X

Iredentiștii maghiari pierd în justiție: Steagul Moldovei rămâne pe Cetatea Neamț

Vă invităm să ne urmăriți pe o altă pagină de Facebook, căci cea veche este inutilă fiind obturată de algoritmii lui Zuckerberg. Noua pagină poate fi accesată AICI.

Tribunalul Harghita a respins astăzi, 27 octombrie, acțiunea Fundației Szekler Monitor, condusă de Arus Zsolt, un lider al separatismului pe criterii etnice al așa-zisului ținut secuiesc, împotriva Consiliului Județean Neamț prin care fundația a încercat îndepărtarea steagului Moldovei de pe Cetatea Neamț.

După ce Asociația Civică pentru Demnitate în Europa (ADEC), condusă de Dan Tanasă, a câștigat zeci de procese în instanțe prin care a îndepărtat steagul secuiesc de pe instituții publice ale statului român, extremiștii maghiari care acționează pentru separatismul pe criterii etnice al așa-zisului ținut secuiesc au început atacul împotriva steagului Moldovei arborat pe Cetatea Neamț.

Astfel, Fundația Szekler Monitor, condusă de Arus Zsolt, un lider al separatismului pe criterii etnice al așa-zisului ținut secuiesc, a acționat în judecată Consiliul Județean Neamț în cazul steagului Moldovei arborat pe Cetatea Neamț.

Arus Zsolt folosește deja argumentele invocate în apărare de CJ Neamț pentru a apăra arborarea steagului secuiesc pe instituțiile publice ale statului român.

Sentința Tribunalului Harghita pe scurt (detalii aici): „Admite excepţia lipsei calităţii procesuale pasive a Consiliului Judeţean Neamţ , invocată de aceasta , şi în consecinţă: Respinge cererea formulată de reclamanta Fundaţia Szekler Monitor, prin preşedinte Arus Zsolt Istvan, în contradictoriu cu pârâta Consiliul Judeţean Neamţ. Cu drept de recurs în termen de 15 zile de la comunicare, recursul urmând a fi depus la Tribunalul Harghita. Pronunţată, azi 27.10.2020 , prin punerea soluţiei la dispoziţia părţilor prin mijlocirea grefei instanţei”.

Reclame

Sistemul vrea să ne reducă la tăcere! Sprijiniți OrtodoxINFO!

Ne străduim să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în provocările pe care le trăim. Activitatea independentă a OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutorul cititorilor, din acest motiv vă cerem acum ajutorul. Ne puteți sprijini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

Un comentariu

  1. ” Iredentiștii maghiari pierd în justiție: Steagul Moldovei rămâne pe Cetatea Neamț ” Pai , insasi cererea lor era din start sortita unei astfel d e sentinte si era/ este ,doar o dovada in plus a tupeului pe care inca-l au , dupa ce aproape treizeci de ani au fost lasati sa-si faca de cap cum au dorit ei s-o faca si de cate ori au dorit . Intrebare : pe cand STATUL ROMAN , se va hotara sa actioneze asupra acestor insi asa cum scrie in LEGEA SUPREMA : CONSTITUTIA ROMANIEI ?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button