X

SEMNAȚI PETIȚIA: A mai rămas o lună până la împlinirea a 7 ani de la trecerea în Împărăția Cerurilor a Părintelui Justin Pârvu. Sinodul BOR a impus conducerii lumești de la Petru Vodă ca Părintele să nu fie deshumat

Vă invităm să ne urmăriți pe o altă pagină de Facebook, căci cea veche este inutilă fiind obturată de algoritmii lui Zuckerberg. Noua pagină poate fi accesată AICI.

Anul acesta, pe 16 iunie se împlinesc 7 ani de la trecerea la Domnul a părintelui Arhimandrit Iustin Pârvu, ctitorul și duhovnicul celor două mânăstiri de la Petru Vodă, județul Neamț. 

Cât a fost în viață, părintele devenise un far călăuzitor pentru miile și zecile de mii de credincioși care i-au trecut pragul chiliei; un îndrumător duhovnicesc care sfătuia, spovedea, se ruga sau dădea binecuvântări până la 17 ore pe zi; un stâlp al Ortodoxiei și al românismului de care se loveau valurile agresive ale ecumenismului și secularizării contemporane.

Multe au fost minunile pe care le-a împlinit Dumnezeu prin Părintele Iustin cât a trăit printre noi, dar multe sunt și cele care se fac la mormântul Sfinției sale și nu numai, acum când trăiește în Cer.

Având în vedere toate acestea, precum și tradițiile vechi de sute de ani, cu precădere din zona Moldovei, dar și din Țara Românească, rudele, ucenicii și credincioșii care îl iubesc și cinstesc pe vrednicul de pomenire Arhimandrit Justin Pârvu, SOLICITĂM DESHUMAREA celui ce ne-a fost îndrumător și exemplu de viețuire ortodoxă, cu ocazia oficierii slujbei de pomenire de 7 ani!

Solicităm să se scoată la lumină trupul Părintelui Justin, iar în cazul în care se va dovedi că are sfinte moaște (trup întreg sau oseminte cu caracteristici specifice sfinților), cerem să li se acorde cinstea cuvenită, să fie așezate într-o raclă, într-un baldachin special amenajat și expuse spre închinare!

Menționăm ca argumente pentru deshumare faptul că unei rude apropiate (un nepot) i s-a arătat Părintele, spunându-i: „la 6 ani și jumătate să mă scoateți afară” – citat cu aproximație, iar alți credincioși l-au visat stând în afara mormântului și spunându-le să vină la el când au nevoie de ajutor.

În ceea ce privește tradițiile invocate mai sus, aducem în sprijinul celor afirmate lucrarea „Înmormântarea la români: studiu etnografic” de pr. Simion Florea Marian publicată prima dată în 1892, care descrie în amănunt cum se face dezgroparea și îngrijirea osemintelor celor răposați de 3, 5 sau 7 ani.

La acestea se adaugă tradiția bisericească de deshumare și îngrijire a rămășițelor trupești sau a trupului întreg al celor dovediți a fi dăruiți de Dumnezeu cu sfințenie.

Cei care susțin demersul nostru sunt rugați să semneze această petiție!

Paginile cu numele semnatarilor vor fi tipărite și trimise celor abilitați (Mitropoliei Moldovei și Bucovinei și Mănăstirii Petru Vodă).

Un grup de credincioși,
următori ai învățăturilor Părintelui Justin

Reclame

Sistemul vrea să ne reducă la tăcere! Sprijiniți OrtodoxINFO!

Ne străduim să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în provocările pe care le trăim. Activitatea independentă a OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutorul cititorilor, din acest motiv vă cerem acum ajutorul. Ne puteți sprijini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

22 comentarii

 1. Traditia este ca sa fie dezgropat dupa 7 ani ..din cate stiu rudele hotarasc daca sa fie deshumat sau nu corect ar fi ..sa decida rudele deshumarea parintelui nu sinodul bisericii…

  1. Ortodoxia este universală dar obsesiile grecilor relative la Turcia și Rusia sunt strict locale.

 2. Hristos a înviat și iertați,doresc sa adresez o întrebare Părintelui ” Duhul Căpitanului ” , pe un grup a afirmat ieri caci mâine adică astăzi va începe prigoana împotriva Bisericii adevărate. Nu înțeleg ,cum adică,caci oricum Biserica este batjocorita din câte se vede. Iertați.

