X

[VIDEO] Instalația groazei, ce proiectează imagini de la secțiile de terapie intensivă cu pacienți Covid. Efectul: „psihoza colectivă”

UNFINISHED - Don't take them for granted | Exclusiv PRO TV Plus | Interviuri cu vedete, actori, concurenti din emisiuni Pro TV | Imagini exclusivitate din culise | PRO TV PLUS

Fotografii realizate de Cristian Movilă și Capucine Gros și care documentează peste 70 de ore din lupta împotriva virusului COVID-19 în secțiile de terapie intensivă au fost montate într-un manifest video care este proiectat începând de vineri în centrul Bucureștiului. Manifestul video, cu un voice over al actorului Benedict Cumberbatch, poate fi văzut în Piața George Enescu din București până pe 23 octombrie, informează Hotnews.
“Don’t Take Them for Granted” este un proiect public inițiat de comunitatea UNFINISHED ce cuprinde imagini și texte realizate de artiștii Cristian Movilă și Capucine Gros, în perioada martie – august 2020. Fotografiile și textele documentează peste 70 de ore din lupta împotriva virusului COVID-19 surprinse chiar în inima secțiilor de terapie intensivă (ATI) a principalelor spitale publice din București: Institutul Național de Boli Infecțioase „Prof. Dr. Matei Balș”, Spitalul Militar ROL 2 și Spitalul Universitar de Urgență.

 

Cu un voice over al actorului Benedict Cumberbatch și cu videouri auxiliare prezentate de Alfredo Jaar, proiectul reprezintă un apel colectiv de recunoaștere a efortului depus de cei din linia întâi, mai ales a cadrelor medicale din România, o forță de muncă nerecunoscută a pandemiei și invizibilă în spațiul public.

 

Proiecțiile vor avea loc de la 11:00 până la miezul nopții. Accesul este gratuit, însă instalația se poate vizita doar în condițiile de distanțare impuse de COVID-19. De asemenea, proiectul se poate vedea și pe site-ul https://notforgranted.org/.

NOTĂ OrtodoxINFO

Cătălin Sturza:

Câteva întrebări pentru cei care au creat instalația groazei Covid în centrul Bucureștiului. Pentru cei care nu știu, în buricul Capitalei s-a ridicat zilele trecute o instalație unde se proiectează imagini de groază alb-negru “din linia întâi ATI” pe niște ecrane de pânză. Instalația are și niște boxe uriașe de unde se aude sunetul sacadat de respiratoare.

1. Oare au auzit cei care au făcut o astfel de instalație în centrul celui mai mare oraș din România de filosoful Bernard-Henri Lévy, poate cel mai cunoscut filosof contemporan al Franței? Dacă da, oare au auzit despre critica făcută de Lévy „efectului de tunel” creat de mass-media care insistă pe povești de groază legate de pandemie? Sau pe filmulețe, imagini sau sunete difuzate în loop care intensifică panica și groaza? Bernard-Henri Lévy arată că această „atmosferă generală de teroare” declanșează o „adevărată nebunie colectivă”. Oare acesta să fie scopul acestei instalații?

2. Oare de ce nu proiectează cei care au făcut instalația și imagini cu unii dintre cei 10.000 de copii care mor, în fiecare lună, în toată lumea din cauza măsurilor de lockdown, conform Washington Post? Sau cu unii dintre cei 550.000 de copii afectați, în fiecare lună, de malnutriție, tot din cauza acestor măsuri de lockdown? Sau cu unii dintre cei 20.000 de pacienți bolnavi de cancer din Marea Britanie, sau dintre cei 150.000 de bolnavi de cancer din Australia sau cu unul din miile de pacienți din România care vor muri din cauza lipsei accesului la tratament sau a întârzierii diagnosticului, provocate de măsurile anti-covid? Sau cu unii dintre bolnavii de alte boli cronice care au murit din cauza lipsei accesului la servicii medicale, în aceste luni? Sau cu unul dintre nenumărații bolnavi de boli psihice care s-a sinucis în această perioadă, din cauza restricțiilor, lumea occidentală confruntându-se cu o adevărată epidemie de sinucideri?

Înțeleg intenția de a prezenta eforturile medicilor; însă cu totul alta cred că ar fi impresia creată de acea instalație dacă ne-ar reda realitatea pandemiei în dimensiunile ei mult mai complexe, arătând și alte exemple și povești decât cele pe care insistă psihotic de luni în șir și mass-media mainstream.

