X

Suedia: nu există blocaje, măști sau distanțări fizice și totuși… are cea mai scăzută rată de mortalitate COVID-19 din Europa

Vă invităm să ne urmăriți pe o altă pagină de Facebook, căci cea veche este inutilă fiind obturată de algoritmii lui Zuckerberg. Noua pagină poate fi accesată AICI.

Olivia Wigzell

Șefa sănătății suedeze Olivia Wigzell, a explicat în cadrul conferinței Pandemia 2020: Provocări, soluții, consecințe, ce a avut loc la Moscova, strategia folosită de țara sa de a nu impune tipul de blocare draconiană a coronavirusului văzut în alte țări europene, iar un aspect important în luarea deciziilor a fost acela de a împiedica publicul să dezvolte „oboseală pandemică”. 

La începutul pandemiei COVID-19, Suedia a optat pentru imunitatea turmei, refuzând să impună un blocaj dur, ceea ce înseamnă că barurile, restaurantele, sălile de sport, locurile de muncă și școlile au rămas deschise și li s-a spus oamenilor vulnerabili să se apere în timp ce regulile obligatorii privind masca erau evitate .

În ciuda avertismentelor presei externe care prezicea că aceste decizii vor duce la decese masive, Suedia a înregistrat sub 6.000 de decese prin coronavirus și are acum cea mai scăzută rată a mortalității din Europa.

PIB-ul țării scandinave s-a descurcat mai bine decât restul Europei, iar acum segmente mari de populație au dezvoltat imunitatea turmei, reducând impactul oricărui potențial „al doilea val”.

Ilustrând modul în care țara a revenit practic la normal, o tânără a postat un videoclip despre ea în timp ce urca într-un tren din Stockholm, arătând o distanță fizică minimă și aproape niciun călător care să poarte mască de protecție facială.

https://twitter.com/SvitlanaNosul/status/1315697055331950592

Recent, în cadrul conferinței Pandemia 2020: Provocări, soluții, consecințe, ce a avut loc la Moscova, directorul general al Consiliului Național de Sănătate și Bunăstare al Suediei, Olivia Wigzell, a dezvăluit că unul dintre motivele pentru care guvernul suedez a ales să nu impună un blocaj dur a fost acela de a împiedica populația să dezvolte „oboseala pandemiei”.

„Nu am ales calea unei blocări complete a societății, deoarece am avut alte argumente pentru un răspuns sistematic la o pandemie”. „Ne-a fost foarte teamă, ne-am temut că oamenii vor dezvolta o astfel de oboseală pandemică, că oamenii se vor sătura de restricții. Dar în Suedia, practic toată lumea a respectat recomandările ”, a adăugat ea.

Sistemul de îngrijire a sănătății din Suedia nu a fost niciodată copleșit, nici măcar la apogeul pandemiei, iar țara se află acum într-o poziție mai bună decât orice altă țară de pe continent, practic toate acestea urmând politici de blocare dezastruoase.

Reclame

Sistemul vrea să ne reducă la tăcere! Sprijiniți OrtodoxINFO!

Ne străduim să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în provocările pe care le trăim. Activitatea independentă a OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutorul cititorilor, din acest motiv vă cerem acum ajutorul. Ne puteți sprijini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.



Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

7 comentarii

  1. Aceasta “sefa” a sanatatii pare nai degraba un SEF???, mie asa mi se pare.

    Oricum, Suedia merita apreciata pentru lipsa restrictiilor. Lipsa, desigur, pentru ca la ei nu ar fi prea mare problema daca er trebui pecetluita lumea, oricum sunt spalati pe creier deja.

    1. Se întâmplă ca în țările pe care noi le considerăm civilizate, să existe doamne în politică și nu numai, care sunt domni, și chiar domni care sunt doamne. Lumea nu este ce pare a fi. Se pare că cei care au făcut filmul Matrix știau despre ce este vorba.

