X

6G va aduce „gemenii digitali” – Samsung anunță că va replica oameni, obiecte, locuri într-o lume virtuală

6G will bring 'digital twins', Samsung says – and it's two years ...

Compania Samsung și-a dezvăluit planurile cu privire la tehnologia 6G, evidentiind viziunea pe care o are vizavi de “gemenii digitali” ai sinelui nostru fizic.
Intr-un articol de cercetare publicat miercuri, gigant-ul sud coreean de smartphone-uri a declarat ca vor fi trei servicii cheie ale tehnologiei 6G: realitatea imersiva extinsa (XR), holograme mobile de înaltă fidelitate si replici digitale.

“Cu ajutorul unor senzori avansați, a inteligenței artificiale si a tehnologiilor de comunicare, va fi posibil sa replicăm entitati fizice, inclusiv oameni, dispozitive, obiecte, si chiar locuri, într-o lume virtuala” , se arata in articol.

“Intr-un mediu 6G, prin intermediul gemenilor digitali, utilizatorii vor putea sa exploreze si sa monitorizeze realitatea intr-o lume virtuala, fara constrangeri de ordin temporal sau spatial. Utilizatorii vor putea sa observe chiar schimbari sau sa detecteze probleme, in special prin reprezentatiile oferite de gemenii digitali.”

Aceste progrese ar putea veni în sprijinul oamenilor care lucreaza din ce in ce mai mult si socializeaza mai mult de la distanta, in sensul in care apelurile video vor putea fi inlocuite cu comunicarea cu realitate imersiva, oferita de dispozitivele de ultima generatie, cu realitate virtuala (VR) si holograme.

Samsung sustine ca oamenii nu vor fi doar capabili sa observe ci sa si interacționeze cu hologramele. De exemplu, un utilizator ar putea sa lucreze in cealalta parte a lumii prin intermediul geamanului său digital, care va fi o reprezentare a unui set de senzori si actuatori controlati de la distanta. Pentru a reusi acest lucru, tehnologia 6G va trebui sa detina o rata de transferuri de date extrem de rapida precum si o latenta ultra scazuta atunci cand controleaza dispozitivele de la distanta. Tehnologia 6G va avea o rata de 1000 Gbps, ceea ce înseamnă de 50 de ori mai mult decat rata tehnologiei 5G.

Dar principalul utilizator al tehnologiei 6G, vor fi de fapt dispozitivele. Samsung citează estimări de 500 de miliarde de dispozitive conectate în lume până în 2030 – de 59 de ori mai mult decât totalul populației mondială așteptată până atunci.

“Pe măsură ce numărul de mașini conectate crește exponențial, aceste dispozitive vor deveni utilizatorii dominanți ai comunicațiilor 6G ”, se mai arată în document.

„Privind înapoi la istoria comunicațiilor fără fir, tehnologiile au fost dezvoltate asumând servicii pentru oameni ca fiind principalii utilizatori ai acestora … Ne așteptăm să fie dezvoltate noi tehnologii 6G pentru a conecta sute de miliarde de dispozitive ținând acum cont și de ceea ce este necesar pentru acestea.”

Un alt folos al tehnologiei 6G va include un radar personal precum si harti de interior generate de smartphone, conform cercetatorilor de la Universitatea din Bologna si Comisiei franceze de Energie Atomică și Alternativă.
Aceste institutii au anuntat in mai ca lucreaza la mai multe proiecte relationate cu 6G-ul cu sprijinul consorțiului ATTRACT condus de CERN.

“In aer liber aveti Google Maps. Provocarea este sa realizam hărțile spatiilor interioare.” a declarat pentru The Independent, Davide Dadari, profesor colaborator de inginerie electrica la Universitatea Bologna.

Fiecare noua generatie de tehnologie wireless este lansata in general odata la 10 ani, dar dupa lansarea predecesorului 5G in 2030, 6G-ul ar putea avea o lansare mult mai timpurie , inca din 2028.

Pentru a accelera cercetarile in ceea ce priveste tehnologia 6G, Samsung a lansat anul trecut Centrul de Comunicare si de Cercetare Avansata.
“In timp ce comercializarea tehnologiei 5G este inca in stadiul incipient, nu este niciodata prea devreme sa se înceapă pregatirea pentru 6G, a spus Sunghyun Choi, liderul centrului de cercetare Samsung al tehnolgiei 6G.

