X

Nu vă fie frică de AMENZI, sunt ilegale. Sunt doar pentru intimidare! După perioada de urgență ele vor fi anulate!

Vă invităm să ne urmăriți pe o altă pagină de Facebook, căci cea veche este inutilă fiind obturată de algoritmii lui Zuckerberg. Noua pagină poate fi accesată AICI.

Mai jos o să vă explice avocatul Gheorghe Piperea de ce sunt ilegale cele peste 200 000 de amenzi, ce însumează aproximativ 100 milioane de euro (iar polițiștii englezii au dat doar 3. 203 amenzi în perioada 27 martie – 13 aprilie în Anglia și Țara Galilor, adică pe un teritoriu cu o populație de trei ori mai mare decât a României, în jur de 59 de milioane de locuitori).

Vor fi destui avocați și juriști, inclusiv Avocatul Poporului care vor lupta pentru anularea lor. Cum să dai o amendă de 50 milioane (lei vechi) unei bătrâne de 72 de ani? Vă dați seama că este absurd. Și de ce? Pentru că nu avea acea blestemată de declarație pe propria răspundere, care este fix apă de ploaie, ce stă la latitudinea unui polițist dacă o ia în considerare sau nu. Un act care permite implicit abuzuri este NUL!

Ideea este următoarea: Se merge pe panicarea oamenilor, pentru a-i ține în casă. De ce au ei nevoie să ne țină în casă, am mai scris, deja lumea știe în mare despre 5G, despre pregătirea unui vaccin pentru toată populația globului, care va conține un nano-cip ce va interacționa cu 5G.

Prin urmare, dacă este necesar să călătoriți pentru o urgență, o necesitate, să aveți acea declarație asupra dvs., dar dacă vreun milițian vrea musai să vă amendeze, cum au fost atâtea abuzuri – cum că n-ați trecut ora etc, nu vă panicați, nu vă lăsați torturați psihic de acest stat polițienesc în toată regula, căci veți avea câștig de cauză, dacă va fi nevoie, și în instanță.

Anticiparea noastră este că la cât de multe abuzuri s-au făcut prin intermediul acestor declarații, plus faptul că ele sunt ilegale, vom asista la o anulare în masă a lor. Ca să nu mai zicem că populația a ajuns deja la sapă de lemn, și în loc să pună o pâine pe masă la copii e obligată să plătească motorina și plimbările mașinilor de poliție și ale blindatelor armatei.

Fiți vigilenți și DEMNI, oameni buni! Suntem mulți și nu suntem proști! Uniți îi putem pune la punct pe nemernici, iar clasa politică, în integralitate, care a participat la această mascaradă trebuie aruncată la coșul de gunoi al istoriei! Votul nostru nu contează, serviciile sunt cele care votează!

Mai jos aveți demonstrația dlui avocat Piperea că amezile sunt ilegale și vă îndeamnă la fel să nu vă puneți proștii în cap:

Textul de mai jos este cam lung si are niste amanunte tehnice oarecum fastidioase*, asa ca nu va recomand sa il parcurgeti daca nu aveti 10 minute la dispozitie. Si, mai ales, nu il distribuiti pe facebook daca aveti intentia sa il injurati pentru ca e prea lung si/sau fastidios.

1. In domeniul constatarii si sanctionarii contraventiilor exista un act normativ, OG nr.2/2001 se numeste, care este un fel de cod al contraventiilor, similar Codului penal.
Potrivit art. 1 din OG nr.2/2001, contraventiile pot fi reglementate prin lege, ordonante (“obisnuite” sau de urgenta), hotariri de guvern si hotariri ale consiliilor locale. Nicaieri in OG nr.2/2001 si nici in vreun alt act normativ (cel putin, nu la cunostinta mea) nu este prevazuta posibilitatea incriminarii si sanctionarii unor fapte contraventionale prin decret prezidential, ordonanta militara sau ordin de ministru.

