X

Armata israeliană a primit ordin să se pregătească de un posibil atac al SUA asupra Iranului

Armata israeliană a primit ordine în ultimele săptămâni să se pregătească pentru posibilitatea unui atac al Statelor Unite asupra Iranului la finalul mandatului preşedintelui american în funcţie, Donald Trump, afirmă oficiali israelieni de rang înalt citaţi de site-ul de ştiri Axios.com, potrivit mediafax.

Guvernul Benjamin Netanyahu a transmis armatei israeliene să fie pregătită pentru un astfel de scenariu nu pe baza unor informaţii specifice că Donald Trump va ordona un atac asupra Iranului, ci pentru că experţii israelieni anticipează o „perioadă foarte sensibilă” înainte de începerea mandatului preşedintelui Joseph Biden, pe 20 ianuarie 2021.

Armata israeliană se pregăteşte de posibile riposte ale Iranului în mod direct sau prin intermediari din Siria, Liban şi Fâşia Gaza.

Ministrul israelian al Apărării, Benjamin Gantz, a discutat de două ori în ultimele două săptămâni cu secretarul interimar al Apărării din SUA, Christopher Miller, despre cooperarea militară şi despre Iran şi Siria.

Duminică, premierul Israelului, Benjamin Netanyahu, şi Yossi Cohen, directorul serviciului israelian de informaţii Mossad, s-au deplasat în secret în Arabia Saudită, unde s-au întâlnit cu prinţul moştenitor saudit, Mohammed bin Salman, şi cu secretarul de Stat american în exerciţiu, Mike Pompeo. Vizita se înscrie în eforturile Administraţiei Donald Trump de normalizare a relaţiilor dintre Arabia Saudită şi Israel.

Administraţia de la Teheran a ameninţat, săptămâna trecută, că va riposta la un eventual atac al Statelor Unite, pe fondul informaţiilor că preşedintele în funcţie, Donald Trump, ar vrea să lanseze o operaţiune pentru distrugerea instalaţiilor nucleare iraniene.

„Orice acţiune împotriva naţiunii iraniene ar atrage cu siguranţă o reacţie devastatoare”, a declarat Ali Rabiei, purtătorul de cuvânt al Administraţiei de la Teheran.

Potrivit unor surse citate de cotidianul The New York Times, preşedintele în funcţie al Statelor Unite, Donald Trump, a evocat ideea unui atac asupra instalaţiilor nucleare iraniene, în contextul unor nereguli semnalate de Agenţia Internaţională pentru Energie Atomică. Consilierii lui Donald Trump l-au oprit să lanseze o acţiune militară, argumentând că un astfel de atac ar risca să genereze un conflict de amploare în ultimele săptămâni ale mandatului actualului preşedinte al SUA.

Recent, Agenţia Internaţională pentru Energie Atomică (AIEA) a cerut clarificări din partea Iranului privind activităţi suspecte într-un complex nuclear. Potrivit unui raport de evaluare, Agenţia Internaţională pentru Energie Atomică consideră „neverosimile din punct de vedere tehnic” informaţiile furnizate de Teheran despre activităţile într-un complex nuclear. Administraţia de la Teheran continuă să acumuleze stocuri de uraniu purificat, cantitatea depăşind de 12 ori limita autorizată prin Acordul nuclear semnat cu marile puteri. Iranul a intensificat activităţile de stocare a uraniului ca reacţie la retragerea Statelor Unite din Acordul nuclear semnat de marile puteri cu Teheranul.

Preşedintele Iranului, Hassan Rohani, a declarat că victoria lui Joseph Biden în scrutinul prezidenţial oferă Statelor Unite posibilitatea de remediere a „erorilor din trecut”. „Obiectivul nostru este să reducem presiunile sancţiunilor care afectează poporul nostru. De fiecare dată când avem ocazia, acţionăm în mod responsabil”, a argumentat Hassan Rohani. În cazul anulării sancţiunilor americane, Iranul intenţionează să revină la respectarea totală a angajamentelor internaţionale.

