X

Statul mafiot condus de Wuhannis vrea să schimbe rânduiala din Biserică: Împărtășire cu lingurițe de unică folosință

Vă invităm să ne urmăriți pe o altă pagină de Facebook, căci cea veche este inutilă fiind obturată de algoritmii lui Zuckerberg. Noua pagină poate fi accesată AICI.

Institutul Național de Sănătate Publică a anunțat un set de reguli, contrar rânduielilor bisericești lăsate de însuși Domnul nostru Iisus Hristos, ce vor trebui respectate din 15 mai, când vor fi relaxate restricțiile de izolare în România. 

Referitor la lăcașurilor de cult, există intenția de a deschide bisericile în România pe 15 mai, conform documentului prezentat pe www.insp.gov.ro, în secțiunea comunicate.

INSP obligă ca toți cei care intră în biserici să poarte mască și să își dezinfcteze mâinile. Pentru fiecare credincios să există o suprafață de 8 metri pătrați, adică pentru un locaș de cult de 200 de mp, de exemplu, să nu se depășească numărul de 25 de persoane în interior. Slujbele se vor ține afară.

De asemenea, INSP recomandă evitarea sărutarii icoanelor, împărtășirea să fie făcută cu lingurițe de unică folosință, iar binecuvântarea să se dea de la o distanță de cel puțin un metru.

Redăm mai jos capitolul din document referitor la biserici:

Precauțiuni universal valabile

  1. Accesul persoanelor în lăcașurile de cult va fi permis numai cu respectarea precauțiunilor universal valabile pentru limitarea răspândirii infecției cu virusul SARS-COV-2:
  2. Accesul persoanelor în lăcașul de cult se va face limitat, cu respectarea unei suprafețe de 8 mp per persoană;
  3. Atât personalul care deservește lăcașul de cult, cât și persoanele care intră în lăcașul de cult vor purta mască. Pentru a oferi o protecție eficace, masca trebuie să acopere gura și nasul.
  4. Persoanele își vor dezinfecta mâinile cu dezinfectat pe bază de alcool care va fi pus la dispoziție la intrarea în lăcașul de cult;
  5. La intrarea în lăcașul de cult se va efectua un triaj observațional și nu se va permite accesul persoanelor prezintă simptome de infecție respiratorie (tuse, strănut, rinoree);
  6. Se vor plasa la loc vizibil anunțuri scrise privind regulile de distanțare fizică și cele de acces în lacaș.

Precauțiuni speciale

  1. Se va evita atingerea sau sărutarea obiectelor sacre de cult, în locul acestor gesturi rituale se va indica îngenuncherea sau înclinarea;
  2. Binecuvântarea se va oferi/primi de la o distanță de cel putin 1 m;
  3. Se va evita oferirea/primirea împărtășaniei în condițile în care nu se pot asigura lingurițe și pahare de unică folosință:
  4. Se vor dezinfecta periodic, o dată la 4 ore, obiectele frecvent atinse: mînerele ușilor, obiectele de cult, icoanele, suprafețele;
  5. Slujbele se vor oficia de către slujitorii bisericești/religioși, numai în aer liber cu menținerea distanței între persoane.
  6. Nu se recomandă organizarea de pelerinaje sau călătorii religioase.”

Acest document este pus sub titlul de dezbatere publică și se pot transmite observațiile și propunerile pe adresa de mail: [email protected].

Menționăm că de 1.000 de ani credincioșii ortodocși se împărtășesc în această manieră, istoric vorbind, referitor la folosirea linguriței în momentul împărtășirii credincioșilor. INSP nu are calitatea de a schimba anumite părți din desfășurarea Sfintei Liturghii sau de a condiționa desfășurarea ei de eliminarea unei părți din ea.

Reclame

Sistemul vrea să ne reducă la tăcere! Sprijiniți OrtodoxINFO!

Ne străduim să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în provocările pe care le trăim. Activitatea independentă a OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutorul cititorilor, din acest motiv vă cerem acum ajutorul. Ne puteți sprijini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.



Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

14 comentarii

  1. Preoți din ziua de azi se pare că se tem mai mult de știință decât de Dumnezeu! Nu zic că nu sunt și preoți cumsecade ,dar unde sunt în momentele astea de grea încercare pentru Biserica lui Hristos,mă iertați!

