X

După catedrala Sfânta Sofia, Erdogan declară acum că va „elibera și moscheea al-Aqsa”

Președintele turc, Recep Tayyip Erdogan, a promis că va „elibera moscheea al-Aqsa” din Israel, după ce „a înviat Hagia Sophia” ca moschee, ca efect al unei agende religioase din ce în ce mai autoritare. Cu Frăția Musulmană al lui Erdogan, Turcia s-a transformat în cea mai mare închisoare din lume pentru jurnaliști și disidenții acuzați de terorism.

Turcia joacă, de asemenea, un rol extern accentuat ca apărător internațional și promotor al mărcii sale islamice. Această îmbinare a naționalismului turc cu o conștiință islamică evidențiază tendința de seducție ideologică care însoțește neo-otomanismul. De aceea, Erdogan inițiează invaziile militare din ce în ce mai frecvente în țările vecine. El susține terorismul în Siria, Libia, Irak, Pakistan și acum se pregătește să invadeze Yemenul, Libanul și Palestina alături de mercenarii săi fideli.

Regimul totalitar turc a susținut multă vreme o versiune fără compromisuri a cauzei palestiniene, exprimând atacuri extremiste asupra Israelului, catolicilor și evreilor. A rămas celebru modul în care Erdogan a părăsit stadiul Davos în 2009, în timpul unui discurs al președintelui de atunci, Shimon Peres. În anul următor, Turcia a trimis nava Mavi Marmara, care transporta teroriști din grupul islamist turc IHH, pentru a încălca blocajul anti-Hamas israelian al Fâșiei Gaza. În ultimii ani, autoritățile religioase și politice turce au luat poziții din ce în ce mai ostile față de Europa și Occident, mobilizând imami cu discursuri de ură față de instituțiile internaționale și misiunile diplomatice, precum și amenințând să inunde Europa cu milioane de migranți și refugiați.

Legând explicit schimbarea provocatoare a Catedralei Sfânta Sofia cu statutul Ierusalimului, Ankara demonstrează că ambițiile sale depășesc cu mult doar o restabilire a rugăciunilor islamice în catedrală, acum moschee, din Istanbul. Decizia face parte din agenda islamistă cu privire la întreaga regiune, renașterea Imperiului Otoman sub un nou nume: Statul Islamic. Strategia Ankara urmărește o influență din ce în ce mai mare în regiune, datorită grupărilor teroriste și țărilor cu idei similare, cum ar fi Qatar și Guvernul libian al acordului național (GNA) condus de Fayez al-Sarraj.

Turcia încearcă să submineze Arabia Saudită și alte țări din regiune, cum ar fi Egiptul și Iordania, în calitatea de interpret al a ceea ce este cu adevărat islamic. În acest sens, pentru conducerea Ankara, convertirea lui Catedralei Sfânta Sofia nu este decât un pas în cadrul unui program mai larg de militarism religios în Orientul Mijlociu și în Occident. Canalele sale de media însetate de sânge, inclusiv posturile de radio, imami cu antecedente infracționale care îi sunt fideli au spălat creierele a mii de refugiați de război. El le-a exploatat fragilitățile, nevoia lor economică, pentru a planta sămânța urii în ei.

Adesea, condamnându-i la moarte, ca în cazul mercenarilor sirieni trimiși în Libia. El se proclamă apărător al islamului, când, de fapt, îl folosește pentru a-și atinge scopul. Nu ratează niciodată o ocazie de a provoca lumea care rămâne să-i urmărească amăgirile de atotputernicie, care l-au făcut cel mai urât om din istoria modernă după Adolf Hitler.

 

Știrile sunt sub cenzură! Sprijiniți OrtodoxINFO!

Guvernul nu dorește aflarea adevărului despre plandemia covid-19. Încercăm să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în cea mai mare provocare pe care o trăim. Jurnalismul independent al portalului OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutorul cititorilor. Ne puteți sprijini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

Articole asemănătoare

10 comentarii

  1. LA O ANALIZĂ FOARTE ÎNTINSĂ ȘI MAI DE PROFUNZIME, SE POATE DISTINGE MÂNA CARE – CA ORICE MÂNĂ, ESTE TĂCUTĂ! – LA MODUL SERPENTIFORM MÂNUIEȘTE PĂPUȘA ERDOGAN: GEORGE SOROSI. MAI PRESUS DE ORICARE ACUZAȚII DE „CONSPIRAȚIONISME”, CUNOAȘTEM BINE AFIRMAȚIILE LA RAMPĂ FĂCUTE DE ACEST PERSONAJ PANDEMIC, PRIVITOARE LA FONDURILE ALOCATE PERSONAL PENTRU MIGRAȚIA MUSULMANILOR EXTREMIȘTI ÎN EUROPA-ÎN FAPT, CEA MAI MARE MIGRAȚIE DIN ULTIMUL PESTE UN MILENIU ȘI JUMĂTATE, SUB PRETEXTUL PRIGONIRII ACESTORA CARE DE FAPT SUNT AUTORII MASACRELOR INCREDIBILE A CREȘTINILOR DIN ȚĂRILE ARABE! AȘADAR, IATĂ TERORISTUL -ALĂTURI DE BILL GATES! ARMA PREFERATĂ: ARMA ETNO-RELIGIOASĂ! ROMÂNIA ARE NUMEROASE CLONE ALE ACESTORA-CLONE TOTAL FIDELE LOR! NU NE RĂMÂNE DECÂT SĂ NE UNIM SUB HRISTOS, ACUM ÎN ULTIMUL SFERT DE CEAS!

  2. Deci, e clar :al 3-lea templu se apropie… Construirea celui de-al 3-lea templu este unul dintre cele mai mari semne apocaliptice..

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button