X

Dr. Vasile Astărăstoae semnalează erorile testelor PCR în urma cărora sunt declarați fals pozitivi „infectații” de Covid-19

Vasile Astărăstoae

Profesorul Vasile Astărăstoae, fost preşedinte al Colegiului Medicilor afirmă, referindu-se la scandalul de la CFR Cluj, unde 23 de persoane declarate iniţial pozitive la testarea pentru COVID-19 nu au fost de fapt infectate, că datele sunt alterate de lipsa de aparatură şi de personal calificat pentru a opera aceste teste PCR. Mai grav este faptul că, în urma unor rezultate fals pozitive, pacienţii sunt internaţi pe o secţie COVID, unde riscul de reală infectare devine iminent.

”Ca să fiu foarte clar, PCR-ul se face într-un laborator de biologie moleculară cu o anumită tehnică de genetică moleculară. Este o tehnică foarte dificilă, nu înseamnă că dacă ai un aparat, ai băgat proba şi ai rezultatele. Rezultatele depind de modul corect de prelevare, de modul corect de prelucrare şi de modul corect de interpretare.

Laboratorul molecular trebuie acreditat de o instituţie independentă, care verifică rezultatele periodic şi abia după aceea poţi avea o anumită credibilitate. În acelaşi timp, aceste laboratoare trebuie să aibă personal atestat în genetică moleculară. Ori să existe astfel de personal în 130 de laboratoare, cum zice Ludovic Orban, eu mă îndoiesc. Când a început pandemia, din cunoştinţele mele, erau 6 laboratoare cu personal atestat. Poate erau mai multe, să zicem 10, dar la DSP-uri nu figurau mai multe.

Iar în sistemul privat erau 1-2, poate 3, dar în niciun caz 130. În aceste condiţii, marja de eroare care şi aşa este mare, de 4% la această metodă (de regulă la o metodă de laborator se acceptă o marjă de eroare de maxim 1%), această marjă de eroare creşte exponenţial. Eu sunt foarte circumspect cu privire la rezultatele acestor testări, dar ce e mai grav este că, pe baza acestui rezultat, o serie de persoane sunt introduse într-un mediu în care virusul este foarte concentrat. Mă refer la asimptomaticii care sunt minim 48 de ore internaţi într-un spital COVID”, a declarat profesorul Astărăstoae pentru ServusCluj.ro.

Conform lui Astărăstoae, posibilitatea ca un test să iasă fals-negativ sau fals pozitiv depinde extrem de mult tocmai de modul în care aceste probe sunt recoltate şi prelucrate.

”Fals negative apar atunci când concentraţia de virus este mică şi tehnica de replicare nu a fost bine utilizată, pentru a putea fi identificat. Fals-pozitiv apare în momentul în care recoltarea nu s-a făcut cum trebuie şi replicarea în faza de pregătire a probelor s-a făcut exagerat. Dacă laboratoarele nu sunt acreditate şi personalul nu e atestat, iar proba nu e utilizată corect, marja de eroare poate să crească la 10, 20, până la 30%”, a explicat el.

El critică modul în care autorităţile au gestionat situaţia şi în special faptul că spitalele continuă să fie aglomerate cu pacienţi asimptomatici.

”Peste tot în lume se analizează şi internează cazurile simptomatice şi cazurile critice. Cât timp sistemul de sănătate poate să le acopere nu este nicio problemă, pentru că virusul circulă în continuare, nu se opreşte la poarta spitalului, nici la mască. Ideea e ca sistemul sanitar să nu colapseze atâta timp cât există un virus care nu are un tratament etiologic, avem doar tratament simptomatic. La modalitatea acestea ultra-autoritară, în care nicio voce critică nu are voie să se exprime şi nu se învaţă din greşeli, eu mă aştept la ce e mai rău. Observaţi că focarele majore sunt în case de bătrâni, în case de copii şi în spitale. Nu am văzut un focar major la o tearsă, la o cabană, la o staţiune. Măsurile trebuiau de la început diferenţiate pe baza acestor elemente ştiinţifice, unde sunt focare, unde este personal calificat şi laborator acreditat”, a afirmat Vasile Astărăstoae.

Știrile sunt sub cenzură! Sprijiniți OrtodoxINFO!

Guvernul nu dorește aflarea adevărului despre plandemia covid-19. Încercăm să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în cea mai mare provocare pe care o trăim. Jurnalismul independent al portalului OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutorul cititorilor. Ne puteți sprijini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!
Categorii
plandemia covid-19Uncategorized
cuvinte cheie

Articole asemănătoareVă rugăm să comentați decent, în duhul Ortodoxiei! Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. vă revine în exclusivitate.