Ambasadorul Israelului în Statele Unite, Ron Dermer, a îndemnat viitoarea Administraţie Joseph Biden să nu revină în Acordul nuclear semnat de marile puteri cu Iranul. În cadrul unei întâlniri cu ambasadorii Emiratelor Arabe Unite şi Bahrainului, Ron Dermer a îndemnat viitoarea Administraţie de la Washington să analizeze atent realitatea din Orientul Mijlociu şi să caute modalităţi de îmbunătăţire a relaţiilor dintre Israel şi ţările arabe, nu să revină la Acordul nuclear cu Iranul. „Consultaţi-vă cu aliaţii din regiune. Discutaţi cu noi pentru a obţine o poziţie comună asupra abordării faţă de Iran. Nu doar asupra problemei nucleare, ci şi asupra agresiunilor iraniene din regiune. Statele Unite vor avea o poziţie mai bună în raport cu Iranul”, a declarat ambasadorul Israelului, Ron Dermer.

Preşedintele Donald Trump a anunţat în 2018 retragerea Statelor Unite din Acordul nuclear iranian şi reimpunerea de sancţiuni. Franţa, Marea Britanie, China, Rusia şi Germania menţin Acordul atomic cu Iranul. Joseph Biden, preşedintele-ales al SUA, consideră că retragerea din Acordul nuclear cu Iranul a fost o greşeală, semnalând că vrea revenirea în acest tratat.

Știrile sunt sub cenzură! Sprijiniți OrtodoxINFO!

Guvernul nu dorește aflarea adevărului despre plandemia covid-19. Încercăm să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în cea mai mare provocare pe care o trăim. Jurnalismul independent al portalului OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutorul cititorilor. Ne puteți sprijini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!
Categorii
Externe
cuvinte cheie

Articole asemănătoareVă rugăm să comentați decent, în duhul Ortodoxiei! Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. vă revine în exclusivitate.

10 comentarii

 1. Spovediti și impartasiti cât mai 3(până pe 9 decembrie)! Vine ww3 care va reseta totul, dar de care vor trece doar cei tari, care vor da piept cu antihristul, după cum spune Sfântul Lavrentie de Cernigov..

  1. Off-topic. Viata merge înainte. Cred că ar trebui să vorbim si despre alegerile din 6 dec., pe cine ar fi mai potrivit să votăm. Ce ziceți de acest partid, AUR? Merita sa ajungă în parlament?

    1. Începe oare războiul pe 9 dec. si nu mai are rost sa mergem la vot? Creștinul, pe lângă multe altele îndatoriri o are si pe aceasta, de a-i da Cezarului ce este al Cezarului. Dumnezeu are nevoie de colaboratori în lume, de creștini responsabili si implicați, dacă tot avem pretenția să se schimbe ceva în tara noastră. Eu am intrat pe site-ul lor, partidulaur.ro si m-a impresionat faptul că nu vorbesc de programe sociale, relansare economică proiecte de viitor, autostrăzi și toate bla bla-urile cu care ne-au obișnuit și ne-au păcălit toate celelalte partide în ultimii 30 de ani. Vorbesc doar de valori morale creștine și naționale, unitate si solidaritate între romani. Ori eu ma gândesc că de aceste valori avem noi nevoie în aceste momente, de apărare a familiei, a credinței strămoșești si de unitate si frățietate între noi, ca mult sau straduit, si cu mult succes au reușit pe toate planurile, străinii si trădătorii de neam și de tara sa ne dezbine, si dezvolte ura si invidia în sufletele multora dintre noi în anii de după revolutie. Poate că este un moment să avem în parlament niște voci care să ne apere valorile strămoșești. Depinde de fiecare dintre noi dacă vrem o schimbare, fie ea si cat de mica, dar cu un început bun si cu roade în viitor. Doamne ajuta.

   1. asa abereaza dansul cu vesti si premonitii de cate ori se incinge cate un razboi local, amesteca idei bune cum ar fi spovedania cu anunturi profetice gen pe 9 decembrie incepe razboi etc…

    1. Pe 9 decembrie se va decretat stare de urgenta, nu război. „Cine citește să înțeleagă!” ww3 va începe la anul. @ochiul,”dacă ochiul tău este rău..

 2. al 3-lea razboi mondial, difera tare de cele primele 2,si e din mai multe faze, fiecare faza avind mai multe subfaze, prima faza a inceput cind in anii 90 nato bombarda iugoslavia, anume pentru ca este ortodoxa, aceasta era pricina adevarata, pe urma a urmat interventia in irak, urmatoarea trebuie sa fie atacul asupra iranului, si intrarea turciei in grecia, acestea va fi inceperea fazelor fierbienti, dar pina la cele mai strasnice lupte mai este, iarasi, depinde de indreptarea vietii, de fapte bune si intoarcerea catre dumnezeu, pocainta, rugaciune, numai de asta depimde cit timp mai este

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclamele sunt blocate

Te rog să ne susții, deblocând reclamele.