X

[STUDIU] Participarea la slujbele Bisericii îmbunătățește sănătatea

Vă invităm să ne urmăriți pe o altă pagină de Facebook, căci cea veche este inutilă fiind obturată de algoritmii lui Zuckerberg. Noua pagină poate fi accesată AICI.

„Frecventarea bisericii e la fel de vitală pentru un creștin precum transfuzia de sânge proaspăt și sănătos către un om bolnav”. Un nou studiu demonstrează cât de adevărată e această afirmaţie, scrie Christian Post.

Un studiu publicat în Jurnalul Canadian de Psihiatrie afirmă că există o corelaţie directă și pozitivă între frecventarea bisericii și depresia clinică. Cercetătorii de la Universitatea din Saskatchewan au atras atenţia asupra efectului protector al frecventării bisericii, afirmând că au descoperit o reducere cu 22% a depresiei în rândul celor care merg la biserică cel puţin o dată pe lună, în raport cu cei care nu merg niciodată.

Cercetătorii au observat, de asemenea, că cei care se identifică drept persoane spirituale, dar nu frecventează biserica, nu experimentează beneficii la nivelul sănătăţii. Ei au afirmat că acest aspect e într-un fel misterios, întrucât „prima impresie e că dacă aparţii unei organizaţii religioase ceea ce obţii e suport social și nimic altceva; cu toate acestea, se pare că avem de-a face cu ceva dincolo și mai presus de acest aspect”.

În SUA, aproape 15 milioane de persoane suferă de depresie, sau aproximativ 6,7% din populaţia de peste 18 ani. Numărul e în continuă creștere la nivel global, motiv pentru care cercetătorii canadieni au studiat 12.000 de persoane pe o perioadă de 14 ani pentru a vedea dacă există o corelaţie între sănătate și religie.

Ceea ce autorii studiului au descoperit era deja cunoscut de creștini, și anume faptul că e ceva extrem de puternic și vindecător în asigurarea că există Cineva căruia Îi pasă și care e gata să ne poarte poverile. Unul dintre autorii studiului a scris: „Există un ingredient al experienţei religioase – altul decât comportamentul, reţelele umane sau atitudinea în sine – care contribuie la apariţia beneficiilor de sănătate. Credincioșii sunt convinși că au acces la asistenţa divină, așa că sunt mult mai puţin predispuși la a se simţi singuri în faţa vicisitudinilor vieţii”.

Reclame

Sistemul vrea să ne reducă la tăcere! Sprijiniți OrtodoxINFO!

Ne străduim să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în provocările pe care le trăim. Activitatea independentă a OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutorul cititorilor, din acest motiv vă cerem acum ajutorul. Ne puteți sprijini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.



Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

Un comentariu

  1. Este mai mult decât adevărat. Asociați aceasta “practică” cu o mică promisiune către Dumnezeu prin care Îl asigurați că veți face ceea ce I-ați promis(spre exemplu Îi promiteți că veți ține post vinerea, apoi, după putere, și miercurea, apoi, tot după putere și lunea sau o altfel de promisiune, cum că nu veți mai consuma alcool sau țigări sau vreun fruct etc.) și să vedeți apoi lupte cu duhurile răutății. Dar prin aceste lupte veți rămâne treji și aproape de Hristos. Sănătatea vă va reveni ca prin minune. De fapt acesta este și scopul nevăzut al bolii, întoarerea la Hristos printr-o viață nouă bineplăcută Lui. Am putea afirma așa:”Garantat 100% vă veți înnoi”. Dar, iată că noile regimuri ale vremii noastre nu-ți mai dau voie să te îmbolnăvești, căci aceștia ne iubesc mai mult decât Creatorul!!!? Numai că în timp ce Creatorul te aduce prin acestă boală la linia de plutire(schimbarea vieții), șefii lumii acesteia au cu totul alte scopuri, unele legate de economia de fonduri și spațiu. Putem spune fără sa greșim, așa:”Fii binecuvântată boală!” De ce? Fiindcă te spală încă de pe aici de greșeli și fărădelegi. Acum, după ce am spus acestea se vede mai bine intenția celor care au scornit Corona-virusul, o intenție contrară cea a Creatorului, caci Dumnezeu nu vrea precum alții moartea păcătosului, ci să se întoarcă acesta (de la căile lui cele rele) și să fie viu. Iubiți așadar necazul, ieșiți din el prin schimbarea vieții(promisiune respectată catre Dumnezeu și mergere la Biserica Lui în mod continuu, adică la fiecare Sfântă Liturghie) și șansele prinderii Împărăției Cerurilor se măresc considerabil. Cam atât .

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button