X

Catedrala Sfânta Sofia va deveni moschee. Erdogan a declarat război Ortodoxiei

Președintele turc Recep Tayyip Erdoğan a semnat decretul de redeschidere a Hagiei Sophia pentru rugăciunile islamice, transmite Radio Europa Liberă. Reperul istoric al Istanbulului, Hagia Sophia, a fost redat autorității religioase a țării.

Erdogan a făcut public decretul pe Twitter cu titlul „felicitări”, la puțin peste o oră de la decizia instanței administrative a Turciei.

Context

O instanță din Turcia a decis, vineri, că decizia de a face din Hagia Sophia muzei este nulă, deschizând astfel actualului guvern drumul către transformarea clădirii istorice în moschee, transmite middleeasteye.net

Verdictul a venit după ce reprezentanții unei asociații au dat în judecată guvernul la începutul acestui an pentru decizia de a transforma Hagia Sofia în muzeu în anii 30, decizie semnată de fondatorul Turciei moderne, Mustafa Kemal Ataturk.

Asociația a susținut că Hagia Sophia a primit titlul de moschee sub Mehmed al II-lea, cuceritorul orașului Istanbul, care a fost și proprietarul clădirii. Anterior, clădirea a fost catedrală creștină și a fost construită de împăratul Justinian în secolul al VI-lea.

De anul trecut, președintele Recep Tayyip Erdogan a susținut ideea revenirii la statulul de moschee în câteva discursuri publice, în încercarea de a da satisfacție bazei sale electorale (musulmanii conservatori), care au calificat tot timpul decizia lui Ataturk ca fiind catastrofală.

Decizia de a schimba destinația actuală a Hagiei Sophia poate fi luată de Erdogan. Totuși, Washingtonul și Moscova au insistat pentru menținerea statutului de muzeu, prin urmare guvernul a preferat să împartă responsabilitatea deciziei cu justiția.

După decizia instanței, guvernul președintelui Erdogan mai trebuie să parcurgă anumiți pași pentru ca în Hagia Sofia să se poată organiza servicii religioase.

UNESCO îşi exprimă îngrijorarea şi invită Turcia la dialog

Exprimându-şi îngrijorarea în legătură cu soarta fostei catedrale creştine Sfânta Sofia din Istanbul, care ar putea fi transformată din nou în moschee, UNESCO a invitat Turcia la dialog înainte de luarea unei decizii susceptibile „să aducă atingere” valorii universale a acestui monument, care are în prezent statutul de muzeu şi care a fost inclus pe lista patrimoniului mondial, informează AFP.

Construită în secolul al VI-lea e.n. de către bizantini, care îşi încoronau împăraţii în interiorul acestei catedrale, Sfânta Sofia este un sit inclus în patrimoniul mondial UNESCO şi una dintre principalele atracţii turistice din Istanbul. Catedrala a fost transformată în secolul al XV-lea e.n. în moschee după invazia otomană, apoi în muzeu în anul 1935 de preşedintele tinerei Republici laice a Turciei, Mustafa Kemal, care a dorit „să o ofere umanităţii”.

Contactaţi vineri de jurnaliştii de la AFP, reprezentanţii Organizaţiei Naţiunilor Unite pentru Educaţie, Ştiinţă şi Cultură (UNESCO), al cărei sediu se află la Paris, au subliniat într-un e-mail că Sfânta Sofia, componentă a sitului intitulat „Zonele istorice din Istanbul”, este „înscrisă pe Lista patrimoniului mondial al umanităţii în calitate de muzeu”, fapt care „aduce cu sine un anumit număr de angajamente şi de obligaţii juridice”.

„Astfel, un stat trebuie să vegheze ca nicio modificare să nu aducă atingere valorii universale excepţionale (fundamentul oricărei înscrieri pe lista UNESCO, n.r.) a bunului înscris şi aflat pe teritoriul său. Orice modificare necesită o notificare prealabilă din partea statului vizat adresată UNESCO, apoi, dacă este cazul, o examinare de către Comitetul Patrimoniului mondial”, au precizat reprezentanţii UNESCO.

UNESCO a comunicat „îngrijorările sale Republicii Turciei în mai multe e-mailuri” şi prin intermediul unui mesaj transmis ambasadorului său la UNESCO, joi seară, îndemnând totodată „autorităţile turce să înceapă un dialog înainte de a lua o decizie ce ar putea să aducă atingere valorii universale a sitului”.

