X

Restricții de carantină în județul Vâlcea. Fără parastase, târguri, evenimente private timp de 2 săptămâni

Un județ din România intră în carantină? Ce restricții se introduc peste două săptămâni
Este vorba despre județul Vâlcea, unde cazurile de coronavirus pur și simplu nu se mai opresc.  În acest context, prefectul judeţului, Sebastian Fârtat, afirmă că situaţia din judeţ este „alarmantă” în ceea ce priveşte evoluţia numărului de cazuri de infectări cu noul coronavirus în condiţiile în care Secţia de boli infecţioase a Spitalului Judeţean de Urgenţă Vâlcea are un grad de ocupare de peste 95% şi personalul medical este suprasolicitat.

Vă invităm să ne urmăriți pe o altă pagină de Facebook, căci cea veche este inutilă fiind obturată de algoritmii lui Zuckerberg. Noua pagină poate fi accesată AICI.

Totodată, în urma unei hotărâri a Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă, începând de joi, pentru două săptămâni, în 19 localităţi din judeţul Vâlcea au fost introduse restricţii vizând reducerea activităţii în spaţii închise a restaurantelor şi cafenelelor, suspendarea evenimentelor private în interiorul unor spaţii publice închise, suspendarea activităţii cu publicul în domeniul jocurilor de noroc, cinematografelor, spectacolelor şi evenimentelor culturale, precum şi suspendarea târgurilor, bâlciurilor şi pieţelor volante.

„Vâlcenii trebuie să ştie că situaţia este una alarmantă. Secţia de Boli Infecţioase a Spitalului Judeţean de Urgenţă are în momentul de faţă un grad de ocupare de peste 95%, iar personalul medical din prima linie este suprasolicitat de câteva luni. Am preferat o restricţionare moderată acum, în locul uneia drastice mai târziu. Scopul este să temperăm acest val de îmbolnăviri, punând pe primul loc sănătatea vâlcenilor. Situaţia impune responsabilitate maximă şi toţi trebuie să depunem eforturi pentru a depăşi această perioadă”, a arătat prefectul Sebastian Fârtat, într-un comunicat.

Vâlcea este pe primul loc

Prefectul adaugă că Vâlcea este primul loc la nivel naţional în privinţa creşterii numărului de infectări cu SARS-CoV-2 raportat la populaţie şi subliniază că prin restricţiile decise pentru cele 19 localităţi cu incidenţă a cazurilor de infectare cu noul coronavirus de peste 1,5 la 1.000 locuitori „nu se închide jumătate din Vâlcea” şi „nu se carantinează localităţi”.

„Precizăm, de asemenea, că, prin Hotărârea nr. 25 a Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă, NU ‘se închide jumătate din Vâlcea’ şi nici NU ‘se carantinează localităţi’. (…) Introducerea acestor restricţii nu are legătură cu scrutinul electoral din 27 septembrie 2020, aceste măsuri fiind luate în urma publicării de către Institutul Naţional de Sănătate Publică, în data de 28 septembrie 2020, a incidenţei cumulate pe 14 zile, care situează judeţul Vâlcea pe primul loc la nivel naţional în ceea ce priveşte creşterea numărului de infectări cu virusul SARS-CoV-2 raportat la populaţie”, menţionează Sebastian Fârtat.

Se închid restaurantele?

În ceea ce privește activitatea restaurantelor şi cafenelelor din interiorul clădirilor din 19 localităţi, printre care Râmnicu Vâlcea şi Călimăneşti, aceasta se va desfăşura, începând de joi, pe o perioadă de două săptămâni, la o treime din capacitate, din cauză că incidenţa cazurilor de infectare cu noul coronavirus este mai mare de 1,5 la 1.000 de locuitori, potrivit unei hotărâri a Comitetului Judeţean de Urgenţă (CJSU) Vâlcea.

Localităţile în cauză sunt: Băbeni (8,49), Drăgoeşti (4,66), Pietrari (4,07), Stoeneşti (2,97), Galicea (2,97), Vlădeşti (2,70), Călimăneşti (2,62), Buneşti (2,54), Milcoiu (2,42) Râmnicu Vâlcea (2,36), Berislăveşti (2,19), Runcu (2,15), Voineasa (1,99), Păuşeşti Măglaşi (1,99), Bujoreni (1,97), Costeşti (1,95), Goleşti (1,92), Ocnele Mari (1,74) şi Olanu (1,72).

Totodată, prefectul a subliniat faptul că în aceste localităţi nu se închid bibliotecile şi muzeele, iar restaurantele îşi reduc activitatea din spaţiile închise.

În aceste localităţi au fost suspendate timp de două săptâmâni evenimentele private ((nunţi, botezuri, zile onomastice etc) şi rânduielile bisericeşti (pomeni şi parastase) în spaţii închise, însă în continuare pot fi organizate evenimentele private în spaţii deschise.

În localităţile menţionate se suspendă pentru două săptămâni şi şi organizarea şi desfăşurarea evenimentelor publice ocazionale de tip târguri săptămânale, târguri de produse tradiţionale, bâlciuri, talciocuri, pieţe volante.

CJSU Vâlcea a mai decis şi suspendarea pentru 14 zile a activităţii cu publicul a operatorilor din domeniul jocurilor de noroc, cinematografelor, spectacolelor şi/sau concertelor şi a evenimentelor culturale.

Totodată, a fost introdusă obligativitatea purtării măştii de protecţie în spaţiile deschise în grupuri mai mari de 2 persoane care nu fac parte din aceeaşi familie.

Aceste măsuri urmează să fie actualizate după 15 octombrie, săptămânal, în funcţie de evoluţia situaţiei epidemiologice.

