X

Alături de Mihai Târnoveanu! Iredentiștii maghiari îl cheamă în instanță pentru un text de Mihai Eminescu

Urâtorii de Adevăr și antiromânii ce contestă că Ardealul este pământ românesc, hărțuiesc românii de bună credință, ce nu fac altceva decât să apere identitatea națională a românilor din această provincie. Este și cazul președintelui Asociației Calea Neamului, Mihai Târnoveanu, care este chemat acum în instanță de o fundație, a cărui președinte trebuie astfel să justifice banii primiți de la Budapesta pentru acțiuni împotriva integrității teritoriale a statului român. Reamintim că același personaj a chemat în instanță vechiul proprietar al portalului OrtodoxINFO.

Redăm mai jos mesajul patriotului Mihai Târnoveanu, cu rugămintea de a-i fi alături:

Procesul. Procesul Libertății de a fi Român, proces în care nu voi da niciun pas înapoi!

Sunt judecat de Curtea de Apel Târgu-Mureș pentru acțiunile și gândirea mea românească. Joi, 24 septembrie ora 12. La solicitarea fundației maghiare Sekler Monitor, Curtea de Apel va judeca pe fond dosarul depus anul trecut la Consiliul Național pentru Combaterea Discriminării, respins de această instituție pe baza unei chestiuni tehnice. CNCD de fapt s-a spălat pe mâini considerând probabil ”chestiunea” prea complicată. Acum intră pe rol justiția.

Sunt incriminate acțiunile desfășurate pe Calea Neamului si 14 texte publicate pe Fb, referitoare la pozițiile mele față de maghiarizare, Valea Uzului, Codul Administrativ, Cheile Bicazului, chemările la protestele de la București pentru cauza românilor din Covasna si Harghita, precum si o postare care cuprindea un citat din Mihai Eminescu. Acuzațiile sunt: discriminare, incitare la ură, propagandă naționalist șovină.

Consider că în țara mea am dreptul deplin să-mi exercit Libertatea de a fi Român. Consider că am dreptul și obligația să apar Constituția României, să întăresc după puterile mele, împreună cu alți oameni liberi, identitatea românească, mai ales acolo unde aceasta este atacată si supusă unui proces de diluare. Consider că am datoria de a apăra memoria ostasilor Armatei Române care si-au dat viata pentru Țară, de a mă împotrivi dărâmării Crucilor lor de la Valea Uzului. Consider că am dreptul să spun oamenilor despre ce înseamnă maghiarizarea în Transilvania, despre locurile care au devenit deșerturi etnice românești, despre cum aceste pietre seci devin mici state în stat în care comunitățile de acolo sunt rupte aproape complet de paradigma statului național. Este datoria mea de român să-l urmez pe ,,Românul Absolut” Mihai Eminescu să-mi însușesc după putințele mele Doctrina lui naționalistă și să afirm în același timp că această Doctrină înseamnă Dragoste de Neam si ripostă în fața urii ce se îndreaptă împotriva acestuia.

Am încredere deplină în avocata mea Marina Ioana Marina-Ioana Alexandru care este de un profesionalism desăvârșit, fiind în acelasi timp o luptătoare adevărată pentru drepturile oamenilor liberi din această țară. Am încredere în judecătorii Curții de Apel Târgu-Mureș, în judecata lor dreaptă. Iar mai presus de toate am încredere în Dumnezeu, că nu mă va lăsa, că mai ales, nu va lăsa o luptă să moară. Am deplină încredere că acest popor minunat nu va înceta Lupta si că întodeauna va exista un nucleu național care va zice NU în fața tuturor nedreptăților și un DA hotărât pentru România.

Frați si surori de sânge si credință, într-o lume în care se aud voci ce spun că suntem depășiți de vremuri, că suntem prea ”vechi” sau prea români, eu vă spun că așa s-a spus întotdeauna; si Horea si Avram Iancu si Tudor Vladimirescu si Tinerii Generației Interbelice si cei din Piața Universității 1990 au fost considerați de unii, ca fiind prea români, extremiști, prea iubitori de țară…dar toți acestia au făcut Istoria Țării, a Neamului Românesc, iar cei care i-au considerat ,,prea de tot” au mers spre uitare si trădare. De aceea vă zic, cu sufletul meu curat de român, nu abandonați lupta pentru Libertate, căci voi veți rămâne în Istorie, voi, cei care mergeți cu Dumnezeu înainte pentru Biruința Neamului Românesc!

Mihai Târnoveanu facebook

Știrile sunt sub cenzură! Sprijiniți OrtodoxINFO!

Guvernul nu dorește aflarea adevărului despre plandemia covid-19. Încercăm să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în cea mai mare provocare pe care o trăim. Jurnalismul independent al portalului OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutorul cititorilor. Ne puteți sprijini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!
Categorii
Iredentism
cuvinte cheie

Articole asemănătoareVă rugăm să comentați decent, în duhul Ortodoxiei! Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. vă revine în exclusivitate.

