X

Episcopul Hușilor îndeamnă și la un alt tip de post: ‘carantină DIGITALĂ’

facebook

Episcopul Hușilor, PS Ignatie, le cere credincioșilor să intre în carantină digitală, în afară de restricțiile postului obișnuit.  Măcar în prima săptămână oamenii să intre în „postul digital”, spune episcopul, care a vorbit la slujba de duminică despre lumea virtuală, și anume că Facebook-ul, rețelele sociale și media aruncă „neliniște” asupra credincioșilor.

Vă invităm să ne urmăriți pe o altă pagină de Facebook, căci cea veche este inutilă fiind obturată de algoritmii lui Zuckerberg. Noua pagină poate fi accesată AICI.

Episcopul Ignatie a oficiat duminică la Catedrala Episcopală din Husi, „Vecernia Iertării” și a vorbit credincioșilor despre tentațiile lumii moderne. El a îndemnat oamenii ca măcar pentru câteva zile să renunțe complet la media și lumea virtualului, potrivit publicației Vremea Nouă.

„Lumea în care trăim este una prin excelentă a virtualului, a videocrației. Trăim într-o eră a tehnologiei și se mai impune și un alt tip de post, o carantină mediatică. Să ne propunem, cel puțin în prima săptămână, să fim mai putin dependenți de telefoane, de rețelele de socializare, de conturile de mail, ca să nu pătrundă neliniștea pe care acestea o aruncă în noi” a spus Episcopul Hușilor.

Reclame

Sistemul vrea să ne reducă la tăcere! Sprijiniți OrtodoxINFO!

Ne străduim să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în provocările pe care le trăim. Activitatea independentă a OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutorul cititorilor, din acest motiv vă cerem acum ajutorul. Ne puteți sprijini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

8 comentarii

 1. Si doar atita??? Nimica despre ” sinodul ” din Creta 2016… sau acte biometrice…sau abreanta lege a vaccinarii? Atunci eu zic sa il ignoram…nu a spus nimica interesant…si e doar pe linia “corect” ecumenista

 2. 1.Fericiti sunteti voi, cei care judecati in post un episcop.
  2.Fericiti sunteti voi cei care vanati orice greseala.
  3.Fericiti sunteti voi cei care sunteti nemultumiti de oricine nu va poate multumi
  4.Fericiti sunteti voi cei care detineti numai voi adevarul si ceilalti gresesc
  5.Fericiti sunteti voi cei care vedeti paiul din ochiul altuia dar barna din ochiul vostru n-o vedeti
  6Fericiti sunteti voi cei care strecurati tantarul si inghititi camila
  7Fericiti sunteti voi cei care inconjurati pamantul sa gasiti un ucenic, iar cand il gasiti il faceti fiu al gheenei
  Et cetera

  1. @Dumitru

   ” Fericit…cei care judecati in post un episcop.” …..hehe..ce iti mai place sa te joci cu cuvintele.si sa prostesti lumea..Care episcop omule? Ala care tace si consimte la erezie ? Apoi ala numai hainele de pe el mai sunt de arhiereu…Probabil matale ai ceva treaba pe aici si noi te-am deranjat!!! Uite , nu iti port pica….si te salut pe limba ta : shalom !

 3. @Dumitru:”vai celui care spune binelui rău și răului bine” spune Dumnezeu în Deuteronom. Ecumenismul este răul absolut. Și martir dacă mori și ești ecumenist, la nimic nu – ți folosește. Întreabă-l pe Sfântul Apostol Pavel :”trupul dacă mi l-aș lasă să-mi fie ars și dragoste (de Dumnezeu și de aproapele) nu am la nimic nu îmi folosește” 1Corinteni).Păi, ce dragoste de aproapele ai când îl duci în înșelare cu ecumenismul?! Cat despre dragostea de Dumnezeu, iată ce spune Sfântul Apostol Ioan în prima sa epistola siborniceasca :”Cine spune ca Îl iubește pe Dumnezeu pe care nu-L vede și il urăște pe aproapele sau pe care îl vede, mincinos este!” Asa ca, ia aminte!

 4. Sunteti la zi cu informatiile,va multumim,dar totusi @dumitru are dreptate,chiar trebuie sa judecati orice nu este in interesul vostru? Dar de cand va puneti in locul Lui Dumnezeu,cuvinte bune a zis PS dar ce daca nu zice nimica de sinod sau altele,chiar la fiecare predica trebuie amintit,de unde stiti ca nu a spus si despre altceva,daca dezinformati voi si nu publicati tot?. Iertați mi nevrednicia,dar daca a avut PS Ignatie,hai sa nu mai stati pe internet macar o săptămână si sa ne punem pe post si rugăciune. Doamne ajuta.

 5. E bună și ,,carantina digitală” absolută atunci când nu există probleme mari în țară. Acum, însă, e nevoie de rugăciune, de informare și de acțiune. Dacă ne amenință legi care afectează viitorul acestui neam, e bine să fim și informați, totuși. Nu de la televizor!

  Nu exagerăm, dar informațiile de bază trebuie să le cunoaștem. Altminteri, se poate profita de această perioadă a Postului Mare pentru a se impune legi antihristice și antiumane. Așa că sunt rezervată față de un astfel de sfat acum.

