X

Zeci de mii de oameni protestează în întreaga Germanie contra izolării pe motiv de coronavirus

Vă invităm să ne urmăriți pe o altă pagină de Facebook, căci cea veche este inutilă fiind obturată de algoritmii lui Zuckerberg. Noua pagină poate fi accesată AICI.

Mii de oameni au demonstrat la Stuttgart, Munchen, Berlin și alte orașe împotriva restricțiilor impuse pentru pandemia de coronavirus. 

Manifestări și demonstrații împotriva măsurilor de combatere a virusului corona au avut loc în diferite orașe germane. Mii de participanți s-au alăturat protestelor la Stuttgart, Munchen, Berlin și Frankfurt.

Doar în Stuttgart, câteva mii de oameni au ieșit în stradă. Organizatorul a înregistrat inițial 50.000 de participanți pentru demonstrația de la Cannstatter Wasen. Cu toate acestea, orașul Stuttgart a oprit acest lucru și a dat ordin să limiteze întâlnirea la 10.000 de participanți. Potrivit poliției, regulile la distanță au fost respectate mai ales aici. Protestul a fost unul pașnic. Câteva mii de persoane au venit weekendul trecut pentru a demonstra împotriva restricției drepturilor fundamentale.

Vorbitorul principal din Stuttgart a fost controversatul youtuber Ken Jebsen, cunoscut datorita teoriilor sale conspiraționiste.

Demonstrații împotriva restricțiilor corona în mai multe orașe din Germania Tagesschau 20:00, 9 mai 2020, Tim Diekmann, SWR

Atac asupra echipei de filmare din Dortmund

O întâlnire la Dortmund a fost mai puțin pașnică. Orașul a interzis demonstrația împotriva restricțiilor puse pentru COVID 19 din motive de protecție împotriva infecțiilor. Cu toate acestea, potrivit poliției, au apărut până la 150 de persoane, inclusiv un grup de extremiști de dreapta. Unul dintre ei a atacat o echipă de camere WDR . Bărbatul a lovit camera foto a jurnaliștilor și a rănit ușor o persoană. Un tanar de 23 de ani a fost reținut. Potrivit poliției, el a insultat anterior un reprezentant al mass-media la adunarea interzisă în Piața Veche.

Demonstrație neanunțată la Frankfurt și Köln

La Frankfurt, peste 500 de persoane au luat parte la o demonstrație neanunțată. Potrivit poliției, distanța minimă de 1,5 metri a fost parțial depășită. Poliția a avertizat de mai multe ori, dar nu a despărțit demonstrația.

Tot în Köln, câteva sute de persoane s-au adunat neanunțate – potrivit poliției, fără a păstra distanța minimă și fără mască pe față. “Un număr mare de manifestanți au cerut în repetate rânduri participanților să-și lase fricile deoparte și să intre în magazine fără mască. Nu avem absolut nicio înțelegere pentru asta”, a declarat președintele Poliției, Uwe Jacob. Poliția a înregistrat pe platformă detaliile personale ale presupusului lider al manifestației și ale altor însoțitori. Acum este cercetat din cauza încălcării Ordonanței de protecție impotriva Covid, a Legii adunării și a Legii privind protecția infecțiilor.

Avertisment de infiltrare extremistă

Politicienii autohtoni germani sunt îngrijorați de subminarea protestelor de către extremiștii de dreapta. Ministrul de interne din Turing și actualul președinte al conferinței ministeriale de interne, Geog Maier, a avertizat împotriva tentativelor „extremiștilor de a deturna protestele”, așa cum a declarat pentru „Spiegel”. El vrea să pună subiectul pe ordinea de zi a următoarei conferințe a miniștrilor de interne.

Senatorul de interne din Berlin, Andreas Geisel, vede, de asemenea, o influență iminentă din partea extremiștilor: „Lucrul periculos este că, cu tezele lor brute, acești oameni ajung și la oameni care sunt de fapt de acord cu Legea fundamentală”,” Acestea pot fi apoi folosite pentru a răspândi teorii ale conspirației “.

Arestări la Berlin

La Berlin, poliția a arestat aproximativ 30 de persoane pentru că nu au respectat regulile de preventie fată de Covid 19. Conform informațiilor, a fost în primul rând o problemă de aflare a detaliilor personale, deoarece, în ciuda anunțului poliției, prea multe persoane se aflau în piața din fața Reichstagului sau distanța minimă nu a fost respectată. Poliția era la fața locului cu 100 de ofițeri.