3. Orice antropolog cred că ar putea face câteva observații interesante, la nivel simbolic, vizavi de acesată instalație. În privința prezentării și a „valorilor”, elementul central al instalației este frica. Sunetul acela sacadat de respiratoare, în combinație cu imaginile alb-negru bine alese nu comunică decât teroare și moarte. Un antropolog ar asocia, apoi, această instalație cu panourile cu medicii-sfinți pe care le-am văzut în primăvară și ar observa aspectul religios al acestor imagini și simboluri. Sunt cumva acestea noile icoane, dintr-o nouă religie pe care ar trebui să o celebrăm? Este aceasta „noua normalitate”, dominată de anxietate și de spaimă existențială?

Numeroase voci ne arată că cea mai bună armă împotriva coronavirusului este o imunitate bună. Starea de anxietate permanentă, de teroare chiar nu are cum să aducă nimic bun. Dimpotrivă, pentru o imunitate bună în lupta cu boala și pandemia, sunt necesare mai ales echilibrul mental și optimismul.

„Acesta nu este modul de a face față unei pandemii”, ne avertizează filosoful Bernard-Henri Lévy. Oricare ar fi scopul acestei instalații a groazei, ea nu ne ajută în nici un fel să trecem mai bine peste încercarea acestei pandemii.

Citiți și: Prof. Florin Colceag, antrenorul de genii: „Noi nu trăim o pandemie. Trăim o psihoză. Cifrele sunt false, noi avem o psihoză”

Știrile sunt sub cenzură! Sprijiniți OrtodoxINFO!

Guvernul nu dorește aflarea adevărului despre plandemia covid-19. Încercăm să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în cea mai mare provocare pe care o trăim. Jurnalismul independent al portalului OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutorul cititorilor. Ne puteți sprijini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!
Categorii
Reducerea populației
cuvinte cheie

Articole asemănătoareVă rugăm să comentați decent, în duhul Ortodoxiei! Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. vă revine în exclusivitate.

5 comentarii

  1. În timpul procesului de la Nurenberg, când a fost întrebat cum a convins poporul german să-l susțină, Herman Goering spunea: este un lucru simplu. Nu are de-a face cu nazismul ci cu natura umană. Poți face asta într-un regim nazist, socialist, poți să o faci în comunism, în monarhie sau democrație. Singurul lucru pe care guvernul trebuie să-l facă pentru a transforma oamenii in sclavi este să promoveze frica. Și dacă poți găsi ceva care să-i sperie, vor face tot ceea ce dorești.

  2. sper sa nu apara manifestari violente la adresa acestei instalatii, sa nu cumva sa o deterioreze cineva, sa dea cu pietre, cu vopsea pe ea sau sa strice ceva la ea sau sa vina cu motoare zgomotoase acolo sa le tureze pana nu se mai aude sonorul de la proiectia minunata, sau sa le taie curentul cine stie

    1. DACĂ LE ZICI CELOR DE ALTĂ SEMINȚIE CĂ EI REIAU EXPERIMENTELE ÎNAINTAȘILOR LOR CARE AU CREAT HOLOCAUSTUL, IES LA RAMPĂ! DAR ESTE EXACT PSIHOZA ÎN MASĂ CE O DESFĂȘURA ȘI HITLER, TOCMAI, CU UN DUNLU SCOP: DE A STĂPÂNI ȘI MANIPULA CÂT MAI LESNE, DAR ȘI DE A SLĂBI LA MAXIM SISTEMUL
      MUNITAR LA NIVEL GE GRUP ȘI POPULAȚIE!

    2. Ehe ochiule….! Cred ca esti similar cu ochiul de pe bancnota de 1 dolar. Pe de alta parte, te rog sa iei cateva lectii de gramatica. Repetitivul.

  3. …ceea ce nu se intelege este ca Romania trebuie sa intre in epoca teroarei si a groazei, nicidecum a vindecarii si a insanatosirii…oamenii trebuie tinuti permanent in panica, asta face si mass-media vanduta 24/24, oamenii trebuie haituiti non-stop cu stiri negative, cu stiri apocaliptice, cu stiri groaznice, trebuie terorizati psihic, transformati in animale, ptr ca atunci cand vor vedea pe cineva care nu si-a pierdut inca uzul ratiunii sa sara pe el, sa-l sfasie efectiv, acesta este planul sistemului pus in practica prin actualii guvernanti, prin aratarea permanenta a batului, se numeste efectul Makarenko. Ati auzit de el? Este parintele reeducarii, de la el s-au inspirat tortionarii de la inchisoarea Pitesti si asta fac acum tradatorii si demonizatii din fruntea tarii…dar, asa cum scrie un Sfanta Scriptura, ”Fericiti cei prigoniti…”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclamele sunt blocate

Te rog să ne susții, deblocând reclamele.