„Bunul intitulat ‘Zonele istorice din Istanbul’ este înscris în patrimoniul mondial mai ales pentru ‘integritatea unică a capodoperelor sale arhitecturale, care reflectă întâlnirea dintre Europa şi Asia pe parcursul mai multor secole’ şi pentru că ‘Sfânta Sofia a devenit un model pentru o întreagă familie de biserici şi, mai târziu, de moschei, iar mozaicurile din palatele şi bisericile din Constantinopol au influenţat artele atât în Orient, cât şi în Occident”, au reamintit reprezentanţii UNESCO.

Știrile sunt sub cenzură! Sprijiniți OrtodoxINFO!

Guvernul nu dorește aflarea adevărului despre plandemia covid-19. Încercăm să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în cea mai mare provocare pe care o trăim. Jurnalismul independent al portalului OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutorul cititorilor. Ne puteți sprijini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

Articole asemănătoare

29 comentarii

 1. NU CU MULȚI ANI ÎN URMĂ, PF DANIEL ȘI PARE A BOR AU DEVIS A BLOCA ORICE LUARE DE ATITUDINE CONTRA RIDICĂRII MEGA-MOSCHEII DIN BUCUREȘTI, CA ȘI A MEGA-TEMPLULUI MASONERIEI ROMÂNE TOT DIN BUCUREȘTI, PRECUM ȘI CU PRIVIRE LA POLITICA CRIMINALĂ NAZIST-MARXISTĂ A LEGII VACCINĂRII OBLIGATORII. ACȚIUNILE VOCAL-GUTURALE DE TIP NEO-ICONOCLAST S-AU MAIFESTAT PLENAR INCLUSIV ASUPRA MEDIULUI ONLINE, CU ATITUDINI CONCRETE ÎMPOTRIVA CELO NESUPUȘI! AZI ASISTĂM LA ÎNCEPUTUL SFÂRȘITULUI, CONFIRMÂND CLAR UNA DINTRE PROFEȚIILE SF. CUVIOS PAISIE AGHIORITUL, PRIVITOARE LA TRANSFORMAREA CATEDRALEI SF. SOFIA ÎN MOSCHEE ȘI CE VA MAI URMA! ATITUDINEA ORTODOXIEI ROMÂNE RĂMĂNE CA UN ȘEMINEU DESENAT CU CARE-N MIEZ DE IARNĂ ÎNCERCĂM A NE ÎNCĂLZI ÎNTR-O PĂDURE PLINĂ DE LUPI! CA ȘI DECLARAREA LA ÎNCEPUTUL STĂRII DE URGENȚĂ CĂ „BISERICA ORTODOXĂ ROMÂNĂ ESTE O INSTITUȚIE PUBLICĂ” (Ș.C.L.) CARE SE SUPUNE DECIZIILOR CONDUCĂTORILOR ȘI LEGILOR ȚĂRII, CONFORM DECLARAȚIEI PF DSNIEL, CA ȘI INTERZOCEREA SFINTEI ÎMPĂRTĂȘANII CU LINGURIȚA UNICĂ DIN ACELAȘI POTIR, PÂNĂ LA NOILE DECIZII DIN LUNA SEPTEMBRIE-OCTOMBRIE ALE GUVERNANȚILOR.

  1. Ba da, profeția se va împlini. Abia acum Turcia v-a fi izolată de NATO și lăsată pe mâna rușilor. Rușii o să trimită o nucleară in fiecare oraș.

    1. Ba da,in profetie zice ca Turcia va fi sfartecata si casapita de rusi! Turcia a declarat Razboi Ortodoxiei!

 2. Iată un mare semn apocaliptic. Asta nu o va mai rabda Mântuitorul. Se va termina cum a inceput:exact asa cum Constantinopolul a fost cucerit după un lung asediu de Mohamed, la fel acum, Constantinopolul va fi recucerit de crestini(rusi). Trebuie doar o scânteie…

  1. Si uite-asa poate ca este spulberata (deocamdata) si vaccinarea anti-Covid, cu tot cu vanzatorii de neam si tara. Toate la timpul lor, caci mai intai trebuie sa se limpezeasca apele in toate domeniile.
   Ce se va intampla apoi?
   Citez un coleg care gasise scris intr-o carte asa: „Vai de cei care vor fi aratati cu degetul”. Iar asta mi-a zis-o in perioada 2000-2004. Nu stiam atunci ca acele cuvinte se vor implini foarte vizibil astazi.

