X

Din august 2021 apar noile cărți de identitate cu cip

Ministrul de Interne, Marcel Vela, vine cu noi vești pentru români. Acesta a anunțat o digitalizare în masă la nivelul întregii țări.

Vă invităm să ne urmăriți pe o altă pagină de Facebook, căci cea veche este inutilă fiind obturată de algoritmii lui Zuckerberg. Noua pagină poate fi accesată AICI.

Ministrul de Interne a precizat că finalizarea cărții electronice de identitate este o prioritate, iar acest lucru ar urma să fie posibil în luna august a anului următor.

Totodată, Marcel Vela a mai adăugat că același lucru se va întâmpla și cu certificatele de stare civilă, adăugând că acestea vor putea fi solicitate indiferent de locul de proveniență.

„Lucrăm intens la finalizarea proiectului cărții electronice de indentitate a cărei emitere este prevăzută în luna august a anului viitor și a digitalizării actelor de stare civilă.

Astfel, cetățeanul va putea solicita și obține online certificatele de stare civilă, indiferent de locul unde se află”, a spus Vela.

Cartea de identitate electronică

În ceea ce privește utilizarea Cărții electronice de identitate (CEI), ea va permite titularului autentificarea în sisteme informatice ale Ministerului Afacerilor Interne și în sisteme informatice ale altor instituții publice sau private, precum şi utilizarea semnăturii electronice, în condițiile legii.

CEI va facilita astfel accesul cetățeanului la diverse servicii electronice (bancare, fiscale, sociale, financiare etc.), cu efecte majore privind simplificarea relației cu autoritățile publice, creşterea calității şi accesibilității serviciilor publice.

Totodată, CEI va respecta cerințele Comisiei Europene privind securizarea documentelor în contextul combaterii terorismului, al migrației ilegale, al traficului de droguri și de persoane, cărțile de identitate actuale fiind realizate cu tehnologie din  anii ’90.

În același timp, moul document de identificare va oferi cetățenilor garanții suplimentare de securitate, iar instituțiilor de drept public sau privat, certitudinea că persoana care prezintă actul de identitate este titularul datelor de identificare înscrise pe respectivul document.

CEI va permite, printre altele, autentificarea în Platforma informatică a sistemului public al asigurărilor sociale de sănătate pentru a dovedi calitatea de asigurat a titularului. Noul document de identitate nu va conține date medicale, ci doar datele de identificare ale titularului.

Sistemul vrea să ne reducă la tăcere! Sprijiniți OrtodoxINFO!

Ne străduim să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în provocările pe care le trăim. Activitatea independentă a OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutorul cititorilor, din acest motiv vă cerem acum ajutorul. Ne puteți sprijini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.



Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

17 comentarii

  1. ASTFEL, MAFIA ȚIGĂNEASCĂ, LUMEA INTERLOPĂ, ÎN GENERAL CEI CARE DE MULȚI ANI AFLĂ ÎN DOAR CÂTEVA MINUTE, DE LA CIRCA DE POLIȚIE TOATE DATELE CELUI CE A APELAT LA 112 PENTRU AGRESARE, CUM AU FOST NENUMĂRSTE CAZURI ÎN MARILE PRAȘE, VOR AVEA DATĂ ÎN PRIMIRE TOATĂ BAZA DE DATE – INCLUSIV BANCARE! LA FEL PIG PHARMA, CASELE ROCKEFELLER, SOROSI, BILL GATES, MONSANTO, BASF, ROTSCHIELD, ETC., TOATE CELE NECESARE PRIVIND STAREA DE SĂNĂTATE A POPULAȚIEI, PT. A ȘTI UNDE SĂ LOVEASCĂ MAI BINE-ADICĂ EXACT, ADEVĂRAȚII TERORIȘTI LA NIVEL NAȚIONAL ȘI MONDIAL! ASTGEL, VIITOARELE CĂRȚI ELECTRONICE CU SOSTEME DE URMĂRIRE DISCRET INSEEATE-DESPRE CARE NU SE SUFLĂ UN CUVINȚEL!!!-SE CONSTITUIE PRACTIC, ÎN SCULE SOFISTICATE ÎN FOLOSUL MODERNIZĂRII SISTEMULUI SCLAVAGIST SOCIALIST-NAZIST, FIIMD UN ATENTAT CLAR LA SIGURANȚA NAȚIONALĂ ȘI LA CONSTOTUȚIA ȚĂRII! DE CE???… PĂI O SCULĂ CARE E DRCLARATĂ CĂ E FĂCUTĂ PENTRU COMBATEREA MARILOR INFRACȚIUNI CA TERORISMUL MONDIAL, SPPĂLAREA DE BANI, ETC., TRANSFORMĂ FĂRĂ EXCEPȚIE PE TOATĂ LUMEA ÎN SUSPECT CLAR! ADICĂ MONITORIZARE! ADICĂ, ÎNCĂLCAREA DREPTULUI DE NEVINOVĂȚIE-DREPT COSTITUȚIONAL STIPULAT ȘI ÎN CARTA UNIVERSALĂ A DREPTURILOR OMULUI!!! SUNT MULTE STATE CARE AU IMLLEMENTAT DE MULȚI ANI ACESTE INSTRUMENTE DIABOLICE ȘI CARE NU AU DIMINUAT CU NIMIC CRIMELE FINANCIARE, CRIMELE BANCARE, ECONOMICE, TERORISMUL… ETC. NU AU ABSOLUT NICI O RELEVANȚĂ! MAI MULT, PRECUM ÎNTREG PERSONALUL UNEI BĂNCI-INCLUSIV DIRECTORI-ÎNCASRAZĂ BONUSURI, DIVIDENDE, ETC. PENTRU FIECARE ENTITATE BANCARĂ-FIRME, ETC.-CARE ESTE CONVINSĂ A ACCEPTA SĂ UTILIZEZE CARDURILE DE SALARII ALE TUTUROR ANGAJAȚILOR, CU ATÂT MAI MULT, INTERLOPII-GUVERNANȚI ȘI PARLAMENTARI ÎNCASEAZĂ “SURPRIZE” URIAȘE-NU DOAR, NU NUMAI ÎN BANI-DIN ASTFEL DE “URGENȚE”, “NECESITĂȚI”, ETC.: CHIPAREA ANIMALELOR, CĂRȚI DE IDENTITATE CU CHIP, PAȘAPOARTE CU CHIP, CHIPAREA POPULAȚIEI, VACCINĂRILE OBLIGATORII, ETC.-MĂRFURI MAI SCUMPE DECÂT AURUL, DEOARECE SUNT CONCEPUTE A CONTROLA ȘI A MANEVRA TOTAL POPULAȚIA! PRECUM PANDEMIA DECLANȘATĂ DE SARS COV-2 ȘI CORELAREA CU VÂNZĂRILE DE MĂȘTI, TESTE, ETC., PRECUM CU ANI ÎN URMĂ, OPERA ACELUIAȘI DR. MENGELE FAUCI – VIRUSUL HIV CE DECLANȘAZĂ TEMUTA SIDA – CE A CONSTRUITO MEGA INDUSTRIE FARMACEUTICĂ ÎN SINE-DEȘI, FIREȘTE, NEFIIND UN VIRUS NATURAL-CA ȘI EBOLA, SARS COV-2, ETC., N-AR FI FOST NECESARE ACESTEA TOATE-DAR MEGA-PROFITURILE SE DUC ȘI LA GUVERNANȚI-PRINCIPALII FACTORI-VECTORI DE INFECTARE A POPULAȚIEI FIE CU UNII AGENȚI BIOLOGICI, FIE CU ALTE TIPURI-CUM AR FI CHIPAREA TREPTATĂ-CU PORȚIA ȘI CREAREA DE PANICĂ, NESIGURANȚĂ, DEZBINARE-PE DE O PARTE ȘI ȘANTAJUL COERCITIV-AMENZI, CONFISCAREA DE BUNURI, COPII, PUȘCĂRIE, ETC.-PE DE ALTĂ PARTE!