3 comentarii

 1. Acest test este folosit pentru a identifica acest virus nou din pacient? Testul este numit PCR. Este vorba de detecția prin reacția de polimerizare în lanț, inventată în anii 80 de Dr. Kary Mullis. În 40 de ani doctorii nu au reușit să vină cu un test mai bun decât acesta, care este foarte problematic, fiind o estimare teoretică a activității microbiene.
  Vezi videolinkul:
  https://www.youtube.com/watch?v=xd4De47ldYs&feature=emb_title

  (Dr. Kary Mullis explică modul în care a inventat tehnologia folosită astăzi pentru detectarea coronavirusului nou: cunoscut și sub denumirea de virus Wuhan, COVID-19 și alte alte nume. )
  Testul produce o mulțime de pozitivi falși, adesea nereușind să măsoare nimic.
  Cel mai mare critic al testului este chiar inventatorul său. Dr. Karry Mullis, care a câștigat premiul Nobel pentru invenția PCR pentru a detecta HIV, explică în ce constau limitele testului – de ce PCR nu este un diagnostic, nici pentru HIV, nici pentru altceva: „PCR are scopul de a identifica substanțele calitativ, dar prin însăși natura sa nu este potrivit pentru a estima numere. Deși există o impresie greșită că testele pot număra virușii din sânge, aceste teste nu pot detecta virușii liberi infecțioși. Testele pot detecta doar proteinele despre care se crede, în unele cazuri greșit, a fi unice pentru HIV. Testele pot detecta secvențe genetice de viruși, dar nu virușii înșiși.”
  Nu pot identifica virușii? Și cum știm atunci că toți acești oameni au aceeași boală, nemaipunând la socoteală aceeași boală nouă? Asta înseamnă că, pentru toți aceia care au fost testați cu PCR pentru COVID nu există un diagnostic concluziv că au coronavirus. Și asta potrivit chiar inventatorului testului.
  PCR nu este un test care izolează, identifică sau chiar descoperă vreun virus anume. Dacă ești bolnav și ai anumite fragmente virale, testul PCR pur și simplu amplifică acele fragment de milioane de ori din sample.
  Dar cu toate acestea PCR rămâne testul standard citat de toată media ca mijloc pentru a diagnostica coronavirus peste tot în lume. Nu există însă niciun fel de știință exactă care să spună categoric că Ebola sau HIV sau coronavirus se găsește în pacient.
  Dar stați o clipă. Știința problematică devine și mai problematică. Nu există dovezi că testul PCR este măcar folosit vreun pic.
  La scurtă vreme după conferința de presă transmisă de Fox, media mainstream a anunțat patru noi cazuri de COVID în zona Bay. În conferința de presă s-a emis această posibilitate, însă nu există un motiv de îngrijorare mai mult decât în cazul unei gripe.
  Isteria mediei s-a amplificat și mai tare încercând să facă ceva din nimic. La doar câteva zile se anunțaseră 20 de cazuri „confirmate”, numai în Santa Clara County.
  Nimeni nu spune cum au fost confirmate. În același timp Departamentul Sănătății din California anunța 60 de cazuri la nivel statal, adică de trei ori mai multe decât doar cu câteva zile mai înainte. Cum este posibil?
  Și atunci m-a izbit… Cum ar putea doar un ținut din California să aibă de trei ori mai multe cazuri decât toate SUA în doar câteva zile?
  Nu se poate.
  Răspunsul este următorul: pur și simplu nu există criterii standard de numărare a cazurilor. Mai mult, există o agendă pentru a exagera seriozitatea „epidemiei”.
  Așadar, ce se petrece aici? Apoi mi-am amintit. Cele opt miliarde finanțare tocmai au trecut de Congres. Ceea ce înseamnă un singur lucru: fiecare stat și birocrat federal din această țară încearcă să apuce partea sa din această plăcintă înainte ca toată iluzia să dispară. După cum se va întâmpla, foarte curând.
  Finanțarea – fie că este pentru un vaccin, sau pentru iluzia „controlului” – este mereu sfârșitul predictibil al fiecărei Epidemii Boutique.
  Modelul predictibil este că media își dublează eforturile pentru a maximiza isteria și predicțiile sumbre pentru că știu că va dispărea curând. Ceea ce vedem că se întâmplă acum: „pe măsură ce coronovirusul se răspândește, un studiu prezice că în cel mai bun caz vom avea 15 milioane de morți iar PIB-ul global va fi afectat cu 2,4 trilioane de dolari.”
  În următoarele săptămâni fiți gata pentru multe astfel de previziuni. Asta explică disperarea presei, care încearcă să stoarcă fiecare picătură de panică înainte să zboare gâsca cu ouăle de aur. Și asta explică de ce apar mai multe măști pe stradă, de ce apar lipsuri de apă, orez, etc. (…)
  Așadar nu vă mai faceți griji. Ce va urma? Așteptați-vă la o nouă Epidemie Boutique undeva pe anul viitor. Avem de-acum un nou eveniment național.
  Vezi linkul:
  http://basarabialiterara.com.md/?p=43340

