X

De vineri până duminică nu mai sunt obligatorii măsurile din starea de urgență și nici amenzi nu pot fi date

Exclusiv! Restricţiile din weekend vor avea rol de recomandare. Până luni nu se vor putea da amenzi

Trecerea de la Starea de urgenţă la Starea de alertă le oferă românilor un weekend în care restricţiile vor avea rol de recomandare, iar amenzile prevăzute în starea de alertă nu vor putea fi aplicate.

Guvernul a adoptat proiectul de lege privind măsurile de prevenire şi combatere a efectelor pandemiei de coronavirus, pe timpul stării de alertă, după 15 mai. Acesta a fost trimis în Parlament, însă nu va putea intra în vigoare în timp util.

Conform procedurii, proiectul de lege va fi supus aprobării în Senat marţi, joi va ajunge la Camera Deputaţilor şi va merge spre promulgare vineri seara, cel târziu sâmbătă dimineaţa.

După promulgarea ei de către Klaus Iohannis, Legea va fi trimisă la Monitorul Oficial, unde va fi publicată abia luni.

Cum starea de Urgenţă se încheie joi, 14 mai, la ora 23:59, rămâne întrebarea ce se întâmplă până luni?

Surse guvernamentale au declarat în exclusivitate pentru Observator că se va merge pe varianta unei Hotărâri a Comitetului Naţional pentru Situaţii de Urgenţă, în care vor fi incluse propunerile.

Aceste prevederi vor avea rol de recomandare până luni, când intră în vigoare Legea stării de alertă şi când se vor putea aplica şi amenzi.

Știrile sunt sub cenzură! Sprijiniți OrtodoxINFO!

Guvernul ne-a blocat domeniul de 3 ori și am fost determinați să schimbăm serverul de mai multe ori, datorită amenințărilor primite de societatea care-l găzduia. Încercăm să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în cea mai mare provocare pe care o trăim. Jurnalismul independent al portalului OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutor de la voi, cititorii noștri. Ne puteți sprini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!
Categorii
Abuzurile poliției
cuvinte cheie

Articole asemănătoareVă rugăm să comentați decent, în duhul Ortodoxiei! Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. vă revine în exclusivitate.

5 comentarii

    1. pai nu mereu se vede luna…ca e in miscare …este cand in timpul zilei o vezi sus !
      in fiecare seara ramane inapoi…
      nu cauta semne in cer…ca acolo umbla dracii si satelitii…cauta Imparatia Cerurilor din inima ta ! 🙂

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclamele sunt blocate

Te rog să ne susții, deblocând reclamele.