X

România suspendă Drepturilor Omului fără să-și anunțe cetățenii!

În data de 17 martie, fără a aduce la cunoștința cetățenilor, România înștiințează Secretariatului General al Curții Europene a Drepturilor Omului cu privire activarea art. 151 din Convenție. Acest lucru nu a fost adus la cunoștința publicului de către Guvernul României, așa cum era normal, ci a fost semnalat de agenția France Presse.

Vă invităm să ne urmăriți pe o altă pagină de Facebook, căci cea veche este inutilă fiind obturată de algoritmii lui Zuckerberg. Noua pagină poate fi accesată AICI.

Cu alte cuvinte, România suspendă temporar aplicabilitatea Convenției Europene a Drepturilor Omului pe teritoriul său, cu excepția art.2 (dreptul la viață), art.3 (interzicerea torturii, a pedepselor sau tratamentelor inumane și degradante), art.4 parag.1 (interzicerea sclaviei) și a art.7 (interzicerea pedepsirii fără bază legală). De altfel, aceste articole nu pot fi suspendate în nicio împrejurare.

Prin urmare, deși ieri au fost multiple ieșiri publice ale celor care ne conduc, niciunul nu a găsit de cuviință să ne informeze cu faptul că în România nu mai este aplicabilă Convenția, că drepturile prevăzute de aceasta nu ne mai sunt garantate, cu alte cuvinte ele sunt suspendate temporar.

Alături de România, au notificat Secretariatul General al Curții, Republica Moldova, Armenia și Letonia. Nu au facut-o, cel puțin până la acest moment, Germania, Spania, Italia, Olanda, Marea Britanie, probabil pentru că, fiind țări cu profundă tradiție democratică, au înțeles că drepturile fundamentale, cu atât mai mult în vremuri de criză, trebuie protejate.

De altfel, dincolo de problema în sine, gravitea constă în faptul vă NIMENI nu a adus la cunoștința cetățenilor acest lucru, respectiv NIMENI nu a explicat de ce a facut România acest demers și care sunt efectele pentru cetățeni.

Sunt extrem de importante, în acest context, cele spuse, încă din data de 16 martie 2020, de către Comisarul pentru Drepturile Omului al Consiliului Europei, dna. Dunja Mijatović: “trebuie să respectăm drepturile omului și să fim uniți în fața pandemiei Coronavirus”, precum și faptul că „transparența și accessibilitatea sunt esențiale pentru ca publicul să poată avea încredere în guvernare și să participe la guvernarea circumstanțelor actuale” (întregul comunicat se află aici).

În plus, aceasta făcea referire la nevoia ca măsurile autorităților să nu conducă la discriminare și să fie proporționale cu scopul propus, la faptul că accesul la serviciile medicale trebuie asigurat fiecărui grup, iar pentru grupurile vulnerabile (cu trimitere directă la vârstnici si persoane neasigurate) statele ar trebui să gândească măsuri suplimentare.

De asemenea, Comisarul atrage atenția statelor semnatare că trebuie să ramână vigilente cu privire la acțiunile de tip rasist, xenofob ori cu privire la cele care stigmatizează anumite grupuri. Cu alte cuvinte, cu atât mai mult, în vremuri de criză, statele trebuie să fie mult mai energice în combaterea acestor fenomene.

Solicităm, așadar, guvernanților să ne informeze în concret cu privire la derogarea solicitată Secretariatului General al Curții Europene a Drepturilor Omului!

Reclame

NOTĂ OrtodoxINFO

“Văd o știre cum că România a înștiințat Consiliul Europei (organism din care facem parte din anul 1993) să deroge de la CEDO pe durata stării de urgență, invocând art. 15 din Convenția Europeană pe care îl atașez mai jos http://tiny.cc/renuntareCEDO
Asta înseamnă că, cu excepția dreptul la viață și interzicerea torturii, se poate renunța la orice drept al omului. Turcia lui Erdogan a făcut asta ca să poată fi arestați și condamanți în afara regulilor obișnuite opozanții regimului .
Consider hazardată această solicitare a României și, ca judecător, sunt obligat să o denunț publicului. AȘA CEVA NU SE POATE FACE! Nu suntem în război cu oamenii sau cu vreun alt stat, ci cu un nenoricit de virus.
ATENŢIE: Comisarul pentru drepturile omului al Consiliului Europei tocmai a spus că drepturile omului trebuie respectate inclusiv în perioada de combatere a COVIT-19”

Sursa:
https://m.facebook.com/story.php?story_fbid=3650130258362426&id=100000964643762

Sistemul vrea să ne reducă la tăcere! Sprijiniți OrtodoxINFO!

Ne străduim să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în provocările pe care le trăim. Activitatea independentă a OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutorul cititorilor, din acest motiv vă cerem acum ajutorul. Ne puteți sprijini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.



Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

9 comentarii

    1. UN MARE DEZASTRU! ALERTĂ DE GRAD ZERO! DECLARAȚIE OFICIALĂ!
      Urmăriți URGENT, EXTREM DE GRAV! facebook.com/ObservatorAntena1/videos/237942973997880
      Mai exact: minutul 9:20 (-14:53 în partea dreaptă), după ce vorbește străinul în engleză!
      SE VREA SEPARAREA BĂTRÂNILOR DE RESTUL FAMILIEI! CINE NE CONDUCE!

      1. Dezastru mare, uite ce bine este in UK!

        Troops are to deliver food and medicine to 1.5million sick people who will be told to stay indoors for 12 weeks from Monday.
        The dramatic increase in self-isolation came as Britain’s coronavirus deaths rose by 53 yesterday to 233, including the youngest victim so far who was 41.
        There have been more than 5,000 confirmed UK cases of Covid-19.
        https://www.mirror.co.uk/news/uk-news/coronavirus-troops-deliver-supplies-vulnerable-21732250

    2. Poate din aceasta cauza?
      Urmatorul pas fiind vaccinarea, prin suspendarea Drepturilor Omului nu mai putem face apel nici la Conventia de la Oviedo ca sa putem refuza vaccinul legal in baza acestor drepturi:

      http://legislatie.just.ro/Public/DetaliiDocument/27007

      CONVENŢIE EUROPEANĂ din 4 aprilie 1997pentru protecţia drepturilor omului şi a demnităţii fiinţei umane faţă de aplicatiile biologiei şi medicinei, Convenţia privind drepturile omului şi biomedicina*)
      EMITENT
      PARLAMENTUL
      Publicat în MONITORUL OFICIAL nr. 103 din 28 februarie 2001

      Capitolul 2 ConsimţământulArticolul 5Regula generalăO intervenţie în domeniul sănătăţii nu se poate efectua decât după ce persoana vizata şi-a dat consimţământul liber şi în cunoştinţa de cauza.Aceasta persoana primeşte în prealabil informaţii adecvate în privinta scopului şi naturii intervenţiei, precum şi în privinta consecinţelor şi riscurilor.Persoana vizata poate în orice moment să îşi retragă în mod liber consimţământul.

  1. O fi mai bine in Italia si Franta ca au suspendat dreptul omului la viata si au scos armata pe strazi, sau in SUA unde 70 de milioane de americani nu pot iesi din casa?
    Bilanţul epidemiei de coronavirus a ajuns la 4.828 morţi în Italia, cu 793 de decese în plus faţă de vineri. Bilanţul de sâmbătă înregistrat în regiunea Lombardia, Italia, este de 546 morţi.
    Bilanţul epidemic a ajuns la 450 de morţi în Franţa, numărul total al cazurilor de coronavirus fiind de 12.612
    Statul Illinois şi New York s-au alăturat vineri California în California crerându-le tuturor localnicilor să rămână în casele lor, cu excepţia cazului în care au motive vitale pentru a ieşi, restricţionând circulaţia a peste 70 de milioane de americani
    https://www.mediafax.ro/coronavirus/coronavirus-in-lume-live-update-bilant-groaznic-si-astazi-in-italia-793-morti-dintre-care-546-doar-in-lombardia-19005442

  2. Fara acordul peroanei vaccinarea nu poate pierde sufletul omului, caci va fi inaintea lui Dumnezeu, dupa Cuviosul Gavriil Georgianul, “ca siluirea unei fecioare”. Sunt convins ca vor face presiuni in asa fel incat sa nu-si pateze mainile uitand ca sufletul si l-au patat deja. Cu cei fara de Dumnezeu n-ai cum s-o scoti la capat decat ca Hristos.

  3. Doctorii spun care este situatia reala din Putinstan
    https://www.youtube.com/watch?v=oURr2KAeEpM&feature=emb_logo
    “Ca de obicei, minciunile autorităților și intimidarea lucrătorilor medicali fac ravagii aici.”
    “Și, în același timp, te fac să ascunzi situația reală, să tacă în privința lipsei echipamentului de protecție.”
    “Vă îndemn să nu mai urmați autoritățile și ambițiile lor, să refuzați să lucrați fără echipament personal de protecție. Vei fi intimidat și amenințat cu probleme. Dar amenințările pentru tine și chiar pentru cei dragi nu sunt nimic în comparație cu riscul de a te îmbolnăvi singur și de a-ți infecta membrii familiei. Prin lege, nu aveți dreptul să vă faceți să lucrați fără să oferiți condițiile de protecție a muncii necesare.”

    1. “Mesiah” va asigura un venit de bază universal pentru toata populatia, iar lumea va fi fericita sa sta acasa si sa primeasca bani gratis. Dar apoi se vor schimba lucrurile…
      Bogdan Patriniche, un bancher din Londra. Ce va urma în economie după coronavirus: îngheţarea activităţii economice, bani din elicopter şi o soluţie de venit de bază universal
      https://www.zf.ro/opinii/opinie-bogdan-patriniche-un-bancher-din-londra-ce-va-urma-in-economie-dupa-coronavirus-inghetarea-activitatii-economice-bani-din-elicopter-si-o-solutie-de-venit-de-baza-universal-19005990

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button