X

Putin a semnat decretul de adoptare a amendamentelor la Constituţie care-i permit să conducă până în 2036

Preşedintele rus Vladimir Putin a semnat vineri un decret pentru punerea în aplicare a pachetului de amendamente la Constituţia Federaţiei Ruse care îi vor permite să se menţină la putere până în 2036, informează dpa.

Amendamentele intră în vigoare din 4 iulie, conform decretului publicat pe site-ul Kremlinului.

„Cetăţenii Rusiei au ales şi, în conformitate cu această decizie, am semnat un decret privind publicarea oficială a Constituţiei cuprinzând amendamentele”, a declarat Putin în timpul unei întâlniri televizate cu oficiali ruşi de rang înalt.

Setul de amendamente a primit o aprobare zdrobitoare la referendumul organizat săptămâna aceasta, cu peste trei sferturi de voturi favorabile, potrivit datelor oficiale.

Observatorii independenţi sub auspiciile Organizaţiei pentru Securitate şi Cooperare în Europa (OSCE) nu au fost invitaţi de guvernul rus pentru a monitoriza procesul de vot din timpul referendumului, chiar dacă Biroul pentru Instituţii Democratice şi Drepturile Omului al OSCE a monitorizat în mod independent alegerile prezidenţiale şi alte scrutinuri din Rusia, inclusiv referendumul din 2003 care a confirmat Cecenia drept parte a Rusiei.

Uniunea Europeană (UE) a îndemnat joi Rusia să ancheteze asupra neregulilor denunţate că ar fi avut loc în timpul referendumului, inclusiv votul multiplu şi încălcarea confidenţialităţii votului.

Purtătorul de cuvânt al lui Putin, Dmitri Peskov, a declarat cu privire la aceste acuzaţii că Rusia va ignora criticile străine la amendamente.

„Rusia este şi va rămâne angajată în primul rând faţă de suveranitatea naţională”, a spus Peskov în comentarii transmise de agenţia de presă TASS.

„Nu suntem dispuşi să ţinem cont de aşa-zisele îngrijorări şi nu vom face acest lucru”, a afirmat el.

Amendamentele îi permit lui Vladimir Putin să candideze de încă două ori şi consolidează puterea legislativă a guvernului, dominat de partidul Rusia Unită, loial lui Putin.

Ele mai introduc în Constituţie unele principii conservatoare dragi preşedintelui – credinţa în Dumnezeu, căsătoria rezervată heterosexualilor, învăţământul patriotic – precum şi garanţii sociale, ca indexarea pensiilor.

De asemenea, în conformitate cu noua revizuire a Constituţiei, principalul opozant al lui Putin, Aleksei Navalnîi, nu va putea candida pentru funcţia de preşedinte al ţării în următorii 15 ani, în condiţiile în care acum orice candidat la prezidenţiale trebuie să fi trăit în Rusia timp de cel puţin un sfert de secol.

Știrile sunt sub cenzură! Sprijiniți OrtodoxINFO!

Guvernul nu dorește aflarea adevărului despre plandemia covid-19. Încercăm să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în cea mai mare provocare pe care o trăim. Jurnalismul independent al portalului OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutorul cititorilor. Ne puteți sprijini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

Articole asemănătoare

3 comentarii

 1. Nu-i după el!
  Spune un sfânt din Muntele Athos că, la izbucnirea Celui De-al Treilea Război Mondial, NU va mai fi Putin la conducerea Rusiei….
  Să încerce să fie mai modest, mai moderat și realist pentru că ”omul propune, Dumnezeu dispune…”, NU vice-versa!

 2. http://vestitorul.blogspot.com/2009/04/interviu-cu-parintele-iosif-de-la.html

  PĂRINTELE IOSIF: Ne bucuram sa va primim. Aveti respectul nostru profund si cele mai bune urari din partea noastra.

  UN PELERIN: Multumim, parinte, ca ne-ati primit. Vremurile in Rusia, acum, sunt pe de o parte teribile si pe de alta parte complexe.