   1. Baltag Lica Citatul corect { din 2000-2004 este normal sa mai uiti cate ceva } : VAI DE CEI CE VOR PURTA SEMNUL FIAREI . Numele cartii…cred ca nu l-ai uitat .

    1. Nu ne-am inteles, dar amandoi avem dreptate. Cei care vor accepta pecetea vor pieri in iad pentru totdeauna. Eu vorbeam de ticalosii care ne forteaza cu izolarea(carantina) ca mai apoi sa ne forteze sa ne vaccinam. N-am ce carte sa citez, caci acel coleg nu mi-a aratat cartea, ci doar mi-a zis ce a citit din ea. E suficient si atat pentru cine crede.

  2. Duhul Căpitanului O va rabda stai linistit caci ” Rabdarea lui este nemarginita ” dupa spusele Sfantului Vasile cel Mare !

   1. Toti acei ce-ati comentat pana acum JURATI-VA ca , macar unul dintre voi ati fost vreodata in Istambul , fix pentru a vedea macar de la distanta , pentru a vizita acea minune de arhitectura numita Hagia Sofia ! Ati fost acolo pentru … BAZAR si altele .

    1. @man,
     BA BOULE, s-o jignesti pa ma-ta care te-a FATA PROST, si pa urma sa-mi spui tu mie ca am fost la CONSTANTINOPOL pentru shoping!
     Hai, stii, mars… ca ai imputit FORUMUL cu mintea ta de RAHAT.

     1. @Gheorghe: Nu sunt de acord cu jignirile. Nu tin de crestinism. Este voie sa apelezi la sabie, dar la sabia Duhului. Apeland la astfel de jigniri te-ai murdarit mai rau decat amicul man. Este parerea mea.

     2. Baltag Lica !
      Ar trebui sa fi vazut ca noi ,PUTINI romani RAZBOINICI ,nu ne cufurim atunci cind NU vorbim STRIMB !
      Ci dam cu SECUREA licentiosului contencios direct in CRESTETUL SEPIEI care tulbura apele pentru invaluirea neputintei datului in piept cu adversarul FATAL ,spalind putina.
      Si ar fitrebuit sa stii ca in razboi totul e permis !
      POLITICUL CORECT e deja demonstrat a fi arma PROSTULUI !
      LA RAZBOI E CA LA RAZBOI.!
      Cine ridica SABIA MOARE DE SABIE !
      Eu doar i-am INTORS sabia proprie pese BOT MIRLANULUI zis „man” care vine sa tulbure apele cu cerneala pentru ca nu e in stare de dat o LUPTA DREAPTA.
      De fapt.citi romani sintem azi capabili de dat lupte dreapte
      ?!!!! ! DUHUL se mentine cu SABIA intr-o mina si cu SFINTA CRUCE IN ALTA !
      DEDUCTIBIL ca sub 1% ,din acest motiv e atita jale si DEZMAT in ROMANIA MARE incit si-a pus si DUMNEZEU MIINILE IN CAP inainte sa le puna de adevaratelea PE SABIA CEA MARE.
      VINE !
      Si poate chiar de miine !
      RAZBOIUL e intotdeuna de la DUMNEZEU !
      pentru indreptare sau CURATIRE DE PUROIUL DUHURILOR !

     3. GHEORGHE Lasa-te pagubas si nu-ti mai anexa numele de ” crestin ” deoarece , inca n-am avzut crestin care sa aviva asemenea iesiri demne mai curand de un slujbas ISIS decat de un ” cineva ” c e s e revendica apartinand crestinismului si…crestinilor adica un iubitor , unui ascultator al lui Hristos caci , asta insemneaza crestinatatea si crestinismul d e fapt : CRISTOS , IUBIRE , ADEVAR , VIATA ! Dumnezeu sa te ierte …” crestine ” !