52 comentarii

 1. Cine e devina ca au pus acestia nemti si unguri la carma tarii?Cine i au votat.Si cine mai voteaza astazi.
  Permiteti mi o schimbare de subiect.
  Ierarhii eretici ii numesc pe crestinii ortodocsi nepomenitori schismatici si gresiti.Sa vedem din Scrisoarea monahilor aghioriti adresata Sfintei Chinotite(Conducerii Sf.Munte),dovedit cu citate,nu asa… cine sunt de fapt cei gresiti si de cine sa ne ferim:
  https://www.google.com/amp/s/ortodoxiamarturisitoare.wordpress.com/2017/06/13/cea-de-a-3-a-scrisoare-a-parintilor-aghioriti-catre-sfanta-chinotita/amp/

     1. Iata motivele pentru care un preot roman precum preotii:Ioan Ungureanu de la parohia Schit Oraseni din judetul Botosani,Claudiu Buza de la Urziceni,Cosmin Tripon din judetul Bihor ieromonahul Grigorie Sanda din judetul Valcea ,ieroschimonahul Paisie de la manastirea Prodromu din Athos si preotul Vasile Iovita din judetul Mehedinti savarsesc intreruperea pomenirii si comuniunii cu ierarhii eretici.Dar motivele pt care ei savarsesc acest lucru vrednic de lauda sunt aceleasi si pentru credinciosii de rand care sunt vrednici de lauda.De asemeni cei care ii calomniaza,ii barfesc si ii prigonesc sunt de fapt hulitorii ortodoxiei.
      https://www.google.com/amp/s/stranaortodoxa.wordpress.com/2017/07/22/recursul-pr-ioan-ungureanu-catre-mmb-impotriva-deciziei-de-caterisire-pronuntate-de-consistoriul-eparhial-iasi/amp/

  1. Nu pare sa fie voce de femeia demonizata.Nu sunt probe pt asta.In alte locuri dracii din oameni fac ravagii si in prezenta nu numai a preotilor dar si a credinciosilor nepomenitori.

     1. GARANTAT 100.% este FACATURA BOR aceasta inregistrare .
      DA,si oamenii -diavoli sint INTELIGENTI si stiu cum sa ABUREASCA LUMEA logica .
      Deci nu e deloc POSESIE demonica ci e SIGUR FACATURA SECURISTO -MASONICA, cu mina pe inima.

     2. Retrageti va banii din conturi.Cand va incepe razb turc grec se vor inchide toate bancile si vor invoca motive de securitate cibernetica.Ele nu vor mai fi deschise niciodata.Conturile se vor bloca si nu va mai fi posibila nicio tranzactie online.Rezolvati va cat mai aveti timp situatia bancara.In materialul urmator veti vedea smecheria cu care va vor fi furati banii din conturi.
      https://youtu.be/8rBl2aLuJo4

     3. Nu votati.Nu iesiti la vot.Orban a anuntat masuri drastice contra profesorilor care refuza sa predea online.Liberalii vor sa modifice legea invatamantului.Deja sistemul isi arata coltii.In Tesalonic Sambata politia a arestat un crestin ortodox care protesta contra mastii.

   1. Nu e nici un diavol legat.
    E vorba de faptul ca NU DUMNEZEU a trimis pe diavol sa vorbeasca prin gura acelei SECURISTE – MASOANE care este o BUNA ACTRITA prin care vrea sa -i faca pe NEPOMENITORI sa se razgindeasca si sa-i accepete ca POCAITI DE FAPTA pe SEMNATARII sinodului ecumenist din CRETA.
    Te rog asculta cu atentie!
    Daca ai vazut citeva piese de teatru pe viu in SALA DE TEATRU o sa constati ca este vorba DOAR de O ACTRITA VERSATA care joaca un TEATRU IEFTIN si NIMIC mai mult.

   2. Dati mi voie sa repun un articol recent de pe ac site ce am scis acolo sa se tina cont.Trecem cu totii la pregatiri pentru situatii de razboi.Grecii sunt inarmati pana in dinti,turcii asemenea.Grecii fac presiuni uriase pt numirea generalului Dimitrios Grapsas caruia i a proorocit Sf.Paisie Aghioritul ca atunci cand Turcia va lovi Grecia acesta va fi comandantul Fortelor Armate.
    https://ortodoxinfo.ro/2020/08/31/turcia-sfideaza-ultimatumul-ue-si-ameninta-cu-razboiul/

    1. papa osanditul, asa e numit de diavol si parintele intareste si .
     Osanditul

     min 31:00
     biserixa catolica, nu se poate numi biserica fiindca este eretica, e eretica.
     Ei hulesc multe multe multe, hulesc dreapta credinta. Nimeni nu merge la o biserica catolica doar la una ortodoxa.
     32:14
     papa habar nu are ce zice, el huleste pe Mantuitorul, hulescte pe Maica Domnului, huleste pe Sfinti… nici un drac nu poate spune mai urat decat spune papa.

 2. Fratilor,
  ascultati acest video de la minutul 24:22, sunt aduse aici mai multe lamuriri asupra inregistrarii de mai sus.

  CEL MAI RECENT INTERVIU CU PĂRINTELE IOAN DE LA MĂNĂSTIREA SIHĂSTRIA RARĂU
  https://youtu.be/j0X-nL3JQuk?t=1462

  Deschid aceasta discutie si pun linkurile pentru ca tema e deosebit de importanta pentru mantuirea oamenilor, nu ca vreau sa starnesc vreo discutie aprinsa. Doamne fereste.