  PĂRINTELE IOSIF: Noi ne rugam ca poporul rus sa se intoarca la starea sa naturala, care a existat inaintea distrugerii, pentru ca avem radacini comune si punem la inima situatia in care se afla poporul rus.

  UN PELERIN: Exista multe suferinte, desigur. Dependenta de droguri este agresiva. Exista o stare de degenerare a natiunii noastre.

  PĂRINTELE IOSIF: Lucrurile sunt acum intr-o stare de deteriorare – conditie care in momentul de fata este comuna pentru lumea intreaga.
  Si ca urmare a acestei conditii VA ÎNCEPE MÂNIA LUI DUMNEZEU. Am atins limita. Si acum se va intampla ceea ce Dumnezeu, in mila Sa, a indurat.
  El acum va pedepsi aspru, datorita dreptatii sale, pentru ca a venit timpul pentru aceasta.
  Va fi un razboi, si mai multe razboaie, si vom trece prin mari dificultati.
  PUTEREA LUMII A FOST PRELUATĂ ACUM DE EVREI, IAR SCOPUL LOR ESTE DE A ANIHILA CREȘTINISMUL.
  MÂNIA LUI DUMNEZEU VA FACE ASTFEL ÎNCÂT TOȚI DUȘMANII SECREȚI CARE AU CONDUS ACEASTĂ STARE, SĂ SE AUTO-DISTRUGĂ.
  Mai ales de aceea este trimisa mania lui Dumnezeu peste noi: pentru a-i distruge, intr-un fel sau altul.
  Dar acest lucru NU trebuie deloc sa ne inspaimanteze, pentru ca trebuie sa avem mereu nadejde in Dumnezeu.
  Pentru ca mii si milioane de martiri, inclusiv Noii Martiri, au suferit exact in acelasi mod, si trebuie sa fim pregatiti pentru aceasta si sa NU ne inspaimantam.
  Trebuie sa existe rabdare, rugaciune si nadejde in pronia Divina, din partea noastra.
  Sa ne rugam pentru renasterea Crestinismului dupa acest razboi, dupa tot ceea ce ne asteapta, pentru ca Domnul sa ne dea cu adevarat puterea sa restauram toate acestea.
  Dar acest rau(razboiul) trebuie indurat.

  UN PELERIN: Si cat de repede va renaste Rusia dupa aceasta?

  PĂRINTELE IOSIF: Totul a inceput acum, acum va fi o mare explozie. Dupa aceasta va urma renasterea.

  UN PELERIN: Acum multe icoane izvorasc mir.
  Noi avem o icoana a Mantuitorului din care curge sange.

  PĂRINTELE IOSIF: Si aici in Grecia de asemenea, multe izvorasc mir. Aceasta simbolizeaza ca Mantuitorul plange, si Maica Domnului plange, si icoanele plang.

  UN PELERIN: Au dus o icoana pe hartie cu o urma de sange pe ea sa fie analizata si s-a descoperit ca era plasma
  PĂRINTELE IOSIF: Acesta este inceputul acestor evenimente, evenimente tulburatoare, evenimente militare.
  CEI CARE PUN ÎN MIȘCARE ACEST RĂU SUNT EVREII.
  EI SUNT ÎNDEMNAȚI DE CĂTRE DIAVOL SĂ FACĂ ACEASTA, PENTRU A DISTRUGE SĂMÂNȚA ORTODOXIEI ÎN GRECIA ȘI ÎN RUSIA.
  Acesta va fi PRINCIPALUL lor OBSTACOL in DOMINAREA LUMII.
  Si fara indoiala ei ii vor obliga pe turci sa vina aici, in Grecia, pentru a-si incepe lucrarea lor; iar Grecia, desi are teoretic un guvern, nu are un guvern cu adevarat.
  Ii lipseste puterea, iar turcii vor veni aici.
  Acesta va fi momentul cand Rusia de asemenea isi va pune in miscare fortele sale pentru a se impotrivi turcilor.
  Evenimentele se vor desfasura astfel: cand Rusia vine in ajutorul Greciei, americanii si NATO vor incerca sa previna aceasta, pentru a nu se forma nici o alianta intre doua tari ortodoxe.
  De asemenea ei vor provoca la lupta alte puteri, cum ar fi Japonia si altele.
  VA FI MARE SACRIFICIU PE TERITORIUL FOSTULUI IMPERIU BIZANTIN.
  VOR PIERI 600 DE MILIOANE DE OAMENI.
  Vaticanul de asemenea se va implica mult, pentru a impiedica rolul crescand al ortodoxiei si pentru a preveni o alianta intre tarile ortodoxe.
  Astfel se va implini pronia Divina.

