X

Plandemia a dat viața copiilor peste cap: Obezitate, lene, 5 ore în plus pe telefon, tabletă, calculator

Pandemia dăunează sănătății copiilor. Nu mor într-un număr mare din cauza virusului în sine (din contră, par să fie puțin afectați de el) și nici nu este vorba doar de faptul că blocajele instituite de autorități pentru a limita răspândirea Covid-19 dăunează sănătății mintale a copiilor, scrie The Economist, într-un material pe care îl vom reda pe larg.

Problema, în schimb, este aceea că, în țările bogate, viața în izolare a făcut copiii mai grași și mai sedentari. Aceste efecte pot persista mult mai mult decât restricțiile concepute pentru a combate boala.

Cercetările asupra comportamentului copiilor în aceste vremuri ciudate se află, desigur, încă la început, dar datele din aceste faze incipiente sugerează că dieta lor s-a schimbat. Un nou studiu, publicat de revista Obesity, a analizat tineri deja supraponderali care au stat închiși în apartamentele lor din Verona, Italia, în timpul perioadei critice a focarului de coronavirus. S-a constatat că, deși consumul de fructe și legume de către copii a rămas același, în trei săptămâni au consumat mult mai multe produse crocante (crispy – orig.), băuturi dulci și carne roșie. Cercetătorii au mai descoperit și că, în medie, a apărut o masă suplimentară pe zi.

Un motiv pentru care asta se întâmplă ține de faptul că au petrecut mai mult timp holbându-se pe telefon, televizor și computer. Studiul din Obesity arată totodată că timpul petrecut în fața acestei diversități de ecrane a crescut cu aproape cinci ore pe zi. Asta înseamnă nu numai mai mult sedentarism, dar și un consum mai mare de alimente nesănătoase. Parțial, din cauza faptului că privirea la un astfel de dispozitiv creează ocazia de a lua o gustare, spune Myles Faith de la Universitatea din Buffalo, unul dintre autorii raportului. Însă, copiii sunt bombardați și cu reclame la junk food. Deoarece acest gen de mâncare și băuturile zaharoase dau dependență, apetitul tinerilor pentru un astfel de regim este probabil să persiste și după ce se ridică blocajul.

Lenea poate deveni și ea un obicei. Potrivit unui studiu realizat de Universitatea din Wisconsin, în perioada pandemiei copiii americani cu vârsta de peste 10 ani au avut cu 50% mai puțină activitate fizică. Copiii mai mici, care își petrec mai mult timp privind la un ecran decât alergând (sau invers) tind să rămână cu acel comportament în adolescență, spune Anthony Okely, de la Universitatea din Wollongong, Australia. Potrivit acestuia, lipsa de somn este o altă problemă. În medie, copiii au petrecut cu o jumătate de oră mai puțin pe tărâmul viselor, în perioada blocajului și izolării. Mai rău, s-a schimbat și stilul lor de stilul lor de somn s-a schimbat. Copiii închiși se culcă mult mai târziu (și se culcă puțin mai mult). Un astfel de comportament este asociat cu o cunoaștere și o autoreglare mai sărace, dar și cu luarea în greutate.

Toate aceste urmări au legătură cu închiderea școlilor. Școala structurează viața elevilor, lăsându-le mai puțin timp pentru telefon. Școala impune o distanță între mese și îi determină să meargă la culcare mai devreme. De asemenea, școala îi obligă să se miște mai mult. Pauzele și bătutul mingii îi ajută enorm. Chiar și actul fizic de a merge la școală – plimbarea până la stația de autobuz sau mersul cu bicicleta la școală – se adaugă la exercițiul zilnic al tinerilor. Dar chiar și atunci când școlile se vor redeschide, multe dintre aceste beneficii pentru sănătate vor rămâne pierdute, cel puțin pentru un timp. Părinții îngrijorați de germenii din transportul public vor fi mai tentați să-și ducă copiii cu mașina, iar în pauză regula va fi păstrarea distanței sociale. Cluburile de atletism de după orele școală cu greu vor mai fi o prioritate.