Reclame

Sistemul vrea să ne reducă la tăcere! Sprijiniți OrtodoxINFO!

Ne străduim să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în provocările pe care le trăim. Activitatea independentă a OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutorul cititorilor, din acest motiv vă cerem acum ajutorul. Ne puteți sprijini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.



Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

6 comentarii

  1. Pe 20 oct.e Sf.Grigorie Decapolitul de la Valcea.Pe ei nu i intereseaza covid ul ,ci ca sa inchida manastirile de hramuri ca sa nu se mai tamaduiasca oamenii atingandu se de Sf.Moaste.O sa vedeti ca am dreptate ca o sa puna restrictii si la Iasi.O sa vedeti zilele astea.Pe 14 oct. e ziua de praznuire a Cuvioasei maicii noastre Parascheva.Si o sa interzica masonii pelerinajul la Cuvioasa Parascheva pe motivul inventat al covid ului.Pe urma peste vreo 12 zile o sa puna restrictii si la Bucuresti pt ca pe 27 oct.este Cuviosul Dimitrie cel Nou Basarabov si masonii nu vor ca bucurestenii sa se tamaduiasca la Sf.Dimitrie Basarabov.

    O sa vedeti ca masonii vor baga carantine atunci si acolo unde vor fi hramuri la manastiri.Care nu se prinde de asta,prost moare.Voi nu vedeti ca e chestiune religioasa si cu covid ul?Sionistii cred in capul lor patrat ca pot distruge crestinismul cu covid,cu dezastre naturale gen cutremure,cu amenintarea cu foametea si cu razboiul.Prostii,de secole ,nu vad ca si razboi daca vor provoca,nu vor putea distruge crestinismul complet,adica sa nu mai fie.Mantuitorul le a dat verdictul de atunci,atat de prosti sunt:”Biserica Mea nici portile iadului nu o vor birui”,adica,nici daca s ar intoarce toata scoarta pamantului cu dosul in sus,nici daca ar arde toata suprafata pamantului,nici chiar de nu s ar mai face Sf.Liturghie deloc de catre oameni (in cazul cand nu se va mai face Sf.Liturghie deloc de catre oameni,Dumnezeu tot ii va da peste mutra diavolului,sfintind pamantul cu Sf.Liturghie facuta de ingeri pe toata suprafata pamantului iar daca si in aceste momente de parut final,Dumnezeu va hotara sa mai amane sfarsitul,va invia oameni:barbati,femei si copii si va continua savarsirea Sf.Liturghii de catre oameni si civilizatia umana pe pamant,reinoita chiar pentru multa vreme,asta ca sa i arate diavolului ca ale lui calcule se lovesc de Insusi Dumnezeu.

    Unii ar zice de ce ar mai tine Dumnezeu lumea chiar daca sa zicem ca s a completat cu sfinti numarul ingerilor cazut si e cam vremea finish ului?Ca s ai arate diavolului ca nu timpul,materia tine lumea,cum crede el si cei ai lui,ci Cuvantul,puterea Cuvantului prin Care s au facut toate din nimic si de Care trebuie sa tremure diavolul.Va face Dumnezeu in asa fel incat,datorita puterii Cuvantului sa fie prezent la Judecata tremurand.Iar noi stim ca nu de frica muncilor vesnice va tremura,pt ca iadul e chiar imparatia lui,cu muncile de acolo care sunt lumea lui placuta,ci de Insusi Cuvantul de Care se va spaimanta,nu acum,ci atunci cand,contrar calculelor lui despre sfarsitul lumii va vedea ca,prin Cuvant Dumnezeu nu o va sfarsi ci o va preschimba,adica,continentele,marile,oceanele vor avea aceeasi harta,marea,la fel,va fi tot mare,uscatul va fi,la fel ,tot pamant,cu munti,cu dealuri,cu aceleasi tarmuri la fel ca inainte de sfarsit,numai ca vor fi reinnoite.

    Abia atunci diavolul va crapa in miliarde,vazandu si zadarnica osteneala de mii de ani de a narui creatia.In asa hal va fi diavolul atunci incat nici sutele de miliarde de pacatosi numarati de partea lui nu i vor putea potoli nemarginita i jale si deprimare.De abia atunci se va teme din toti rarunchii ,intru cunostinta,de data asta de Cine a fost pentru el Cuvantul cu Care a luptat in zadar atatea mii de ani.)

    1. Unele lucruri pe care le-ai spus nu știu dacă sunt ortodoxe:
      – că Dumnezeu va învia bărbați, femei, și copii, ca să-i demonstreze diavolului ceva (va fi învierea tuturor, dar ca să învieze anumiți oameni separat, asta n-am mai auzit până acum;
      – că diavolii nu se tem de iad. În Sfânta Scriptură vedem că îl rugau pe Hristos să nu-i trimită în gheenă;

  2. In esenta,pe diavol nu l intereseaza dobandirea a cat mai multe suflete cu el acolo in iad,ci distrugerea creatiei.De aia cand la final se vor reinoi toate va crapa cu mare sunet,pt ca tot ce a distrus va aparea reinoit si in acelasi loc dar de data asta pt vecii vecilor,spre marea durere a diavolului.

    1. Frate, greșești. Diavolul știe că-l așteaptă iadul și face tot ce poate să ămâne ziua aceea. Când numărul îngerilor căzuți (miliarde) va fi completat cu sufletele oamenilor mântuiți, atunci vine “sfârșitul” lumii, Judecata. Deci interesul lui e ca oamenii să nu se mai mântuiască. De aici e lupta lui împotriva omului in toate stadiile vieții, de înainte de concepție până după moarte.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button