X

Apple va folosi scanarea venelor de pe fața utilizatorului pentru autentificarea biometrică

De-a lungul anilor până şi foarte securizatul Apple Face ID a fost păcălit de gemeni sau măşti de latex de la Hollywood. Apple vrea să ia măsuri pentru a face autentificarea biometrică mai sigură pe telefoanele sale şi a brevetat un sistem care identifică venele din fața utilizatorului.

Brevet Apple Face ID

Aşa numitul „Vein ID” nu e chiar ceva nou, iar LG implementase anul trecut pe telefoanele sale un sistem care îţi „citea” venele din palmă. Ce vrea Apple să facă este să cartografieze vasele de sânge aflate sub piele, iar fiecare om le are dispuse altfel, generând astfel un mecanism biometric unic. Brevetul a fost acordat companiei din Cupertino de către Biroul SUA de Trademark-uri şi Brevete la început de săptămână.

Brevet Apple Face ID

Documentele menţionează un sistem care va crea o hartă 3D a venelor utilizatorului folosind o tehnologie de „captură de imagine sub epidermala, ce implică o cameră cu senzor infraroşu”. În plus, senzorul va putea captura şi fluxul sanguin şi modelele produse de interferenţele luminoase pe faȚA utilizatorului.

Personal văd şi o aplicare medicală aici şi în funcţie de cât de profund sunt „citite” vasele de sânge am putea discuta despre luarea tensiunii sau chiar descoperirea de vase sanguine blocate. Asta sună deja SF şi ştim cu toţii ce greu aprobă autorităţile medicale asemenea tehnolgoii. Vă reamintesc că Face ID are o rată de eşec de 1 la 1 milion, dar cu noul mecanism ar putea ajunge la infailibilitate.

Am remarcat la articolele sursă despre această tehnologie conspiraţionişti în comentarii care afirmă că „autorităţile au încă un pattern biometric după care să ne identifice şi camerele viitorului ne vor urmări peste tot”.  Sunt curios ce parere aveți și vă aștept și pe voi în comentarii mai jos.

Știrile sunt sub cenzură! Sprijiniți OrtodoxINFO!

Guvernul ne-a blocat domeniul de 3 ori și am fost determinați să schimbăm serverul de mai multe ori, datorită amenințărilor primite de societatea care-l găzduia. Încercăm să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în cea mai mare provocare pe care o trăim. Jurnalismul independent al portalului OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutor de la voi, cititorii noștri. Ne puteți sprini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!
Categorii
Big brother
cuvinte cheie

Articole asemănătoareVă rugăm să comentați decent, în duhul Ortodoxiei! Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. vă revine în exclusivitate.

3 comentarii

  1. UN LUCRU ESTE CERT! CONFORM SFÂNTULUI IOAN GURĂ DE AUR, TRÂNDĂVIA A CONDUS LA CĂDEREA ÎNGERILOR! AVEM CEEA CE DORIM! ZERO EFORT, 1000% CONFORT! DORINDU-NE MICI DUMNEZEI, SOCOTIM CĂ TOTUL AR TREBUI SĂ SE MATERIALIZEZE CHIAR MAI DINAINTE DE A NE DORI CEVA! ASTFEL S-A NĂSCUT IDEEA CU CIPURILE CARE SĂ CUPRINDĂ NU DOAR TOATE DATELE PERSONALE, DE SĂNĂTATE, PERMIS AUTO, DAR SĂ AIBĂ ȘI FUNCȚIILE CELE MAI NEAȘTEPTATE: SĂ DESCHIZI CU CIPUL DE SUB PIELE CÂT BOBUL DE MUȘTAR UȘA DE ACASĂ, GARAJUL, BIROUL, SĂ PORNEȘTI MAȘINA DE SPĂLAT, BECUL, LIMUZINA, SĂ COMANZI ROBOTUL CARE SĂ-ȚI BAGE-N GURĂ HOT-DOGUL ADUS CU DRONA PROPRIE DE LA MC. DONALDS, SĂ TE ȘTEARGĂ LA GURĂ, SĂ TE LEGE LA ȘIRETURILE PANTOFILOR…SĂ-ȚI PROIECTEZE PE RETINĂ CÂȘTIGUL LA ZI LA BURSĂ, ORI LA PARIURILE RELATIV SPORTIVE, ETC… SUNTEM CEEA CE DORIM ȘI AVEM TOT CEEA CE VREM! ORICE, ORICÂT, ORIUNDE, ȘI MAI ALES ORICUM! UN DEGETAR DE TINĂ, DE ȚĂRÂNĂ CU OCHI ȘI URECHI, CU CUGET, CU RAȚIUNE, CU SIMȚIRE ȘI CEVA SUFLET, SE VEDE BURICUL UNIVERSULUI CUGETÂND CĂ EL ESTE DUMNEZEU! EXISTĂ O ABSOLUTĂ-DIRECTĂ CORELARE ÎNTRE FUGA DE DUMNEZEU ȘI DETURNAREA MARILOR DESCOPERIRI ȘI TEHNOLOGII AVANSATE, CĂTRE LEGUMA VIITORULUI: OMUL NOU AL IADULUI TEHNOLOGIC PUS NU ATÂT ÎN SLUJBA BINELUI APROAPELUI, A CELOR CU ADEVĂRAT ÎN TREBUINȚĂ , A NATURII, A BINELUI TUTUROR, CÂT UN TOTALITARISM ABSOLUT AL UNOR ENTITĂȚI CE SE LEAPĂDĂ DE CALITĂȚILE NATURALE-FIZICE, PSIHICE, ETC. DAR MAI ALES DUHOVNICEȘTI, SPRE A SE AUTOTRANSFORMA ÎNTR-O FIINȚĂ ÎNROBITĂ UNOR ȘURUBURI, CIRCUITE ECTRONICE ȘI MOLECULARE SPRE A-L CONDUCE LA FALSA IMPRESIE DE DUMNEZEU ABSOLUT! ROBUL TOTAL!

    1. Pe de altă parte, tineretul este distrus și de faptul că ambii părinți sunt prea ocupați la serviciu, deci nu au timp de educația copiilor! Cu alte cuvinte, extremele nu sunt bune: deci fără lene, dar și fără sclavie! Trebuie să fim muncitori, dar să fim liberi! JOS PLANDEMIA!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclamele sunt blocate

Te rog să ne susții, deblocând reclamele.