    1. Sa nu primim așa ceva pentru nimic în lume . Buletinul cu cip este înainte-mergatorul peceții, este tot lepădare. Pentru că atunci când semnezi pentru el semnezi pentru identitatea ta.

    2. PE TOATE LE MERITAM !
      Cine nu posteste de BUNA-VOIE ajunge obligatoriu sa posteasca de NE-VOIE !
      Deci intorcerea la REGULI ci FORTA daca de BUNA -VOIE ne-am debarasat de DREPTATE !
      Scapa STRICT doar cine MERITA !
      De ce m-as impacienta ?!
      Fiecare se INCOLONEAZA in spatele celui caruia ii serveste .
      DREPT E DUMNEZEU !
      Vorba furnicutei :acum cinta daca poti !

  2. La minutul 51.20 ,acelasi videoclip de mai sus ,parintele,atentie,fiind doar vremea comunista din Rusia,o intreaba pe o crestina care venise la el pt rugaciuni daca a luat pasaportul(jidovilor) cel de culoare verde.Ea a spus ca da.El suspinand ii zice:”Greu iti va fi la trecerea vamilor “(din vazduh,cele de dupa moarte).Chiar daca am mai vizionat ac videoclipuri si par arhi cunoscute,repetam si le punem iarasi pt ca,retineti,tot acest Sfant a spus ca CIPUL O DATA LUAT E CALE FARA INTOARCERE.ADICA CEL CARE A LUAT DINTRU INCEPUT CIPUL,ACELA VA LUA SI PECETEA ANTIHRISTULUI.ADICA ESTE CU NEPUTINTA CA CEL CARE A LUAT CIPUL IN PERMIS,CARDURI BANCARE,CARDURI DE SANATATE SA NU IA PECETEA ANTIHRISTULUI.MAI CONCRET,PASUL O DATA FACUT IN DIRECTIA CIPULUI E CALE FARA INTOARCERE IN SENS CA OMUL NU SE VA MAI SCHIMBA NICIODATA IN SENSUL CA VA FI DIN CADERE IN CADERE JUSTIFICANDU SI CADEREA PRIN LUAREA CIPULUI.SPUNEA CA PLEACA HARUL SF.BOTEZ DE LA CEI CARE AU LUAT CIPUL.PR JUSTIN PARVU ZICE LA FEL:”AI LUAT CIPUL?S A TERMINAT.”