  1. abc,cand Cristian Crestin i a pus parintelui Ioan intrebarea de ce IPS IOAN de la Timisoa l a intampinat pe papa Francisc cu icoana Maicii Domnului a dat o cotita.In povestea cu indracita eu nu cred nicio boaba.Nu exista la parintele acesta nicio compasiune pentru umilii,sarmanii crestini care nu au unde sa mai mearga la nicio biserica pt nevoile lor duhovnicesti.Nu realizeaza starea critica in care e Biserica,ba mai mult ii numeste pe toti nepomenitorii”ereticii nostri ortodocsi” , o „secta de asta ortodoxa”.Aici doar in vorba spune ca papa e eretic,e dusmanul ortodoxiei.Refuza sa deschida subiectul referitor la situatia grava de erezie care este in Patriarhia Romana.Mai mult,diminueaza tradarile ierarhilor tradatori din Romania spunand despre ei ca”au facut si ei greseli omenesti”.Biserica se va pronunta in timp vizavi de pozitia parintelui Ioan.Pe moment o apreciere exista in sensul de promovare a urii,dezbinarii si discriminarii a categoriilor de credinciosi bine informati, din partea Sfintiei Sale ,ca atitudine in fapta fiind de partea tortionarilor.Nu se intrevede o revizuire a atitudinii sale in contextul dramatic in care e crestinatatea astazi ,apele s au limpezit,problema Sfintiei Sale ramane inchisa.Il vom ocoli.Dupa felul cum vorbeste ar reiesi la prima vedere ca Sfintia Sa ar fi din categoria clericilor pt care e valabil canonul 3 al Sf.Atanasie cel mare dar intrand in contact cu el ,din punct de vedere al fsptelor,este renumit aparator al ierarhilor eretici,nu ocarand intrebatorul,ci aparand nu erezia ci persoana ereticului indiferent ce a gresit.Faptul ca numeste pe nepomenitori in general,”eretici ortodocsi,””secta ortodoxa”arata ca nu o face ca opinie personala ci ca reprezentant de grup,ca parte a grupului insusi,atitudinile lui ne-fiind atitudini razlete ci parte a grupului globalist.

   1. Haideti sa fim realisti:cand a intrebat vreodata,macar sa descoasa ,parintele Ioan ,pe vreun nepomenitor care a intrerupt corect pomenirea”mai,ia stati sa va verific un pic cata teologie cunoasteti voi,ma””sfantul acela ce a zis,sfantul acela ce a zis” dar nu o face din smerenie doar-doar n-o primi vreo lectie.La spovedit nu ai numai fideli ci si „eretici ortodocsi”.Ce denumire schizofrenica.Nu stiu care a fost parerea pr Justin vizavi de pr.Ioan.Ce mult conteaza:”umila mea parere este sa”,”daca se poate,eu vad cam asa lucrurile””opinez ca ar fi mai potrivit sa zic asa”.Of ce rau e ca nu exista oameni care sa le foloseasca.Toti sunt stiutori,toti au marea dreptate,numai ce zic io e bine,celalalt,duca se.Si uite asa se nasc si razboaiele.Dar astea nu le vedem pt ca obrazul s a ingrosat asa de tare ca nu mai vedem astfel de abordare.

    1. De retinut,se intretine zilnic la telefon cu mitropolitii:Teofan,Ioan,Ioachim Bacauanul ,Calinic de la Suceava de care spune ca fac liturghie zilnic,ca sunt oameni duhovnicesti.Cand s adus discutia despre „indracita” a invartit brusc butonul pt blamarea pomenitorilor ca uite si dracul zice ,ca tatal minciunii ca cei care nu pomenesc ierarhii ii fac voia si e tare multumit de ei.Luptele sunt multe la un crestin dar indiferent ce pacate ai avea sau ce lupte ai duce,nu ai voie sa ai mintea impresurata.Logica exumenista e inversa celei ortodoxe.Logica lor este a avea rugaciunea,asceza,apoi pe urma ortodoxia.Cu logica lor ascultarea e mai presus decat dreapta credinta.In ortodoxie,mai intai este dreapta credinta si pe urma discutam de rugaciune si roadele ei;mai intai e dreapta credinta si pe urma e ascultarea.O zice Sf.Iosif Katunakiotul.

   2. papa osanditul, asa e numit de diavol si parintele intareste si .
    Osanditul

    min 31:00
    biserixa catolica, nu se poate numi biserica fiindca este eretica, e eretica.
    Ei hulesc multe multe multe, hulesc dreapta credinta. Nimeni nu merge la o biserica catolica doar la una ortodoxa.
    32:14
    papa habar nu are ce zice, el huleste pe Mantuitorul, hulescte pe Maica Domnului, huleste pe Sfinti… nici un drac nu poate spune mai urat decat spune papa.

 3. @Adrian,
  Înregistrarea nu este o făcătură, este REALĂ !
  Eu il cunosc personal penu pr. schimonah Varsanufie care a facut inregistrarea.
  Doamne ajută!

  1. Ha, ha, ha…..
   Gabriela,
   „INAPOIA MEA SATANA, caci scris este, DOMNULUI DUMNEZEULUI TAU SA TE INCHINI SI NUMAI LUI SA-I SLUJESTI.”
   Nimic de adaugat, nimic de scazut la ceea ce c face DOMNUL DUMNEZEUL NOSTRU!
   Tu ce faci, vinzi castraveti la gradinari?!

  2. Gabriela,nu exista spontaneitate in ac.videoclip,nu arunca,nu face zgomote,buseli cu capul,nu zbiara mai ales daca e stropita cu aghiasma.Lipsesc elemente care sa identifice reactii la contactul cu sfinteniile .E totusi semn de intrebare aici.Nu ma pricep ce sa zic.