“Am lansat deja cercetarea si dezvoltarea tehnologiilor 6G, bazandu-ne pe experienta si abilitatea pe care le-am acumulat din lucrul la mai multe generatii de tehnologii pentru comunicații , inclusiv 5G.

traducere de Nușca

Știrile sunt sub cenzură! Sprijiniți OrtodoxINFO!

Guvernul nu dorește aflarea adevărului despre plandemia covid-19. Încercăm să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în cea mai mare provocare pe care o trăim. Jurnalismul independent al portalului OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutorul cititorilor. Ne puteți sprijini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!
Categorii
Transumanism
cuvinte cheie

Articole asemănătoareVă rugăm să comentați decent, în duhul Ortodoxiei! Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. vă revine în exclusivitate.

3 comentarii

 1. https://youtu.be/2B9YdxdPC5U
  Ochelari de realitate augmentata, cu zeci de ani in urma erau folositi de armata SUA pt a afla secrete.Poti trece pe langa ceva sau cineva si poti afla secrete, pare SF dar adevarat.Acum orcine si poate cumpara.
  Vor inlocui si telefonul, poti da mesaje, vb la tel, sa vezi filme, daca cineva vb in alta limba iti titreaza, cu ani in urma ma gandeam daca nu ar fi una din peceti…

  Toate cele bune!!!!

  PS:chestia cu gemenii cred ca deja exista, este de mult in teste din cate stiu eu…

  1. https://www.stiridecluj.ro/national/smartphone-urile-dispar-peste-cativa-ani-cine-face-afirmatia-si-cu-ce-vor-fi-inlocuite
   Stire din 2016
   Smartphone-urile dispar peste câțiva ani. Cine face afirmația și cu ce vor fi înlocuite
   În curând, mai exact în cinci ani, telefoanele inteligente vor dispărea, se arată în studiul realizat de „Ericsson”. Era smartphone-urilor se va încheia în cinci ani și după aceea vor domina alte dispozitive electronice, potrivit realitatea.net
   5 ani din 2016 ar fi 2021, de atunci tot am cautat pana am dat de ochelari augmentati facuti de multe firme , unii f minusculi, chiar fara lentile, SF.
   Deci problema in 2019 nu era sa dispara toate telefoanele care nu au RO alert din fabrica, ci sa dispara de toate
   telefoanele fiind inlocuite de alte tehnologii precum ochelarii augmentati.

   http://dezvaluiribiz.ro/proiectul-blue-beam/
   Proiectul Blue Beam al NASA ar prezenta o strategie în patru faze pentru a impune religia noii vârste cu Antichristul în capul său. În urma acestei formulări religioase, se ascunde un plan ştiinţific, care pune în aplicare tehnologii spaţiale de vârf.

   Conform acestei teorii conspiraţioniste o religie mondială unică va constitui chiar fondarea noii ordini mondiale, fără de care nu se poate concepe un control mondial. O teocraţie trebuie într-adevăr să dispună de o religie şi de un salvator unic pentru a impune un cult unic. Proiectul tehnologic Blue Beam ar viza deci de a înşela lumea printr-o mistificare high-tech…

 2. Persoanele sunt unice și irepetabile. Ăștia sunt ca cei care I-au tras o palmă lui Iisus și I-au spus”prooroceste Hristoase, cine este cel care Te-a lovit?! „. Se atinge limita răbdării lui Dumnezeu. Omul este persoana și nu individ. Persoana este creata pentru comuniune cu semenii și cu Dumnezeu. Diavolul vrea sa ne transforme în indivizi. Individul îl numerotezi, îl distantei social, îl cipezi, îl multiplii. Cel mai mare dar făcut omului care este o persoana făcut după chipul lui Dumnezeu, Care este Trupersonal:Tatăl, Fiul și Duhul Sfant, este libertatea. Pe aceasta vrea sa ne o fure diavolul. Soluția 😮 găsim la Psalmi „Doamne, căci cu arma buneivoiri ne-ai încununat pe noi”. Atâta putere are omul ca tot iadul nu are ce ii face. Sa o folosim!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclamele sunt blocate

Te rog să ne susții, deblocând reclamele.