X

Nepurtarea măștii în spații publice închise nu are prevăzută amendă în Legea 55/2020, iar în cele publice deschise nu este obligatorie

Vă invităm să ne urmăriți pe o altă pagină de Facebook, căci cea veche este inutilă fiind obturată de algoritmii lui Zuckerberg. Noua pagină poate fi accesată AICI.

Articolul 66, lit. a) din Legea nr. 55/2020, care prevede sancțiuni contravenționale (amenzi) pentru nerespectarea măsurilor de prevenire a COVID, trimite la art. 65 lit. h), care sancționează, la modul general, nerespectarea de către persoanele fizice a măsurilor individuale de protecție a vieții stabilite conform art. 5, alin. 2, lit. d) din lege, fără a enumera aceste măsuri individuale.
Articolul 5, alin. 2, lit. d) din Legea nr. 55/2020 prevede, la fel de vag, ca măsuri pentru asigurarea rezilienței comunităților: “măsuri de protecție a vieții și pentru limitarea efectelor tipului de risc produs asupra sănătății persoanelor, inclusiv instituirea carantinei și izolării la domiciliu”, fără a menționa purtarea măștii.
Niciunul dintre aceste două articole de lege nu se referă clar, precis și distinct la purtarea măștii în spațiu închis sau deschis. Purtarea măștii în anumite spații închise, este prevăzută de articolul 13, la care nu face trimitere art. 66, când dispune amenzi pentru nerespectarea măsurilor de prevenție.

Alin. 64 din Decizia nr. 457/2020 a CCR decide că, pentru a fi respectată, o lege trebuie să fie foarte clară, precisă și previzibilă, “așa încât destinatarii să își poată adapta corespunzător conduita”.

Legea nr. 55/2020 nu prevede clar, precis și previzibil, o sancțiune pentru nepurtarea măștii în spații publice închise, deci nu există amendă pentru refuzul de a purta mască în spațiile publice închise din art. 13.

Art. 13 al Legii nr. 55/2020 nu prevede nicăieri obligativitatea purtării măștii în spații publice deschise, motiv pentru care hotărârile de guvern sau ale autorităților locale sau sanitare, care sunt doar norme de punere în aplicare a legii, nu pot adăuga la lege.
Decizia nr. 457/2020 prevede că doar prin lege a Parlamentului se poate decide cadrul legal al măsurilor de protecție, mai ales când e vorba de restrângeri ale drepturilor și libertăților cetățenești.

Prin urmare, decizia de a impune purtarea măștii în exterior prin anexe ale unor hotărâri de guvern: Anexa 2 a HG 782/2020 sau Anexa 2 a HG 856/2020 sau decizii ale unor autorități locale sau sanitare (de genul HCNSU) excede cadrului legal stabilit de Legea nr. 55/2020 și este nelegală, iar purtarea măștii în spații publice deschise nu este fi obligatorie pe actualul cadru legal.

Decizia nr. 457/2020 a CCR, alin. 64: În jurisprudența sa, Curtea Constituțională a subliniat că art. 1 alin. (5) din Constituție consacră principiul respectării obligatorii a legilor. Pentru a fi respectată de destinatarii săi, legea trebuie să îndeplinească anumite cerințe de precizie, claritate și previzibilitate, astfel încât acești destinatari să își poată adapta în mod corespunzător conduita. De principiu, orice act normativ trebuie să îndeplinească anumite condiții calitative, printre acestea numărându-se previzibilitatea, ceea ce presupune că acesta trebuie să fie suficient de precis și clar pentru a putea fi aplicat; astfel, formularea cu o precizie suficientă a actului normativ permite persoanelor interesate, care pot apela, la nevoie, la sfatul unui specialist, să prevadă într-o măsură rezonabilă, în circumstanțele speței, consecințele care pot rezulta dintr-un act determinat (Decizia nr. 903 din 6 iulie 2010, publicată în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 584 din 17 august 2010; Decizia nr. 743 din 2 iunie 2011, publicată în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 579 din 16 august 2011; Decizia nr. 662 din 11 noiembrie 2014, publicată în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 47 din 20 ianuarie 2015).