  UN PELERIN: Desigur. Toate premizele pentru aceste evenimente sunt create. Dar trebuie luat in considerare si faptul ca exista o opozitie in mass-media. Cat timp va mentine presedintele Rusiei calea pe care merge acum? Este buna calea pe care merge?

  PĂRINTELE IOSIF: Dumnezeu va permite distrugerea tuturor celor care seamana aceste tentatii, pornografia si dependenta de droguri.
  Iar Domnul le va intuneca mintile astfel incat sa se distruga unii pe altii fara nici o satisfactie.
  Domnul va permite aceasta special pentru a putea aduce o mare “epurare”.
  ÎN CEEA CE-L PRIVEȘTE PE PUTIN, NU VA FI MULT LA PUTERE, ȘI APOI VA URMA UN RĂZBOI, IAR EL NU VA REZISTA MULT.
  Dar dupa aceasta “epurare” va urma o mare renastere a ortodoxiei, nu numai in Rusia, ci peste tot in lume.
  Dumnezeu isi va arata binecuvantarea Sa, ca si in primele secole de crestinism.
  Atunci oamenii se duceau la Dumnezeu cu inima deschisa.
  Aceasta va dura pentru 3-4 decade (decenii), apoi dictatura lui Antihrist va incepe brusc.
  Acestea sunt evenimentele teribile pe care trebuie sa le induram, sa nu le permitem sa ne sperie, pentru ca Dumnezeu ne va adaposti.
  Da, cu siguranta vom trece prin dificultati, foame, si chiar persecutii, si multe altele, dar Dumnezeu nu ne va abandona.
  Iar cei care sunt la putere ar trebui sa-i indemne pe subordonatii lor sa fie cu Dumnezeu, sa respecte rugaciunea, iar Dumnezeu ne va adaposti.
  Starea care va urma “epurarii” va fi una de mare renastere.
  Noi păstorii trebuie, atat cat ne sta in putinta, sa-i facem pe oameni sa renunte la pacatele lor, pentru ca gratia Divina sa nu se indeparteze de la noi.
  Pentru a fi cat mai aproape posibil de Dumnezeu, in rugaciune. Atunci Dumnezeu va fi intotdeauna cu noi, indiferent de cat de grele vor fi circumstantele. Dumnezeu nu ne va abandona.”

  1. Senzația mea este că ne aflăm în pragul desfășurării în curând a evenimentelor descrise de Pr.Iosif Vatopedinul…NU știu/NU cred însă, dacă va mai fi o perioadă de reînviere a creștinismului….

   Personal, credeam că deceniile de reînviere a creștinismului au fost cele imediat după 89, după căderea comunismului în Balcani, acum venind celelalte evenimente de sfârșit de lume și de veac, pentru că semnul Fiarei, Numărul numelui ei – 666- se află peste tot, NU numai pe absolut orice produs(e), dar și pe actele de naștere, identitate, sănătate, transport, la alții…direct pe mână și/sau pe frunte….

   Sau poate, așa cum liliacul mai înflorește o dată toamna, așa și cu creștinismul…mai înflorește o dată, precum lumânarea înainte de a se stinge = luminează în întuneric puternic, înainte de a se stinge….

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button