Câteva sute de oameni s-au adunat și pe Alexanderplatz. Cu toate acestea, potrivit autorităților, această întâlnire nu a fost anunțată inițial. Polițiștii au cerut oamenilor să părăsească șantierul și să țină o distanță de 1,5 metri unul de celălalt, deoarece în piață erau peste 50 de oameni. Un reporter RBB a descris starea de spirit ca fiind una agresivă. După-amiază, au avut loc mai multe manifestații la Rosa-Luxemburg-Platz pe Volksbühne. Potrivit poliției, nu au fost incidente.

3000 de participanți la Munchen

Aproximativ 3.000 de persoane au protestat la Marienplatz din Munchen împotriva a ceea ce considerau că sunt reglementări stricte de protecție împotriva infecțiilor în Bavaria și Germania. Manifestarea fusese înregistrată, dar numai pentru 80 de participanți, după cum a spus poliția pe Twitter. Nu mai era posibil să se mențină distanța minimă.

Poliția a încercat să folosească anunțuri la difuzor, a spus un purtător de cuvânt. În ciuda nerespectării anunțurilor, demonstrația a fost lăsată să se desfășoare din motive de proporționalitate și nu a fost dizolvată. O demonstrație separată de oameni de dreapta cu aproximativ 25 de persoane, care a avut loc în același timp, a fost dizolvată.

sursa: https://www.tagesschau.de/inland/corona-demos-103.html

 

Reclame

Sistemul vrea să ne reducă la tăcere! Sprijiniți OrtodoxINFO!

Ne străduim să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în provocările pe care le trăim. Activitatea independentă a OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutorul cititorilor, din acest motiv vă cerem acum ajutorul. Ne puteți sprijini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.



Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

7 comentarii

  1. De ce ortodoxinfo.net redirecționează către ortodoxinfo.ro, chiar și prin proxy?
    Nu se mutase ortodoxinfo.ro la ortodox.info.ro, iar apoi la ortodoxinfo.net?

  2. Si eu locuiesc in Germania si pot sa va spun ca oamenii au inteles ca daca nu se reactioneaza ACUM la masurile autoritare si dictatoriale impuse de regim atunci copiii nostri vor trai intr-o completa Dictatura! …si nu exagerez absolut deloc! Merkel a spus de nenumarate ori ca viata oamenilor va fi o cu totul alta decat cea de pana acum, nelasand nici o perspectiva de viitor. Scolile sunt inca inchise, doar cls. 11 sie 12 , deci cele Terminale merg la scoala. Apropos scoala, nu se invata mai nimic in scoli, profesorii lipsesc f.mult de la ore, in NRW li s-au intentat numeroase procese in instanta de catre parinti pe acest motiv. Iar ceea ce traim acum e dictatura pura! …de aceea ies oamenii in strada , de fapt e exact acelasi lucru pt care si noi, romanii am iesit in strada la Revolutie: Libertate- de exprimare fara sa fii cenzurat, pt ca si aici sunt sterse f.multe Video , de a calatori liber oriunde, de a vizita pe oricine doresti fara restrictii, libertate religioasa , s.a., intr-un cuvant sa fie respectate toate drepturile fundamentale ale omului. Asta inseamna ca Legea Pandemiei, care se dovedeste a fi ca o lege de razboi, sa fie ridicata! Nici o boala din lume nu are voie sa dea dreptul unul regim politic, indiferent de culoare politica, sa suprime partial sau total drepturile fundamentale constitutionale! Fiecare om are dreptii sa traiasca sau sa moara in demnitate! Si pt asta au murit MULTI oameni!

    1. da , ai perfecta dreptate ! Tine-ne la curent cu situatia din Germania! Aici , la Perth WA, nici macar nu ne-au incuiat in case o secunda , au fost restrictii de adunare dar le-au ridicat , copiii pot merge la scoala , oamenii la crasma , etc! Viata este aproape normala in WA!

  3. Se pare ca incepe sa se implineasca zicerea:” Va fi un Pitesti la nivel mondial”.
    Doamne, ajuta-ne sa rezistam pana la sfarsit!

    1. Dupa fapta si rasplata .
      SUA si Europa vestica au impus comunsmul in tarile estice .
      Acum s-a intors roata .Cine seamana vint culege furtuna .
      Sau isaia 33:1
      “vai tie pustiitorule…”
      Am spus si nu ma tem L-am sarbatorit de curind pe SFINTUL
      IOV .
      Satana nu s-a putut atinge de el decit atit cit i-a permis DUMNEZEU .
      Asa si acum .
      De ce m-as teme de ceva ?
      Doamne iarta-ne si ne milueste pe toti .Amin!

  4. De ce nu se mentioneaza in articol scopul principal al tuturor demonstratiilor si anume un protest general impotriva vaccinarii obligatorii ce va urma sa se voteze in parlamentul german si impotriva acelui asa zis ” pasaport” al vaccinarilor prin care v-or fi ingradite drepturile omului.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button