   1. Pentru cei care se complac sa traiasca in nedumeriri iata canonul 3 al Sf.Atanasie cel Mare cu interpretarile adecvate corecte care lumineaza din ce perspectiva trebuie vazuta iconomia fata de partasii la erezie.Nu faci iconomie altfel,nu ai acrivie altfel de cum arata Biserica.Ce e mai mult si in iconomie si in acrivie este erezia atata timp cat nici pentru una,nici pentru cealalta nu se are in vedere pocainta cu canon facut dupa lege:
    https://www.marturisireaortodoxa.ro/canonul-sfantului-atanasie-cel-mare-despre-reprimirea-celor-ce-nu-s-au-facut-partasi-eresului-de-bunavoie/

    1. De ce trebuie sa se pomeneasca de pocainta si in problema acriviei?Pentru ca un aplicant al acriviei daca nu are pocainta el insusi,nu are dovada certa ca el este pe linia Sf.Parinti.Atat in iconomie cat si in acrivie trasatura principala a aplicantului este blandetea si rabdarea existente si lucratoare pe care nu le poate avea nimeni fara pocainta,umilinta,cu atat mai mult daca e sfant,sfantul fiind campion in pocainta,exersat in materie de pocainta,alta cale pentru a se ajunge a fi sfant nefiind decat pocainta cu care tratezi cel mai corect si fara greseala iconomia si acrivia.

     1. Un aplicant cu pocainta al acriviei si iconomiei corecte(aici fac parte si domnii in a caror insasi viziune de viata e doar pocainta) este un adevarat indulcitor natural al oricaror soi de lichide cu care intra in contact.Indulceste totul in jur,indulceste insasi viata Bisericii.

     2. Daca exista de fapt propaganda in materie de acrivie,daca exista de fapt propaganda in materie de iconomie,atunci nu discutam de pocainta nici intr un caz nici in celalalt,in ambele cazuri fiind inselare mai ales daca e vorba de sinod care sa faca propaganda fie uneia fie celeilalte fara pocainta ca indiciu de baza al ortodoxiei aplicarii celor doi stalpi ai Bisericii care mereu exista si de veacuri la aceiasi parametri impreuna nu separat.

  1. Activenews sustine ortodoxia?Sustine lupta antiecumenista?Ce e cu ei?Sunt patrioti.Corect.Ce gandire religioasa au?Conteaza ceea ce intreb.Si eu sunt cu ideea boicotului votului.

  1. Vreau sa vin cu o intrebare?De cate ori umanitatea nu a avut ocazia in istorie sa si modifice ARN ul pe parcurs,asa din mers?De n ori.Si nu s a intamplat.Au pacatuit unii in decursul istoriei si cu animale(zoofilia) si au iesit copiii jumatate om jumatate capra.Apoi pana acum vreo 200 de ani au existat uriasii,la fel si atunci era posibilitatea,dupa unii,ca ARN ul,ADN ul uman sa sufere modificari pe drum si iarasi,rasa umana a ramas intacta.Cauzele?Le gasim in specificul speciei.Ma adresez mintilor sanatoase care discern bazaconiile create de imaginatia bolnava salasluita bine in doctrina marxista nazista narcisista paranoico-afrodisiaca despre tehnologie si biotehnologie,nanotehnologie sau mai bine spus doctrina nanista despre tehnologie,ceva de genul nanistotehnologie:nu credeti ca cei care vin cu invataturi de genul asta nu cumva s au nascut ei insisi nanoroboti la creier?Eu cred ca mamele lor sarmanii cand erau cu ei in burta au baut in loc de apa numai argint coloidal sau apa cu fier fiole dizolvate de le au iesit creierele atat de metalizate ca o tabla contorsionata.

   1. Pentru sanatatea mentala doar a copiilor lor ungurii din judetul Harghita au scos obligativitatea purtarii mastilor din scoli.Cei care nu credeti in conspiratii impotriva statelor ortodoxe treziti va!De ce credeti ca Turcia a tacut zilele astea si nu mai face provocari la comanda?Nu pentru Summit ul NATO de azi,ci pt ca NATO fiind organizatie masonica ,nu vrea sa iasa la suprafata pentru a nu se sti ca tinta NATO este in realitate Grecia si ca actiunile conspirative NATO au o tinta precisa-Grecia ortodoxa.Va veti lamuri cum vor sta lucrurile din zilele urmatoare in colo.De ce NATO NU FACE CONSPIRATII IN GERMANIA,AUSTRIA,ELVETIA CA E TARA MUNTOASA?PT CA SUNT TARI CATOLICE!Care o mai fi de destupat,sa se destupe,care nu,tant moare.

   2. Invatati sa spuneti NU.NU SISTEMULUI,NU ECUMENISMULUI,NU VACCINULUI,NU MUNCII ONLINE,NU INVATAMANTULUI ONLINE,NU VOTAM PT CA VOTAM DE FAPT CRIMINALI IMPOTRIVA UMANITATII.NU CIPURILOR SAU CEL PUTIN STOP AVANSARII CU ELE.NU EI DECID SOARTA NOASTRA.NU EI SUNT IN MASURA SA DECIDA CINE SA RAMANA SI CINE SA PLECE DIN VIATA ACEASTA.VOR VEDEA EI CA VOR AVEA DE A FACE CU DUMNEZEU.ACUM DUMNEZEU A HOTARAT CA EI SA SE AUTODISTRUGA.RAZBOINDU SE INTRE EI PENTRU SUPREMATIA ASUPRA LUMII INCAT VOM DA SLAVA LUI DUMNEZEU PENTRU ASTA.DE ACEEA,CEI CARE SUNTETI INVATATI CU LOGICA PRECUM CAINII CU LATRATUL,PUNETI O LA SEZUT CA VETI MURI CU EA DE GAT,ADICA PROPRIA LOGICA TE VA OMORA IN VIITORUL APROPIAT AL EVENIMENTELOR CARE VA URMA.INTREBATI IN RUGACIUNE CUM SA SCAPATI DE LOGICA PT CA DOAR IN ACEST MOD VA VETI SALVA.De exemplu,cand o incepe razboiul ac.logica iti spune „nu fa copii pt ca ii vei chinui” dar vei muri cu logica asta.Ce e de facut?Ca sa supravietuiesti,cand o incepe razboiul,pui msna si faci toti copiii care iti vin.Punand logica la dos si facand asa ,vei observa ca dispare necredinta si neincrederea in Dumnezeu,Dumnezeu pune dar si prin orice vei trece vei fi aparat/a in mod supranatural,in acest caz,Dumnezeu va anula chiar radiatiile si exploziile nucleare pt voi.Nu spun de la mine,ci din proorociile care le stiu si care nu sunt pe net.

