X

Șantaj iredentist al Budapestei pe timp de pandemie

Vă invităm să ne urmăriți pe o altă pagină de Facebook, căci cea veche este inutilă fiind obturată de algoritmii lui Zuckerberg. Noua pagină poate fi accesată AICI.

Ministrul ungar al Afacerilor Externe şi al Comerţului Exterior a declarat, vineri, la Cluj-Napoca, în sediul UDMR, la conferinţa de presă pe care l-a susţinut împreună cu Hunor Kelemen, preşedintele UDMR, că zilele trecute, ministrul de externe al României sau ambasadorul României la Budapesta nu au avut nicio rugăminte pe care Ungaria să nu o fi îndeplinit, tot aşa se va strădui să ajute şi în viitor, transmite agenția de presă MTI. 

„Din păcate, din acest punct de vedere, experienţele noastre nu sunt de-a întregul pozitive. În cursul nopţii s-au creat cozi de 15-20 km pe graniţa dintre Ungaria şi România, datorită demersurilor efectuate de poliţiştii de frontieră români. Noi am cerut autorităţilor române să-şi transforme procedurile în aşa fel încât cetăţenii români care se întorc din Europa de Vest să nu se aglomereze pe teritoriul Ungariei”, a spus ministrul.

El a adăugat: dacă această condiţie va fi îndeplinită, Ungaria este gata să discute şi soluţia privind situaţia cetăţenilor români şi ungari care fac naveta peste graniţă. El a precizat că Ungaria a putut rezolva această chestiune cu Austria şi cu Slovacia, nu de ea depinde dacă se va găsi şi soluţia cu România.

Péter Szijjártó şi-a exprimat speranţa că, în perioada următoare, relaţiile dintre România şi Ungaria vor fi caracterizate de respect reciproc, de ajutor reciproc şi de loialitate reciprocă. “Toate astea nu vor depinde de noi”, a mai adăugat.

Ministrul a remarcat că “dacă ar lua-o în nume personal”, “ar considera că a fost înjunghiat din spate”, deoarece în ziua în care ministrul de externe român i-a cerut susţinerea pentru facilitarea reîntoarcerii în ţară a cetăţenilor români, un alt organ al guvernului român a aplicat o amendă de câteva mii de euro primarului din Sfântu Gheorghe pentru că a folosit simbolurile naţionale cu ocazia Zilei maghiarilor de pretutindeni. “Ar fi bine să evităm asemenea incidente. Noi ajutăm cetăţenii români să se întoarcă acasă, dar avem rugămintea ca în vremuri grele relaţiile noastre să fie dominate de ajutorarea şi de loialitatea reciprocă”.

Reclame

Sistemul vrea să ne reducă la tăcere! Sprijiniți OrtodoxINFO!

Ne străduim să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în provocările pe care le trăim. Activitatea independentă a OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutorul cititorilor, din acest motiv vă cerem acum ajutorul. Ne puteți sprijini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

4 comentarii

 1. Viktor Orban vrea sa devina un mic tar, iar UE il trage de urechi
  Secretarul general al Consiliului Europei, Marija Pejcinovic Buric, il avertizeaza pe Viktor Orban ca nu poate profita de pandemie ca sa instaureze dictatura personala: “O stare de urgenţă nelimitată şi necontrolată nu poate garanta că principiile de bază ale democraţiei vor fi respectate şi că măsurile de urgenţă care restricţionează drepturile fundamentale sunt strict proporţionale cu ameninţarea pe care se presupune că o combat”
  https://www.stiripesurse.ro/ungaria-se-razboieste-cu-consiliului-europei-pe-tema-pandemiei_1445334.html
  Comisia de libertăţi civile a Parlamentului European (LIBE) şi-a exprimat îngrijorarea faţă de intenţia parlamentului de la Budapesta de a vota extinderea „stării de pericol” în Ungaria şi modificările aferente la Codul Penal ungar
  Toţi deputaţii opoziţiei, de la stânga şi până la extrema dreaptă, au respins propunerea ministrului Justiţiei de a fi adoptat prin procedură de urgenţă amendamentul legislativ care i-ar permite guvernului să suspende, „ca urmare a epidemiei”, aplicarea legilor în vigoare şi inclusiv activitatea parlamentară.
  https://www.caleaeuropeana.ro/parlamentul-european-atentioneaza-ungaria-ca-orice-masura-adoptata-de-guvern-ca-raspuns-la-pandemie-trebuie-sa-respecte-valorile-fundamentale-ale-ue/
  https://www.digi24.ro/stiri/externe/ue/parlamentul-european-atentioneaza-ca-ungaria-trebuie-sa-respecte-valorile-fundamentale-in-contextul-extinderii-starii-de-pericol-1281085

  1. Nu e acelasi lucru, nu va suparati! e o chestiune unde trebuie sa primeze buna intelegere, mai ales in asemenea situatie, si e cu totul altceva, sa profite de aceasta situatie, si sa faca, de fapt ceea ce fac de mult, provocand autoritatile, si nu doar, ci intreaga populatie, prin dispretul de care dau dovada prin actiunile lor, ori asta, nu

  2. Consiliul european se războiește cu ungaria de când au făcut gardul și au tăiat aripile băncilor și au exprimat clar că ungaria nu va deveni colonia puterilor din umbră. Un procent de 78 %din populație a înțeles că cine reprezintă interesele poporului. Ungaria cere exact ceea ce azi face România, guvernare prin ordonanțe în situație de criză. Însă orbirea față de unguri nu vă lasă să vedeți că fără Orban azi ar fi Europa iarăși un pașalic cu atacuri teroriste fără număr. Toți politicienii vânduți servesc interese străine până ce poporul lor devine sclav în propria țară. Dragi ortodocși cu titluri pompoase de ,, cereri iredentiste” , nu aveți nimica cu moscheele construite pe bani publici dar faceți ură între oameni voi care aduceți lumina din orașul păcii. De aceea rămâneți fără lumină, doar cu întunericul urii care o propagați. Sprijiniți multiculturalismul și globalismul și imediat și ideologia gender, dar faceți prostii dacă un primar afișează steagul ținutului său sau ca și maghiar ține la identitatea lui națională dar în aceeași timp se supune legilor țării.

 2. Barurile, restaurantele şi cafenelele din capitala Rusiei, închise pentru 7 zile
  „Restricţiile impuse sunt fără precedent în istoria modernă a Moscovei şi vor fi greu de suportat de către cetăţeni”, a declarat primarul Moscovei, Serghei Sobianin.
  https://www.digi24.ro/stiri/externe/mapamond/coronavirusul-a-ocupat-moscova-barurile-restaurantele-si-cafenelele-din-capitala-rusiei-inchise-pentru-7-zile-1280935
  Putin o sa aiba o revolutie daca-i lasa fara vodca.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button