X

Sinodul Bisericii Greciei reiterează că subiectul Sfintei Împărtășanii nu este negociabil; se delimitează și de Yoga, Rotary și Lions

Pe 3 iunie a avut loc a doua ședință a Sinodului Permanent al Bisericii Greciei. Printre subiectele avute în dezbatere a fost și cel legat de modul de administrare a Sfintei Împărtășanii. În această problemă a decis:

„A luat la cunoștință de Scrisoarea din 17-5-2020 a SS Patriarhul Ecumenic Bartolomeu cu privire la subiectul unei căi comune în înfruntarea pastorală a modului de administrare consfințit al dumnezeieștii Împărtășanii, precum și de Scrisoarea din 19-5-2020 a PF Patriarh Daniel al României pe aceeași temă.

Sinodul Permanent a decis unanim să trimită Scrisori Sinodale corespunzătoare de răspuns, în care va fi înfățișat din nou faptul că Biserica Greciei rămâne în încredințarea dogmatică și teologică exprimată de la început că «Taina Sfântă a dumnezeieștii Euharistii rămâne de nenegociat, după cum ne-a fost predată de învățătura din Tradiția Ortodoxă și a Sfinților Părinți ai Sfintei noastre Biserici», precum și că «procedura administrării dumnezeieștii Împărtășanii credincioșilor rămâne precum este și după cum ne-a fost predată de Sfinții Părinți și de Sfânta noastră Tradiție».”

Totodată, a „decis să reamintească pliromei creștine că «[tehnica] Yoga» „reprezintă un capitol de bază al religiei hinduse și dispune de o felurime de școli, ramuri, aplicații și rânduieli și nu constituie un «fel de gimnastică»”. Cu alte cuvinte, este de evitat această practică și sincretismul în general.

Pe lângă faptul că este denunțată Uniunea Misionară Grecească ca fiind o mișcare de prozelitism neoprotestant, „a recomandat printr-o Notiță Enciclică Preasfințiților Mitropoliți și sfântului cler al Bisericii Greciei să se abțină de la orice manifestare care este organizată de organizațiile Rotary și Lions deoarece nu se limitează doar la manifestări sociale, ci se extind și la activități cu caracter religios, de vreme ce dispun de un ritual de ceremonie de admiterea noilor membri și stabilesc rugăciune care se adresează nedogmatic unui dumnezeu cu înțelesul general al termenului, și nu conform credinței noastre ortodoxe.

Știrile sunt sub cenzură! Sprijiniți OrtodoxINFO!

Guvernul nu dorește aflarea adevărului despre plandemia covid-19. Încercăm să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în cea mai mare provocare pe care o trăim. Jurnalismul independent al portalului OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutorul cititorilor. Ne puteți sprijini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!
Categorii
Anti-Biserică
cuvinte cheie

Articole asemănătoareVă rugăm să comentați decent, în duhul Ortodoxiei! Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. vă revine în exclusivitate.

8 comentarii

 1. Taina fărădelegii este aproape la apogeu, lucrează prin „sfintele sinoade”! Același „sfânt sinod” al Greciei a legiferat sinodul talharesc din Creta. Sa luam aminte! Credinta curata nu mai trebuie căutată la „cei mari”… Credința dreaptă o poți găsi la un om simplu, de la care nici nu te așteptai să lupte atât pentru ea și, în general, va deveni o „rara avis”, porumbelul cu coroana, de exemplu, ca tot sunt la moda coroanele. Apropo, porumbelul cu coroana exista, este rar, este cel mai mare porumbel și este superb!

 2. Despre tăcerea bisericii la ora actuală
  https://luminapentrucandeladinsuflet.wordpress.com/2020/05/29/despre-tacerea-bisericii-la-ora-actuala/

  Despre tacerea bisericii la ora actuala

  https://youtube.com/watch?v=exRCsjzOmmw

  Aici părintele Serghi Romanov acuză tăcerea bisericii şi lipsa credinței la preoții din ziua de astăzi. Acum se va face diferențierea dintre cei care-s cu Hristos şi care-s cu antihrist. Tăcerea de astăzi ne vorbeşte ca sunt slugile antihristului, tac ca să nu fie atinşi, să-şi păstreze parohia, să nu sufere nimic.

  Testarea de coronavirus îi introduce omului virusul şi el va deveni ca un zombie, apoi acel om va cere singur vaccinarea. Nu trebuie nimic acceptat din ceea ce propun ei. Criza aceasta va avea etape şi ea nu se va opri dacă nu vom lua atitudine.

  Împăratul ortrodox va fi! (a repetat încă o dată) şi el va distruge tot sistemul acesta care ne conduce spre pieire. Sodomiții, pedofilii şi zoofilii – toți vor fi lichidați şi o mare moartă în locul lor va rămâne, cum e cea din Israel.

  Banii se vor devaloriza, din bănci dacă sunt pe conturi vor dispărea, masonii când vor înțelege că partida e pierdută pentru ei, băncile aparținându-le, vor sustrage totul.

  Acum cât este timp, este bine să fie investiți în imobile, pământ, schimbarea locuri de trai de la oraşe la sate, deoarece oraşele vor fi distruse…

  (traducere Mariana Hatzimanoli

  Pentru care păcate mai îngăduie Dumnezeu duhului necurat să chinuie pe om

  Pentru care pacate mai ingaduie Dumnezeu duhului necurat sa chinuie pe om

  https://youtube.com/watch?v=WelucA6QFg4

  Pr. Serghii obligă demonii din oamenii care sunt aici să spună cum au intrat în ei, pentru care păcate a îngăduit Dumnezeu ca aceşti oameni să ajungă posedați de duhul celui rău. Atât de mare este harul acestui duhovnic ortodox încât şi demonii i se supun. Aceasta este realitatea vieții noastre, cea nevăzută. Doar cei duhovniceşti o văd şi primesc Har de la Dumnezeu să-i umilească pe demoni.

  Aici în video, o femeie traieşte necununată şi a intrat în ea duhul blestemului, o chinuie şi-i insuflă gând de sinucidere. O altă fată de 13 ani are în ea duhul internetului, foloseşte internetul de la 5 ani, fără discernământ; iată, aşa părinții demonizează proprii copii când le dau telefoanele acestea cu internet.

  (traducere Mariana Hatzimanoli)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclamele sunt blocate

Te rog să ne susții, deblocând reclamele.
pixel