 4. OFF TOPIC:

  Gestul profesorului orădean Nelu Sandu Pop, care și-a pus mască de clovn la oră, la fel ca elevii lui, protestând față de obligativitatea măștii de protecție în școli, a stârnit reacții la nivel înalt. Premierul Ludovic Orban a declarat că profesorul de la LPS Bihorul „trebuie sancționat”, adăugând că un astfel de cadru didactic „trebuie să părăsească învățământul. „Trebuie sancționat fără discuții.

  Asta este o obligație legală, portul măștii în școală este obligatoriu, este principala formă prin care noi protejăm sănătatea copiilor noștri, iar dacă un cadru didactic incită copiii să nu poarte mască, după părerea mea, trebuie să părăsească învățământul”, a răspuns, miercuri, prim ministrul unei întrebări pe această temă.

  Profesorul a fost amendat de polițilștii bihoreni cu 2.500 de lei, după ce Inspectoratul Școlar Județean Bihor a depus o plângere penală pentru zădărnicirea combaterii bolilor.

  https://www.activenews.ro/stiri/Cazul-profesorului-din-Oradea-care-a-protestat-la-clasa-fata-de-obligativitatea-mastilor.-Iohannis-si-Orban-vor-sa-fie-pedepsit-dur.-Inspectoratul-face-denunt-penal-162812

  1. Crestinul dreptslavitor nu mai are ce cauta la vot.Voteaza i masonii pe masonii lor.Asa cum lumina nu are nicio treaba cu bezna,la fel si noi cu votarea.

   1. Mai Dumitru, crezi ca stii multe si te afli pe culmile cele mai înalte ale duhovniciei. În Biserică ortodoxa sunt două căi pe care Sf. Părinți le-au intrebuintat pentru rezolvarea problemelor care s-au ivit de-a lungul timpului în Biserica: Acrivia si Iconomia. Sigur, ierarhii nostri au greșit când au semnat la Creta acele documente ce contineau învățături străine de Biserică Ortodoxa si Tradiția ei. Numai că, unii dintre noi (preoți și mireni) ne-am grăbit a lua niște decizii pripite si ne-am trezit intr-o „secta ortodoxa”, dacă o pot numi așa, care la rândul ei a mers din schisma în schisma.
    Problema sinodului din Creta nu o rezolvam noi, de fapt ea a fost rezolvată de Însuși Hristos, prin neprezentarea celor patru Patriarhii la sinod, si in felul acesta i-a salvat pe ierarhii semnatari la Creta, desigur că asteapta pocăință acestora pentru gestul lor, dar acolo sus în Cer, cât și pe pământ, în Biserica, semnăturile lor nu au valoare canonică , juridica, pentru că sinodul este nul, cum am spus, prin neprezentarea celor patru Patriarhii. Apoi, acest sinod nu a fost anatemizat de vreun alt sinod încât să poți spune că ești în comuniune cu ierarhi eretici. Pentru conștiința ta și pentru liniștea ta sufletească, poți evita slujbele unde participa ierarhii semnatari la Creta dar, a spune că pomenitorii nu mai au har, ca sunt si aceștia eretici, este total greșit. Stam in Biserica cata vreme nu este vreo înțelegere cu catolicii, slujbe cu acestia sau alte schimbări majore în cultul liturgic încât să ducă la anularea acestuia. De multe ori dreptatea noastra este ca o cârpă lepădată în fața lui Dumnezeu , doar cel drept (omul duhovnicesc, smerit si in state de pocăință) are dreptul să spună ceva, să-și de-a cu părerea. Lupta cu ecumenismul continua, acolo unde este credința adevărată și viața curata, așa că stai liniștit și du lupta cea bună, cu tine însuți mai întâi, biruieste-te pe tine si apoi poți vedea luminat si lămurit „barna din ochiul fratelui”. Multe bucurii duhovnicești si spor la toate cele bune si de folos spre mântuire.

 5. @dumitru,
  tu spui asa: Crestinul dreptslavitor nu mai are ce cauta la vot

  Uite, eu duminica fac ce spui tu aici. Eu locuiesc intrun oras in care 50% sunt romani, 50% unguri.
  Daca eu si alti romani nu mergem duminica la vor, primar in orasul meu va fi un minoritar si implicit in tot sistemul administrativ se vor introduce numai si numai minoritari fiindca ei stiu si romana si limba minoritara asa cum se cere de la Bucuresti ca in orasele jumi juma cei cei din sistemul administrativ sa stie limba minoritarilor.
  Deci, daca eu nu merg la vot duminica, zeci si sute de romani vor la calea pribegiei.
  Acum dumitru, eu voi respecta cuvantul tau si astept un raspuns de la tine: Merg sau nu duminica la vot ?