     4. Razboiul este bun, dar sa dovedim ca-l ducem cu armele Duhului si nu cu ale lui satan. Este pe YOUTUBE o inregistrare a Parintelui Arsenie Papacioc unde ne da un exemplu despre doi pustnici in pustie: Unul din cei doi ii zice celuilalt: „Frate, noi nu ne-am certat niciodata. Hai sa sa certam si noi ca sa vedem cum e. Bine, zise celalalt, dar cum sa facem? Uite, vezi caramida aia? Eu o sa zic ca-i a mea, iar tu ca-i a ta. Bine?”
      Atunci unul din cei doi pustnici zice: „Uite o caramida!” Iar celalalt zice: „Ia-o daca-i a ta!!!”
      Cam asa trebuie sa fie si razboiul nostru. Sa luptam pentru adevar, dar fara sa jignim pe aproapele nostru, chiar daca-i in greseala, caci se vor gasi destui care sa ia partea adevarului daca tu nu ai (inca) arma Duhului.
      Imi aduc aminte ca odata ma tot cicalea un sef de-al meu ca plecasem de la munca, dupa incheierea programului, si nu terminasem o treaba. Nici n-as fi putut, caci ar fi necesitat poate 3-4 ore dupa program, iar cei cu care lucram nu voiau sa mai ramana dupa program. Nici n-am apucat sa intru pe usa acasa, caci suna telefonul si ma ia la rost seful pentru ca n-am rezolvat treaba. Tot spunandu-i ca nu am avut cum si fiindca vedeam ca nu ma intelegea deloc, pana la urma i-am spus ca da, are dreptate. Stiti ce mi-a raspuns?
      „- Domnule, eu nu vreau sa-mi dai dreptatea prostului”. Adica s-a prins de faptul ca in asa conditii mi-am acceptat vinovatia. Deci, in concluzie, omul se prinde de greseala mai ales daca nu-l ofensezi. Noi aici trebuie sa devenim ostasi de aceiasi parte a baricadei si nicidecum inamici unii altora. Sa incercam sa dam explicatiile fara sa ne infuriem atata vreme cat nu ne este atacata credinta sau Hristos. Doar atunci Parintele Papacioc ne spune sa luam sabia(tot a Duhului) si sa ripostam. Dar ca sa luam sabia Duhului, adica cuvantul lui Dumnezeu, mai intai trebuie sa-l cunoastem bine(sa fim BETON cum se spune) din Scripturi, adica sa avem argumente care sa taiem neadevarul(minciuna).
      Asadar sa fim in pace, dar numai si numai in adevar, caci pacea fara adevar inseamna ecumenism, iar ecumenismul tinde azi sa devina noua Ortodoxie. Si razboiul are partea lui buna, caci se scot la lumina multe adevaruri. Insa sa preferam pacea( numai in adevar).

