X

[VIDEO] Yoghinii racolează adepți prin învierea așa-zisului păgânism dacic

Vă invităm să ne urmăriți pe o altă pagină de Facebook, căci cea veche este inutilă fiind obturată de algoritmii lui Zuckerberg. Noua pagină poate fi accesată AICI.

Pericolul religios reprezentat de tehnicile yoga a fost reiterat recent de Sinodul Bisericii Greciei de pe luna aceasta (iunie). Această decizie nu este una banală, ci reprezintă un răspuns necesar provocărilor tot mai mari din partea ezoterismului promovat de yoghini, care este prezent puternic și la noi în țară.

În România este folosit păgânismul dacic pentru a fi racolați adepți. Aceasta pentru a face mai accesibil și familiar mesajul pentru oamenii de aici, pentru a-i da o înfățișare autohtonă și a masca ideile străine religioase hinduse. Însă nu există o legătură reală cu religia vechilor daci, ci doar o mistificare a ei în folos propriu.

Yoga nu are nimic în comun cu strămoșii noștri daci, dar face apel la așa-zise tradiții străvechi pentru a-și introduce practicile păgânești de dezmăț și de invocare a spiritelor. Practic este vorba de o revenire la idolatria de altădată, de dinainte de creștinism, care prinde foarte bine la omul contemporan, dispus să accepte mult mai ușor explicații facile și „interesante” decât să se supună adevărului revelat al Evangheliei și să împlinească poruncile lui Dumnezeu. Chiar și învățătura creștină este adaptată și ciuntită în așa măsură, încât să fie pe potriva concepțiilor ezoterice din religia hindusă, yoga fiind o ramură a acesteia.

Negarea unui Dumnezeu personal, folosirea unor energii obscure și reîncarnarea sunt doar câteva elemente cu care sunt amăgiți oamenii că ar putea dobândi fericirea în viață, dar prin care le este ruinat sufletul și alienată mintea.

Semnalăm și atragem atenția asupra pericolului imens reprezentat de tehnicile yoghine și meditațiile ezoterice neo-păgâne, care îmbracă adeseori haina ademenitoare a dacismului. Desigur, concepțiile acestea pot fi disimulate și în diverse alte moduri, mai ales sub masca științei și psihologiei, care au mare trecere în ochii omului modern.

În filmulețul de mai jos Părintele Marius Ghidarcea oferă informații interesante despre ne-păgânismul actual cu aparență dacică, pe care le-a cules și le-a prezentat în teza sa de doctorat despre Neopăgânismul dacic în contextul noilor mișcări religioase.

Reclame

Sistemul vrea să ne reducă la tăcere! Sprijiniți OrtodoxINFO!

Ne străduim să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în provocările pe care le trăim. Activitatea independentă a OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutorul cititorilor, din acest motiv vă cerem acum ajutorul. Ne puteți sprijini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.



Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

6 comentarii

  1. https://stirileprotv.ro/stiri/actualitate/dezastrul-fara-precedent-produs-de-inundatii-cand-s-ar-putea-opri-potopul.html
    Luca 21 :25-38
    25. Şi vor fi semne în soare, în lună şi în stele, iar pe pământ spaimă întru neamuri şi nedumerire din pricina vuietului mării şi al valurilor.
    26. Iar oamenii vor muri de frică şi de aşteptarea celor ce au să vină peste lume, căci puterile cerurilor se vor clătina.
    27. Şi atunci vor vedea pe Fiul Omului venind pe nori cu putere şi cu slavă multă.
    28. Iar când vor începe să fie acestea, prindeţi curaj şi ridicaţi capetele voastre, pentru că răscumpărarea voastră se apropie.
    29. Şi le-a spus o pildă: Vedeţi smochinul şi toţi copacii:
    30. Când înfrunzesc aceştia, văzându-i, de la voi înşivă ştiţi că vara este aproape.
    31. Aşa şi voi, când veţi vedea făcându-se acestea, să ştiţi că aproape este împărăţia lui Dumnezeu.
    32. Adevărat grăiesc vouă că nu va trece neamul acesta până ce nu vor fi toate acestea.
    33. Cerul şi pământul vor trece, dar cuvintele Mele nu vor trece.
    34. Luaţi seama la voi înşivă, să nu se îngreuieze inimile voastre de mâncare şi de băutură şi de grijile vieţii, şi ziua aceea să vine peste voi fără de veste,
    35. Ca o cursă; căci va veni peste toţi cei ce locuiesc pe faţa întregului pământ.
    36. Privegheaţi dar în toată vremea rugându-vă, ca să vă întăriţi să scăpaţi de toate acestea care au să vină şi să staţi înaintea Fiului Omului.
    37. Şi ziua era în templu şi învăţa, iar noaptea, ieşind, o petrecea pe muntele ce se cheamă al Măslinilor.
    38. Şi tot poporul venea dis-de-dimineaţă la El în templu, ca să-L asculte.