Respectarea legilor este obligatorie, însă nu se poate pretinde unui subiect de drept să respecte o lege care nu este clară, precisă și previzibilă, întrucât acesta nu își poate adapta conduita în funcție de ipoteza normativă a legii. De aceea, legiuitorul trebuie să manifeste o deosebită atenție atunci când adoptă un act normativ (Decizia nr. 1 din 10 ianuarie 2014, publicată în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 123 din 19 februarie 2014). O dispoziție legală trebuie să fie precisă, neechivocă, să instituie norme clare, previzibile și accesibile, a căror aplicare să nu permită arbitrarul sau abuzul (Decizia nr. 637 din 13 octombrie 2015, publicată în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 906 din 8 decembrie 2015).

Reclame

Sistemul vrea să ne reducă la tăcere! Sprijiniți OrtodoxINFO!

Ne străduim să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în provocările pe care le trăim. Activitatea independentă a OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutorul cititorilor, din acest motiv vă cerem acum ajutorul. Ne puteți sprijini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.



Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

10 comentarii

  1. Primit pe email!Așa o fi,oare?
    * URGENT‼️ ???????????????‼️
    * ULTIMA ORA
    INTERNATIONAL ? ITALIA ??
    * Un remediu pentru coronavirus găsit în sfârșit în Italia *

    Medicii italieni nu au respectat legislația OMS privind sănătatea globală, care îi îndeamnă să nu efectueze autopsia asupra coronavirusului decedat și au descoperit că NU este un VIRUS, ci un BACTERIA care provoacă moartea. Aceasta duce la formarea cheagurilor de sânge și la moartea pacientului.

    Astfel, Italia învinge așa-numitul Covid-19, care nu este altceva decât „coagularea intravasculară comună” (tromboza).

    „Și modalitatea de a face față, adică tratamentul său, este„ antibiotice, medicamente antiinflamatorii și anticoagulante. ” În primul rând – ASPIRIN.
    Această veste senzațională pentru întreaga lume a fost pregătită de medicii italieni prin autopsia produsă de Covid-19.

    „Și totuși, potrivit anatomistilor ventilatorilor italieni și unităților de terapie intensivă, nu au fost niciodată necesari”.

    ? În Italia a început o schimbare de protocoale, * OMS a identificat și a ridicat apelul global al ITALIEI pandemice *.
    Medicamentul era deja cunoscut, dar OMS nu a raportat acest lucru chinezilor * Pentru OMS este pur și simplu AFACERI. *

    Sursa: ITALIA, Ministerul Sănătății.

    * Alarma *
    Transmite-o întregii familii, vecinilor, cunoscuților, prietenilor, colegilor, colegilor … etc … etc … și mediului său în ansamblu …
    Covid-19 … nu este un virus, așa cum ne-au făcut să credem. Aceasta este o bacterie … care, îmbunătățită de radiația electromagnetică 5G, provoacă inflamații și hipoxie.

    Acum va trebui să faceți următoarele:
    Luați aspirină 100 mg și apronax sau paracetamol …
    De ce? … * pentru că s-a demonstrat că Covid-19 îngroașă sângele, stimulând dezvoltarea trombozei la om. Deoarece sângele nu este saturat de oxigen. Sângele se îngroașă, fluxul său în inimă și plămâni încetinește, o persoană nu poate respira și moare repede. *
    În Italia, medicii au încălcat protocolul de recomandare OMS și au efectuat o autopsie pe un cadavru care a murit din cauza Covid-19 … au deschis corpul, brațele, picioarele și alte părți ale corpului și și-au dat seama că venele aveau sânge dilatat și coagulat, toate venele și arterele erau pline. cheaguri de sânge care împiedică fluxul normal de sânge, transportând oxigen la toate organele, în principal la creier, inimă și plămâni, iar pacientul moare în cele din urmă,
    Cunoscând deja acest diagnostic, Ministerul Sănătății din Italia a schimbat imediat protocoalele de tratament cu Covid-19 … și a început să prescrie 100 mg de aspirină și aponax pacienților infectați …, rezultat: pacienții au început să se recupereze și au apărut îmbunătățiri. Ministerul Sănătății a eliberat și a trimis acasă peste 14.000 de pacienți într-o singură zi.
    URGENT: transmite aceste informații și pune-l la dispoziția publicului imediat. În țara noastră, OMS ne-a mințit cu această pandemie. În fiecare zi, președintele nostru spune că este vorba despre date și statistici. Pentru că nu a furnizat aceste informații pentru a salva cetățenii, va fi faptul că elitele îl vor amenința! ..
    Știm că toate guvernele lumii sunt obligate să pună în aplicare recomandările OMS, dar Italia a încălcat norma … acum OMS. … procesele vor fi depuse în întreaga lume – pentru ascunderea atâtor morți și pentru prăbușirea economiilor din multe țări ale lumii … și toată lumea va înțelege de ce a fost emis ordinul de a îngropa imediat cadavrele fără deschidere … și de a le marca drept foarte poluante. ..
    Este în puterea noastră să suportăm adevărul și să sperăm să salvăm multe vieți …. *

