X

Putin avertizează cu războiul: “Ripostăm precum URSS împotriva Germaniei hitleriste”

Vă invităm să ne urmăriți pe o altă pagină de Facebook, căci cea veche este inutilă fiind obturată de algoritmii lui Zuckerberg. Noua pagină poate fi accesată AICI.

Rusia va fi pregătită să răspundă oricărui agresor care va îndrăzni să repete atacul Germaniei naziste asupra Uniunii Sovietice, a avertizat preşedintele rus Vladimir Putin într-un interviu publicat marţi de agenţia de presă oficială TASS în cadrul proiectului său editorial ’20 de întrebări pentru Vladimir Putin’. 

Liderul rus a comentat sloganul ‘Putem repeta’ parafrazând un verset din Biblie: ‘Cine vine la noi cu sabie, de sabie va pieri’ (Matei 26:47-56: ‘Pune-ţi sabia la locul ei, căci toţi cei ce scot sabia de sabie vor pieri’.)
Uniunea Sovietică a fost supusă unui atac teribil, îngrozitor, de neiertat din partea Germaniei naziste; noi am pierdut 27 milioane de persoane. Nu există nicio ţară în lume care să fi suferit astfel de pierderi. Şi dacă cineva va îndrăzni să facă ceva de genul acesta, noi vom repeta” ceea ce a făcut atunci Uniunea Sovietică, a spus preşedintele rus. În acelaşi timp, Putin a subliniat că Rusia nu a căutat niciodată şi nici acum nu-şi doreşte o astfel de evoluţie a situaţiei.

În interviul pentru TASS, şeful statului rus a reiterat că nimeni nu va reuşi să pună în umbră victoria Rusiei în cel de-al Doilea Război Mondial, denunţând semnul egalităţii pus de unii între liderul nazist Adolf Hitler şi conducătorul sovietic Iosif Stalin, cu referire la rezoluţia Parlamentului European din 19 septembrie 2019, care condamnă Pactul Ribbentrop-Molotov.

Anterior, aminteşte TASS, Vladimir Putin catalogase această rezoluţie drept ‘culmea cinismului’, în contextul în care actualul regim de la Moscova este acuzat de criticii săi de ‘glorificarea regimului sovietic totalitar’, având în vedere acţiunile URSS înainte şi după cel de-al Doilea Război Mondial. Mai mult, în ultimele decenii, propaganda oficială rusă duce o campanie de ‘albire’ a dictatorul sovietic Iosif Stalin, numit chiar în unele documente oficiale drept un ‘manager iscusit’.

În rezoluţia sa din 19 septembrie 2019, Parlamentul European aprecia că cel de-al Doilea Război Mondial a început ca rezultat al acordului de neagresiune şi cooperare sovieto-nazist din 23 august 1939, cunoscut mai mult ca Pactul Ribbentrop-Molotov, ‘prin care două regimuri totalitare au împărţit Europa în două zone de influenţă’.

Reclame

Sistemul vrea să ne reducă la tăcere! Sprijiniți OrtodoxINFO!

Ne străduim să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în provocările pe care le trăim. Activitatea independentă a OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutorul cititorilor, din acest motiv vă cerem acum ajutorul. Ne puteți sprijini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.



Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

10 comentarii

  1. Mujicii au uitat ca se pregateau sa atace Germania, cu care impartisera “frateste” Polonia, si ca acesta a fost motivul pentru care au fost luati prin surprindere de Operatiune Barbarosa? Chiar si SSI-ul armatei romane stia ca URSS pregateste o ofensiva pe scara larga, inclusiv in Romania!
    „Atacul preventiv sovietic” și replica germană din 22 iunie 1941
    Nota SSI din 19 aprilie 1941, întocmită pe baza informaţiilor furnizate de o sursă, a Corpului 4 Armată, menţiona faptul că pretutindeni şi în toate localităţile considerate ca puncte strategice se fac fortificaţii militare, lucrându-se la ele zi şi noapte. „Se renovează – raportau analiştii SSI – vechile tranşee lăsate de armatele române, schimbându-li-se faţa sau direcţia şi făcându-le în stare să servească ca apărare trupelor ruse în cazuri eventuale de respingeri sau retrageri. Spiritul în armata sovietică este foarte aţâţat contra Germaniei şi pretutindeni nu se vorbeşte decât că, în curând, Moldova până la Siret va fi ocupată în întregime de către ruşi. Toată lumea civilă şi militară crede că un război între Rusia, pe de-o parte, şi Germania, România, Ungaria, Bulgaria şi Slovacia, pe de altă parte, se va declanşa în curând”
    În Darea de seamă asupra operaţiunilor armatelor sovietice din campania actuală, întocmită de către Centrul de Informaţii „H”, la 19 august 1941, se menţiona: „Strângerea dispozitivului strategic sovietic aproape cu totalitatea forţelor, pe cap (la frontieră), nu trebuie atribuită incapacităţii comandamentului, ea fiind justă, căci din mărturisirile ofiţerilor sovietici prizonieri, rezultă că sovietele aveau intenţiuni agresive, atât pe frontul român, cât şi pe frontul german. Unul dintre aceşti ofiţeri a afirmat chiar că, ofensiva urma să pornească în ziua de 28 iunie şi că ei – ofiţerii – primiseră şi bani pentru a face cumpărături în Bucureşti”
    Pe 17 iunie 1945, un grup de anchetatori militari sovietici au desfăşurat un interogatoriu al feldmareşalului Wilhelm Keitel care avea să declare: „Afirm că măsurile pregătitoare desfăşurate de noi în primăvara anului 1941 au avut caracterul unor pregătiri defensive în cazul unei ofensive a Armatei Roşii. Astfel, tot războiul în Răsărit, în mare măsură, poate fi numit preventiv. Noi ne-am gândit…să preîntâmpinăm ofensiva Rusiei Sovietice şi, cu o lovitură neaşteptată, să nimicim forţele sale armate. În primăvara anului 1941 mi-am format o părere clară: concentrarea de trupe ruseşti şi ofensiva lor ulterioară asupra Germaniei ne-ar pune într-o situaţie extrem de critică din punct de vedere strategic şi economic…În primele săptămâni, Germania ar fi fost pusă deja în condiţii extrem de nefavorabile”
    https://www.aesgs.ro/in-zori-ei-nu-dormeau-atacul-preventiv-sovietic-si-replica-germana-din-22-iunie-1941-2/

  2. Vizită a comandantului Forțelor Navale ale Republicii Turcia la sediul MApN
    https://www.mapn.ro/cpresa/16504_vizita-a-comandantului-fortelor-navale-ale-republicii-turcia-la-sediul-mapn
    SUA și NATO analizează o eventuală „asistență miliară” pentru Turcia, în conflictul din Siria
    https://www.digi24.ro/stiri/externe/mapamond/sua-analizeaza-o-eventuala-asistenta-miliara-pentru-turcia-in-conflictul-din-siria-1273291

    Un belgian a “cazut” de la fereastra în centrul Moscovei, iar poliţia nu investighează acest incident ca o crimă.
    Bruno Charles De Cooman era vicepreşedinte pentru cercetare şi dezvoltare al grupului rus Novolipetsk Steel (NLMK).
    https://blacknews.ro/moarte-suspecta-in-inima-moscovei-un-afacerist-belgian-a-cazut-de-la-fereastra/

    Putin si ortodoxia!

  3. Şeful Arhiepiscopiei Americane a Patriarhiei Constantinopolului a declarat că orice persoană care a fost cununată în Biserica Ortodoxă are dreptul să se împărtășească.

    Dreptul la Sfânta Împărtășanie aparține oricărei persoane care a primit Taina Cununiei în Biserică, indiferent dacă este ortodox sau nu, consideră Întâistătăorului Arhiepiscopiei Ortodoxe a Greciei în America, Arhiepiscopul Elpidifor (Lambriniadis). Înaltpreasfinţitul a menționat acest lucru în timpul discursului său la Conferința anuală a celor 100 de lideri, care s-a deschis la 22 februarie 2020 în Florida, SUA, relatează romfea.gr.

    “Fiecare căsătorie a credincioșilor este miraculoasă, este un miracol al iubirii lui Dumnezeu și o taină sărbătorită cu bucurie și primită cu mulțumire”, publicația a citat cuvintele arhiepiscopului. “Indiferent de faptul dacă soțul/soția au legătură oficială cu Biserica prin Taina Botezului sau nu, el face parte la 100%  din comunitatea noastră și trebuie acceptat ca atare. Dacă vrem să fim o Biserică care cu adevărat slujește și îi îmbrăţişează pe tinerii noștri care trăiesc într-o lume pluralistă şi avansată din punct de vedere tehnologic, trebuie să-i îmbrățișăm şi pe străinii aflați în mijlocul nostru, să facem ca ei să nu se mai simtă străini, și să-i îmbrățișăm pe toți membrii comunității noastre și ai țării noastre”.