Pe perioada starii de urgenta s-au stabilit nenumarate interdictii, obligatii si masuri, in special prin ordonantele militare fara numar, fara numar, emise pana acum.
Potrivit art. 9 din OUG nr.1/1999 privind starea de urgenta si starea de asediu, “conducătorii autorităților publice, ai celorlalte persoane juridice, precum și persoanele fizice, au obligația să respecte și să aplice toate măsurile stabilite în prezenta ordonanță de urgență, în actele normative conexe, precum și în ordonanțele militare sau în ordine, specifice stării instituite”, iar potrivit art. 28 alin.1 din aceeasi OUG nr.1/1999, “nerespectarea prevederilor art. 9 constituie contravenție și se sancționează cu amendă de la 2.000 lei la 20.000 lei, pentru persoane fizice, și de la 10.000 lei la 70.000 lei, pentru persoane juridice”.
Asadar, prin intermediul unor norme generice de trimitere din ordonanta de urgenta referitoare la starea de urgenta, orice incalcare a obligatiilor, interdictiilor si masurilor stabilite prin acte normative conexe (cum ar fi decretul de instituire sau de prelungire a starii de urgenta), prin ordonante militare sau prin ordine “specifice starii instituite”, devine contraventie si poate fi sanctionata cu amintitele amenzi pecuniare.

In mod evident, o astfel de dispozitie legala este neconstitutionala. Intr-o recenta exceptie de neconstitutionalitate trimisa la CCR, Avocatul Poporului chiar a invocat accest viciu care face OUG nr.1/1999, astfel cum a fost modificata recent prin alta ordonanta de urgenta, sa fie neconstitutionala.
Dar amenda aplicata in baza unei ordonante militare sau a unui ordin este fundamental ilegala, intrucat fapta nu este prevazuta intr-o lege, o ordonanta sau o hotarire de guvern.

[Nota bene – “ordinul” la care se refera art. 9 din OUG nr.1/1999 nu inseamna numai ordin de ministru, ci si orice ordin de sef de politie sau ordin militar; de exemplu, in acele spitale in care, in mod foarte democratic, au fost numiti la conducere militari, ordinul sefului de spital este obligatoriu, incalcarea lui fiind contraventie.]

Exista si un al doilea motiv de ilegalitate a contraventiei, ce tine de structura interna a acestui tip de fapt ilicit.
Ca si infractiunea, si contraventia trebuie sa fie in mod explicit descrisa pentru a putea fi constatata si sanctionata.
Se observa, insa, ca fapta contraventionala nu este clar descrisa in ordonanta militara sau in ordin, ci este calificata ca atare printr-o norma de trimitere generica, din care rezulta ca orice incalcare a obligatiilor, interdictiilor sau masurilor rezultate din ordonante militare sau ordine inseamna contraventie.
Penalistii si, in general, practicienii dreptului stiu la ce anume ma refer cand spun: nulla poena sine lege. Nu se poate aplica nicio sanctiune sau pedeapsa fara ca fapta sa fie clar descrisa in lege.
Principiul prezumtiei de nevinovatie – chiar daca iesit cu capul spart rau din ultimii ani de “lupta” anti-coruptie – inca inca exista in Constitutie si, mai ales, in jurisprudenta CtEDO. Faptul ca Statul roman si-a construit de unul singur (fara un acord expres de la CtEDO) unele derogari de la drepturile si libertatile cetatenesti enuntate in CEDO, nu inseamna ca fiinta acestor drepturi a fost aneantizata.