  2. Păi asta este dovada clară că măștile și distanțarea socială sunt pentru controlul maselor, și nu pentru prevenirea răspândirii virusului inexistent. Dacă ar fi existat cu adevărat vreun virus periculos, atunci Suedia ar fi avut cea mai mare rată de îmbolnăviri din lume, ori e tocmai contrariul. Ei sunt deja spălați pe creier de mult timp, având unul dintre cele mai mari procente de cipați de bunăvoie din lume. Deci nu mai trebuie controlați și umiliți prin măsurile care se iau în alte țări, unde populația nu e char atât de zombizată.

  3. Fiind cipati in numar mare(o fac benevol) si platind ,majoritar,cu cardul,nu mai este nevoie sa fie si imbotnitati. Ei se afla,deja,in “minunata” lume noua.

  4. In primul rand trebuie sa luam in calcul faptul ca Suedia, ca si alte tari nordice, au o cultura putin diferita de restul Europei. Legaturile lor intre membrii familiei, si aici vorbesc de generatii, sunt foarte slabe. La ei este normal ca batranii sa fie trimisi sa traiasca in case de batrani, nu locuiesc cu restul familiei, iar copiii, de indata ce pot sa se intretina, locuiesc separat de parinti. Din cauza asta, imunizarea colectiva pe care au facut-o a ferit populatia batrana si bolnava, aceasta fiind oricum izolata in camine. Dar, desi Suedia pare sa fi dat lovitura cu politica lor de imunizare colectiva, pretul platit a fost destul de mare: rata mortalitatii la ei este de 585 morti / milion populatie, cam aceeasi cu rata mortalitatii din Franta si de 2 ori mai mare decat cea din Romania, la care putem sa ajungem si noi destul de rapid daca nu tinem cont de masurile de protectie si mizam pe imunizarea colectiva. Pe de alta parte, in Suedia nu sunt nunti cu 700 de manelisti, pomeni si botezuri cu jumate de sat sau comuna, aglomeratia de la noi din mijloacele de transport in comun si cozile imense din supermarket-urile romanesti. Dar daca tot vrem sa vedem o poveste de succes, de ce sa nu ne uitam la tara lor vecina, Norvegia, unde rata mortalitatii este de 51 morti / milion de locuitori, adica de 10 ori mai mica decat in Suedia. Va las pe dumneavoastra sa aflati cum de au atat de putine decese si cum au facut sa tina sub control pandemia.

  5. Daca si Suedia avea un Minister al Sanatatii si-un Ministru ca ai nostri…La ei vad ca-i zice Consiliul National de Sanatate si Bunastare al Suediei adica , regalistii aia de suedezi , au mai multa grije de SANATATE si BUNASTARE NATIONALA decat au alde Rafila , Arafat , Tataru si Cercel la un loc fara sa-l uitam pe Klaus Werner Johannis plus LOrban si Guvernul PNL ??? Si asta in vreme ce la noi , santem aproape de o inchidere totala a tarii { n-o vor face caci…vine 6 Decembrie cat d e curand } , aia , suedezii aia parca-s din alta lume ??? Sa-i blestemam pe ai nostrii sau pe-ai lor ???

  6. Va reamintesc de petitia impotriva VACCINARII OBLIGATORII, pe care dna Gabriela Dinu doreste sa o inainteze parlamentului pana la urmatoarele alegeri cel tarziu, deoarece altfel am fi in mare pericol cu Rafila si Streinu la conducere. S-au adunat in total aprox. 40 000 semnaturi. Este nevoie de 50 000. Timpul e foarte scurt, ii rugam pe cei care nu au semnat-o inca sa o faca, e usor, dureaza doar cateva minute. Trebuie doar numele si o adresa de email valida pe care o veti verifica spre a va putea confirma semnatura.

    De asemenea, ii rugam pe cei care nu au distribuit-o inca, SA O FACA NEAPARAT, altfel nu vom reusi, va dati seama?

    Vedeti aici:https://mantuireaorg.blogspot.com/2020/09/petitie-online-impotriva-vaccinarii.html

    Semnati! Distribuiti!
    Doamne ajuta!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button