X

Americanii nu votează direct președintele, ci prin intermediul colegiului electoral. Cum funcționează?

Alegeri 2020: Ce este colegiul electoral și cum funcționează?
Teoretic, sistemul de vot din SUA funcționează astfel:

Vă invităm să ne urmăriți pe o altă pagină de Facebook, căci cea veche este inutilă fiind obturată de algoritmii lui Zuckerberg. Noua pagină poate fi accesată AICI.

Fie că este vorba de Donald Trump sau de contracandidatul său Joe Biden, candidatul care câștigă votul popular ar putea ajunge să piardă alegerile prezidențiale din SUA. 

Asta pentru că în Statele Unite alegerile prezidențiale nu sunt decise de cine câștigă cele mai multe voturi la nivel național. Statele Unite ale Americii sunt o Republică, o asociere de 50 de state cu un sistem unic de reprezentativitate: Colegiul Electoral.

Când merg la urne, americanii nu aleg direct președintele, ci votează de fapt un grup de oficiali care alcătuiesc colegiul electoral, denumiți electori, care reprezintă cele 50 de state ale Statelor Unite și care practic votează pentru președinte și vicepreședinte. Și nu, votul americanilor nu este inutil, ci determină clar în ce tabără se vor duce voturile electorilor.

538 de electori

Fiecărui stat i se atribuie un număr de electori în funcție de populația sa. California, de exemplu, are 55 de electori, în timp ce Wyoming are 3.

În mod obișnuit, electorii aleg candidatul care a câștigat cele mai multe voturi în statul lor. De exemplu, dacă un candidat obține 50.1% din voturi în Texas, i se acordă toate cele 38 de voturi electorale ale statului. Alternativ, un candidat ar putea câștiga zdrobitor votul și în final ar obține tot același număr de voturi de colegiu electoral.

Pentru a câștiga, un candidat la președinție are nevoie de minim 270 de voturi de colegiu electoral.

Prin urmare, este posibil ca un candidat să devină președinte câștigând o serie de curse electorale strânse în anumite state, în ciuda faptului care are mai puține voturi la nivel național.

Cine sunt electorii și cum sunt aleși?

Electorii din colegiile electorale sunt aleși în funcție de afilierea politică, selectați de comisii politice de stat sau numiți pe plan local. Pentru a se califica, un elector prezidențial trebuie să aibă calitatea de membru de partid, să fie alegător înregistrat și să se angajeze că va vota președintele propus de propriul partid.

State disputate (Swing)

Pentru că în Statele Unite există doar două mari partide, Partidul Democrat (Stânga) și Partidul Republican (Conservator), există o serie de state unde sprijinul pentru ambele partide este aproape egal și astfel cursele electorale sunt mult mai disputate.

Într-un an electoral, în mod obișnuit există șase sau șapte state swing și candidații își concentrează mare parte din campanie și resurse pentru a le cuceri.

În 2020, aceste state sunt Pennsylvania, Michigan, Wisconsin, Florida, Iowa și Ohio. Cine câștigă voturile electorilor din aceste state sau o combinație de aceste state și de restul, câștigă președinția Statelor Unite ale Americii pe 3 noiembrie.

Istoria colegiului electoral

Când fondatorii SUA au scris Constituția în 1787, au dezbătut cum să aleagă președintele și vicepreședintele Statelor Unite. După ce au purtat un război împotriva monarhiei britanice, Fondatorii au fost îngrijorați că guvernul ar putea ajunge să dețină prea multă putere și era practic imposibil ca președintele să fie ales prin vot popular, având în vedere dimensiunea țării și a dificultăților de comunicare.

Astfel că fiecare stat, în special cele mai mici, au o putere de decizie egală cu celelalte state, un echilibru al puterii într-o asociere națională.

Deși este cel mai bun sistem de reprezentativitate pentru alegerile prezidențiale, Partidul Democrat militează de mult timp și agresiv pentru abolirea colegiului electoral, deși acest sistem asigură că fiecare stat are un cuvânt de spus și că nu este copleșit și forțat de altele să accepte politici și obligații pe care nu le agreează, fiind cunoscut faptul că toate cele 50 de state au autonomie proprie sub supravegherea federală.