    1. Am organizat o activitate misionara in care am scris un email manastirilor si preotilor din judetul meu. Ghici ce?!
      A explodat erezia din ei, au facut spume la gura la propriu, nici nu va dati seama ce incalceli au scos pe gura.
      Vezi Domane, nu ei sunt eretici ca sunt ecumenisti, ci eu ca folosesc internetul ??????. Cand le-am scris pe email, deci si ei au internet???. Nu stiu daca sa rad sau sa plang…

  2. Dacă Biserica Ortodoxă acceptă așa ceva e foarte grav. Înseamnă că nu mai avem păstori, că ne-au vândut de tot.

      1. Eu zic sa avem nadejde in Dumnezeu ca vor aparea si antiecumenistii !!! Putini dar vor veni!
        Pana una alta cautatii si inconjuratii pe preotii gen Ioan Ungureanu care sufera pentru curajul lor!

  3. Hristos a înviat! Randuielile bisericii ortodoxe nu se stabilesc sau se modifica de către instituții efemere. Sfânta Împărtășanie, Cinstirea Sfintelor Icoanelor si a Sfintelor Moaste prin sărutare cu dragoste si cu credinta nu se negociază. Harul lui Dumnezeu este lucrător si vindecator. Eu personal si intreaga mea familie am beneficiat de toate acestea in decursul multor ani si prin aceste metode am dobândit multa sanatate trupească, pace sufletească și bucurie dumnezeiască. Domnul sa lumineze pe toti cei care vor lua decizii pentru poporul roman si sa randuiasca TOATE cele bune si de folos pentru TOTI. SLAVA LUI DUMNEZEU PENTRU TOATE……BUCURII MII SI MII IN DOMNUL TUTUROR……..LIPSA LUI HRISTOS……CARE IUBIRE ESTE…..IMBOLNAVESTE LUMEA………păstrați buna rînduială ortodoxă si toata lumea va fi mai buna, mai frumoasă și mai bucuroasă……..HRISTOS ESTE CALEA, ADEVARUL SI VIATA……….DOAMNE AL PUTERILOR FII CU NOI!!!!!!! HRISTOS A INVIAT!!!!!!………..CE LUCRU MINUNAT

  4. Preotul care acceptă împărtășirea credincioșilor cu lingurița de unica folosință ar trebui ocolit așa cum te ferești de un pericol iminent. Acela nu slujește lui Hristos fiindcă nici el nu-i convins ce este de fapt în potir. Dacă unul ca acesta mai intră în altar să slujească, sigur Dumnezeu îi va lua harul și Duhul Sfânt nu va mai coborât să transforme pâinea și vinul din potir, în trupul și sângele Domnului Iisus Hristos și atunci este liber la folosirea linguriței de unica folosință.

  5. Ar trebui si preotii sa intre pe terenul doctorilor si sa le impuna dupa cum cred mai bine de cuviinta sa vada cum e.Totul e pus la cale de masoni care doresc nihilismul luciferic ,al “distrugerii creștinismului și ateismului, ambele cucerite și exterminate în același timp.”(Albert Pike).Cum sa nu loveasca in centrul crestinismului: Sfanta Impartasanie.Vor spune ca Biserica nu a tinut cont de recomandari iar cand va reveni sezonul rece,al doilea val al pandemiei,vor incerca sa o inchida de tot,sau sa o transforme intr-o biserica a lui antihrist cu reguli impuse.„Fiţi înţelepţi ca şerpii şi blânzi ca porumbeii” : ascultat de autoritati dar in acelasi timp necedat credinta.Distantarea acceptata si avand in vedere ca se folosesc 2 lingurite la Impartasit actual, una separata pentru copiii o lingurita mai mica, sa fie impartasiti cei “mai slabi in credinta” primii cu aceasta sau programati ca sa poata fi primii in alta zi(poate realizeaza singuri situatia lor).

  6. ??? corect..adeca plasticul ăla nociv pentru toate popoarele descoperit de cercetători nu de incompetenți de la noi,e mai sănătos?cu spălatul clanței de acord.apoi cruce și icoane? să mă ierte Dumnezeu dă nimeni nu pune gura pe ele.poate pe crucea pentru sfințirea caselor atât! Râde diavolul că îi merge șmecheria.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button