X

ONU condamnă oficial măsurile restrictive aplicate de guverne sub pretextul pandemiei

Michelle Bachelet crede că pretinsa luptă împotriva dezinformării riscă să fie folosită pentru a reduce criticile

ONU condamnă oficial măsurile restrictive aplicate de guverne sub pretextul pandemiei
Pandemia de COVID-19 nu trebuie să fie un „cec în alb” pentru încălcarea drepturilor omului, a avertizat înaltul comisar al ONU pentru drepturile omului, Michelle Bachelet, criticând „puterile nelimitate” adoptate de unele ţări. „Pot fi necesare măsuri de urgenţă pentru a răspunde acestei urgenţe de sănătate publică. Dar o situaţie de urgenţă nu este un cec în alb pentru a ignora obligaţiile în materie de drepturi ale omului”, a subliniat Bachelet în cadrul primei reuniuni virtuale a Consiliului drepturilor omului de la Geneva. „Măsurile de urgenţă trebuie să fie necesare şi proporţionate”, a insistat ea, declarându-se „profund preocupată de adoptarea în unele ţări de puteri de urgenţă nelimitate”. „În unele cazuri, epidemia este folosită pentru a justifica schimbări represive ale legislaţiei obişnuite, care vor rămâne în vigoare multă vreme după încheierea urgenţei”, a atenţionat comisarul ONU, fără a da nume.

Ea şi-a exprimat de asemenea preocuparea faţă de măsurile adoptate în unele cazuri pentru a limita libertatea media şi libertatea de exprimare, avertizând că „pretinsa luptă împotriva dezinformării” riscă să fie folosită pentru a reduce la tăcere criticile.

„În anumite ţări, am văzut deja raportate cazuri de jurnalişti sancţionaţi pentru că nu aveau măşti, profesionişti din sănătate pedepsiţi pentru că au spus că nu au mijloace de protecţie şi oameni obişnuiţi arestaţi pentru că au publicat mesaje despre pandemie pe reţelele sociale”, a denunţat Michelle Bachelet, amintind că „critica nu este o crimă”.

Fosta preşedintă din Chile a lansat totodată un apel către toate guvernele „să sporească în mod considerabil accesul la informaţii şi statistici precise” cu privire la pandemie, subliniind că „transparenţa este primordială şi poate salva vieţi în cazul unei crize sanitare”.

Cu acelaşi prilej, înaltul comisar al ONU pentru drepturile omului a îndemnat statele să protejeze populaţiile cele mai vulnerabile la criză, cum sunt deţinuţii, cei săraci, femeile şi migranţii. „Dacă nu este ţinută sub control, pandemia riscă să creeze inegalităţi şi mai mari”, a adăugat Bachelet, reluându-şi apelul în favoarea unei relaxări a sancţiunilor internaţionale impuse unor ţări cum este Iranul.

Știrile sunt sub cenzură! Sprijiniți OrtodoxINFO!

Guvernul nu dorește aflarea adevărului despre plandemia covid-19. Încercăm să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în cea mai mare provocare pe care o trăim. Jurnalismul independent al portalului OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutorul cititorilor. Ne puteți sprijini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!
Categorii
Big brother
cuvinte cheie

Articole asemănătoareVă rugăm să comentați decent, în duhul Ortodoxiei! Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. vă revine în exclusivitate.

14 comentarii

  1. Sau …ei tot pe ei se judeca. Oriunde te intorci tot ei sunt. Chiar daca sunt sinceri cand se acuza unii pe altii tot un „joc” este.
   Concluzia mea este ca ONU s-au dovedit cat de ipocriti sunt.
   Si unde este ipocrizie e si minciuna…

  2. mai sunt si oameni buni la ONU care cred ca incep sa se trezeasca si lupta pe ascuns contra lor

   sau

   sunt foarte destepti si isi asigura spatele in caz ca minciuna cu pandemia nu tine si iese panarama in multe tari

   oricum sunt destepti stiu sa joace jocul asta politic
   asa trebuie sa fim si noi doar ca sa folosim cu un scop bun pentru Hristos

   ei au stricat din interior lumea prin coloana a V-a in servicii in biserica etc.
   si lor ar trebui sa li se intample la fel tot din interior

  1. Tot de oculta mondială ascultă si ONU, dar acum se prefac că ne vor binele. Pentru unii ține vrăjeala, dar nu pentru toți. Poate încearcă să mai îndulcească cumva situația internațională, ca să nu intre lumea în disperare, dar peste tot sunt cei cumpărați de ocultă. Dar își vor duce planul lor atâta timp cât li se va îngădui de sus.

 1. Una calda, una rece, ca sa ne dispere psihic.

  Oricum de Craciun vom avea bisericile inchise.

  Daca acum pe canicula le tine minciuna, cu atat mai usor in sezonul gripelor.

