X

Iohannis, cadou făcut UDMR și Ungariei cu ocazia Centenarului Trianonului: Nu a promulgat încă Legea privind Ziua Tratatului de la Trianon

Vă invităm să ne urmăriți pe o altă pagină de Facebook, căci cea veche este inutilă fiind obturată de algoritmii lui Zuckerberg. Noua pagină poate fi accesată AICI.

În an electoral, Președintele Klaus Iohannis a făcut un cadou neașteptat UDMR-ului și Ungariei având în vedere faptul că joi, 4 iunie a.c., se împlinesc 100 de ani de la semnarea Tratatului de la Trianon: nu a promulgat încă legea adoptată de Parlamentul României în data de 13 mai a.c. prin care ziua de 4 iunie devine Ziua Tratatului de la Trianon.

Camera Deputaților a adoptat în data de 13 mai a.c., cu 235 de voturi pentru, proiectul de lege pentru declararea zilei de 4 iunie Ziua Tratatului de la Trianon (detalii aici). Proiectul a fost adoptat și de Senat în luna octombrie a anului trecut.

Propunerea legislativă, inițiată de senatorii PSD Titus Corlățean și Șerban Nicolae, urmăreşte declararea zilei de 4 iunie ca Ziua Tratatului de la Trianon şi reglementarea măsurilor adecvate pentru marcarea corespunzătoare a acestei zile la nivel naţional şi local.

Potrivit expunerii de motive, reglementarea urmează modelul oferit de alte acte normative care marchează celebrarea unor momente simbolice, cum ar fi Legea nr. 177/2013 privind declararea zilei de 14 mai Ziua Dreptului internaţional umanitar sau Legea nr. 96/1998 privind proclamarea Zilei Drapelului Naţional.

Astfel, se propune ca pentru marcarea Zilei Tratatului de la Trianon să se organizeze, la nivel naţional sau local, o serie de manifestări cultural-educative şi ştiinţifice consacrate conştientizării semnificaţiei şi importanţei acestui eveniment.

„Tratatul de la Trianon a fost semnat la data de 4 iunie 1920 între Puterile Aliate învingătoare în Primul Război Mondial şi Ungaria, în calitate de stat succesor al Imperiului Austro-Ungar, stat învins în Primul Război Mondial. Tratatul a fost semnat în Palatul Marele Trianon de la Versailles de către 16 state aliate (inclusiv România), pe de o parte, şi de Ungaria, pe de altă parte. Tratatul de la Trianon a însemnat nu doar consfinţirea juridică a revenirii Transilvaniei la Patria Mamă, România, ci şi confirmarea drepturilor politice şi civile ale românilor care constituiau populaţia majoritară în acest teritoriu”, conform proiectului.

Potrivit informațiilor publicate pe pagina de internet a Camerei Deputaților, legea adoptată de Parlament în data de 13 mai a.c. a fost înaintată spre promulgare în data de 19 mai a.c. (detalii aici). Din păcate, Președintele Klaus Iohannis nu a promulgat la timp legea ceea ce înseamnă că legea, deși este adoptată de Parlament, nu va produce efecte anul acesta, chiar în anul Centenarului Trianonului.

Mișcarea Președintelui Klaus Iohannis pare a fi un cadou neașteptat făcut de acesta în an electoral UDMR-ului, formațiune care s-a opus vehement adoptării acestui proiect, dar și Ungariei, care a declarat deja ziua de 4 iunie drept zi de doliu național.

În timp ce Ungaria va marca Centenarul Trianonului, Președintele Klaus Iohannis a blocat promulgarea unei legi adoptată de Parlament care ar fi permis marcarea așa cum se cuvine a acestui moment crucial din istoria României și a poporului român.

Sistemul vrea să ne reducă la tăcere! Sprijiniți OrtodoxINFO!

Ne străduim să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în provocările pe care le trăim. Activitatea independentă a OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutorul cititorilor, din acest motiv vă cerem acum ajutorul. Ne puteți sprijini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.



Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

5 comentarii

  1. Nu contează…a spus în schimb : nem todok pesede ….cea ce este cu muuult mai important. A scris istorie ….ce mai….

    1. Adica dumneavoastra vreti vorbe si nu fapte !
      Bravo domnule iluminat, care stie cum functioneaza lucrurile ! Asteptare placuta pentru venirea antihristului si cum el va fi numai vorbe si nu fapte, se pare ca va v-a cadea cu tronc !
      Deschideti ochii un pic , nu au sa va doara de la lumina ,nu va faceti griji !

  2. Presedintele ne-a tradat de cand vindea copii romani la americani, sa speram ca atunci cand va veni momentul armata va fii de partea noastra.

    1. De partea cui, a unanimitatii romanilor care s-ar lasa complet despuiati de drepturi doar pentru a avea o farfurie de terci si nici macar cu miere !?
      Sau de partea celorlalti fff putini care poate vor opune o minima rezistenta, poate chiar si numai duhovniceasca !?
      Armata ESTE marioneta statului si statul ESTE marioneta fetițelor de evrei, implicit a Mini-mini-satanei, prin urmare ce doriti dumneavoastra este irealizabil si nefondat , cu nuante de visare cu ochii larg deschisi ! Evident sunt si exceptii printre oamenii care intra in componenta celor doua forme de organizare, dar sunt insignifianti ca si numar ! Parerea mea…dar nu prea cred ca ma insel si o spun cu toata smerenia, cu toate ca mie acest cuvant mi se potriveste ca nuca-n perete !
      *nu uitati in caz ca nu stiati ca ,iar din punctul meu de vedere , cam 80-90% dintre concetatenii nostri sunt vanduti cu zapis Mini-vrajmasului ! Serios …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button