X

Un ierarh al Fanarului din SUA: Moartea lui Floyd nu a fost zadarnică

Arhiepiscopul Elpidofor (Lambriniadis). Imagine: orthodoxtimes.com

Arhiepiscopul Elpidofor consideră că uciderea lui George Floyd i-a apropiat pe americani de justiție, iar moartea lui, deși inutilă, nu a fost lipsită de sens.

Șeful Arhiepiscopiei Patriarhiei Constantinopolului din Statele Unite Arhiepiscopul Elpidofor (Lambriniadis) a sprijinit inițiativele guvernatorului din New York Andrew Cuomo de a reforma poliția în legătură cu uciderea lui George Floyd, relatează „Оrthodox times”.

„Dacă uciderea nedreaptă a lui George Floyd i-a apropiat pe toți americanii de justiție, atunci moartea sa, tragică și inutilă, nu a fost în zadar”, a menționat arhiepiscopul Elpidofor în declarația sa, comentând principalele dispoziții ale reformei inițiate ca urmare a uciderii afro-americanului George Floyd în vârstă de 47 de ani.

Reforma include, printre altele, inderdicția pentru forțele de ordine publică privind aplicarea unor tactici care restricționează respirația, accesul la informații cu privire la orice date despre procedurile disciplinare a forțelor de ordine și securitate și participarea procurorului general în cazurile care implică moartea civililor din vina polițiștilor.

Arhiepiscopul Elpidofor și-a exprimat recunoștința guvernatorului Andrew Cuomo și parlamentarilor din New York care au inițiat reforma.

El a menționat: „Scopul acestei reforme nu este de a insulta forțele poliției, ci de a lua măsuri corective cu privire la acțiunile poliției, care au fost uneori ofensatoare sau au dus la moartea concetățenilor noștri”.

UJO a raportat anterior că președintele grec și-a exprimat susținerea pentru participarea Primatului  Arhiepiscopiei Americane a Fanarului la o acțiune de protest la Brooklin, ccea ce a provocat condamnarea a mulți greci ortodocși din Statele Unite.

Știrile sunt sub cenzură! Sprijiniți OrtodoxINFO!

Guvernul ne-a blocat domeniul de 3 ori și am fost determinați să schimbăm serverul de mai multe ori, datorită amenințărilor primite de societatea care-l găzduia. Încercăm să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în cea mai mare provocare pe care o trăim. Jurnalismul independent al portalului OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutor de la voi, cititorii noștri. Ne puteți sprini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!
Categorii
Înșelări
cuvinte cheie

Articole asemănătoareVă rugăm să comentați decent, în duhul Ortodoxiei! Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. vă revine în exclusivitate.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclamele sunt blocate

Te rog să ne susții, deblocând reclamele.