  1. Biserica adevarata este formata din crestinii ortodocsi ingraditi de erezia ecumenismului legiferat in Creta. Acum stiti despre ce Biserica adevarata vorbeste Parintele. Aici, in aceasta Biserica adevarata, nu sunt pomeniti ierarhii semnatari in Creta sau cei de-o factura cu acestia. Asta-i tot!
   Desi pare putin, este tot ce trebuie pentru a fi in Duhul Adevarului. Asa ne cere Hristos, anume sa ne inchinam lui Dumnezeu in duh si in adevar.

 3. Adevărat a înviat! Adică, odată ce accepți sa faci “Sfânta Liturghie”, afară, cu masca pe fata, batjocorind chipul lui Dumnezeu pe care îl ai, atât ca și creștin, cât, mai ales, ca “preot”, să accepți ca icoanele și moaștele sunt “purtătoare” de viruși, să devii iconoclast, sa nu le mai săruți, și, multe altele, când te vor lăsa să intri în “biserica”, aceea deja nu va mai fi biserica, iar tu vei fi dresat deja bine, încât, ca să intri în “biserica”, să accepți alte și alte lepadarii.. Doamne miluiește, Doamne miluiește, Doamne miluiește! Viitorul?! Biserica din catacombe…

  1. Hristos a inviat, Parinte! Am mai vazut pe internet ca in biserici din Georgia(mai ales in cele neincapatoare) Sfanta Liturghie se face afara. Asta inseamna lepadare? Au decăzut din har? Ma iertati, e doar o nelamurire pentru mine.
   Doamne ajuta!

 4. Eu astăzi am făcut Sfânta Liturghie în Biserica și nici nu concep altfel… Am fost putini (11),adevărat, dar, la toți le-am spus ca fiecare prezenta la biserică de acum va fi o mărturisi sire pe care trebuie să ne – o asumăm toți. Le-am mai spus de asemenea ca trăim vremuri de prigoană și ii voi împărtăși mai des. Luptăm până când se va putea, după care, Biserica din catacombe…

  1. Sarut dreapta SFINTITE PARINTE GABRIEL!
   SFINTA TREIME, MAICUTA DOMNULUI CU TOTI SFINTII SI INGERII sigur VA BINECUVINTEAZA pentru ca SPUNETI ADEVARUL PUR!
   MARTURISIREA ADEVARULUI PUR RUGACIUNEA SI SFINTA IMPARTASANIE este SINGURA SALAVARE a celor ALESI !
   Fiecare pasare pre limba ei piere!
   CONCEPTUL MATISALEM AL DIVINEI INTELEPCIUNI!
   BINECUVINTATI, PARINTE!

  1. Va multumesc din suflet, Sfintite PARINTE GABRIEL !
   DUMNEZEU sa ne mintuiasca !
   Doamne iarta-ne si pazeste-ne pe toti !
   AMIN!

 5. Hristos a înviat! Cum poate fii această o învățătură dreaptă?
  Când Dumnezeu Hristos zice, tuturor,,Fiți desăvârșiți precum Tatăl vostru desăvârșit este” (Matei 5,48) , iar ,,pe cei căldicei, îi va vărsa din gura Sa”(Apocalipsa 3,17). Deci reiese că toți trebuie să fim sfinți in mod egal. Actele martirice, o carte din sec. II, citată de Eusebiu de Cazarea, menționează că creștinii, nu se închină moaștelor, ci doar le cinstesc! Văzând în martiri, doar jertfa lui Hristos (zice cel mai mare istoric al cultului Schmeman). Deci cu siguranță Părintele Iustin e sfânt (cred), chiar înainte de proclamare. Cred că nube bine să ne facem idoli, deoarece e o poruncă în Vechiul Testament, închisoarea se datorează lui Dumnezeu! Spor la lecturat BIBLIA! Pace și îmbrățișări! SEMNAT: TEOLOG ORTODOX

  1. Matyas,
   tu numa teolog ortodox nu esti !
   in rest nici dreptslavitor crestin nu esti !
   mai citeste vietile Sfintilor Mucenici !
   vezi ca ortodoxul saruta si papucul sfintilor…nu doar moastele lor !

