X

Covid-19 a fost doar începutul: Izolarea forțată la domiciliu se extinde și la alte boli! Chiar și pentru gripă obișnuită

Legea carantinei și izolării a fost promulgată de Klaus Iohannis | Ro Health Review

MESAJ URGENT – SE CERE REACȚIE RAPIDĂ!

În data de 7 augut 2020, pe site-ul Ministerului Sănătății a fost lansat în dezbatere publică proiectul Hotărârii de Guvern care stabilește lista bolilor infectocontagioase pentru care se va face izolarea si separat lista unităților medicale în care se va face izolarea pacienților. Această HG este o completare a legii 136/2020, așa-numita lege a carantinei.

În lista de boli infectocontagioase este inclusă și gripa umană cu tulpini noi de virus (știind că în fiecare an circulă noi tulpini virale, înseamnă că vor interna toate cazurile de gripă!).

ATENȚIE!
În lista unităților medicale pentru Bucuresti sunt incluse 4 spitale, din care unul este ….. Spitalul de Psihiatrie ”Prof. Dr. Alexandru Obregia”, adica fostul „Spital nr.9” pentru cine mai ține minte denumirea de trista amintire.
Includerea unui spital celebru de psihiatrie in aceasta lista mi se pare super suspectă…
Pe site-ul Ministerului Sănătății scrie că se pot primi obiecții și sugestii în termen de 10 zile de la postarea pe site-ul MS, adică până în data de 17 august, la adresa de mail: [email protected]

http://www.ms.ro/2020/08/07/hotarare-a-guvernului-privind-aprobarea-listei-bolilor-infectocontagioase-pentru-care-se-instituie-izolarea-persoanelor-la-domiciliul-acestora-la-locatia-declarata-de-acestea-sau-dupa-caz-in-unitat/embed/

Vă incurajez să trimiteti mailuri Ministerului Sanatatii atat in nume personal cat si la nivel de asociatii, fundatii, etc. în care să cereți MS să stabilească o dată concretă în care să pună la dispozitie spatiu pentru o dezbatere publică propriu-zisa, la sediul MS, sau, alernativ, in contextul fricii de covid, sa organizeze dezbatere online cu data si ora precisă.

Nu sunt suficiente cateva observatii trimise pe mail. HG este mult prea importanta pentru a fi expediată cu 2-3 mailuri primite, care sa dea aparenta de consultare publica.

Hotărâre a Guvernului privind aprobarea Listei bolilor infectocontagioase pentru care se instituie izolarea persoanelor la domiciliul acestora, la locaţia declarată de acestea.

http://www.ms.ro/wp-content/uploads/2020/08/HG-privind-stabilirea-bolilor-infectocontagioase-%C8%99i-lista-de-unitati-san-cu-observatii-SG-FINAL.pdf

Primit pe WhatsApp

Hotnews: DOCUMENT Românii care suferă de boli contagioase precum rujeolă, meningită, tuberculoză sau gripă cauzată de un nou tip de virus ar putea fi izolați la domiciliu sau în spitale

Românii care suferă de boli contagioase precum rujeolă, meningită, tuberculoză, gripă cauzată de un nou tip de virus gripal, difterie, poliomielită, febră tifoidă, rabie sau holeră ar putea fi izolați la domiciliu sau în spitale, prevede un proiect de Hotărâre de Guvern publicat în dezbatere publică pe site-ul Ministerului Sănătății. Pe listă figurează în total 25 de boli infectocontagioase, una dintre ele fiind COVID 19.
 

Lista celor 25 de boli infectocontagioase pentru care izolarea ar urma să devină obligatorie prin lege:

 • 1. Poliomielita
 • 2. Difteria
 • 3. Rujeola
 • 4. Pertussis
 • 5. Febra tifoidă
 • 6. Febra paratifoida
 • 7. Boala meningococică (MCSE)
 • 8. Tuberculoza pulmonara cu microscopie pozitiva
 • 9. Antrax pulmonar
 • 10. Rabia umană
 • 11. Holera
 • 12. Pesta
 • 13. Variola / varioloidul
 • 14. Gripa umană cauzata de un nou tip de virus gripal
 • 15. Cazuri umane de gripă aviară înalt patogenă
 • 16. Febra hemoragică Lassa
 • 17. Ebola
 • 18. Febra hemoragică Marburg
 • 19. Febra hemoragică Crimeea Congo
 • 20. Febra galbenă
 • 21. Nipah
 • 22. SARS
 • 23. MersCov
 • 24. SarsCov2
 • 25. Boală cauzată de un agent patogen infecțios necunoscut/emergent
„Măsurile prevăzute de lege se dispun şi se aplică în situaţiile de risc iminent asupra sanatatii publice, exclusiv pentru apărarea sănătăţii publice, cu respectarea drepturilor şi libertăţilor fundamentale ale cetăţenilor şi a ordinii publice. Toate măsurile dispuse în baza prezentei legi vor fi proporţionale cu situaţia care le-a determinat, limitate în timp la aceasta şi aplicate în mod nediscriminatoriu”, se arată în nota de fundamentare a proiectului de HG.
Izolarea persoanelor ar urma să se facă, potrivit notei de fundamentare, „cu acordul persoanelor supuse examinării, iar în lipsa acestuia, atunci când medicul constată riscul iminent de transmitere comunitară a unei boli infectocontagioasă, solicită izolarea într-o unitate sanitară sau, după caz, într-o locaţie alternativă ataşată unităţii sanitare, în scopul efectuării examinărilor clinice, paraclinice şi a evaluărilor biologice, până la primirea rezultatelor acestora, dar nu mai mult de 48 de ore.”