Într-adevăr, sportul organizat pentru tineret a fost o altă victimă a pandemiei. Copiii care fac sport prezintă mai puține riscuri să fie obezi, să fumeze sau să consume droguri, spune Jon Solomon, de la Aspen Institute. De asemenea, tind să obțină note mai mari și, în cele din urmă, locuri de muncă mai bine plătite.

Toate acestea sunt asociate cu o sănătate mai bună pe termen lung. Însă problema este aceea că, după doar două luni de măsuri anti-coronavirus, aproape o cincime dintre copiii americani și-au pierdut interesul pentru a face sport, potrivit unui sondaj realizat de divizia Project Play, de la Aspen. Lucrurile par să stea similar și în alte părți. Noua Zeelandă a fost una dintre primele țări care au ieșit blocarea, ridicând totodată și aproape toate restricțiile anti-covid. Chiar și așa, înscrierile pentru rugby-ul organizat, la grupa de vârstă 5-13 ani, au scăzut cu aproximativ o cincime față de anul trecut. Numărul jucătorilor este de așteptat să crească pe măsură ce avansează sezonul, spune Steve Lancaster, de la New Zealand Rugby. Fiind însă un sport „de proximitate”, probabil că acesta e un dezavantaj în perioada aceasta. Păstrarea distanței sociale într-o grămadă e imposibilă.

În acest context, copiii cu dificultăți financiare probabil că vor suferi cel mai mult: se bazează mai mult pe școală pentru a avea acces la mese hrănitoare, e mai puțin probabil să locuiască în case spațioase și, deci, cu condiții obiective pentru a face exerciții fizice. Și cum cartierele lor tind să fie mai periculoase, joaca afară este mai puțin atrăgătoare, spune dl. Okely.

Asta înseamnă că sportul organizat ar trebui să joace un rol mai mare. Cu toate acestea, conform sondajului Aspen, deși 60% dintre părinții care câștigă peste 100.000 de dolari spun că copiii lor vor relua sportul la același nivel sau chiar mai înalt odată cu ridicarea restricțiilor din pandemie, doar 44% dintre cei care câștigă sub 50.000 de dolari spun același lucru. Mai mult, deoarece minoritățile etnice din America par să prezinte un risc mai mare de virus, părinții de culoare și asiatici se tem mai mult că copiii lor se vor îmbolnăvi în timp ce fac sport. Este, în consecință, mai puțin probabil să spună că copiii lor vor relua activitatea odată ce pandemia va trece, spune domnul Solomon.

Știrile sunt sub cenzură! Sprijiniți OrtodoxINFO!

Guvernul nu dorește aflarea adevărului despre plandemia covid-19. Încercăm să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în cea mai mare provocare pe care o trăim. Jurnalismul independent al portalului OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutorul cititorilor. Ne puteți sprijini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!
Categorii
"Educația" copiilor
cuvinte cheie

Articole asemănătoareVă rugăm să comentați decent, în duhul Ortodoxiei! Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. vă revine în exclusivitate.

10 comentarii

 1. Medic: 20-25 de persoane mor zilnic în România din cauza pneumoniei, conform statisticilor
  7.000 – 8.000 de români mor anual din cauza pneumoniei, ceea ce înseamnă o medie de 20-25 de persoane zilnic, afirmă Sorin Alexandru, medic la Unitatea de Primiri Urgențe a Spitalului Județean din Craiova.
  https://www.hotnews.ro/stiri-coronavirus-23848282-medic-20-25-persoane-mor-zilnic-romania-din-cauza-pneumoniei-conform-statisticilor.htm

  Cati romani au murit azi de pneumonie?

 2. https://www.zf.ro/banci-si-asigurari/in-romania-se-nasc-tot-mai-putini-copii-mor-tot-mai-multi-oameni-16690543
  Peste 15.500 de copii s-au născut şi aproape 20.000 de persoane au decedat în luna iunie 2017, sporul natural fiind negativ, potrivit datelor publicate joi de Institutul Naţional de Statistică (INS).