Practic, se întâmplă astfel:

Păpușarii din umbră își pun marioneta la conducerea SUA în funcție de planurile pe care le au cu omenirea. Soros, Putin și alte personaje de genul, nu fac decât să pară mai credibil tot show-ul “votului democratic” din America.

Vom vedea cât de mult se grăbește oculta în a-și pune în aplicare planurile, în funcție de cine a fost numit președintele SUA. Oricum, punctul comun al celor doi candidați este vaccinul Covid, ce se vrea a fi injectat la cât mai multă lume.

Reclame

Sistemul vrea să ne reducă la tăcere! Sprijiniți OrtodoxINFO!

Ne străduim să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în provocările pe care le trăim. Activitatea independentă a OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutorul cititorilor, din acest motiv vă cerem acum ajutorul. Ne puteți sprijini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.



Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

2 comentarii

  1. Scenariul despre modul în care Obama ar putea redeveni președinte in conexiune cu cartea Apocalipsei.
    Constitutia SUA precizeaza ca președinte nu poate fi „ALES” pentru mai mult de două mandate, dar nu spune că nu poate fi „NUMIT” pentru mai mult de 2 mandate.
    Deci, scenariul s-ar putea desfășura după cum urmează:

    1. Biden și Harris câștigă alegerile
    2. Harris evocă cel de-al 25-lea amendament și îl declară impropriu pe Biden pentru a fi președinte și face ca congresul să fie de acord și Harris devine președinte.(de notat senilitatea lui Biden si sanatatea precara de care este constient chiar si cabinetul sau).
    3. Harris îl alege pe Obama pentru a fi vicepreședinte (nu este ales, ci numit), prin urmare se califică.
    4. Harris renunță și Obama este din nou președinte fără a fi ales

    Sa mergem si la Apocalipsa cap 17 9-11, de aici am pornit, imi era deja clar ca in acest capitol se vorbeste despre SUA („MARELE BABILON, MAMA PROSTITUATELOR ŞI A URÂCIUNILOR PĂMÂNTULUI”) insa nu ma asteptam sa castige Biden alegerile facand conexiunea abia acuma:

    9 Aici este mintea care are înţelepciune! Cele şapte capete sunt şapte munţi, pe care şade femeia. De asemenea, ele sunt şapte împăraţi, 10 dintre care cinci au căzut, unul este, şi celălalt n-a venit încă, iar când vine, trebuie să rămână doar puţin. 11 Fiara care era, şi nu mai este, e al optulea împărat. El este dintre cei şapte şi merge spre distrugere.

    Dintre cei 7 regi / conducători, 5 au căzut, ceea ce înseamnă că și-au pierdut domnia … se întâmplă să fie 5 președinți ai SUA in viata:

    Căzuți / și-au pierdut domnia:

    1. Trump
    2. Obama
    3. Bush
    4. Clinton
    5. Carter

    Pe cale să domnească:

    (6) Biden
    (7) Harris
    (8) Obama

    Apoi se spune că unul este …. deci asta înseamnă unul nou, altul decât cei 5 enumerati mai sus … care va fi Biden fiind conducătorul numărul 6. Apoi continuă să spună că nu a venit încă cealalt, care va fi Harris când va lua locul lui Biden ca președinte și va continua un timp scurt până când va demisiona. Va reamintesc dacă ea îl alege pe Obama, va fi președinte fără a fi ales deci cf Constitutiei va fi apt.

    Observați că Scriptura spune „Fiara care era, şi nu mai este, e al optulea împărat. El este dintre cei şapte şi merge spre distrugere”.
    Obama trebuie să fie unul dintre cei 7 președinți în viață și va deveni al 8-lea pentru că era din cei 7.

    Spre care distrugere este vorba in Biblie? Probabil asta:
    https://www.israel365news.com/160200/rabbi-of-noahide-court-warns-a-biden-victory-means-gog-magog-war/

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button