X

[VIDEO] Ruinele unei biserici vechi de 1300 de ani au fost descoperite la poalele Muntelui Tabor, locul Schimbării la Față a Domnului

Ruinele unei biserici vechi de 1.300 de ani au fost descoperite de arheologi în nordul Israelului, a anunţat marţi Autoritatea pentru Antichităţi din Israel, relatează dpa.

Biserica a fost descoperită în timpul unor săpături în satul Kfar Kama, în Galileea Inferioară, înainte de construcţia unui loc de joacă, potrivit unui comunicat de presă.

Fotografii de la faţa locului arată podele ornate cu mozaic multicolor.

Potrivit arheologului Nurit Feig, biserica include o curte de mari dimensiuni, un pronaos şi un o sală centrală, scrie agerpres.ro.

Au fost descoperite şi alte camere adiacente bisericii, despre care cercetătorii cred că ar fi putut face parte dintr-o mănăstire.

Arhiepiscopul catolic Youssef Matta, şeful Bisericii greco-catolice în Israel, a vizitat situl. Cercetătorii cred că descoperirile arheologice indică importanţa satului creştin.

Satul Kfar Kama este situat aproape de Muntele Tabor, considerat locul Schimbării la Faţă a lui Iisus, aşa cum se afirmă în Noul Testament.

content-imagecontent-imagecontent-imagecontent-image

Știrile sunt sub cenzură! Sprijiniți OrtodoxINFO!

Guvernul nu dorește aflarea adevărului despre plandemia covid-19. Încercăm să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în cea mai mare provocare pe care o trăim. Jurnalismul independent al portalului OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutorul cititorilor. Ne puteți sprijini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!
Categorii
Lumea ortodoxă
cuvinte cheie

Articole asemănătoareVă rugăm să comentați decent, în duhul Ortodoxiei! Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. vă revine în exclusivitate.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclamele sunt blocate

Te rog să ne susții, deblocând reclamele.