X

Conflict armat între China și SUA – cel mai grav scenariu din cauza Covid-19

China locked in hybrid war with US - Asia Times

Vă invităm să ne urmăriți pe o altă pagină de Facebook, căci cea veche este inutilă fiind obturată de algoritmii lui Zuckerberg. Noua pagină poate fi accesată AICI.

Criza pandemiei ar putea să genereze un val de ostilitate internaţională împotriva Chinei, arată un raport al Administraţiei de la Beijing, oficiali care au vizualizat documentul avertizând, potrivit agenţiei Reuters, că, în cel mai grav scenariu, există riscul unui conflict cu Statele Unite.

“În urma pandemiei, Beijingul se confruntă cu un val de mișcări anti-China conduse de SUA și trebuie să se pregătească pentru cel mai rău scenariu: o confruntare armată. Un raport intern al chinezilor avertizează că Beijingul se confruntă cu un val de ostilități în urma izbucnirii epidemiei de coronavirus care ar putea transforma relațiile cu Statele Unite într-o confruntare, conform celor de la Reuters.

Raportul prezentat la începutul lunii trecute de Ministerul Securității Statului liderilor de top din Beijing, inclusiv președintelui Xi Jinping, a concluzionat că sentimentul global anti-China este la cel mai înalt nivel de la represiunea din 1989 din Piața Tiananmen, au declarat sursele care au refuzat să-și dea identitatea având în vedere sensibilitatea susbiectului”, se arată în Jerusalem Post.

Raportul a fost elaborat de Institutul chinez pentru Relaţii Internaţionale Contemporane (CICIR), o structură de analiză afiliată Ministerului chinez pentru Securitatea Statului.

Agenţia Reuters nu a accesat documentul, acesta fiind descris de persoane care cunosc concluziile. Nu este clar în ce măsură evaluarea de securitate reprezintă poziţiile liderilor politici din China. Institutul CICIR, care oferă consultanţă Administraţiei de la Beijing în materie de securitate şi politică externă, nu a făcut niciun comentariu pe tema raportului, potrivit Mediafax.

Relaţiile dintre China şi Statele Unite sunt în cel mai tensionat moment din ultimele decenii, în contextul accentuării lipsei de încredere şi a disensiunilor pe teme comerciale, tehnologice, al crizelor din Hong Kong şi Taiwan şi revendicărilor teritoriale din Marea Chinei de Sud, notează agenţia de presă Reuters.

Conform raportului, Statele Unite percep ascensiunea Chinei ca fiind o ameninţare economică şi de securitate, precum şi o provocare pentru democraţiile occidentale. De asemenea, raportul avertizează că Washingtonul ar încerca să afecteze poziţia Partidului Comunist, aflat la putere în China, prin subminarea încrederii publice.

Reclame

Sistemul vrea să ne reducă la tăcere! Sprijiniți OrtodoxINFO!

Ne străduim să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în provocările pe care le trăim. Activitatea independentă a OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutorul cititorilor, din acest motiv vă cerem acum ajutorul. Ne puteți sprijini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.



Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

4 comentarii

  1. CHINEZII STIU CA ACUM NU AU NICI O SANSA IN FATA SUA !
    RAZBOIUL ADEVARAT VA INCEPE IN SIRIA: RUSIA + CHINA cotra SUA !
    Pana atunci va fi cel nato-rusia in turcia.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button