 3. Se tot vorbeste de ceva vreme, mai ales dupa Sinodul din Creta, de semne ce vestesc apropierea sfarsitului acestei lumi, sfarsit de care doar Dumnezeu stie cand va fi.
  Sinodul din Creta este unul eretic la care, pe langa alte rataciri, s-a hotarat ca ecumenismul sa fie norma in credinta, prin minimalism dogmatic, aceasta concretizandu-se indeosebi prin recunoasterea unor compromisurile dogmatice in urma unor dialoguri din trecut cu ereticii, ex. Chambesy cu monofiziti si Balamand cu catolicii.
  Si in trecut cand au existat caderi de la Ortodoxie, urmate de prigonirea de catre eretici a celor care au ramas statornici in Dreapta Credinta, si inca prigoane dure, ii determina pe cei de atunci sa se intrebe daca nu se apropie sfarsitul.
  In prezent cei care vorbesc de o apropiere a sfarsitului sunt mai mult preocupati de semnul fiarei, de ferirea de acea insemnarea, minimalizand sau chiar trecand sub tacere perioada/etapa care premerge insemnarii propriu-zise. Acea insemnare, asa cum arata Sfintii Parinti, va avea loc dupa instalarea hristosului satanei ca stapan al lumii. Pana sa i se dea stapanire, acesta va cauta sa convinga omenirea ca merita sa fie stapan. Perioada premergatoare stapanirii omului satanei pare a fi insignifianta pentru cei care tot vorbesc de pecetluirea cu 666. Crestinii trebuie sa constientizeze ca inainte de a se ajunge la pecetluirea ceruta de insusi omul satanei, vor trebui sa treaca de perioada premergatoare stapanirii acestuia, perioada care va fi extrem de dificila in privinta staruirii in Dreapta Credinta, multe si mari caderi din credinta adevarata se vor petrece in acea perioada, pana si cei tari in credinta vor avea nevoie in acea etapa de un Sfant Ilie si un Sfant Enoh pentru a ramane statornici in privinta Ortodoxiei, Sfantul Efrem Sirul spune ca vor fi putini cei care vor fi de partea celor doi Sfinti si ca in acea vreme o mica scadere in credinta va fi urmata aroape sigur de caderea in ratacire.
  De aceea crestinii inainte de a fi preocupati de ferirea de pecetluire, nu in sensul ca aceasta preocupare nu este importanta, ar tebui sa constientizeze problematica treceri de etapa premergatoare pecetluirii, etapa in care vor trebui sa dea piept cu ereziarhul ereziarhilor si cu acolitii lui, un om de o perfidie nemaiintalnita in istoria omenirii, cel mai viclean si teribil retor din toate timpurile dintre ratacitii in credinta. Marcion, Maniheu si ceilalti gnostici, Arie, Eunomie si ceilalti ereziarhi antitrinitari, apoi Nestorie, Eutihie, Sever de Antiohia si ceilalti hristomahi, dar si Mahomed s.a., intr-un cuvant: toata „intelepciunea” ratacitilor din trecut, prin care multime imensa de oameni au fost dusi in ratacire, va fi depasita in viclenie de hristosul satanei. Si ca si cum aceasta n-ar fi de ajuns, ereziarhul ereziarhilor va avea un avantaj teribil in manipulare, de care premergatorii lui n-au avut parte, si anume facerea de mari minuni, minuni mincinoase. Cati vor ramane in picioare, trecand peste aceasta etapa a inselarii inselarilor, pentru a ajunge nesfasiati sufleteste la acel moment in care sa poata refuza pecetluirea ceruta de hristosul satanei?! Este buna preocupare in privinta feririi de pecetluire, insa nu este buna neglijenta fata de etapa premergatoare acesteia.

 4. Occidentul, USA, UNESCO isi exprima „ingrijorarea” ? O minciuna cit China. Fratilor, cit de prosti ne cred astia ? Jocurile sunt facute cu mult inainte. Acum cateva luni, papa a indemnat lumea catolica sa petreaca ramadanul.
  https://spzh.news/ro/news/71043-vatikan-prizval-katolikov-pouchastvovaty-v-ramadane
  http://infosapientia.ro/document-semnat-de-papa-si-de-marele-imam-yahya-pallavicini-coreis-de-acum-incolo-spatiul-pentru-ambiguitate-s-a-terminat/
  Prostimea a pus botu’ : ” Baaaii, UNESCO si-a exprimat ingrijorarea.” Toate canalele tv au inceput sa minta la unison….Tupeul astora nu are limite.Nu au nicun pic de rusine.

  S-au facut concesii dupa concesii si acum totul este in mana lor.

 5. In contrapartida, cred ca fiecare tara ortodoxa ar putea transforma cea mai mare moschee din tara lor in catedrala ortodoxa!

 6. In „moscheea” asta Iisus Pantocrator si Maica Domnului de deasupra altarului (fostul altar) plus sfintii ierarhi de pe peretii laterali vor continua sa vegheze, fiind lucrati in mozaicuri care au rezistat secolelor de paganizare a catedralei. Doar daca se apuca sa sfarame mozaicurile, sa le scoata de pe pereti, va fi dezastru. Pana la urma o cladire e o cladire (nu sariti in sus, am vizitat aceasta frumusete unica, m-am inchinat – inchinaciuni – dinaintea icoanelor sfintilor – sa fi vazut privirile gardienilor turci la gestul meu! Dar am facut-o special ca sa le amintesc ca nu-s ei cei mai tari de pe pamantul asta) si o cladire poate intra pe o mana sau alta, in proprietatea unuia sau altuia. Nici o problema, cand vor intra rusii vor resfinti catedrala, caci oricum acum e tavalita de secole de pacate. Orice casa de crestin trece de multe ori prin sfestanii; tot asa si catedrala – cu atat mai mult catedrala Sf. Sofia. Sa asteptam intrarea rusilor si a grecilor, conform profetiei Sf. Paisie Aghioritul. Doamne-ajuta sis a ne rugam, fratilor, cu duh curat, fara dusmanie.

