X

Judecătoarea Mădălina Afrasinie de la Tribunalul București: “Închiderea site-urilor anunță DICTATURA”


Când cea mai mare parte a presei asista impasibila la inchiderea unor publicatii de catre autoritati, un avertisment serios privind urmarile extrem de grave pe care le au asemenea practici vine din partea judecatoarei Madalina Afrasinie (foto), presedinta Sectiei a VI-a Civile a Tribunalului Bucuresti. 

Vă invităm să ne urmăriți pe o altă pagină de Facebook, căci cea veche este inutilă fiind obturată de algoritmii lui Zuckerberg. Noua pagină poate fi accesată AICI.

Madalina Afrasinie atrage atentia ca atunci cand s-a ajuns la inchiderea unor site-uri de catre institutii politice, putem spune ca democratia a cazut intr-un “intr-un somn lung”. Si nu doar atat. In opinia judecatoarei, suprimarea publicatiilor va conduce la nasterea unei dictaturi cu “fata umana”.
Desigur, reactia Madalinei Afrasinie vine in contextul in care recent site-ul justitiarul.ro, unde de-a lungul anilor au fost facute dezvaluiri grele despre afacerile imobiliare ale familiei Iohannis, a fost suspendat de ANCOM la cererea Grupului de Comunicare Strategica, pe motiv ca ar fi publicat doua articole ce ar fi continut informatii false. De asemenea, alte site-uri au fost suspendate in ultima perioada tot din cauza unor pretins “fake news-urilor”.

Amintim ca închiderea publicatiilor, indiferent ca suntem sau nu de acord cu politicile editoriale ale acestora, este interzisa explicit de catre Constitutia Romaniei:

Articolul 30 – Libertatea de exprimare

(1) Libertatea de exprimare a gandurilor, a opiniilor sau a credintelor si libertatea creatiilor de orice fel, prin viu grai, prin scris, prin imagini, prin sunete sau prin alte mijloace de comunicare in public, sunt inviolabile.

(2) Cenzura de orice fel este interzisa.

(3) Libertatea presei implica si libertatea de a infiinta publicatii.

(4) Nici o publicatie nu poate fi suprimata”.

Iata postarea judecatoarei Madalina Afrasinie facuta pe pagina sa de Facebook:

Cand politicul inchide anumite site-uri, putem spune ca democratia a cazut intr-un somn lung….iar asta va conduce, inevitabil, la nasterea dictaturii ‘cu fata umana’…

Reclame

Sistemul vrea să ne reducă la tăcere! Sprijiniți OrtodoxINFO!

Ne străduim să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în provocările pe care le trăim. Activitatea independentă a OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutorul cititorilor, din acest motiv vă cerem acum ajutorul. Ne puteți sprijini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.



Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

2 comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
Vă rugăm să sprijiniți portalul OrtodoxINFO! Mai avem de achitat facturi pentru întreținerea site-ului și resursele noastre nu sunt suficiente. Vă mulțumim! DONAȚIE