X

De vineri până duminică nu mai sunt obligatorii măsurile din starea de urgență și nici amenzi nu pot fi date

Exclusiv! Restricţiile din weekend vor avea rol de recomandare. Până luni nu se vor putea da amenzi

Vă invităm să ne urmăriți pe o altă pagină de Facebook, căci cea veche este inutilă fiind obturată de algoritmii lui Zuckerberg. Noua pagină poate fi accesată AICI.

Trecerea de la Starea de urgenţă la Starea de alertă le oferă românilor un weekend în care restricţiile vor avea rol de recomandare, iar amenzile prevăzute în starea de alertă nu vor putea fi aplicate. 

Guvernul a adoptat proiectul de lege privind măsurile de prevenire şi combatere a efectelor pandemiei de coronavirus, pe timpul stării de alertă, după 15 mai. Acesta a fost trimis în Parlament, însă nu va putea intra în vigoare în timp util.

Conform procedurii, proiectul de lege va fi supus aprobării în Senat marţi, joi va ajunge la Camera Deputaţilor şi va merge spre promulgare vineri seara, cel târziu sâmbătă dimineaţa.

După promulgarea ei de către Klaus Iohannis, Legea va fi trimisă la Monitorul Oficial, unde va fi publicată abia luni.

Cum starea de Urgenţă se încheie joi, 14 mai, la ora 23:59, rămâne întrebarea ce se întâmplă până luni?

Surse guvernamentale au declarat în exclusivitate pentru Observator că se va merge pe varianta unei Hotărâri a Comitetului Naţional pentru Situaţii de Urgenţă, în care vor fi incluse propunerile.

Aceste prevederi vor avea rol de recomandare până luni, când intră în vigoare Legea stării de alertă şi când se vor putea aplica şi amenzi.

Reclame

Sistemul vrea să ne reducă la tăcere! Sprijiniți OrtodoxINFO!

Ne străduim să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în provocările pe care le trăim. Activitatea independentă a OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutorul cititorilor, din acest motiv vă cerem acum ajutorul. Ne puteți sprijini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

5 comentarii

    1. pai nu mereu se vede luna…ca e in miscare …este cand in timpul zilei o vezi sus !
      in fiecare seara ramane inapoi…
      nu cauta semne in cer…ca acolo umbla dracii si satelitii…cauta Imparatia Cerurilor din inima ta ! :)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button