  1. pe rind ca la moara….
   BA ,PROSTAVANE ,MAN.,TU sa dai lectii securistilor tai analfabeti ,ma ,nu sa-mi spui mie CUM SA FOLOSESC furculita cind tu ingurgitezi ca ghilbanul plescaind si stropind nuntasii !
   MARS ,BOULE , si stai de vorba MOSULE TABIRCA cu alde FRATELE tau DINCA (daca n-ii fi chiar el – pentru.ca ti se potrivesc baloseniile cu care ai IMPROSCAT la misto FORUMUL desi ai putea fi fara greseala.RARES.BOGDAN in persoana aceiasi MIZERIE ABSOLUTA si HANDICAPATA.) sau cei de o teapa cu ei doi MAJORITATEA.BARBATILOR ROMANI ,pentru ca de-abia declarasi la.fel ca cei 90 % dintre.SCURSIRILE -FALTALAICE -nationale de asa zisi barbati romani FALITI ,ca-ti curg balele dupa NAPIRTA ,HOASCA -PROSTITUATA BERKAL …
   Apoi ,a fi CRESTIN -ORTODOX ROMAN inseamna IN PRIMUL RIMD a fi UN RAZBOINIC oricind DISPUS sa dea UN DOS DE PALMA PESTE BOTUL PLAVANULU ROMAN.ajuns azi 90% o BRUTA homalaica ,buna doar sa-si SUGA DINTII DE GLOABE
   GONFLABILE cu limba la o parte . .
   DACA.SFINTII STEFAN CEL MARE SAU VLAD TEPES sau altii deopotriva , se incurcau in POALELE precupetelor,.ca FAMENII ROMANI DE AZI ,la.acest momentn ghiaurii CINTAU SA RASUNE ROMANIA MARE la fiecare ORA 17 din ZI ,CINSTE LOR ,DIN FECARE MINARETA plantate mai dese ca BORNELE KILOMETRICE din cele patru zari . .
   Repet ,inca nu sintem in RO o suta de BARBATI CAPABILI-CALIBRATI ca sa va punem NU, BOTNITE cum pe DREPTATE DIVINA V-AU.PUS diavolii propriuzisi cu slugkle lor satanistii MASONI ,CI LANTURI DE CARUTA la PICIOARE SI TIRNACOAPE in miini pe DREPTATE DREPTA de OM.ADEVARAT.,pentru a.va REINVATA DEMNITATEA UMANA DECAZUTA la stadiu de vierme si a.va.scoate din HAZNAUA UNDE VA MORINCITI ca limbricii. cu dplome la copypast ca acoperire(identic cu matusalemicul mugur isatescu ) ,riscind sa surpati malurile ROMANIEI MARI si sa ne inghititi.si pe NOI , RARITATILE natiei ,UNSII NEAMULUI ROMANESC ,PUTINII BARBATI ROMANI ADEVARATI ajunsi doar din pacate de PRASILA .
   Nu intru in DISCUTII.contradictorii cu nici UN PREOT ORTODOX ca regula.de aur a existentei mele .
   Daca n-as fi fost un impatimit.al RIGLEI..as fi avut o sansa BINECUVINTATA ca sa dau PE VIU macar UN DOS DE PALMA poate la fel de TEMEINIC in BISERICA CA MARELE SFINT NICOLAE .
   DECI ,MARS !
   NU MA IMPIEDIC in nojite eu….. cu ce sa te prinzi tu ?!
   stai pe colacul tau securistic …..
   SCIRBA VESNICA !

    1. EVIDENT ca ma IARTA !

     SFINTUL GHEORGHE este BIRUITOR PE VECIE !
     Asa sa-mi.ajute DMNEZEU !
     AMIN !