  1. LMS,va rog sa lamurim putin lucrurile cu smerenie si in duh de intelegere zic eu.
   Modul de adresare cand esti intr o conversatie cu o persoana care nu ti este apropiata musai trebuie sa fie de politete pt ca nu esti pe bulevard sau la oi si poate sa ti raspunda intr o maniera in care nu te astepti.Alt aspect:de unde sunteti sigur ca stiu multe si ma aflu pe culmi duhovnicesti?cand eu ma cunosc destul de bine ca ma chinui si eu ca un pacatos care ma stiu.Raman fara glas si cu mirare ma intreb eu singur pe mine cata eroare poate persista la dumneavoastra,mai ales ca au trecut 3 ani si jumatate de cand s a ratificat pe cale sinodala cea mai mare si periculoasa si subversiva erezie care,pe multi ignoranti asemeni dvs.ii tine cu asa tarie in intunericul necunostintei de Dumnezeu.Cum poti afirma,crestine tampenia ca ierarhii au „gresit”?Cand stim vadit ca unii ca ei au tradat ortodoxia asa ca golanii.Intre greseala si sinod talharesc e diferenta.Hai sa fim totusi cu cap,nu cu picioarele.Ati mai interpolat zicand ca unii s au grabit si au luat decizii pripite mergand din schisma in schisma.Poate nu ati auzit de lucrarea pr.Theodoros Zisis renumit profesor de scoala doctorala la Fac.de Teologie ortodoxa din Tesalonic numita Ingradirea nu e schisma pdf.Faptul ca ati aparut cu comentariu pe ac.blog arata ca nivelul dvs de curiozitate se poate schimba in ceva in binele ortodoxiei.Va spun un lucru,sa stiti ca simplitatea si a nu te informa corect in privinta a tot ce se intampla azi nu mai este iertabila in primul rand pentru tine insuti pentru ca,o data si o data tot te vei intalni cu sinele tau si tot o sa ti pui intrebarea:ce e cu mine ce hram port,oare mai pot trai intamplator asa pana la nesfarsit.Si incet incet te trezesti.Situatia parintelui Ioan de la Sihastria Raraului nu e de blamat dar nici de urmat.Aici apare un alt aspect unde se greseste mult si anume nu erezia pt ca,fereasca Dumnezeu,niciun parinte Ioan de la Sihastria Raraului nu are cum sa fie eretic ci aici vorbeste stadiul duhovnicesc al parintelui,gradul de patrundere al parintelui,discernamantul,capacitatea de a te raporta contextual,virtuti care ,iata cu multa truda de cercetare se dobandesc.In lumea duhovniceasca nu toti sfintii au acelasi grad de intelegere:unii sunt mai simpli in cugetare,altii mai nestiutori de carte ,altii sunt mai cu discernamant.Intr un cuvant:nu toti sunt Sf.Justin Parvu,nu toti sunt Sf.Paisie Aghioritul,foarte transanti mai ales cu ereziile.De aceea pentru a nu gresi,sa incercam sa ne maturizam noi de buna voie pt ca totusi,nu e frumos sa vii ca soacra si sa arunci vorbe necugetate asternand in scris vorbe in vant.Vii cu lucruri probate,daca poti si cu ceva argumente ca sa ne lamuresti ca ortodoxia e aceea pe care o vezi tu si dupa aceea mai stam de vorba.Iertare daca v am suparat cu ceva.

   abc,primarul din localitatea dvs.e mason chiar daca e in ungurime.NU VOTATI.Crestinul nu are ce cauta la vot.Sa si voteze masonii pe masonii lor.Lasati i sa se voteze pe ei.Va temeti ca va vor ocupa ungurii.Intreb:dar cand a fost votul pt redefinirea familiei de ce nu a fost temere ca ne vor invada homosexualii?Ne temem acolo cand nu trebuie.Va spun ceva:cand o fi sa invadeze ungurii fiti sigur ca nu o vor face pe cale legala,adica prin referendum uri ci prin navaliri barbare.Cu cat nu veti participa la viata publica a masoneriei,cu atat ne va apara Insusi Dumnezeu.Gaseste El cum.

   1. @dumitru,
    Multumesc pentru raspuns.
    Uite ce ciudata e lumea ? Intrebi de ce nu am avut temere la referendumul pentru familie. Ba eu si multi altii am avut si nu numai temere, ci inima, dar uite cum tocmai cei ce ca la o chemare, toti votantii minoritari, au stat acasa in ziua referendumului (toti votantii maghiari au boicotat votul de la referendumul pentru familie fiindca asa s-a cerut de la partid) tocmai ei spui ca vor veni ca pedeapsa peste noi, tocmai ei care s-au opus Lui Dumnezeu.

