X

BOR și dubla măsură: Fostul episcop al Hușilor, Corneliu Bârlădeanu, a fost pomenit ca ierarh valid și a ținut predică în noaptea de Înviere

Stareța Iosefina de la M-rea Văratec, se pare că a intrat în anul morții.  După ce a smintit toate maicile cu vârsta de peste 70 de ani, interzicându-le în Post să participe în Biserica la slujbe, în prima zi de Înviere a făcut una mai mare. De vreo 5 ani, în casa fericitului întru pomenire Mitropolit al Ardealului, Bartolomeu Anania, din incinta Mănăstirii, se află găzduit, precum un blestem, arhiereul care a scârbit și smintit România și lumea întreagă prin filmarea difuzată la toate canalele mizeriilor și manipulărilor umane numite mass-media. În acea filmare, fostul episcop al Hușilor, Corneliu Bârlădeanu, era surprins săvârșind fapte de rușine de care fug și demonii – după ce-i împing, adică păcate împotriva firii. Patriarhul l-a sfătuit să-și de-a demisia din scaunul Hușilor, dar nu l-a caterisit, după cum era Obligatoriu, conform Canoanelor Bisericii. De ce nu l-au caterisit? Unele guri rele spun: Că să-l repună episcop pe undeva, după ce se mai liniștesc valurile protestelor credincioșilor. După vorba din popor – o mână spală pe alta, fostul arhiereu Corneliu B. a fost trimis la M-rea Văratec la “pocăință” – recuperare pentru că, de… este ditamai arhiereul. Și în ce a constat pocăința sa? Vilă cu nu știu câte camere, companie cu doi ieromonahi, salariu de 6000 lei lunar, plimbări pentru aerisire intelectuală cu stareța & co. prin pădure, călătorii în Franța – unde a fost fotografiat în civil… Și după această “înfricoșătoare” pocăința de 5 ani, iată că se întâmplă și “minunea”: eforturile lui titanice au fost răsplătite de către “dumnezeul” lui – adică Patriarhul: în noaptea de Înviere a fost trimis PS Calinic, episcop vicar al MMB, care l-a pomenit la Sf. Liturghie ca arhiereu valid, s-a împărtășit în Sf. Altar, a doua zi la Vecernie i s-a dat să citească Evanghelia în limba germană și a ținut și predică.
Iată ce au de îndurat maicile de la Văratec de la stareță și arhierei. Dar trebuie să ne amintim că fostul episcop Corneliu B. este cel care a mijlocit arestarea pe nedrept a Părintelui Daniel Corogeanu.
P. Daniel C. a primit 7 ani de pușcărie pe nedrept, iar 4 maici câte 3 ani. Expertizele făcute la un laborator din străinătate au demonstrat că la Tanacu, acea față a murit din vina acelui doctor din salvare  care i-a dat adrenalina in supradoza.
Drept urmare, procurorul și judecătorul au murit la câteva luni, iar PS Corneliu B. a fost dat jos din scaun la 7 ani. Dar acum dacă fostul episcop de Huși este în vila de la Văratec, se împărtășește, ține predică de Înviere… atunci de ce P. Daniel Corogeanu nu este scos din caterisirea cea nedreaptă? Mare ticăloșie. Și atunci de ce sa ne mirăm că Dumnezeu îngăduie această mare tulburare mondială cu virusul inexistent (zic unii)?
Un grup de maici din cadrul mănăstirii fac un apel disperat către mitropolit:
Noi facem încă un apel la Mitropolitul Teofan, care nu este străin de dezlegările necanonice făcute asupra fostului episcop, să ia măsurile cuvenite în așa fel încât să fie ascuns în vreun schit mai izolat unde să se pocăiască cu adevărat, fără să mai facă vreodată vreun act liturgic.
Altfel, multe maici de la Văratec sunt gata de plecare. Dacă ferească Dumnezeu, PS Corneliu B. va fi vreodată repus în drepturile depline de arhiereu, va ieși mare scandal. Noi, un grup de maici îndurerate de la Văratec, nu vom mai asista la nicio predică ținută de fostul arhiereu, găzduit prin acordul stareței, dar fără acordul nostru aici. Dacă va mai fi pus să predice vreodată, vom ieși din biserica. Iar dacă în termen de 40 de zile nu va fi scos de aici, vom ieși și din obștea acestei Mănăstiri. Dacă vă întrebați cumva IP Sfintite Mitropolit Teofan, de ce s-a abătut asupra României aceasta năpasta coronavirus viclenește dirijată dinafară, apoi sa fiți sigur că și din cauza păcatelor împotriva firii de care se fac vinovați unii arhierei din Biserică. Dumnezeu ne așteaptă la pocăința iar arhierei cu probe clare de păcate împotriva firii, se împărtășesc in public și mai țin și predică ???!!! Asta e chiar culmea batjocurii !!! Cum putem noi răspunde acum de Inviere la un asemenea arhiereu nepocait, “Adevărat a Înviat” ? Ne este scârbă și să-l vedem. Dumnezeu să ne scape Mănăstirea de prezența lui.
Cu mare durere și suflete zbuciumate, un grup de maici de la Văratec.

