X

Trump cere încetinirea testelor Covid-19: „Când faci testări în asemenea ritm, găsești mai multe cazuri”

Donald Trump anunță că le-a cerut autorităților SUA să ...

Donald Trump a anunțat sâmbătă, la mitingul electoral de la Tulsa, Oklahoma, că le-a cerut oficialilor americani să încetinească ritmul de testare pentru noul coronavirus, pentru că susține că procesul este „o sabie cu două tăișuri”, ce a condus la descoperirea tot mai multor cazuri, transmite Reuters.

Donald Trump anunță că le-a cerut autorităților SUA să încetinească ritmul de testare pentru coronavirus, „o sabie cu două tăișuri”

Liderul de la Casa Albă susține că autoritățile din Statele Unite au testat deja peste 25 de milioane de persoane, o statistică fără egal pe scena globală.

„Când faci testare de o asemenea anvergură, o să găsești mai mulți oameni (n.r. – pozitivi la COVID-19), o să găsești mai multe cazuri. Deci le-am spus oamenilor mei, încetiniți ritmul de testare, vă rog”, a afirmat Donald Trump, în timpul mitingului electoral de la Tulsa, Oklahoma, unde a vorbit și despre protestele din SUA, condamnând vandalizarea patrimoniului cultural național.

În orice caz, Donald Trump a afirmat că acțiunile sale de a-i bloca pe cei ce intenționau să vină în SUA din China și Europa a contribuit la salvarea a „sute de mii de vieți”. Cu toate acestea, susține președintele american, „știrile false” ale presei „radicale” nu îi conferă meritul pentru ceea el ce consideră a fi „o treabă fenomenală” în lupta cu pandemia de coronavirus.

Experții din domeniul sanitar au explicat că testarea extinsă contribuie într-adevăr, într-o oarecare măsură, la creșterea numărului de cazuri de COVID-19, dar susțin că procesul este unul cheie în lupta cu răspândirea bolii infecțioase, care a fost detectată la cel puțin 2,23 milioane de persoane din SUA, conform datelor de sâmbătă. Peste 119.000 de americani infectați cu coronavirus au murit, iar volumul tot mai mare de îmbolnăviri exercită o presiune în creștere pe spitalele din anumite părți ale națiunii.

Această poziție îl aduce pe Donald Trump într-un nou clinci de idei cu Organizația Mondială a Sănătății, pe care a numit-o anterior „marioneta Chinei” și care consideră că un element esențial în răspunsul la pandemia de coronavirus este ritmul de testare – de unde a luat naștere și motto-ul, „testați, testați, testați”. Chiar pe fondul crizei COVID-19, liderul de la Casa Albă anunța că SUA nu va mai finanța OMS, unde avea calitatea de cel mai mare donator, cu o contribuție anuală estimată undeva la 400 de milioane de dolari.

„Astăzi vom încheia relația noastră cu Organizația Mondială a Sănătății și vom redirecționa aceste fonduri către alte organizații care se ocupă de sănătatea publică. Lumea are nevoie de răspunsuri din partea Chinei cu privire la virus”, a spus Trump, la finalul lunii mai.

Citiți și: Trump a distribuit o postare care spune că masca reprezintă „sclavie, tăcere și moarte socială”

Știrile sunt sub cenzură! Sprijiniți OrtodoxINFO!

Guvernul ne-a blocat domeniul de 3 ori și am fost determinați să schimbăm serverul de mai multe ori, datorită amenințărilor primite de societatea care-l găzduia. Încercăm să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în cea mai mare provocare pe care o trăim. Jurnalismul independent al portalului OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutor de la voi, cititorii noștri. Ne puteți sprini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!
Categorii
Reducerea populației
cuvinte cheie

Articole asemănătoareVă rugăm să comentați decent, în duhul Ortodoxiei! Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. vă revine în exclusivitate.

8 comentarii

    1. CHIAR!!!
      Lumea se lasă prostită, vrăjită de împăratul Covid care-i în curul gol…zicând că are țoale regale pe el și coroană!

  1. Cu covrigul ăsta vor să ne prindă pe toți în lat si sa ne predea satanei. Doamne, strică planurile lor, chiar și prin război!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclamele sunt blocate

Te rog să ne susții, deblocând reclamele.