    Totodată, potrivit agenției, şeful Arhiepiscopiei Americane a menționat că 50% din toți creștinii ortodocși din America sunt prozeliți (25% în Arhiepiscopie).

    Agenția a subliniat că asemenea sugestii din partea șefului Arhiepiscopiei au răsunat la ultima ședință a arhiepiscopilor, dar “este interesant faptul că nu Sinodul care  reglementează astfel de probleme a anunțat o astfel de dezvoltare a evenimentelor, ci arhiepiscopul însuși”.

    De asemenea se raportează că Arhiepiscopul Elpifidor a anunțat la o întâlnire cu preoții introducerea unui nou cod de îmbrăcăminte pentru ei în afara bisericii, dar încă nu se ştie dacă au fost emise asemenea circulare.

    Amintim că Întâistătătorul Arhiepiscopiei Fanarului în Statele Unite este unul dintre fondatorii teoriei primatului Patriarhului Constantinopolului în Ortodoxie. În 2014 a fost publicat un articol al Mitropolitului Elpidoforu, în care au fost prezentate următoarele concluzii:

    “Dacă vorbim despre sursa primatului,o astfel de sursă este personalitatea însăşi a Arhiepiscopului Constantinopolului, care ca episcop este primul “între egali”, dar ca Arhiepiscop al Constantinopolului și, corespunzător, Patriarh Ecumenic, este primul fără egali (primus sine paribus)”.

    Anterior, liderul Arhiepiscopiei Americane a Patriarhiei  Constantinopolului a declarat că a simte o încredere deosebită în viitorul elenismului în America

  4. Mujicii construiesc un depozit imens de gunoaie langa orasul Arhanghelului Mihail, in care sa-si arunce deseurile din Moscova, asa ca s-au ales cu o explozie nucleara, dar mintea lor intunecata de vodca nu a inteles mesajul si nu au inteles de a cui protectie s-au lepadat!
    Stema orașului Arhanghelsk îl înfățișează pe Arhanghelul Mihail în timp ce ucide Diavolul. Legenda spune că această luptă a avut loc în apropierea orașului (de unde și numele acestuia), și că Mihail încă mai veghează asupra orașului pentru a preveni întoarcerea Diavolului.
    În 2019, un depozit destinat stocării deșeurilor din Moscova era în curs de construcție. O jumătate de milion de tone de deșeuri ar fi transportate cu trenul și depozitate anual. S-a format o mișcare de protest cetățeanesc care încearcă să se opună proiectului.
    În data de 8 august 2019 în jurul orei 12:00, în largul localității Nionoska, o explozie a ucis cel puțin 5 ingineri ai Agenției Nucleare Ruse Rosatom, care lucrau pentru centrul de cercetări nucleare din Nordul Extrem (cu sediul la Sarov, acolo unde Uniunea Sovietică a pus la punct primele sale arme nucleare). Se pare că în urma exploziei au mai rezultat trei răniți și că aceasta ar putea fi o sursă de contaminare radioactivă a mediului.
    https://ro.wikipedia.org/wiki/Arhanghelsk#Stema_ora%C8%99ului

  5. Banca centrală a Rusiei a anunţat că va începe să vândă din rezervele valutare înainte de termen după ce războiul preţurilor pornit pe piaţa petrolieră a transformat rubla în moneda cu cea mai slabă performanţă din lume. Rubla rusească s-a depreciat cu aproape 10% la începutul săptămânii, atingând cel mai scăzut nivel din mai mult de patru ani.
    https://www.zf.ro/companii/energie/dupa-ce-razboiul-preturilor-petrolului-a-facut-zdrente-rubla-rusia-se-lauda-ca-are-rezerve-de-bani-pentru-a-rezista-10-ani-18962661
    Mujicii incep sa si-o ia pe cocoasa.

  6. E usor sa fii ”manager iscusit” cand ai milioane de sclavi la dispozitie pe care-i poti ucide in lagarele de munca fara sa-ti ceara nimeni socoteala! E usor sa construiesti cu ei o intreaga economie cand nu-ti pasa cati mor in acest proces, e usor sa ajungi victorios in razboi cand iti trimiti soldatii la lupta cu naganele la ceafa si dupa aia sa te plangi lumii ca ai pierdut nush cate milioane de oameni in razboi si sa ceri compensatii peste compensatii. O, da, Stalin si poporul rus libertate au adus!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button