mai frumoase cuvinte. Cred că nu va fi pe înțelesul guvernului. Dar noi,poporul trebuie să -l susținem prin prezenta la sfintele slujbe.Deci haideți să fim Români și Creștini adevărați, haideți la biserica in sfinele sărbători.

  1. Sfântul Paisie Aghioritul spune,în cartea „Vremurile din urmă”, că:
   „Acum iarăși a apărut o boală, pentru care au găsit vaccin care va fi obligatoriu, dar ca să-l facă cineva va trebui să se lase pecetluit”.Mare atenție!Diavolul este viclean și umblă să înșele.REFUZAȚI VACCINUL ANTIHRISTIC.

  2. …dar care prigoana să înceapă a voastră a celor de la Slătioara sau a celor care vor distrugerea BISERICII ORTODOXE ROMANE ?
   rascolnicilor de ce nu vă duceți și la ruși să vorbiți așa ?
   Că rusul va spune niște și șuturi după aceea !
   Voi sunteți rascolnici cândva ați fost alungați de Tarvsi ați pripășit pe pământurile noastre și eretici ați , eretici ramineti in continuare …a că sunteți de acord cu satanele să ne luați dreptul la închinare in Sfânta Biserică veți da socoteală în fața lui DUMNEZEU chiar pe acest pămînt ….
   Noi ne apărăm glia și credința ortodoxă va reînvia și voi care ați fost cozi de topor asupra BISERICII veți arde în foc.
   Vă bucurați că ni se iau Bisericile și suntem de batjocură păgânilor ?se va întoarce asupra voastră cu foc și pedeapsa de la DUMNEZEU.
   Iar caterisirea unui Ierarh apostat in urma Sinoadelor o face DUMNEZEU nu o facem noi .
   DUMNEZEU își are SFINTELE SALE JUDECATI și tu nu ești HRISTOS ca sa te pronunți care sunt ,,căldicei,, și ,,necaldicei,,
   Iar dacă ești așa de mare mărturisitor in Duhul lui Corneliu Zelea Codreanu nu te ascundeai după pseudonim și mai afla căci Căpitanul a iubit Sfânta Biserică Ortodoxă și de la Icoana SFINTILOR ARHANGHELI S A NASCUT și a pornit MISCAREA LEGIONARA .

   1. Auzi cucoana, dacă nu ma cunoști, nu vorbi..
    Nu noi, nepomenitorii ieșim din Biserica(Biserica cu a, căci este Una și nu mai multe cum spuneți voi, ecumenistilor)!

 4. Asa este! Este cam Singurul ierarh adevarat, care ne.a mai rămas! Axios! Axios! Axios! Dumnezeu si Maica Domnului sa.l păzească de orice rau! Amin!🙏🙏🙏

 5. Marturisirea si apararea credintei este o fapta nemincinoasa. Toti gresim dar putini marturisim si aparam credinta cu orice pret. Ne temem de amenzi, ne temem ca o sa fim huliti , ca ramanem fara servici si chiar poate ucisi. In biserica Lui Hristos sa sa poarte masca ? In fata cui ne aratam ? In fata Celui are a inviat mortii , fiul Lui Dumnezeu ,cel care a facut cerul si pamantul. Cu ce nădejdie intrii in biserica Lui Hristos cu masca pe fata? Inseamna cu tu recunosti un alt dumnezeu mai puternic decat Hristos . Si facem compromisuri ca nu ne opunem, si asa ajungem sa fim dati afara din biserica, ba mai mult sa facem tot felul de blasfemii,gen dezifectat racle sau lingurite de unica folosinta. Sfintii Brancoveni au marurisit cu pretul vietii . Sareau capetele copiilor ca ca spicele de grau in fata voievodului . Si noi ne temem de o amenda sau ca ne vede lumea, daca ne da afara din servici si nu mai putem merge la Kaufland sau la KFC. Si uite asa apare nihilismul .Si ce daca se calca in picioare valorile neamului romanesc, nu e nimic daca legalizam poponarii,prostitutia,avorturile etc. Important e sa avem ce crapa in noi ,spalati pe creier cu televizoarele si telefoanele smart, o sclavie mentala pe care doar cu Harul Duhului Sfant putem scapa. Este de laudat IPS Teodosie ca are curaj, Lui Dumnezeu nu-I ii plac fricosii. Traim vremuri grele, nu mai avem nici un drept, „nu cautati solutii omenesti ca nu sunt” zicea Pr Iustin Pirvu, rugaciune si marturusire. Suntem in veacul al VIII lea ,cititi prorociile. O alta realitate nu exista ci doar amagiri a celui rau.
  Dumnezeu sa ne invete si sa ne ajute sa mergem pe calea cea strâmta.
  Doamne ajuta!

 6. @LMS, hai sa-ti zic si eu un cuvant al Sf. Vasile cel Mare: „pe preotul eretic nu numai sa-l judeci, ci nici sa nu asculti de el, sa nu te rogi pentru/cu el, ci sa te departezi de el”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button