  Peste 42.000 de români mor anual din cauza bolilor provocate de fumat

  https://www.economica.net/peste-42-000-de-romani-mor-anual-din-cauza-bolilor-provocate-de-fumat–cheltuim-1-2-mld–lei-pe-an-ca-sa-tratam-fumatorii_113694.html

  https://ziare.com/stiri/alcool/romania-tara-cu-2-milioane-de-alcoolici-oms-118044o

  Romania, tara cu 2 milioane de alcoolici
  Alcoolul este un drog, o substanta chimica care schimba modul de functionare a organismului, afecteaza modul de a gandi, a simti, a vorbi si a se misca, iar in timp poate crea dependenta.
  . In Romania peste doua milioane de persoane consuma alcool in exces, 70% din cazurile de violenta in familie si aproape 1/2 din crime sunt cauzate de bautura excesiva si cca. 100 de romani mor anual din cauza alcoolului.

  https://www.capital.ro/statistica-devastatoare-pentru-romani-anual-mor-peste-10-000-de-oameni-care-este-cauza.html
  Calitatea aerului înregistrată sâmbătă noaptea în București a fost comparabilă cu cea din Sydney, oraș înconjurat de incendii, trage un consilier local semnalul de alarmă. El a prezentat o statistică devastatoare pentru români.
  Reţeaua de măsurare a calităţii aerului a înregistrat sâmbătă noaptea depăşiri de aproape 700% pentru poluarea de praf. Sunt valori impresionante.

  La toate cele şaisprezece staţii s-au înregistrat depăşiri între 200 şi aproape 700%, ce au relevat un aer aproape irespirabil în Capitală.
  Un adevărat genocid
  Avem o statistică devastatoare pentru români. În jur de 12.000 de persoane mor anual din cauza poluării, în București. E un fel de genocid. Autoritățile nu fac absolut nimic.
  Efectele sunt devastatoare, în primul rând pentru copii. Ei nu au un sistem imunitar dezvoltat. Aceste particule pătrund prin plămâni, ajung în sânge și din sânge se depun pe organele vitale și la copii înseamnă disfuncționalitate majoră a organelor, organele interne nu se mai dezvoltă, creierul nu se mai dezvoltă și avem boli cronice la vârste fragede, ceva anormal”, explică Octavian Berceanu.

 3. https://evz.ro/pericol-la-nivel-mondial-milioane-de-oameni-mor-anual-afecteaza-aerul-apa-hrana.html
  Oamenii de știință spun că poluarea este al treilea factor de deces la nivel mondial și că 4,2 milioane de oameni mor anual din cauza poluării.
  2019, problemele legate de calitatea aerului sunt în creștere. Acest lucru este vizibil în cifrele prezentate de acest raport: 9 din 10 persoane din lume respiră aer poluat; 570.000 de copii sub vârsta de 5 ani mor prin infecții respiratorii atribuite aerului din interior, exterior și fumatului pasiv; 4,2 milioane de decese pe an sunt cauzate de poluarea aerului și a apei.

 4. https://playtech.ro/2020/schimbare-majora-la-bancomate-se-intampla-la-una-dintre-cele-mai-mari-banci-toti-romanii-trebuie-sa-stie/?utm_source=EVZ&utm_medium=website&utm_campaign=fidmee

  Programul de modernizare a infrastructurii de plăti va începe cu orașele mari și cele reședință de județ. Orașele Constanța, Sibiu, Călărași, Botoșani, Slatina, Alba Iulia și Târgu Mureș vor beneficia de ATM-uri și MFM-uri moderne până la sfârșitul lunii iulie, București, Ploiești, Cluj și Iași – până la sfârșitul lui septembrie.
  Ce inseamna bancomate moderne?unde se poate plati cu amprenta,recunostere faciala?

  https://www.zf.ro/banci-si-asigurari/raiffeisen-bank-a-introdus-autorizarea-platilor-din-aplicatia-de-mobil-cu-amprenta-sau-recunoastere-faciala-17024371