     P.S.
     Pune mina si te pocaieste si lasa GARGARA . ……

 7. altul la rind …
  BALTAG LICA ,cultura e ce -a ramas dupa ce.ai UITAT TOTUL,dar ABSOLUT.TOTUL !
  TU CE SPUI OMULE ?!
  Daca omenirea ar fi fost condusa de OAMENI si nu de VITE ,ar fi facut EXACT ce a spus
  SOCRTATE :”nimic din ce SPUNTI voi DESTEPTII ,sa nu ramina insemnat pe vreun COLT de PIATRA SAU HIRTIE.sau mai rau ,pe o CARTE. !”
  Iti dai seama de GENIALITATEA DIVINA ?!
  CINE STIE ,VORBESTE !
  Cine nu ,baga.capul intre umeri .FIECARE DUPA TALANTUL PRIMIT DIN CER ! Nu dind din coate.si urechi ca PAPAGALII .
  Si azi nu purtam botnite ci am fi fost SPARTANI TOTI !
  MARI OAMENI ,MARI CARACTERE !
  CONDUSI DIRECT DE SFINTA TREIME !PUNCT .
  Si nu SAPTE.MILIARDE de limbrici in haznaua PAMINT ,de nu mai stii care e drac si care om .
  DA DOMNUL ,unuia ,prin cap si va face UN DISPOZITIV pentru a face DEPISTARI la minut .asta e drac ,drac,drac si dupa en scanari mai apare si cite un biet biped …rari ..
  Cica a invatat PROSTUL CARTE , acum e dastepapta VITA ,pe care i-a scris-o alt.PROST la indicatia lui sarsaila ,EVIDENT !
  MISTO OMENIRE CU PAPAGALI SECURISTI INTELIGHENTI la butoane ca LIICEANU , BILL GATE&comp sau ENISTEIN&comp ,sau etc .etc.etc..aceiasi MIZERIE de 7500 ani ! CUM, pai n-avem TILIVIZOR,si net si AUTOSTRAZI ?!
  Mai aveti si azi!Din parti .
  De.aici ni se.tragee !
  S – a. apucat PROSTU sa stea de.vorba.cu dracu, la glume ,daca a avut TIMP DE
  PALAVRE, VITA INCALTATA.,vorba lui Eminescu , si acum suge ACADEAUA -otravita drept. FRAGI proaspeti din plastic si PORC din cauciuuc !
  LA FEL ,orice este ingurgitat ! SERVITI CU INCREDE ,CU CARUTA de la marchet ,OTRAVURILE DASTEPTILOR !
  MINTEA e PUNTEA DRACILOR !
  ASA PROSTULUI I-AU VENIT IDEII ! DE LA DRACU BINEINTELES ,GRATIS pina AZI !
  DAR NIMIC NU E.GRATIS !
  NICI MACAR IISUS HRISTOS !
  FII SUPERMORAL SI DREPT daca vrei „PASTITE „! MI SE PARE ECHITABIL.SCHIMBUL .
  TOTUL COSTA !
  Daca nu vrei ,ia.BOTNITA la greu sigur
  contracost !
  Si nu e decit.ARVUNA !
  ASTA E STIINTA SI CULTURA OMENIRII -VITE !
  MINCIUNILE.LUI DRACU ! daca.era ascultat SOCRATE ,azi fiecare si-ar fi cunoscut lungul nasului …si FERICITI SI LIBERI SI FARA PUSCARIE LA DOMICILIU,si bineinteles fara botnita,vaccin,cip .etc.
  ACU MAI JOACA DACA POTI ,URANGUTANE !

  IN LOC SA SE DUCA.PROSTUL LA SAPA ca sa-si costige piinea cea de toate zilele ,CONFORM ZICERII CREATORULUI ,sta la SPECTACOL cu lady gaga si echipa satanista de la HOLLYWOOD !
  FIECARE PASARE PRE LIMBA EI PIERE ,dar PLAVANUL e.ITIST !??
  HA,HA,HA….
  MARS,MA ca s-a furat destul .STII CU CE SE MANINCA RIGLA.?! Sigur ca nu stii ! ITI TREBUIE DINTI de DIAMANT !
  A.VENIT PIEIREA si ce DREAPTA E ……
  mama-mama…

 8. Pentru cine nu stie, este adevarat ca turcul Erdogan este turc.. dar de etnie greaca.
  E ca la Radio Erevan: „Este adevarat ca.. Dar…”
  Grecii sunt o natie mai spurcata decat turcii, sunt perversi din nastere. Nu degeaba s-a raspandit expresia „amor grecesc”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button