    1. Să-mi fie cu iertare, dacă pe undeva s-a produs vreo eroare în exprimare. Aceeasi mirare mă cuprinde si pe mine, cum că nu ne dăm seama, dupa trei ani si jumătate, ca nu s-a ratificat nimic la sinodul din Creta. Trebuie să înțelegem cu toții acest lucru, si nu caut sa iau apărarea ierarhiei BOR cu toate că de multa vreme cochetează cu ecumenismul, problema este în a înțelege faptul că sinodul din Creta nu are putere canonică, chiar dacă pe alocuri unii episcopi aplica unele măsuri hotărâte si semnate doar de vreo 160-170 de ierarhi. Sfintele canoane spun că la întrunirea unui sinod, ca să fie valid, este nevoie de unanimitate, iar acest lucru a lipsit la Creta, si nu vorbesc doar de mulțimea de ierarhi care nu au fost prezenți la vot sau nu au avut drept de vot, ci mai mult ma refer la cele patru Patriarhii care nu au
     fost prezente la sinod. Deci, stai liniștit că încă nu am fost încorporați în CMB asa cum se credea la un moment dat. Un alt aspect este faptul că eu m-am referit la schisma produsă între nepomenitori, care s-au împărțit în mai multe tabere încât nu mai stiu bieții creștini pe cine să urmeze. Si daca tot ai pomenit de părintele profesor Zisis, deși destul de târziu sfinția sa a întrerupt pomenirea, si probabil că s-au adunat motive in plus după sinodul din Creta, chiar sfinția sa, încă din faza presinodala a sinodului, spunea ca se va lăsa cu caterisiri pentru întreruperea pomenirii irarhilor dacă la Creta se vor ratifica documentele așa cum le ticluisera dușmanii Bisericii Ortodoxe. Dar mai spunea un lucru foarte important, daca aceasta întrerupere a pomenirii va avea un efect bun, constructiv, va avea roade bune în lupta cu ecumenismul, si ce s-a întâmplat de fapt, am vazut. Schisma in schisma, tulburarea si confuzia credincioșilor, dezbinare între acestia, despărțirea preoților de credincioși prin caterisire, când, mai înțelept era dacă nu se utiliza de acel canon 15 si preoții rămâneau alături de credincioși si-i povatuiau să ducă lupta cea bună împotriva ecumenismului si cu mărturisire, si cu rabdare, ca pana la urma, cel mai important lucru este sa ai cugetarea dreapta, Ortodoxa, si sa te ferești tu însuți în primul rând să nu cazi în erezie si in rătăcite, cs atunci ești în comuniune cu ereticii, când tu însuți accepti ereziile lor. A mărturisi si a scrie ierarhului despre ce crezi ci cum vezi cele întâmplate la sinodul din Creta o putea face orice preot și nu cred că s-ar fi lăsat cu caterisire pentru acest lucru. Si Luther a protestat, pe buna dreptate, dar nu a avut suficientă înțelepciune , mai bine zis discernământ duhovnicesc, si nu a știut unde sa caute si sa urmeze Adevărului, care se afla la Răsărit, si și-a făcut propria lui biserica, apoi au urmat neînțelegeri si schisme între acestia ce au dus la alte noi biserici, si tot asa încât astăzi se cunosc peste două mii de denominatiuni si religii în toată lumea. Ori Trupul lui Hristos este Unul si Același, nedespartibil si unit cu Biserica Să până sfârșitul veacurilor. Trebuie să citim multa istorie a Bisericii si mai ales scrierile Sfinților Părinți, să dobândim rugăciune curata, să ne unim cu Hristos mai des prin Sf. Impartasanie si vom avea mai multă pace si liniște in suflet, vom dobândi si discernământ duhovnicesc ca sa ne raportăm corect la vremurile care le trăim și la problemele care apar in Biserica. Exemplul Sfântului Maxim Mărturisitorul este cel mai bine si mai bun de urmat. Cat despre vot, ,,Sa-i dăm Cezarului ce este al Cezarului, si ce este a lui Dumnezeu să le dăm lui Dumnezeu”. Iar Sfântul Apostol Pavel le spune românilor așa: ,,Tot sufletul să se supună inaltelor stăpâniri, căci nu este stăpânire decât de la Dumnezeu; iar cele ce sunt, de Dumnezeu sunt rânduite. Pentru aceea, cel ce se împotriveste stăpânirii se împotriveste lui Dumnezeu. Iar cei ce se împotrivesc isi vor lua osândă. … Căci ea este slujitoare a lui Dumnezeu spre binele tau. Iar dacă faci rău, teme-te; căci nu în zadar poarta sabia; pentru că ea este slujitoare a lui Dumnezeu și razbunatoare a maniei Lui, asupra celui ce săvârșește râul. (Si daca Dumnezeu ne-a lăsat în acești 30 de ani tot felul de politicieni corupți și avari după bani, ca o răzbunare pentru păcatele noastre, oare ne putem opune sau trebuie mai degraba să ne întoarcem la pocăință ca să primim iertare? ) De aceea e nevoie să vă supuneți, nu numai pentru mânie, ci și pentru conștiința. Ca pentru aceasta plătiți si dări. Căci (dregatorii) sunt slujitorii lui Dumnezeu, stăruind în această slujire neîncetat. Dați deci tuturor cele ce sunteți datori: celui cu darea , darea; celui cu vama, vama; celui cu teama, teama; celui cu cinstea, cinste. Nimănui cu nimic nu fiți datori, decât cu iubirea unuia fata de altul; ca cel care iubește pe aproapele a împlinit legea”. ( Rom.cap. 13/ vs. 1-8). Ca sa-L înțelegi mai bine pe Dumnezeu și felul cum se raportează El la oameni si la faptele săvârșite de aceștia, citește, te rog , Vechiul Testament si vei afla, ca de multe ori și de multe stăpâniri S-a folosit Dumnezeu pentru a pedepsi pe poporul lui Israel atunci s-a depărtat de El si a luat- o pe căi greșite. Deci mergeți la vot și faceti-va datoria de creștini și lăsați totul în seamă lui Dumnezeu, știe El până când și până unde ne va lăsa cu aceste stăpâniri si când va ridica osândă de pe noi. Dacă s-ar prezenta la vot, la parlamentare, măcar 70% dintre romani, nu ar mai intra ungurii în Parlament. Iar dacă s-ar fi prezentat la vot mai multi romani în 2016, alta ar fi fost configurația în Parlament, iar Dragnea & Co nu ar mai fi putut face ceea ce au făcut. Deci, noi să ne facem datoria iar lui Dumnezeu sa-I lăsăm lucrarea. Toate cele bune si spor in lucrarea mântuirii. Doamne ajuta.