Reclame

Sistemul vrea să ne reducă la tăcere! Sprijiniți OrtodoxINFO!

Ne străduim să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în provocările pe care le trăim. Activitatea independentă a OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutorul cititorilor, din acest motiv vă cerem acum ajutorul. Ne puteți sprijini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.



Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

6 comentarii

  1. HRISTOS A ÎNVIAT!Azi este praznuit Cuv.VASILE de la POIANA MARULUI!Sunt foarte tulburata de tot ce am citit…credeam ca pt ce a facut nu vede lumina Soarelui decat cu portia si CERUL cu CERERE DE NEVOINTA SI MUNCA SILNICA!Cum i a fost îngaduit să pangareasca casaIPS BARTOLOMEU ANANIA?!?Care a fost,ESTE SI VA FI UN ADEVARAT IERARH AL LUI HRISTOS!!!Cum putini sunt!Personal am fost prezenta la canonizarea Sfintilor NEMTENI…si dupa Sfintirea Sfintei Aghezme la agheazmatarul din fata SFINTEI MANASTIRI A NEAMTULUI…SFINTIA SA a spus÷daca nu ne respectăm trecutul,avem prezentul pe care îl vedem si VAI DE VIITORUL NOSTRU!!!Asa este…daca patriarhul a fost îngaduitor!!!???de ce saSPURCE URMELE IP

  2. DRACU isi. cere DREPTURILE CUVENITE prin REPREZENTANTII LUI IN ROMANIA de la orice NIVEL. pe care i le-a dat CADAU POPORUL ROMAN IMBECIL, satanist din stiinta/nestiinta si indiferenta(oricum vinovat 100%sau altfel spus MAJORITATEA INVINGE! ), cel care nu S-A PREZENTAT LA VOTUL PENTRU CONFIRMAREA FAMILIEI BIBLICE BARBAT SI FEMEIE.
    POPORUL ROMAN a incuvintat SODOMA SI GOMORA, dracu se manifeste DE DREPT LIBER, DREPTURILE FACUTE LUI CADOU nu se comenteaza, se EXECUTA , iar DUMNEZEU personalizeaza COVITUL 19 si FRATII CARE SE VOR NASTE instrumtind totul CU PRECIZIE DE LASER.
    DUMNEZEU RESPECTA LIBERUL ARBITRU, LEGILE LUI, E INDELUNG RABDATOR, BUN SI DREPT. EVIDENT!
    CE E ATIT DE GREU DE PRICEPUT?

  3. Treaba aceasta de a vorbi de rău și de a judeca starea de pocăință a unui penitent nu este firesc unui bun creștin.
    Mă doar, când observ că se și propagă prostia și nu încercăm să îndemnăm la rugăciune și cumva Domnul să facă milă cu el. Pentru păcătoși a înviat Domnul și nu a venit în lume pentru cei sănătoși. Oare nu ne punem noi în locul cărturarilor și al fariseilor și îl condamnăm pe Hristos dacă ar sta cu păcătoși și cu păgânii ca să cineze. Hristos așteaptă și când vede pocăință sinceră iartă tot și îl primește pe cel pierdut. Iar pe noi să nu ne afle cu fratele cel mare în pizmă, ci să intrăm și să ne bucurăm că fratele s-a întors de la fapta lui cea rea.
    Suntem de plâns și merităm, să fim prigoniți și cercați de Satana.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button