X

Soros investește 175 de milioane de dolari în achiziționarea acțiunilor „celei mai mari mașini de spionaj” din Silicon Valley, firma Palantir

Nu tot ceea ce, în ultima perioadă, cel puțin, se petrece în jurul nostru, poate fi catalogat drept „conspirație”, multe chestiuni și evoluții chiar au o bază reală: speculatorul George Soros tocmai a investit 175 de milioane de dolari în achiziționarea de acțiuni la Palantir, „cel mai mare aparat de spionaj din Silicon Valley” .

În același timp cu Soros, brațul de investiții al lui Dan Loeb, „Third Point”, a achiziționat, de asemenea, 2,4 milioane de acțiuni ale Palantir, o companie specializată în baze de date mari, care are, la rândul său, parteneriat cu agenția americană de spionaj, CIA, acționară și ea la programul amintit, prin „In -Q-Tel”.

La fel ca și  „Cambridge Analytica”, Palantir preia bazele de date, atât publice, cât și private. Are acces la arhivele guvernelor, consiliilor orășenești, instituțiilor, băncilor, companiilor de asigurări … Informațile bazei de date amintite se referă, printre altele, și la arestări, plângeri, amenzi, carduri de credit, plăcuțe de înmatriculare auto, dosare medicale, amprente, bilete de avion … Numai poliția din Los Angeles, California (LAPD) are 160 de baze de date diferite, toate în acest program.

Palantir a fost fondată în 2003 de, printre alții,  Peter Thiel, de asemenea fondatorul PayPal și unul dintre cei mai mari antreprenori din Silicon Valley.

Palantir numără multe guverne printre clienții săi. Platformele sale Gotham, Metropolis, Foundry și Apollo sunt utilizate pentru a monitoriza activitățile politice și este, de asemenea, implicat în urmărirea datelor despre pandemie și distribuția viitoarelor vaccinuri.

Primul client al lui Palantir a fost Pentagonul și al doilea CIA, FBI și alte structuri de informații. De asemenea, contractează cu guverne, poliție, vamă și companii mari pentru a monitoriza concurenții și piețele. CDC, Centrele SUA pentru Controlul Bolilor Infecțioase, externalizează informații și date, de asemenea, către Palantir.

În 2017, Departamentul Muncii a dat în judecată Palantir, deoarece practicile sale de angajare erau discriminatorii față de asiatici.

Partenerul Palantir Information Warfare Monitor a folosit aplicațiile Palantir pentru a descoperi GhostNet, o rețea chineză de spionare a computerelor care vizează 1.295 de computere din 103 țări, inclusiv ambasade și un computer NATO.

Compania are un acord cu Serviciul de Imigrare și Vamale al Statelor Unite, care este responsabil pentru urmărirea penală a imigranților fără acte. Poliția și agenții de la imigrari apelează la Palantir pentru a efectua raiduri împotriva imigranților.

Programele Palantir permit poliției să cunoască itinerariile parcurse de un vehicul cu numărul său de înmatriculare, precum și să cartografieze rețelele familiale, de cartier sau de afaceri.

Pe bună dreptate, se poate pune întrebarea, de ce tocmai acum, Soros, investește masiv în acest program. Informațiile sunt clare, deja nu mai stă sub spectrul „conspirației”.

Ciprian Pop

Știrile sunt sub cenzură! Sprijiniți OrtodoxINFO!

Guvernul nu dorește aflarea adevărului despre plandemia covid-19. Încercăm să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în cea mai mare provocare pe care o trăim. Jurnalismul independent al portalului OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutorul cititorilor. Ne puteți sprijini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

Articole asemănătoare

3 comentarii

 1. Compania Palantir, ce ca si cuvant a aparut in trilogia „Stapanul Inelelor” de JR Tolkiens cu sensul de glob magic de cristal, a produs programul ce va controla toate vaccinurile covid de pe linia de productie pana in vena oamenilor, stiind exact in ce om a ajuns.
  Programul se numeste Tiberius, ca in imparatul roman din timpul crucificarii lui Hristos.

  https://www.pharmaceuticalprocessingworld.com/palantir-developing-data-mining-tool-to-optimize-covid-19-vaccine-distribution/
  https://www.govconwire.com/2020/10/palantir-helps-hhs-develop-tiberius-system-to-track-covid-19-vaccine-production-distribution/

  1. @john, foarte bine zice parintele din Anglia. Va fi foarte greu sa supravietuiasca fara cip pt. romanii rāmasi în Anglia. Parintele X zice decembrie acum, si apoi în 3 ani. Deja a venit vaccinul!!! Peste 2 weeks incepe vaccinarea in masā in Anglia, cu armata. Daca preotii nostri ortodocsi sunt ecumenisti, ei nu vor mai primi protectia de la Duhul Sfant. Cine nu are bani sa cumpere pāmânt sa se hraneascā, ce va face?!! Lasarea in Mâinile lui DUMNEZEU! Fara vaccim. Fara cipare. Oricum, tranzitia cu anularea de bani cash va dura câtiva ani, cel putin. Nu e usor sa implementeze sistemul fara cash , asa ca super bogatii planetei sa se puna întâi pe ei la adapost si apoi sclavii sa rāmânā cu nimic in conturi. Un card bancar emis in strainatate nu poate ajuta oare un timp supravietuirea in alta tarā?!; Nu au cum sa-ti puna cip in alta tara cu alta jurisdictie . Este o cheie de supravietuire pentru un anume timp pentru cei saraci . Dupa ce vor anula cash si vor inchide bancile, rāmâne rugaciunea la DUMNEZEU sa facem din piatra , o pâine, prin minune DUMNEZEIASCA.
   Doamne ajutā!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
Avem nevoie de ajutorul dvs. pentru a menține OrtodoxINFO online VĂ RUGĂM SĂ NE SPRIJINIȚI!