„Izolarea la domiciliu sau la locaţia declarată se instituie dacă riscul contaminării altor persoane sau al răspândirii bolii infectocontagioase este redus. Izolarea la domiciliu sau la locaţia declarată nu poate fi dispusă în situaţiile în care informaţiile ştiinţifice oficiale referitoare la tipul agentului înalt patogen, calea de transmitere şi rata de transmisibilitate impun izolarea persoanelor exclusiv într-o unitate sanitară sau o locaţie alternativă ataşată acesteia”, se mai arată în nota de fundamentare a proiectului de Hotărâre de Guvern.

Știrile sunt sub cenzură! Sprijiniți OrtodoxINFO!

Guvernul nu dorește aflarea adevărului despre plandemia covid-19. Încercăm să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în cea mai mare provocare pe care o trăim. Jurnalismul independent al portalului OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutorul cititorilor. Ne puteți sprijini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!
Categorii
Reducerea populației
cuvinte cheie

Articole asemănătoareVă rugăm să comentați decent, în duhul Ortodoxiei! Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. vă revine în exclusivitate.

10 comentarii

 1. Eu am compus textul acesta, si l-am trimis:
  „În data de 7 august 2020, pe site-ul Ministerului Sănătății a fost lansat în dezbatere publică proiectul Hotărârii de Guvern care stabilește lista bolilor infectocontagioase pentru care se va face izolarea si separat lista unităților medicale în care se va face izolarea pacienților. Această HG este o completare a legii 136/2020, așa-numita lege a carantinei.
  Dat fiind faptul ca pana pe 17 august 2020 se pot primi sugestii/obiecţii din partea cetăţenilor, solicităm ca Ministerul Sănătăţii să afişeze o dată exactă pentru o dezbatere publică propriu-zisă, fizic sau în mediul online.

  Mulţumim!
  Cu deosebită consideraţie,
  NUMELE SI DATA ”

  La subiect am scris „DEZBATERE HOTARARE DE GUVERN”.
  Daca e bine sau nu, asta nu stiu. Dar asa am trimis, poate va e defolos.

 2. Adica sa scriem la GHESTAPO ca nu ne convine cum se pune problema.

  Vedem acum ca, o gripa fictiva care actioneaza vara, ignorand toate postulatele stintifice, isi face treaba foarte bine.

  Cu atat mai bine si-o va face la toamna, ca deh, e sezon.

  In loc sa scriem plangeri penale sub acuze de: nazism, terorism, inalta tradare de tara, sabotarea economiei nationale cu buna stiinta, comunicarea oficiala de informatii false, instigarea si invrajbirea maselor populare, incalcarea constitutiei, incalcarea legislatiei nationale, incalcarea tratatelor internationale, incalcarea drepturilor si libertatilor, terorizarea psihica a populatiei, genocid, refuzul si sabotarea accesului in cadrul spitalicesc, etc etc

  Trebuie facute presiuni asupra corpului judecatoresc si a procurorilor, cu astfel de plangeri penale, pentru a-i determina sa instrumenteze clanul infractional care sustine si mentine aceasta sarada.

  Cu petitii, porumbei si balonase roz, nu merge.

  1. Ma gandesc ca ar fi inteligent de formulat in genul de a le aminti celor din minister ca exagerarea acestei asa zis amenintari si legile care se promulga, ne imping spre prapastia totalitarismului, la care poporul roman nu subscrie, dimpotriva, a depus mereu eforturi pentru a scapa de el. Sa ne amintim 1989.

   Cine e speriat de acest virus, sa se mute in padure, inafara societatii.

 3. Să se izoleze la domiciliu doar cine vrea să fie izolat, adică spălații pe creier!
  Iar noi să fim liberi, pentru că noi nu credem în mizeriile lor de PLANdemii!

 4. S-ar putea să apară după momentul aprobării acestei liste de boli, una dintre acestea, căci tocmai s-a aprobat lista, lăsând la o parte faptul că prin gripă sunt prinși majoritatea oamenilor. Au plănuit ei mult această listă iar acum după ce este aprobată vor avea temei legal ca să te ascundă. Iuda Iscarioteanul a procedat la fel cu Hristos, adică L-a vândut pentru un pumn de bani. Consecințele vor fi și astăzi la fel ca pe vremea lui Hristos și de o parte și de alta. Aviz vânzătorilor de semeni căci știm cum a sfârșit Iuda. Așa a început creștinismul, prin vânzare de semen, așa se vede treaba că și se va încheia. Numai că azi sunt foarte mulți dealde Iuda. Păcat, căci Iuda nu a mers in Rai. Ar trebui să-i înspăimânte sfârșitul tragic al lui Iuda pe cei de-o seamă cu el, dar mai ales veșnicia cea grea pe care și-a obținut-o prin vânzarea de frate. Treziți-vă cât mai este timp, iudelor!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclamele sunt blocate

Te rog să ne susții, deblocând reclamele.