  1. Nu cumva bisericile se închid și din cauza nepăsării noastre, precum a fost cea de la referendumul pentru familie? Atunci mulți dintre noi ne-am bătut joc, lăsându-ne spălați pe creier de tineretul frumos și liber (cel care vrea să distrugă România, spunând că o salvează) că ar fi un joc politic, nu o mărturisire a adevărului!

 2. Locașurile se pot închide, dar nu… Biserica! „Biserica Mea nu o vor birui nici porțile iadului”, zice Mântuitorul. Cat despre locașuri, atâta timp cât în ele se slujește în duh ecumenist și cu masca… Știe Dumnezeu ce are de făcut….

  1. Salut! Sunt interesat sa comunic cu tine despre fenomenul actual al,, pandemiei,,. Am văzut ca ești activ pe Viorel Ghica și doresc câteva răspunsuri pertinente dacă le deții. Numele meu e Bogdan și dacă vrei poți sa.mi dai un apel la 0739846207.

  2. CORECT! INCLUSIV GRAMATICAL! DAR ODATĂ CU BISERICILE ÎNCHISE,
   1/ BISERICA VIE NU MAI POATE PARTICIPA LA SFÂNTA LITURGHIE;
   2/ SE OPRESC IMPLICIT SFINTELE TAINE: TAINA SFÂNTULUI BOTEZ, TAINA CUNUNIEI, A PREOȚIEI, TAINA SF. MASLU, PRECUM ȘI SLUJBELE DE ÎNMORMÂNTARE ȘI POMENIRILE TOATE. EXCEPȚIE ȚIGANII, INTERLOPII ȘI MASONII CĂRORA MILIȚIENII, JANDARMII ȘI CHIAR PARLAMENTARII LE FAC LUSTRU LA CIZME, LE ASIGURĂ ESCORTĂ ȘI LE DAU ONORUL MILITAR! PRIN POSTAREA FĂCUTĂ SE DEMONSTREAZĂ O ATITUDINE DE TIP STRUȚO-CĂMILĂ ÎNTRE CALVINISM ȘI LIBER-CUGETARE, CU STÂNGACE INFLEXIUNI CE S-AR DORI DIN REGISTRUL SUBLIMINAL: „CRED, RESPECT, MĂ SUPUN, N-!M UCIS PE NIMENI, NU FUR, NU ÎNJURM BISERICA E PESTE TOT, N-AM NEVOIE DE POPII ĂIA, DE SLUJBELE PLICTICOASE, DE SPOVADĂ-CĂ N-AM PĂCATE, IAR CU ÎMPĂRTĂȘITUL, SĂ-MI IAU NIȘTE PÂINE, CĂ AM ACASĂ DAMIGEANA CU ZAIBĂR ȘI MĂ-MPARTĂȘESC, DE NE SPOVEDIM APOI CU TOȚII CÂND NI SE DEZLEAGĂ LIMBILE DE LA PAÂINA CU VIN!”…

 3. Astia sunt mana-n mana si isi bat joc de noi cu zambetul pe buze..
  Dupa ce mai bine de jumatate de an s-au sters undeva cu.. „drepturili”, acuma i-a apucat brusc „drepturili”!
  HUO!

 4. DECI, „LOCAȘURILE SE POT ÎNCHIDE, NU BISERICILE (…)” CĂ ALEA E ECUMENISTE! ȘOPÂRLELE SUNT GROZAVE PÂNĂ LA FOC! LA FEL ȘI UNELE ȘOPÂRLE UMANE CE GRĂIESC CU ACEEAȘI LIMBĂ, DAR PE ÎNȚELESURI DIFERITE, ADICĂ CU LIMBĂ DE ȘARPE! AJUNG ÎN FOC! DAR UNDE NU EXISTĂ SMURD, CI ÎN FOCUL CEL VEȘNIC! INTERVENȚIA NEVINOVATĂ POSTATĂ SUNĂ ALTFEL DECÂT ÎN DUH ȘI ADEVĂR! SUNĂ CAM DIN ACELAȘI REGISTRU CU INTERVENȚIA POSTATĂ ÎN GRĂDINA EDENULUI ÎNTRE ADAM ȘI EVA, TOT CU SUBLIMINALE, CU „S” DE LA „SSSSSSSS” LIMBA ȘARPELUI! RUȘINICĂ!

 5. @ANGHEL,pai și dacă la valul x le vor închide, ce poți face?! Slujbele se pot tine și în catacombe…. Sau îți trebuie catedrale?! Mai târziu, acolo va fi și icoana antihristului… „Unde sunt doi sau trei adunați în numele Meu, Sunt și Eu în mijlocul lor”, zice Mântuitorul. Biserica este unde este Adevărul, nu unde este locașul ecumenist!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclamele sunt blocate

Te rog să ne susții, deblocând reclamele.