  2. 1. Sistemul de credințe pe care se bazează practica yoga este, în mod evident, incompatibil cu convingerile creștinismului. Oricine se deschide unui astfel de sistem ajunge să intre în conflict cu învățăturile lui Hristos și încearcă să slujească la doi stăpâni, ceea ce este imposibil.

    2. Sunt oameni care spun că nu este nimic greșit să faci niște exerciții, dar cei care au studiat problema în profunzime nu vor fi de acord cu această perspectivă. Totodată trebuie să analizăm rădăcina problemei, iar la yoga descoperim că orice exercițiu are un înțeles spiritual.

    3. Două din principalele obiective yoga: uniunea cu o forță divină impersonală și dobândirea unui grad înalt de autocunoaștere se află în conflict cu învățăturile creștine.

    4. Concluzia copleșitoare este că yoga și creștinismul sunt incompatibile. În cel mai bun caz, în practica yoga ne bazăm speranțele pe ideile omului, care nu poate realiza întru totul ceea ce promite. În cel mai rău caz, ai de-a face cu o putere care nu vine de la Dumnezeu.

    sursa :Ellel Romania

    1. Aviz ghelasistilor, Ghelasie Gheorghe, avea părerea că yoga are “valoarea” ei! Un aiurit, așa l-a numit Pr. Staniloae. Și totuși pentru el se fac colocvii cu binecuvântare arhierească.

    1. https://www.youtube.com/watch?v=FkV5mF3GUmA

      Ex satanist spune ca a putut distruge mormonii,martori a lui Iehova(min 19 ),pe cei care neaga existenta diavolului..a pus crestini in genunchi pt ca nu aveau putere,pt ca nu exista viata de rugaciune,nu exista post,relatie cu Dumnezeu,persona avea o biblie ,dar nu aveau legatura cu Hristos,erau in afara vointei Lui Dumnezeu (min 21)
      imparatia intunericului mai organizata decat biserica lui Cristos ,ei stiu sa se organizeze pt un an intreg,iar crestinii nu sunt in stare sa petreaca o ora in biserica(min 24)
      Principatele care domina ocultismul:new age,budismul,islamul,santeria min.27.

  3. Asa numitii dacii nu erau daci ci erau geți sau masageți. Deci cei care au fost numiti de catre romani daci erau de fapt geți pentru ca ei insisi isi spuneau geți.

    Istoricul italian Nicolo Zeno, in cartea sa Cartile getilor (sec. XVI A.D.), spune ca geții, de fapt masageții se trag din Gheter si din Maș, acestia fiind ultimii doi fii ai lui Aram fiul cel din urma al lui Sem. Nicolo Zeno cand afirma aceasta se bazeaza pe marturiile istoricului caldeean Berosos (Caldeul, sec. IV-III î.H.) care a trait la Atena in a doua parte a vietii sale, adus fiind in Grecia de catre generalii lui Alexandru Macedon.

    Dacistii nu au nicio sansa spre a reinvia paganismul vechi pentru ca un paganism vechi dacic propriuzis n-a existat. Insasi identitatea zeitatii Zamolxis sau Zalmoxis este controversata, unii spun ca a aparut in sec. VII-VIII î.H., iar altii spun ca aparitia sa se pierde in negura istoriei. Mai aproape de adevar ar fi, cred, daca am presupune ca era un protocrestinism avant la lettre cu amestecuri pagane dar nu in procent prea mare.

    Grecii l-au pretuit atat de mult pe Berosos Caldeul incat i-au ridicat o statuie de bronz careia i-au aurit limba, carevasazica, pentru ei, Berosos era un “hrisostomos”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button