    1. Decizia “indulcita”mult a soborului arhieresc din Rusia cu privire la problema cipurilor nu e punct de orientare pt credinciosi desi pr Justin Parvu la un moment dat cand i s au adus in fata situatii complicate a spus”sa vedem cum se va pronunta Biserica”.Ori,din cate se observa,hotararea Soborului Rus nu prea bate pe linia parintilor moderni care au spus clar ca cine va lua si o singura data cipul s a terminat,gata.Si au racit gura degeaba?Si au racit.Cata populatie are cip azi,chiar si o data luat?99 si ceva la suta.Oare cel care a luat cipul chiar si o data nu va accepta toate ale sistemului(ecumenism,multinationalele,cipuri pe toate documentele,vaccinuri,semnatura electronica ce echivaleaza tot ca si cipul luat,amprenta digitala,scanarea faciala,scanarea cu laser pe frunte de frica sa nu fii bagat la terorism)?Desigur.Ce fenomen religios este astazi cand discutam de cipuri,bagand si ecumenismul?Stare de apostazie generala.Pt ca multi s au lepadat de botez luand cipul mai tine Dumnezeu cu ei?Nu.De aceea starea de lucruri de acum arata ca sistemul va fi slobozit de Dumnezeu,pt lepadare generala sa faca absolut ce va vrea cu fiecare ins(care i a dat drepturi diavolului mai ales prin acceptarea cipurilor).Razboiul si cele cumplite care vor urma sa nu mai mire pe nimeni cand voi pomeni de ele mereu pt ca in aceasta stare de lepadare generala macar o mica atentie la mentionarea batailor divine care se vor accentua vizibil si pe zi ce trece,una dupa alta si tot e ceva.Nu dati vina pe tonul groaznic al expunerilor viitorului teribil de sumbru ci priviti va rog,mai de graba la cumplita lepadare generala care a adus lumea intr o stare de coma,stare de coma profunda datorita careia se va produce,la discretia mai marilor lumii si cat de curand posibil si razboiul turco grec.Ei au nevoie de ac razboi pt ca ei nu i pot cipui in masa pe oameni daca nu exista climat general si explozia terorismului la nivel international,pt ca doar in ac climat mult dorit de ei in care vor fi invocate motive de securitate si din motive de securitate vor introduce cipul pe mana si pe frunte.Ce ma bucura e vestea pr Justin care a zis ca atunci cand se va ajunge la cipul pe mana si pe frunte va fi o riposta generala,populatia va riposta vehement si nu vor mai reusi asta.Slava Domnului de ceea ce aud.E de bine.Eu mai stiu si din proorociile care nu s pe net ca dupa riposta populatiei ei vor introduce cipurile in paine,in branza,in pate uri si le vor distribui prin Crucea Rosie NATO SI AMERICANA CARE VOR DA MANCARE SI APA OTRAVITE.

  3. Iata aici atitudinea Sf.Paisie Aghioritul precum si a oricarui crestin ortodox fata de eretici.Ecumenistilor,fata de voi Sfantul Paisie Aghioritul a manifestat cea mai mare manie.Cela care vede in atitudinea Sf Paisie Aghioritul fata de ecumenisti ura este eretic irecuperabil.
    https://youtu.be/DjtAq0u2_S0

  4. Ce mă bucur. Abia aștept să mi-l fac. ? Iar cei care mă vor acuza că sunt pierdut și copilul diavolului sunt niște ipocriți. De ce sunteți așa împotriva cipului când telefonul din buzunar are cip? La fel și alte produse electrocasnice din casă care vă fac viața ușoră. Ce să mai zic de codul de bare de pe produse.. în fine.

    1. “Bogdan
      Apropo sa știi că sunt 100% împotriva Sinodului de la Creta!! Deci de ce as fi înșelat si eretic???
      Pt ca sunt Ortodox? Ca nu ascult de acel „sfat”al vostru să nu mai particip la Slujbele Pomenitorilor?? M-am dus pe mâna voastră 3luni de zile și am văzut rezultate….groaznice sa știi și cel mai grav l-am atacat si pe Dumnezeu crezând că nu Mai are har preotul pomenitor.”
      MAI 29, 2017

      Sa fie doar o coincidenta de nume?

      1. Întrebare pentru “o informatie”:

        “o informatie” care este denumirea ta istorică și de cât timp nu ai mai fost în comuniune cu Biserica Ortodoxă?

        1. “Biserica Ortodoxa” de care vorbesti, mai intai ar trebui s-o definesti. C-am mai intalnit din cei care nu inteleg diferenta dintre Ortodoxie si erezie.

          Comuniunea cu ereticii, fie si din cei care se declara “ortodocsi”, precum tagma ecumenisto/monofizito/papistaso/protestanta, asa cum sunt cei care au semnat in sinaxa cretana, inseamna despartire de Hristos si Biserica Sa si punerea sub anatema.

          Nu m-ar mira ca cineva plecand de la comuniunea-n erezie mai apoi sa ajunga-n filopederastie si adept procipuire.

      2. P. Justin si Marii Duhovnici au spus sa nu le luam.
        Daca am ajuns sa ne credem mai luminati decat P. Justin atunci sfarsitul bate la usi.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button