    Distribuie URGENT! ÎN TOATE REȚELE !!!! * De aceea gelul antibacterian funcționează și dioxidul de clor … Întreg PSIHOZA PANDEMICĂ a fost necesară, deoarece guvernul lumii din umbră dorește să vaccineze și să implanteze cipul pentru a ucide masele, pentru a controla populația și a reduce populația lumii.
    Text preluat și de dat mai departe!

    1. De aceea trebuie sa purtam masca pentru a ingrosa sangele si pentru a face tromboze… ca intr-un final sa murim. Cine nu vrea sa moara, este amendat.

    2. Dan Bittman spunea despre un prieten de-al lui din Sua că ar fi luat aspirină și i-ar fi trecut.
      Oricum, dacă ce se spune în mail despre Italia e adevărat, vom vedea o scădere dramatică a cifrelor în țara respectivă. Mai departe, dacă și ceilalți aplică ar trebui să se fâsâie toată această ”criză”.

    3. Aspirina, ca si alte medicamente are si contraindicatii. Atentie mare: poate da astm, hemoragie a sistemului digestiv si / sau atac cerebral la bātrâni si la copiii sub 16 ani sindrom Reye, periculos. NU se da aspirina la copii si tineri, nici chiar de diagnosticul de “covid “.

      Puteti citi prospectul pe internet. La fel si paracetamolul este nociv si da cancer. Deci, mare prudentā!

      Stirea cu medicii italieni este de câteva luni pe facebook si bacteria din plāmânul cu autopsia a fost contractatā exact in spital prin infectiile nosocomiale/ intraspitalicesti prezente mereu in toate spitalele din întreaga lume, indiferent de starea de super-igienā a spitalului. NU poti neutraliza 100% bacteriile. Deci, se poate va bacteria sā fi fost luatā din intubarea la Terapie Intensivå, deci NU e covid si NICI COVIDUL NU E BACTERIE. Covid , ca virus, NU existā!

      De regulā, un virus are nevoie de un” vehicul ” cu care sa se deplaseze in sânge. Deci, bacteria e un tip de vehicul bun, deoarece are membrane celulare intacte, este autonomā si nu este fragmentata genetic ca virusul. În cartea de biologie , capitolul biologie molecularā , (se începe a se învatā în scoalā , în clasele de gimnaziu, clasa a7a) , fragmente ARN de celule tip exosomi celulari “plimbāreti” prin organism, cu ajutorul sistemului circulator sanguin si limfatic, sunt ghidati de receptorii specializati ai sistemului imunitar al organismului, în limbaj mai popular, sā facā bine, adicā sa curete organismul de boli, agenti poluanti, chimici, etc.

      Când prin vaccinari repetate de generatii, stress, poluare si prin abuzul de unele medicamente (date chiar de medici) se induce starea de boalā, este foarte sigur ca acesti receptori si ghizi celulari de imunitate sa NU mai functioneze bine si sa lase boala sā se instaleze, un timp, pânā când dā DUMNEZEU sanatate sau ameliorare .

      Aceasta stare poate evolua bine sau poate sa NU evolueze bine, organismul este slabit imunitar si NU mai poate produce anticorpi suficienti sau chiar anticorpii produsi atacā celulele sanatoase si NU pe intrusi. Poate duce la stare de boalā, la un fals rāspuns imun sau la boli autoimune, complicatii sau chiar deces (moarte subitā).
      .
      Deci, sa nu credem orbeste ce apare pe net, mai ales când ni se recomandā “cālduros” niste medicamente, chiar si aspirina, luata de niste vedete TV, care , initial, par cā luptā contra sistemului, dar mai apoi, chiar fac jocul pervers al sistemului anticristic.