  “Avem peste 470.000 de useri activi in aplicatiile noastre de online banking si, datorita feedback-ului primit de la ei, reusim sa imbunatatim mereu serviciile noastre digitale. In 2016, ne-am ascultat clientii si am creat primul widget prin care iti puteai verifica soldul instant, fara logare. In 2017, deja se puteau loga cu amprenta sau Face ID. Astazi, pot face o plata prin atingerea telefonului sau prin scanarea fetei, iar anul acesta vom lansa o aplicatie care va permite autorizarea 100% online, indiferent de sumele tranzactionate sau de tipul de platforma folosita: internet sau mobile banking”

  https://stirileprotv.ro/stiri/financiar/magazinele-din-romania-unde-se-poate-plati-cu-amprenta-
  reactiile-clientilor.html

  Plata cu amprenta a fost introdusă deocamdata în trei hipermarket-uri din Capitală. Dezvoltatorii sistemului testează noua tehnologie la casele de marcat la care ne scanam singuri produsele…

  Ce urmeaza?

 5. Asa cum a spus presedintele Ghanei conform planului Rockefeller ,in august ,septembrie,vor exagera indicele de mortalitate,vor combina cu mortile obisnuite,apoi sa promulge faza a 2 a de carantinare octombrie-noiembrie 2020.Faza a 2 a sa se exinda pe 6 lunisau mai mult,apoi vaccinare sicertificare obligatorie pt toti.Daca majoritatea se va opune,urmeaza sa se treaca la faza 3a,cu o letatlitate de 30% ca ultima metoda de a speria,apoi se instituie un nou model economic,patentul microsoft WO 2020 060606
  Un sistem de Cripto-monedă care va utiliza date ale activității corporale, care va fi bazat pe comportamentul uman și dispoziția de a se supune.

  Ce spune patentul micrososft 060606 https://biohackinfo.com/news-microsoft-patent-wo2020060606-human-biometrics-crypto-mining/

  Această dovadă a muncii se realizează atunci când un utilizator îndeplinește sarcini date sau chiar activități online, cum ar fi vizualizarea anunțurilor și utilizarea motoarelor de căutare.

  În ceea ce privește modul în care activitatea corpului și biometria vor fi comunicate serverelor și hardware-ului criptocurrency, brevetul explică că „un senzor cuplat comunicativ cu dispozitivul utilizatorului sau cuprins în dispozitivul utilizatorului poate simți activitatea corpului utilizatorului.” Brevetul oferă apoi exemple de senzori care pot fi folosiți în acest scop – cum ar fi „scanere fMRI, senzori de electroencefalografie (EEG) , senzori de spectroscopie cu infraroșu aproape (NIRS), monitoare de frecvență cardiacă , senzori termici, senzori optici, senzori de frecvență radio, senzori cu ultrasunete, camere foto sau orice alt senzor sau scaner.

 6. Această listă de exemple este doar stocarea tipică de brevete sau modul Microsoft de a se asigura că dețin fiecare aspect aplicabil al acestui sistem. Adevărata tehnologie, cu un senzor special conceput pentru detectarea și evidența biometriei umane, este un implant de microcip care a fost dezvoltat de un partener Microsoft danez numit BEZH International . La urma urmei, un implant cu microcip este cel mai bun senzor pentru bioemetrie, deoarece este literalmente în interiorul corpului.

  Deci va urma plata cu amprenta,recunoastere faciala pt binele omenirii,urmand cu ciparea sfarsitul anului 2020- primavara 2021

 7. Singura scapare va fi in munti,pesteri,grote,pt bogati buncare dotate cu spitale,banci,apartamente de lux cu aer conditionat..
  Numai cei care sunt obisnuiti cu supravietuirea vor scapa prin tuneluri secrete de sub Bucuresti,munti precum Retezat,cu un rucsac,cort,sac de dormit,lanterna,conserve si pastile care doar pilotii,astronautii si armata le folosesc si le cunosc..

  In rest ,Dumnezeu sa ne pazeasaca !!!
  Va iubesc pe toti utilizatorii acestui site ..
  Dumnezeu sa va binecuvanteze pe toti!!!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclamele sunt blocate

Te rog să ne susții, deblocând reclamele.