2. Conform art.5 alin.1 din OG nr. 2/2001, “sancțiunea stabilită trebuie să fie proporțională cu gradul de pericol social al faptei săvârșite”. In consecinta, agentul constatator al contraventiei nu poate aplica imediat si direct sanctiunea contraventionala cea mai severa si nici sa ia masurile cele mai drastice, cum ar fi imobilizarea si bataia terapeutica aplicata contravenientului. Cu atat mai putin agentul constatator nu are voie sa umileasca sau sa se poarte in alt fel abuziv cu contraventientul.
Intr-o prima faza, daca este realmente vorba de fapte ilicite, si nu de erori de fapt, atunci agentul constatator ar trebui, pentru proportionalitate, sa se orienteze catre sanctiunea avertismentului verbal sau scris. Pentru omisiuni in declaratia pe propria raspundere sau pentru alte erori materiale referitoare la hartogaria (cvasiinutila) cu care umblam asupra noastra, ar trebui sa se renunte, pur si simplu, la aplicarea sanctiunii, intrucat eroarea de fapt este, conform art. 11 alin.1 din OG nr.2/2001, cauza exoneratoare de raspundere.
Insa, pentru iesirea ilegala si iresponsabila din carantina, pentru tulburarea linistii publice, pentru petreceri in public sau pentru muzica data la maxim pentru a se convinge vecinii de calitatile de “bombardier” ale contravenientului se impun, intr-adevar, sanctiuni drastice si chiar confiscarea bunurilor care sunt utilizate ca instrument al infractiunii (de exemplu, “sculele” de bombardier, adica boxele, “leptopul”, subafaru’ etc).
Ce vedem, insa, in realitatea cea reala? Bomdardieri sau iresponsabili sanctionati cu amenda? Nu, vedem 200 de mii de insi amendati pentru ca nu au declaratii sau nu au declaratii corect completate si datate. Vedem inclusiv persoane care sunt amendate drastic pentru ca vand patrunjel fara autorizatie.

3. Acesta este numarul persoanelor sanctionate contraventional intr-o singura luna de stare de urgenta: 200 de mii. Peste 1% din populatia tarii. Totalul amenzilor, calculat de cei de la BBC (??!), este de circa 400 de milioane de lei, adica in jur de 80 de milioane de euro. Pentru a prinde ticalosi de contravenienti, s-au utilizat drone si tot felul de alte minuni ale tehnicii, plus forte care au suplimentat politia nationala – politia locala, jandarmeria (foarte aplaudata acum, aceasta institutie a fost “dujmanul” de moarte al revolutionarilor-punct-doi din 10 august 2018), politistii pensionati care au fost de acord sa se reincadreze pe inca 6 luni in politie, si chiar soldatii (carora ultimul decret al presedintelui le-a acordat unele atributii de politie rutiera sau de proximitate). In comparatie cu lamentatiile de anul trecut – ca nu sunt oameni, ca nu e tehnica sau tehnologie, ca nu sunt bani pentru a lupta cu pedofilii, ucigasii de adolescente, proxenetii si cu mai toata fauna interlopa bine infipta sau mufata la varful unor institutii “de forta”, ce se vede acum pe strazi si pe net este un rai al oamenilor legii si un iad al delincventilor.
O sa ma intrebati, desigur, de unde am aceste cifre. Ma oboseste sa fac proba unor fapte notorii, mai ales cand Codul de procedura civila nu imi cere asta. Uitati-va, oameni buni, pe net: circula asiduu articolul scris de un reporter de la BBC pe aceasta tema care ne intereseaza in primul rand pe noi, nu pe englezi. Evident, presa noastra l-a preluat anemic si fara convingere, la interval de o saptamana de la publicare.

Sunt cateva chestiuni administrative si una de politica democratica ridicate de aceasta crunta realitate.