   1. ..deci reiese ca esti tu inselat ca sectarii !!!
    cum sa fii sfant in mod egal bre?
    tu nu vezi in calendar : Sf. Antonie cel Mare !
    Sfantul Mare Mucenic Gheorghe.
    nu la toti le zice ” mare ” !
    tu ce teologie ai facut? din aia protestanta cu stampila ortodoxa pusa?

    poi tu te pui in egal cu Sfintii cei mari? te pui egal cu Apostolii? cu Ierarhii? cu incepatorii de monahi? cu mucenicii ? esti egal cu aia?
    esti egal cu Sf. Grigorie Palama ?
    ai ajuns la masura Sfantului Maxim kavsokalivitul sau Sf. Paisie de la Neamt sau Sf. Serafim de Sarov?
    daca nu…atunci dupa teologia ta ne-ortodoxa te va vărsa Dumnezeu !
    ai grija ca ratacesti.
    Dumnezeu sa te ajute !
    ma iertati…

    1. deci talcuirea la ” fi-ti desavârsiti precum Tatăl vostru…” e asa :
     Dumnezeu ne cheama sa dorim desavarsirea , adica sa țintim cat mai sus…sa ne apropiem cat mai mult de dumnezeire , dar desavarsirea nu are limita si nici nu ajunge la desavarsire oricine…numai cei alesi …insa ca omu sa nu ramana doar pe o treapta mai mica in urcusul sau duhovnicesc, este indemnat sa tinda mereu spre mai adevarata traire si unire cu Hristos .
     iar spre desavarsire tinde monahul care urmeaza lui Hristos si se jertfeste pe sine pt Hristos si pt aproapele, isi ia crucea in fiecare zi si rabda orice pt Hristos !
     si nici asa inca nu ajunge la desavarsire…de abia daca poate imita in trup pe Ingeri care neincetat se roaga….d”apoi sa ajunga la desavarsire….hăă-hăăi… unu la o mie daca ajunge…
     restu ne mantuim asa ca prin foc…si ne scapa Nascatoarea de Dumnezeu….numai Ea a ajuns la desavarsire …
     Doamne miluieste

     1. pardon… am vrut sa zic unu la un milion…dar in zilele de dupa 1900 , de abia unu intr-o generatie….si in zilele noastre…1 la 7 miliarde…adica niciunu :))

 6. PARINTELE IUSTIN ESTE SFANT IAR BOR SA NU MAI INTARZIE CU CANONIZAREA LUI ASA CUM FACE SI CU ALTI PARINTI AI BISERICII ORTODOXE PARINTELE LACATUSU , PARINTELE CLEOPA, PARINTELE ARSENIE BOCA ,PARINTELE NIL DOROBANTU PARINTELE CONSTANTIN SARBU PARINTELE DIMITRIE BEJAN MUCENICII DIN INCHISORI SI ALTII . PENTRU UNII CARE SANT IN VIATA VEZI ,, PATRIARHUL ” LI SE SCRIE ODE, LE SCRIE CARTI ,LE PUNE IMAGINEA SI PE CLOPOTE II URCA PANA LA CER CU LAUDELE PRIN SEDINTE CACI AU UITAT DE SMERENIE IAR CAND VINE VORBA DE CANONIZAREA UNOR SFINTI GASESC OBECTIUNI SI MOTIVE : CA COMISIA SINODALA SA VERIFICE …. CA EVLAVIA OAMENILOR.. SA FACA MINUNI . DRAGI ORTODOCSI E MAI USOR SA RIDICI SEFI IN SLAVI DECAT SA RECUNOSTI SFINTENIA UNUI OM CARE A ZIDIT SUFLETE SI LE-A INTREPTAT PASII PE CALEA MANTUIRII.

 7. @Ioana, nu este lepădare! Excepția întărește regula. Ceea ce fac eu este o excepție…
  Cât o mai ținea… După aceea… Catacombele!
  .

 8. si daca te semnezi ” teolog ortodox”, ia spune ce inseamna
  ” nu s-a ridicat intre cei nascuti din femei unul mai mare decat Ioan Botezatorul, totusi cel mai mic in imparatia cerurilor este mai mare decat el ” ”
  no.prostule…de aici reiese ca si in Imparatia Cerurilor is pe cete ..unii mai mici altii mai mari…nu sunt toti egali !
  fara indoiala ca cel mai mic ia binecuvantarea de la cel mai mare !
  unde scrie asta teologule? ia sa zici :))
  mai bine du-te cioban la oi ca mai ” desavarsit ” ai sa ajungi acolo ! :)) spor la bagat oile in strungă si la fluierat dupa câini !

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button