  Internetul poate fi și prieten dacă îl folosim cu măsură. A renunța să te informezi nu e întotdeauna o virtute. Mai facem schimb de opinii, nu acceptăm ca vitele o lege care ne obligă să ne vaccinăm , de exemplu, ca apoi să ne plângem că guvernanții s-au facut stăpâni pe trupurie noastre! Si eu mă așteptam la o altă sfătuire acum de la PS Ignatie.

  1. Carantina ecumenista e necesar sa faca ecumenistii eretici.Dumnezeu ii baga in carantina,pentru ca stie ca sunt irecuperabili in ceea ce fac ei.Dumitru,la “Fericiti,voi cei care judecati in post un episcop”.Raspuns:conform invataturii de credinta crestina ortodoxa,avem obligatia de crestini ortodocsi sa judecam nu un episcop,ci un pseudoepiscop,chiar daca el este un element bun ,ca om,adica este om cinstit.Aceasta “judecare,judecata”se face,adica,invatatura de credinta ortodoxa,obliga pe orice crestin ortodox sa ia atitudine,nu cu ura,ci conform invataturii noastre de credinta ortodoxe cu scopul de a scoate in evidenta,cf.can.15,I-II si strict in limitele acestuia,fara a judeca pacatele lui personale,erezia in care este el si ii trage si pe alti participanti la slujbele unde este pomenit el,pana când ,conform invataturilor ortodoxe,incepe sa se trezeasca si sa renunte in concret,faptic si in mod public la tot ce a aderat cu care a facut ortodoxia de rusine.Desigur,credinciosul care este intarit in convingerile crestine ortodoxe face aceste “judecari”.De remarcat ca in conditiile actuale,singurul pacat,pentru care nu ne punem judecatori in locul lui Hristos ca judecatori ai aproapelui este erezia;in aceste conditii,ereticul nu mai este aproapele nostru,ci vrajmasul nostru,intrucat cine este vrajmas in invatatura lui de credinta cu Dumnezeu este automat si vrajmas al ortodoxiei si,implicit si al crestinilor ortodocsi,care au obligatia ca,in limitele invataturilor de credinta sa ia masuri,nefacand aceasta,isi risca mântuirea siesi si celor din jurul lui,cat timp credinta ortodoxa este in pericol,acesti credinciosi,neraportandu-se in actiunile lor la indiferenti si ignoranti religiosi,altfel riscând sa promoveze de fapt confuzia intre credinciosi.Inca o data,nu judecam pacatele personale ale unui cleric,in afara de erezie,care nu mai e pacat personal;poate sa fie si criminal acel cleric;daca episcopul lui este ortodox si el are preotie lucratoare,Sfintele Taine se sfintesc,credinciosii lui se mântuiesc prin lucrarea lui preoteasca sfintitoare,dar nu se mantuieste el,pana nu se lasa de preotie,daca e criminal,de exemplu,crima,de orice fel,fiind impediment nu numai la admiterea in preotie,ci si in ramanerea in preotie.
   “Fericiti voi,cei ce vanati orice greseala”.Raspunns:Sa se inceteze crearea de confuzii si haidem sa o lamurim pentru totdeauna:Pacatele personale ale clericului,sa zicem ca pot fi orice greseala,dar EREZIA NU ESTE ORICE GRESEALA,CRESTINE;ea este lepadare de Hristos,este batjocorirea Acestuia si ai crestinilor Acestuia.Sa invatam ca minimalismul este la fel ca si erezia insasi.lupta impotriva ereziei si ereticului nu afecteaza relatiilor interpersonale daca se duce in limitele stricte ale sfintelor canoane.Erezia nu este o mica greseala.Aceasta se compara cu coronavirusul .In faza de debut cum reactionezi,ca si factor decisiv social?Stai cu mana in san cum ca e ceva nevinovat,fara pericol si pentru altii de a se contamina si vatama?Un sanatos mintal nu l-ar considera fara importanta sau ceva de trecut cu vederea.La fel,erezia,ca si coronavirusul este un pericol fatal,nu numai pentru noi,dar ,mai ales pentru ceilalti.Spre deosebire de acest virus periculos fizic,erezia este de mii de ori mai periculoasa,pentru ca iti aduce moartea vesnica atat a sufletului tau cat si ale sufletelor pe care le-ai smintit cu raul tau exemplu personal intru erezie.
   “Fericiti voi care sunteti nemultumiti de oricine nu va poate multumi”.Intr-adevar,asa ar parea la prima vedere.In lumina credintei crestine ortodoxe,noi cei care mereu atragem atentia in privinta ereziei,nu suntem mereu nemultumiti.Te-ai intrebat daca fiind eretic sau in partasie cu ereticii Dumnezeu Este permanent multumit de tine.Eu zic ca daca Insusi Dumnezeu Este vesnic nemultumit de tine ca eretic,aceasta arata ca Acesta Care Este vesnic nemultumit de tine are si o stare de vesnica manie si pornire pe tine si El nu mai este indiferent de actiunile tale,pentru ca prin erezia ta inmultesti raul impotriva Celui pe Care L-ai maniat.Aceasta actiune a ereziei tale,intr-adevar,creeaza o stare de vesnica nemultumire si de revolta pentru orice crestin ortodox,pentru ca erezia ta este ofensa fata de el si credinta lui.S.c.l.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button