a) nu exista sanse ca macar 10% din totalul acestor amenzi sa se recupereze de la contravenienti; oamenii sunt deja supra-indatorati sau chiar ruinati; nu au de unde achita 2000 de lei amenda, cu atat mai putin 20 de mii; mai degraba, se va vedea o incarcare a rolului instantelor cu 200 de mii de plangeri contraventionale; cine si-a facut planuri cu acesti bani este un naiv cu reflexe totalitariste;
b) suma de 80 de milioane de euro este egala cu suma derizorie incasata cu titlu de impozit pe profit in luna martie si cu de doua ori taxele vamale din aceeasi perioada; ce ne spune asta? ca, in loc ca organu’, fiscul, strategii libertarieni de pe langa Locovid sau Werner sa se ocupe cu colectarea taxelor, impozitelor si contributiilor de la marile coporatii (care au creata deja, prin neplata, “gauri” in bugetul public de 7 mld lei in luma martie), s-au aruncat ca niste ulii pe cetateanul de rand caruia, btw, ii cerseste inca donatii pentru sustinerea spitalelor falimentare romane;
c) in timp ce organu’ alearga dupa 200 de mii de contravenienti, politia, parchetul, fiscul, si toate zecile de autoritati, agentii, comitii si comitete cu atriburii de control si supraveghere lasa neatinse afacerile fara licitatie cu masti, combinezoane, masa lemnoasa taiata cu cinism si cruzime exact din zonele puse in carantina, desuri si reziduuri industriale etc.;
d) regimul democratic este in evident regres, de vreme ce anumiti militieni din fruntea ministerelor declara in clar ca “se va raspunde la violenta su violenta”, iar presedintele, garantul drepturilor si libertatilor noastre constitutionale ii aplauda; multi dintre voi, la randul vostru, aplaudati asemenea viteji fiorosi, dar o sa va treaca entuziasmul cand veti fi in locul celor batuti tereapeutic sau sanctionati exemplar, cu simt de raspundere; veti spune ca voi respectati legea si ca nu aveti a va teme de astfel de reactii “justificate” ale autoritatilor; si eu respect legea, si cei 200 de mii de insi sanctionati pana acum respecta lege; doar ca legea asta de tip nou, pandemic, este vaga, confuza si generica, iar un agent constatator rau intentionat sau care are tema de la sef sa faca bugete mari de amenzi, va va gasi un nod in papura, cumva; in definitiv, de vreme ce aplaudati acum asemenea comportamente si acte abuzive ale organelor abuzive, fiti constienti ca tocmai ce ati deschis o fereasta Overton si ca pe zisa fereastra va intra curand, pe nesimtite (sau pas cu pas, ca in titlul de carte al unui anumit prezident) si un regim liberalo-militienesc pe care il veti aplauda, pana cand o sa dati voi invisa de greu.

4. Ca sa curm orice interpretarea rautacioasa sau maligna, va scriu cu litere majuscule sfatul meu, ca si cand nu l-as scrie, ci l-as striga : NU INCALCATI LEGEA, NU SFIDATI ORGANELE DE ORDINE, NU VA PUNETI IN SITUATIE NEREGULATA, dar nici nu fiti partasi la abuzuri.

*fastidios = plictisitor + obositor.

Reclame

Sistemul vrea să ne reducă la tăcere! Sprijiniți OrtodoxINFO!

Ne străduim să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în provocările pe care le trăim. Activitatea independentă a OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutorul cititorilor, din acest motiv vă cerem acum ajutorul. Ne puteți sprijini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.



Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

2 comentarii

  1. S-o crezi tu ca vor fi anulate! Si daca vor plati amenzi cei pe care ii induci tu in eroare, le platesti personal amenzile???
    Pai daca pui titluri de astea la articole stil Gica contra, sa nu te mai miri ca iti blocheaza astia site-ul.

  2. Ceea ce se precizează în acest articol NU este doar o părere personală, ci o radiografie generală a situației existente la nivel național. Foarte gravă de altfel!
    Pentru eficientizarea socotelilor fărădelegilor după ce situația în țară va reveni la NORMAL, vă sugerez să păstrați copii după dovezi scriptice, nume, numere, adrese, să fotografiati și să filmați toate abuzurile, intimidarile și actele nefiresti pe care le întâmpinați in aceste zile din partea “autoritatilor” Statului. Toate acestea vor fi necesare la intocmirea unui uriaș dosar penal ce-i vor viza pe toti participanții direcți și indirecti la distrugerea țării, comisă la umbra stării de urgență.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button