X

O făcătură de lege: se interzice, începând cu data de 1 ianuarie 2021, pe o perioadă de 10 ani, exportul de buştean în spațiul extracomunitar. Adică austriecii ne pot măcelări în continuare pădurile

DECLARAȚIA REVOLTĂTOARE a lui KLAUS IOHANNIS: „Țările fără păduri ...

Vă invităm să ne urmăriți pe o altă pagină de Facebook, căci cea veche este inutilă fiind obturată de algoritmii lui Zuckerberg. Noua pagină poate fi accesată AICI.

Iohannis a promulgat legea prin care se interzice, începând cu data de 1 ianuarie 2021, pe o perioadă de 10 ani, exportul de buştean în spaţiul extracomunitar.

“Se interzice exportul de buştean, cu sau fără coajă, sau lemn rotund, pentru o perioadă de 10 ani, în spaţiul extracomunitar începând cu data de 1 ianuarie 2021. (…) Nerespectarea interdicţiei de export a masei lemnoase se pedepseşte cu închisoare de la un an la 3 ani sau cu amendă în cuantum de 100.000 lei”, prevede Legea privind gospodărirea durabilă a pădurilor României, iniţiată de mai mulţi deputaţi PSD.

Actul normativ reglementează instituirea Registrului naţional de evidenţă informatizată a proprietăţilor forestiere la nivelul autorităţii publice centrale care răspunde de silvicultură, în vederea aplicării regimului silvic şi gestionării durabile a fondului forestier.

“Realizarea cadastrului aferent fondului forestier proprietate publică a statului este finanţată de la bugetul de stat sau din surse proprii ale administratorilor fondului forestier proprietate publică a statului. În vederea asigurării transparenţei recoltării masei lemnoase din fondul forestier naţional se instituie Catalogul naţional al masei lemnoase la nivelul autorităţii publice centrale care răspunde de silvicultură prin utilizarea bazelor de date informatice existente la nivelul acesteia. Autoritatea publică centrală care răspunde de silvicultură va publica Catalogul naţional al masei lemnoase de site-ul propriu, al cărui model se aprobă prin ordin al conducătorului autorităţii publice centrale care răspunde de silvicultură. Structurile teritoriale de specialitate ale autorităţii publice centrale care răspunde de silvicultură vor verifica prin sondaj actele de punere în valoare în baza unor criterii de risc”, mai prevede legea.

Reclame

Sistemul vrea să ne reducă la tăcere! Sprijiniți OrtodoxINFO!

Ne străduim să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în provocările pe care le trăim. Activitatea independentă a OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutorul cititorilor, din acest motiv vă cerem acum ajutorul. Ne puteți sprijini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.



Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

6 comentarii

  1. Cei care taie pădurile României sunt criminali în serie! Unde ne vom mai ascunde de antihrist?! Cei care rad fără nici o mila păduri seculare, împreună cu cei ce incuviinteaza sunt oameni lipsiți de empatie pentru semenii lor și pentru creația lui Dumnezeu, de fapt, mi-i foarte greu să-i numesc oameni… Greu răspuns vor da la Judecata lui Dumnezeu… Sa ne gândim la Ștefan cel Mare și la codrii Cosminilor. Cat de mult l-au ajutat… Tot el spunea:”Moldova (pădurile) nu-i a noastră, nici a urmașilor noștri, ci a urmașilor urmașilor noștri!” Cata dreptate avea….

  2. Pai de cand il intereseaza pe el viitorul padurilor, viitorul poporului pe care-l conduce???….daca ar avea copiii s-ar gandi cu siguranta si la viitor, dar asa….totul moare odata cu el. Toti care avem copii ne gandim in aceste timpuri cum vor trai ei, cum va fi viitorul lor, daca nu cumva le facem de pe acum cel mai mare rau nefacand sau nereactionand adecvat la ceea ce se intampla. …iar plata bunului Dumnezeu va fi cu siguranta pe masura!!! Stau si tocmai ma intreb, oare chiar suntem atat de inculti politic sau chiar blestemati de alegem in fruntea tarii doar oameni lipsiti de CONSTIINTA?…

    1. Eu stiam ca nu exista pe scena asta politica de nimic a Romaniei nici un partid FASCISTO-hortist!
      Astia ce cauta pe aici ma refer la hitleristii si hortistii iohaniss si fata palida orban?
      Sa le dea Dumnezeu mai repede!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button