X

Un institut din Ungaria acuză România: Zoltán Szőcs, condamnat pentru terorism, este victima unui proces înscenat

Într-o emisiune televizată pe postul naţional de actualităţi din Ungaria, difuzată joi dimineaţa, directorul Institutului pentru Apărarea Drepturilor Minorităţilor a calificat drept un proces înscenat faptul că Zoltán Szőcs – din Ţinutul Secuiesc – a fost condamnat pentru terorism, transmite agenția ungară de presă MTI.

István Beke şi Zoltán Szőcs au fost condamnaţi de Tribunalul Suprem din Bucureşti, în şedinţa din 4 iulie 2018, la câte 5 ani închisoare cu executare pentru acte teroriste şi instigare la terorism.

György Csóti, directorul Institutului pentru Apărarea Drepturilor Minorităţilor, a spus pe postul de actualităţi M1 că cei doi tineri au fost condamnaţi „pe un motiv incredibil de josnic şi prin metode abjecte”.

Potrivit lui György Csóti, sentinţa are ca scop intimidarea maghiarilor din Transilvania, ca aceştia să nu lupte pentru autonomie şi pentru utilizarea limbii materne.

Știrile sunt sub cenzură! Sprijiniți OrtodoxINFO!

Guvernul nu dorește aflarea adevărului despre plandemia covid-19. Încercăm să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în cea mai mare provocare pe care o trăim. Jurnalismul independent al portalului OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutorul cititorilor. Ne puteți sprijini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!
Categorii
Iredentism
cuvinte cheie

Articole asemănătoareVă rugăm să comentați decent, în duhul Ortodoxiei! Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. vă revine în exclusivitate.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclamele sunt blocate

Te rog să ne susții, deblocând reclamele.