X

Un judecător din Pitești cere anularea hotărârii privind obligativitatea purtării măștii! Odată admisă poate fi introdusă în orice alt oraș

Preşedinte al Secţiei Civile din cadrul Curţii de Apel Piteşti şi purtător de cuvânt al instituţiei, judecătorul Ion Rebeca solicită public anularea hotărârii privind obligativitatea purtării măştii în spaţiile publice din Argeş.

Printr-o scrisoare trimisă Prefecturii Argeş, judecătorul Ion Rebeca cere revocarea în parte a Hotărârii emise pe 12 octombrie a.c. de către Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Argeş, respectiv articolul 1 din hotărâre, prin care a fost instituită, începând cu 14 octombrie, obligativitatea purtării măştii de protecţie în spaţiile publice în Argeş de către toate persoanele, cu excepţia acelor cu vârsta mai mică de 5 ani.

După cum spune Ion Rebeca, „din mai multe motive, actul administrativ este contrar normelor fundamentale cuprinse în actele normative internaţionale şi de drept intern, cu efectul încălcării dreptului meu la liberă circulaţie”.

Referindu-se la motivele pentru care actul invocat încalcă normele fundamentale, judecătorul Ion Rebeca precizează:

„Comitetul Naţional pentru Situaţii de Urgenţă a apreciat necesară măsura obligativităţii măştii de protecţie în spaţiile publice numai în judeţele unde incidenţa cumulată a cazurilor în ultimele 14 zile este mai mică sau egală cu 3/1.000 de locuitori. Incidenţa cumulată a cazurilor din ultimele 14 zile faţă de data adoptării Hotărârii 47 din 12 octombrie a.c., de către Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Argeş, era sub limita de 3/1.000 de locuitori, fiind de notorietate faptul că acest judeţ se află în rândul judeţelor cu o incidenţă cumulată a cazurilor de sub 1,5/1.000 de locuitori”.

„Hotărârea are forţă juridică inferioară actelor normative internaţionale”

Judecătorul de la Curtea de Apel Piteşti mai spune că hotărârea a cărei revocare o solicită este contrară dispoziţiilor art. 8 din anexa nr. 1 la Hotărârea nr. 49/2020 a Comitetului Naţional pentru Situaţii de Urgenţă, ce reprezintă un act fundamental normativ cu o forţă juridică superioară şi de natură să îmi încalce dreptul fundamental la libera circulaţie prin impunerea unei condiţii obligatoriii sub o sancţiune administrativă.

Ion Rebeca lasă să se înţeleagă la final că în cazul în care nu va primi un răspuns favorabil de la Prefectura Argeş va cere în instanţă anularea hotărârii privind obligativitatea purtării măştii:

„Restrângerea dreptului meu la liberă circulaţie printr-un act normativ cu o forţă juridică inferioară actelor normative internaţionale şi de drept intern de un nivel juridic superior este de natură să-mi producă o vătămare gravă, motiv pentru care vă solicit în procedura prealabilă reglementată de art. 7 din Legea nr. 445/2004, privind contenciosul administrativ, să revocaţi hotărârea”.

Știrile sunt sub cenzură! Sprijiniți OrtodoxINFO!

Guvernul nu dorește aflarea adevărului despre plandemia covid-19. Încercăm să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în cea mai mare provocare pe care o trăim. Jurnalismul independent al portalului OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutorul cititorilor. Ne puteți sprijini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!
Categorii
Reducerea populației
cuvinte cheie

Articole asemănătoareVă rugăm să comentați decent, în duhul Ortodoxiei! Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. vă revine în exclusivitate.

3 comentarii

  1. Asta , judecatorul asta din Pitesti Ion Rebeca dupa numele sau , asta care -si pune cariera in joc facand astfel de declaratii , asta chiar n-o sti ce spune ? Sa dea Dumnezeu sa-i fie alaturi cat mai multi dintre slujitorii JUSTITIEI , nu de alta dar….M-AM SATURAT !!!

  2. Succes, domnule judecător. Nu uitați că întreaga Românie este de partea dv. Veți fi fericit de toți românii pentru un așa angajament. Așadar intrați în luptă dreaptă cu „zmeul”, căci sunt puțini Feți-Frumoși prin România. De undeva trebuie să se ridice un conducător care să țină și cu poporul român din care s-a născut. Nu vă uitați înapoi, ci intrați cu toate „armele” în luptă. Pentru un așa curaj vă urăm încă de pe acum: „Să ne trăiți întru mulți ani!”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclamele sunt blocate

Te rog să ne susții, deblocând reclamele.