 2. Oameni buni știți ce înseamnă un test RT PCR?.
  E atât de simplu să vă informați!!!
  Testul Covid-19 – RT PCR adică Reverse Transcription Polymerase Chain Raction.
  Acest test a fost inventat de un bio – chimist American în 1984, Kary Mullis.
  Acest test nu te testează pentru virus. Repet – Acest test nu te testează pentru virus.
  Se testează DOAR pentru material genetic!
  Acest material genetic îl găsim în absolut orice ființă vie de pe această PLANETĂ!
  Acest test RT PCR colectează material genetic pe care îl amplifică, adică îl mărește.
  Dacă eu mă testez cu RT PCR și îl setez, să zicem la 30/35 de cicluri de amplificare voi obtine un test negativ. Dar dacă mă testez din nou și îl pun la 60/65 de cicluri de amplificare voi fi testat pozitiv. Și asta e valabil pentru toată lumea. Iar asta se întâmplă pentru că am produs atât de mult material genetic încât va detecta totul.
  Și, uite așa funcționează înșelătoria!
  Ciclul amplificațiilor dictează numărul de teste cu rezultate pozitive.
  Ați înțeles?
  Este foarte important de luat la cunoștință că inventatorul acestui test, Kary Mullis a declarat că acest test nu poate fi folosit pentru a diagnostica boli infecțioase sub nici o formă.
  Kary Mullis a murit anul trecut la vârsta de 74 de ani și el a știut că puterile vor folosi acest test pentru Covid-19. El a rămas atât de împotrivit în a se folosi acest test pentru acest virus până în momentul morții lui.
  A spus pur și simplu că nu se poate sub nici o formă să obții un rezultat acurativ cu acest test.
  Deci oameni buni. Aceștia decid numărul infectaților și a celor asimptomatici.
  Ei taie și spânzură! Ei decid cine se îmbolnăvește și cine nu!
  Trezirea!
  Acum în ultimul ceas!
  Altfel totul este pierdut!
  https://en.m.wikipedia.org/wiki/Kary_Mullis
  https://en.m.wikipedia.org/…/Reverse_transcription_polymera…

  Reverse transcription polymerase chain reaction – Wikipedia

  People do you know what a RT PCR test means?. It’s so easy to inform yourself. Covid test-19-RT PCR aka Reverse Transcription Polymerase Chain Raction. This test was invented by an American bio-chemist in 1984, Kary Mullis. This test does not test you for the virus. I repeat – This test does not test you for the virus. Only tested for genetic material! We find this genetic material in absolutely every living thing on this planet! This RT PCR test collects genetic material that it amplifies, meaning it enlarges it. If I test myself with RT PCR and set it, say at 30/35 amplification cycles I will get a negative test. But if I test myself again and put it to 60/65 amplification cycles I will be tested positive. And that goes for everyone. And this is because I have produced so much genetic material that it will detect everything. And that’s how the scam works! The amplification cycle dictates the number of tests with positive results. Got it? It is very important to note that the inventor of this test, Kary Mullis said this test cannot be used to diagnose infectious diseases under any circumstances. Kary Mullis died last year at the age of 74 and he knew the powers would use this test for Covid-19. He remained so opposed to using this test for this virus until his death . He simply said that you can under no circumstances achieve an acurative result with this test. So good people. They decide the number of infected and asymptomatic ones. They cut and hang! They decide who gets sick and who doesn’t! Wake up! Now in the last hour! Otherwise all is lost! https://en.m.wikipedia.org/wiki/Kary_Mullis https://en.m.wikipedia.org/wiki/Reverse_transcription_polymerase_chain_reaction

  Vezi linkul:

  https://www.facebook.com/permalink.php?id=357088867827

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclamele sunt blocate

Te rog să ne susții, deblocând reclamele.