X

Grecia: Avioane de luptă turcești invadează în mod constant spațiul aerian grecesc

Vă invităm să ne urmăriți pe o altă pagină de Facebook, căci cea veche este inutilă fiind obturată de algoritmii lui Zuckerberg. Noua pagină poate fi accesată AICI.

Grupuri de avioane de luptă turce au trecut în mod repetat în spațiul aerian grecesc, luni, în încălcarea directă a suveranității Greciei.  

Statul Major General al Apărării Naționale Elene (GEETHA) a declarat că două perechi de F-16 turcești au zburat peste insulele Anthropofagi și Makronisi din Marea Egee, potrivit unui raport al lui Ekathimerini. Primele avioane au reușit să treacă peste insula Oinousses înainte de a fi interceptate.

Mai târziu, la mai puțin de două, o altă pereche de avioane au zburat peste insula Chios. Niciunul dintre avioanele de luptă nu a contactat autoritățile elene sau nu a depus un plan de zbor. Toate au fost interceptate de aeronave de luptă grecești și escortate din spațiul aerian grecesc.

Astfel de încălcări ale avioanelor turce au devenit o întâmplare comună, iar NATO a spus că nu va interveni, în ciuda faptului că ambele țări sunt state membre. Uneori, aceste întâlniri duc la tachinări între avioanele de luptă, după cum relatează The National Herald.

Incursiunile se produc pe măsură ce tensiunile dintre Grecia și Turcia sunt tot mai mari, având în vedere că zeci de mii de migranți au încercat să intre în Grecia – și, prin urmare, în Uniunea Europeană – de când președintele turc Recep Erdoğan a declarat că țara sa nu va mai opri migranții din trecerea lor ilegală a frontierei. Acest lucru a dus la confruntări zilnice între migranți și forțele de securitate elene, migranții fiind uneori ajutați de poliția turcă.

Unii consideră că Turcia testează hotărârea guvernului grec, având în vedere că a urmărit Egeea pentru posibile foraje de petrol și gaze naturale, iar insula greacă Kastellorizo ​​a fost considerată o țintă potențială pentru preluarea ei de către turci. Navele navale turce au contestat, de asemenea, recent suveranitatea Greciei. Părțile din Marea Egee sunt contestate între cele două națiuni.

Reclame

Sistemul vrea să ne reducă la tăcere! Sprijiniți OrtodoxINFO!

Ne străduim să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în provocările pe care le trăim. Activitatea independentă a OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutorul cititorilor, din acest motiv vă cerem acum ajutorul. Ne puteți sprijini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

6 comentarii

 1. Americanii se pregatesc sa paraseasca baza de la Incirlik ps a veni la Constanta ! Mai exact parasesc definitiv Turcia !
  Se vor face in viitorul apropiat investitii de 3 miliarde de dolari in baza de la Kogalniceanu. Lucrarea a inceput !
  SE PARE CA LUCRURILR AU INTRAT IN LINIE DREAPTA !

  https://www.stiripesurse.ro/baza-militara-de-la-mihail-kogalniceanu-va-deveni-printre-cele-mai-mari-centre-nato-din-europa-de-est_1400762.html
  Baza militară de la Mihail Kogălniceanu va deveni una dintre cele mai mari baze NATO din Europa de Est, potrivit stirileprotv.ro.
  În zonă ar trebui să apară un nou oraș, unde sunt așteptați 10.000 de militari care vor dubla actuala populație a localității.
  Aproape 13 miliarde de lei ar trebui investiți în următorii 20 de ani în infrastructură, spații de cazare,
  dar și unități medicale și de învățământ. Proiectul a fost aprobat în ultima ședință a guvernului Dăncilă și va fi realizat cu bani de la buget.
  Acesta este perimetrul pe care îl ocupă în prezent baza militară americană, lângă aeroportul Mihail Kogălniceanu din județul Constanța. Dacă proiectul aprobat de guvern va deveni realitate, practic aici se vor ridica tot felul de construcții cu o suprafață desfășurată de 30 de hectare, dar și drumuri și platforme aeroportuare pe alte 300 de hectare.
  În plus, se va construi o nouă pistă care va fi exclusiv militară. Totul în valoare de 12,7 miliarde de lei.

 2. Un utilizator numit Dumitru a dat pe acest site niște proorocii necunoscute.
  Despre turci a spus că vor ordona distrugerea tuturor locașurilor de cult din Europa, ortodoxe, eretice, cum se găsesc. Piloții turci vor primi ordin să tințească tot locașul de cult de culoare albă (probabil moscheile au altă culoare). Popoarele vor solicita ajutorul NATO, dar aceștia nu vor interveni.
  Ceea ce n-am înțeles este: unde vor fi aviațiile popoarelor ? Ce vor păzi ?
  Era vorba ca turcii să primească avioane F-35 Lighting II de la SUA, dar nu s-a mai realizat din cauza răcirii relațiilor dintre cele două țări.

 3. Cred ca Dumnezeu a răbdat destul… Exact când satanistii sunt mai siguri ca oricând ca ne au la degetul lor cel mic, Dumnezeu va interveni… Până la Paști se va întâmpla ceva… Dumnezeu nu va îngădui ca satanistii sa rada deoarece creștinii (cei puțini, câți au mai rămas) să nu poată sa se bucure de Înviere…. Fie el, chiar și un război…

 4. Se cuvine cateva precizari:
  1. Conducerea actuala a Greciei este mai anti-crestina decat Turcia lui Erdogan (vezi interdictia participarii la Liturghie data de guvernul grec).
  2. Granita maritima este inca subiect de litigiu intre Grecia si Turcia, intre cele doua state neexistand un acord bilateral.
  3. Parlamentul turc a adoptat un amendament inca din 1995 prin care spune clar in fata lumii intregi ca extinderea UNILATERALA apele teritoriale grecesti inseamna RAZBOI. Deci cine provoaca? Cine doreste razboi?
  4. Avioanele de vanatoare nu pot zbura in zig-zag respectand pretentiile teritoriale ale Greciei.
  5. Zacamintele de hidrocarburi din largul Ciprului nu sunt ale Ciprului ci ale grecilor si americanilor prin firme suveica de apartament si interpusi. Cipru primeste doar redevente de 1 si ceva la suta.

  Judecati si dvs. cine sunt smintitii si descreieratii care provoaca imping la razboi.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button