X

[VIDEO] Procesiunea de la Ierusalim cu icoana Adormirii Maicii Domnului

În cursul zilei de marți, 25 august 2020, a avut loc procesiunea Icoanei Adormirii Maicii Domnului spre Ghetsimani.

Această ceremonie a urmat după o priveghere de toată noaptea, care a fost oficiată de Arhimandritul Demetrios Kavathas la metocul mănăstirii Ghetsimani, vizavi de Biserica Sfântului Mormânt. Icoana este păstrată acolo și a fost dusă la Mormântul Fecioarei Maria din Grădina Ghetsimani.

Icoana a fost purtată de egumenul mănăstirii din Ghetsimani, arhiepiscopul Dorotheos din Avela, care a condus Procesiunea, înconjurat de părinți, călugări, mireni, creștini credincioși locali, dar nu pelerini, deoarece aceștia din urmă nu pot vizita țara încă de la începutul pandemia COVID-19.

Procesiunea a pornit pe Via Dolorosa, cu cântarea imnurilor Adormirii, cu opriri pentru rugăciuni la Biserica Rusă și la mănăstirile Praetorion, Sf. Ana și Sfântul Ștefan.

Odată ajuns în Ghetsimani, s-a făcut o rugăciune și Icoana a fost așezată în Epitaful din spatele Mormântului din zona Platytera, iar apoi a avut loc Paraclisul și Sfânta Liturghie, oficiată de Arhimandritul Bartolomeu, cu participarea creștinilor credincioși, rugându-se în Doxologie și cinstire către Prea Sfânta Născătoare de Dumnezeu.

Știrile sunt sub cenzură! Sprijiniți OrtodoxINFO!

Guvernul nu dorește aflarea adevărului despre plandemia covid-19. Încercăm să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în cea mai mare provocare pe care o trăim. Jurnalismul independent al portalului OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutorul cititorilor. Ne puteți sprijini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.



Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!
Categorii
Lumea ortodoxă
cuvinte cheie

Articole asemănătoare



Vă rugăm să comentați decent, în duhul Ortodoxiei! Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. vă revine în exclusivitate.

4 comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclamele sunt blocate

Te rog să ne susții, deblocând reclamele.