      În primul rând, NU existā virusul covid si nici bacteria aferentā. Care medic sau doctor in medicinā, sau care ministru, politician sau politist sau vedeta TV spune ca exista virusul, dar e o rācealā banalā, aceia toti mint sau sunt profund naivi si /sau umblā dupā vedetism sau executā ordine precise . Sunt
      plātiti gras SĀ VĀ MINTĀ!

      Industria vaccinurilor aduce profituri de sute de miliarde de dolari medicilor, celor care vând si politicului care implementeaza reguli de propagandā mincinoasā.

      Iar, ce nu se poate explica stiintific riguros, medicii o dau mereu cotitā cu alergiile, virusii, sindroamele, etc si nu iti spun exact cauza bolii, daca exista o boalā, si nu cumva , sunt chiar niste efecte adverse progresive induse de repetatele vaccinari si tot felul de chimicale luate zilnic de omul modern, care se teme de starea de boalā prin lepādarea de HRISTOS si de nerecunoasterea ENERGIILOR DUMNEZEIESTI DE VINDECARE.

      Deci, vaccinurile noi , ce bat la usile crestinilor, sunt de tipul ARN si ADN recombinat genetic, foarte rele si periculoase , care contin exosomi celulari/ numiti virusi vii ce vor zāpāci si mai tare sistemul nostru imunitar, inducând BOLI IREVERSIBILE mentionate si in APOCALIPSA LUI IOAN. Inclusiv, microcipuri.

      Sper ca am fost de folos cu explicatiile si m-am ferit cât am putut de termenii stiintifici , tocmai pentru a explica mai pe întelesul omului de ránd ce citeste cu sperantā acest blog ortodox, care devine din ce în ce mai bun.

      Asadar, NU vā vaccinati, NU cādeti in capcana sistemului anticristic si NU vā faceti Idoli din ceea ce spun doctorii, cum cā Medicamentul si chimicalele cutare + vaccinul vā vor salva! De fapt, vā veti pierde sufletul! HRISTOS ne asteaptā pe fiecare ! Sā lāsām pe DUMNEZEU HRISTOS sā ne vindece. Medicina oficialā si medicii sunt, din nefericire i slujba BANULUI si a sistemului satanic al ocultei mondiale ce vrea distrugerea Omului pe Pāmânt! Ne vrea distrusi, sclavi si sā ne pierdem sufletele! Sā ne opunem din toate puterile noastre! BISERICA LUI HRISTOS NU O VOR ÎNVINGE NICI PORTILE IADULUI… DOAMNE AJUTĀ!

  2. Avem două mari probleme: PLANdemie și MASCAradă!
    Probleme create din pix de către conducerile multor țări!
    Virusul există și este doar o gripă. Personal eu așa cred!

  3. Serios?! Și câți juriști sau avocați au dat în judecată pe cineva(?) și au câștigat cauza asta? Dacă e așa cum ziceți? O fi astea chestiuni ilegale și abuzive, dar dacă e atât de simplu, de ce nimeni nu face nimic? Oamenii săraci sunt amendați, plătesac amenzi, iar dacă nu au cu ce plăti, suportă consecințele…

  4. Singura soluție în acest război perfid sunt cuvintele Pusnicului Proclu,”Nimica Am,Nimica sunt,Nimica pot” nădejdea în Dulcele Iisus,Maica Domnului,Sfinții. Indifrența de cele materiale în cazul că le vei pierde,dragoste ,milă față de simbriași lui aghiuță.Privirea spre adevăr ținând cont că adevărul îi cineva nu ceva.Frică să nu existe ,nici de boală ,nici de amendă ci doar de Dumnezeu.Frica de Dumnezeu este începutul.întelepciuni,nefrica ,începutul nebuniei.Mă iertați!

    1. Bravo Valentin! Uite un om cu mintea întreaga! Slava Domnului pentru găndirea bună, pentru nădejdea în Dumnezeu , Măicuța Domnului și Sfinți. Nimica am, nimica sunt, nimica pot! Doar asta te poate întări.

  5. cum se contesta amenzile daca sunt primite cat costa procedura legala? trebuie platit avocat ceva? e vreun ong care face asta gratis sau avocat probono?

    ca daca stim cum sa procedam nu mai port

    si pentru vaccin la fel va rog postati procedura pasii logici de urmat de contestat e nevoie de avocat???

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button