X

Medic de la Casa Albă, din celula de criză împotriva Covid: „Măștile NU sunt eficiente!”. Twitter i-a eliminat postarea

„Măștile sunt eficiente? NU”, spune un consilier Covid-19 de la Casa Albă. Postarea a fost eliminată de Twitter

Vă invităm să ne urmăriți pe o altă pagină de Facebook, căci cea veche este inutilă fiind obturată de algoritmii lui Zuckerberg. Noua pagină poate fi accesată AICI.

Twitter a șters postarea doctorului Scott Atlas, consilier pe tema gestionării crizei coronavirusului la Casa Albă, considerând-o inadecvată și împotriva regulilor de combatere a epidemiei.  Atlas susține că măștile nu sunt utile pentru a te proteja de virus și a atașat în postare un link către un articol care susținea că măștile nu ajută.

Medicul, care se opune și măsurilor de carantinare, a postat sâmbătă pe Twitter: „Măștile sunt eficiente? NU”. Platforma i-a eliminat postarea, așa cum a procedat și în trecut cu alte tweet-uri pe care le-a catalogat ca fake news sau ca instrumente de dezinformare.

Conform unei noi politici împotriva dezinformării, Twitter interice postarea unui content fals sau care poate produce confuzie privind criza Covid-19. Potrivit unui purtător de cuvânt al companiei, tweet-ul lui Atlas a încălcat această regulă, scrie Business Insider.

Scott Atlas a revenit ulterior cu o altă postare în care a scris: „Asta înseamnă că strategia corectă este cea a lui Donald Trump – folosește masca atunci când ești foarte aproape de alții, când riscul este mare. În rest, respectă distanțarea”.

https://twitter.com/SWAtlasHoover/status/1317466976651038720

Atlas a oferit o reacție pentru cotidianul Newsweek:

„Twitter pare că cenzurează știința atunci când aceasta merge împotriva scopului lor de a îndoctrina publicul”, se arată în mail-ul trimis redacției, în care specifică și faptul că a contestat decizia platformei online. Mai mult, a spus că a menționat în a doua postare că abordarea corectă este să porți mască „atunci când nu poți respecta distanța”.

Scott Atlas nu este medic infecționist, ci are pregătire în neuroradiologie. Face parte din celula de criză împotriva Covid de la Casa Albă din august, a militat pentru redeschiderea școlilor și a fost deseori împotriva măsurilor de izolare și carantinare.

Reclame

Sistemul vrea să ne reducă la tăcere! Sprijiniți OrtodoxINFO!

Ne străduim să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în provocările pe care le trăim. Activitatea independentă a OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutorul cititorilor, din acest motiv vă cerem acum ajutorul. Ne puteți sprijini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.



Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button