X

Ambasadorul SUA: România să vândă tot ce a rămas neprivatizat

Vă invităm să ne urmăriți pe o altă pagină de Facebook, căci cea veche este inutilă fiind obturată de algoritmii lui Zuckerberg. Noua pagină poate fi accesată AICI.

Ambasadorul american Adrian Zuckerman a anunțat ieri, la Ceremonia de acordare a Premiilor Consiliului Național al Întreprinderilor Private Mici și Mijlocii, foaia de parcurs a României pentru perioada următoare: vânzarea a tot ceea ce nu s-a privatizat până acum.

”Acum treizeci de ani, după căderea regimului comunist, unul dintre primele lucruri care s-a realizat a fost privatizarea multora dintre companiile și întreprinderile de stat. Acesta a fost un prim pas bun, însă demersul nu a fost finalizat. Astăzi, România are cel mai mare număr de companii deținute integral de stat din Europa – peste 1200. Are și cel mai mare număr de companii deținute parțial de stat.

România trebuie să continue cesionarea și calea către privatizarea completă.

Guvernul nu dispune de competențele necesare pentru a crea și conduce eficient și profitabil companiile. Astfel de companii deținute de stat reprezintă o sursă de patronaj politic, de persoane cu conexiuni politice, nepotism și alte mediocrități. Companiile deținute de stat încetinesc economia, adăpostesc corupția, împiedică o concurență corectă și amână creșterea economică. Este practic imposibil ca firmele private să concureze eficient cu companiile deținute de stat. Pe întreg mapamondul s-a dovedit că piețele libere, economiile private au generat mai multă bunăstare și prosperitate pentru națiunile și popoarele lor, decât orice alt sistem” a conchis Zuckerman.

Reclame

Sistemul vrea să ne reducă la tăcere! Sprijiniți OrtodoxINFO!

Ne străduim să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în provocările pe care le trăim. Activitatea independentă a OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutorul cititorilor, din acest motiv vă cerem acum ajutorul. Ne puteți sprijini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

14 comentarii

 1. Are dreptate. Eu aș vrea ca CFR călători (de exemplu) să fie vândută la chinezi sau japonezi și să avem trenuri de mare viteză.

 2. Cainele moare de latrat si prostul/hotul, de grija altuia!
  Si-au rezolvat americanii toate problemele de dau sfaturi la altii?? I le-a cerut cineva?

 3. Care dintre companiile de stat nu poate fi concurata? Posta Romana, care din cauza prostiei si slugarniciei (ca altfel nu pot sa-mi explic) a ajuns in declin, iar un operator privat, desi are costuri mari, se lauda ca a ajuns pe primul loc? CEC-ul, care practic a ramas singura banca de stat (incremenita in proceduri invechite)?
  Despre ce vorbeste asta, cand practic 90% din economia romaneasca e controlata de firme straine?

 4. Khazarul asta nu e nici pe departe un „om de zahar” in relatia cu Colonia Romania, avand un tupeu mai mare decat cel al coetnicului sau, Klemm, fiind clar cea mai proasta alegere facuta de Trump pt functia de ambasador! In toate actiunile sale, de cand a venit in Romania, se aseamana foarte bine cu un alt celebru personaj de trista amintire pt tara noastra, Andrei Vîșinski!

 5. Ăsta-i Aliatul Strategic….Am mai avut dintr ăștia in istoria noastra, pierire-ar neamul lor: Roma Aeterna, Sublima Poartă, Sf Imperiu Roman de neam German; Rusia țarilor, K und K , Reichul Milenar, Sovietele, mUE.
  Toti ne vor doar bogațiile…

 6. O vorbă din popor, „nu e prost cine cere, e prost cine dă”. Ăștia vor totul și în urma lor cenușă. Rumânii au ajuns o gloată masochistă care își venerează călăi și torționarii . Vor o țară ca afară, dar uită că înafară ei sunt doar forță de muncă ieftină (sclavi moderni),după ce le vor lua totul prin privatizare (privatizarea fiind cea m-ai eficientă metoda de deposedare a unei națiuni),le vor lua și casele, vor avea grijă ca impozitele pe propietatea aflată în posesia persoanelor fizice să fie suficient de mari încât să nu mai fie rentabil să deți o propietate pe persoană fizică, în schimb ce corporațiile vor fi scutite de impozite. Ne paște neo-iobagia.

 7. Singura soluție pentru a putea trai mai bine este privatizarea tuturor societăților cu capital de stat, numai asa scăpăm de corupție ,delapidare, furt si tot ce este rau in societate,forma de proprietate de stat pe care sa sprijinit cima rosie 30 de ani este producătoare de corupție de promovare in societate a non valorilor,nepotismelor ,conduce la subdesvoltare.

 8. In nici o tara abasadorul SUA nu ar avea aceeasi comportare ca in Romania.Mai lipsea sa ne spuna cine sa fie cumparator. Acest lucru se intampla pentru ca autoritatile Romane se lasa umilite si nu riposteaza.

  1. Minciuni! In tarile unde s-a privatizat totul, companiile nu sunt cumparate de straini si nu li se vand bogatiile tarilor de catre straini care trimit banii afara! Din experienta pe care o avem pana acum cu Enel, ApaNova, Distrigaz, etc, se vede ca strainii nu investesc nimic dar ne vand noua produsele noastre si duc banii in tarile lor! Nu va lasatti pacaliti!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button