     1. trancanesti aiurea. Nu ne intereseaza cine a participat si cine nu a participat, cine a semnat si cine nu a semnat in Creta, ierarhii bor au semnat TOTI, bor-ul era deja in cmb DE PRIN 1964, iar cu semnaturile din creta este in cmb la nivel SINODAL, bor-ul fiind autocefal. Bizantul a cazut chiar daca au avut ierarh care NU A SEMNAT, si alti ierarhi care si-au retras semnaturile dar problema cea mai grava este ca bor-ul este in schisma. „Ierarhii” bor prin semnaturile PUBLICE, au propovaduit erezii DEJA CONDAMNATE SINDAL, cu capul descoperit, au gresit putin, zici, putin dar suficient sa va arunce in SCHISMA, deci, IN IAD, putin au gresit dar suficient sa-i transforme in eretici de sine osanditi, deci oricum ar fi si-au pierdut rangurile de ierarhi. Frumos va sta sa mintiti in fata lui Dumnezeu numindu-i pe vrajmasii Lui ierarhi si sa ne barfiti pe noi ca suntem in schisma. Deci privim si simtim toti URMARILE, semnaturilor schismaticilor, vedem toti in ce hal a ajuns tara noastra plina de „credinta si har” si aveti NESIMTIREA SA MANIPULATI in continuare, SI MAI LASATI DISCURSURILE ASTEA SECURISTOIDE, vedeti-va de Barna din ochiul vostru, nu duceti voi grijile DOMNULUI!
      Un singur ierarh daca semna, ceilalti trebuiau sa se ridice in picioare, nu aveau voie sa slujeasca impreuna, iar acel ierarh NU PUTEA FI POMENIT.

    2. CATRE REDACTOR: Faptul ca nu-mi postezi mesajul demonstrează că acest site s-a pesedizat în ultima vreme (în ultimii 4-5 ani). Indemnul a nu ieși la vot avantajează clar partidul Psd. Pentru că votantii Psd sunt cei de vârsta a treia care ies la vot și votează Psd. Cat de patriot si de creștin poți fi tov.redactor? Dar nu uita ca intr-o zi va trebui să părăsim această lume și ne vom infatisa în fața lui Dumnezeu și va trebui să dăm răspuns pentru faptele și deciziile noastre. Cine nesocoteste cuvântul Evangheliei si nu se străduiește să-l împlinească acela nu se numește creștin și nici nu-L cunoaște pe Dumnezeu. Nici Dumnezeu nu-l cunoaște pe unul ca acesta. Dumnezeu cu mila.

     1. Ilioara, nu intru în polemici inutile și nici nu caut sa intorc pe cineva de la calea pe care o urmează, dar dacă dorești să afli cât de bine poziționată ești în fața lui Dumnezeu, pune-I acestea întrebare cu sinceritate: Doamne cum mă aflu eu in fata Ta, Tie îți place de mine?, si vezi ce răspuns o să primești. Dumnezeu nu vrea moartea păcătosului, ci să se întoarcă si sa fie viu, El vrea ca tot omul să se mântuiască si la cunostinta adevarului să vină, cu atat mai mult așteaptă pe un slujitor al Său să se pocaiasca si sa se întoarcă de la calea ratacirii. Cum ar fi, dacă la fiecare pacat săvârșit în zi, Dumnezeu să ne scoată un dinte, vreun ochi, să ne cada o mână, s.a.m.d., să plătim imediat pentru păcatele noastre așa cum se proceda pe vremuri în Vechiul Testament. Dacă Dumnezeu ne rabdă pe toți cu păcatele noastre mai mici sau mai mari, este atât de Indelung-rabdator cu noi, cu toti, nu trebuie oare să rabdam si noi pe cei din jurul nostru, pe cei ce greșesc fata de noi si fata de El? Să ne rugăm deci, pentru ei să-i lumineze Dumnezeu si să-i întoarcă pe calea mantuirii. Mila voiesc iar nu jertfa, ne cere Dumnezeu, să avem deci, răbdare și încredere în Dumnezeu, să ne rugăm mai mult si cat mai curat, să mărturisim dreapta credință în locul si la nivelul la care am fost așezați, să povatuim pe cei din jurul nostru la lucrarea binelui și lucrurile se pot îndrepta, dar sa începem mai întâi lucrarea cea bună cu noi insine, să înceapă schimbarea de la noi si nu va trece cu vederea Dumnezeu rugăciunile celui smerit si drept. De fapt ce se va întâmpla în viitor, ori vor cadea si mai rău, ori se vor îndrepta, dar depinde mult si de noi, dacă ne pasa de mai-marii noștri. Citește mai mult din istoria Bisericii , pe Sfinții Părinți, Vechiul Testament, pentru că mântuirea sta si intr-o buna cunoaștere dar cu duh de pace si smerenie. Multe bucurii duhovnicesti și Doamne ajuta.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclamele sunt blocate

Te rog să ne susții, deblocând reclamele.