X

Slovacia interzice efectiv islamul și moscheile în țară

Vă invităm să ne urmăriți pe o altă pagină de Facebook, căci cea veche este inutilă fiind obturată de algoritmii lui Zuckerberg. Noua pagină poate fi accesată AICI.

Din 2016, legislația slovacă face imposibil ca islamul să devină o religie recunoscută de stat.  Slovacia a adoptat măsuri care îngreunează ca islamul să devină una dintre religiile recunoscute oficial ale țării, convertind-o în țara europeană cu cele mai dure legi împotriva islamului din toată Europa.

În 2016, două treimi dintre deputați, inclusiv cei din opoziție, au votat în favoarea legislației prezentată de Partidul Național Slovac (SNS) guvernamental care impunea grupurilor religioase din țară să aibă 50.000 de adepți pentru a-și administra școlile, pentru a deschide unități religioase sau pentru a se califica pentru subvenții guvernamentale. Legea anterioară cerea doar 20.000 de semnături.

Conform surselor oficiale, Islamul, care a fost vizat în primul rând de lege, are maximum 5.000 de adepți în Slovacia.

fico

În 2016, atunci premierul Robert Fico a spus  într-un interviu: „Îmi pare rău, Islamul nu are loc în Slovacia. Este de datoria politicienilor să vorbească despre aceste lucruri foarte clar și deschis. Nu mi-aș dori să existe zeci de mii de musulmani. ”

Conform ultimului recensământ, religiile cu pragul necesar de populație includ Biserica Romano-Catolică, la care aproape 70% din populația slovacă pretinde loialitate, Biserica Evanghelică Protestantă a Confesiunii Augsburg, care constituie 7%, Biserica Greco-Catolică la 4%, Biserica Creștină Reformată la 2%, iar Biserica Ortodoxă la 1%.

În timpul apogeului crizei migranților, ministrul slovac de interne la acea vreme a declarat: „Vrem să ajutăm Europa cu problema migrației. Am putea lua 800 musulmani, dar nu avem nicio moschee în Slovacia, deci cum pot fi integrați musulmanii dacă nu le va plăcea aici? ”

Alți politicieni au fost, de asemenea, deschiși asupra faptului că nu doresc ca populația musulmană să crească în Slovacia.

Danko

„Islamizarea începe cu kebab și este deja în curs la Bratislava. Să fim constienți cu ce ne putem confrunta în cinci sau zece ani ”, a declarat președintele SNS, Andrej Danko, în 2016.

„Trebuie să facem tot ce putem pentru a ne asigura că în viitor nu va exista nicio moschee în Slovacia”, a adăugat Danko.

Până acum, Slovacia este singurul stat membru al UE în care nu există nicio moschee oficială. În schimb, comunitatea musulmană din țară se întâlnește în case închiriate sau săli de rugăciune temporare.

În același timp, Slovacia nu este singura țară care alege cu atenție ce religie recunoaște pe teritoriul său.

În Republica Cehă vecină, de exemplu, comunitatea budistă, pe care o practică în principal comunitatea locală vietnameză, a solicitat recent înregistrarea. Cu toate acestea, Ministerul Culturii din Cehia a respins cererea pentru a treia oară.

În comparație cu Slovacia, în Republica Cehă sunt mult mai puțini catolici. Conform celor mai recente date, în Cehia există aproximativ un milion de catolici, ceea ce corespunde cu aproximativ o zecime din populație.

Dar sunt doar câțiva musulmani în ambele țări; în Cehia, musulmanii reprezentau mai puțin de 0,1% din totalul populației.

Reclame

Sistemul vrea să ne reducă la tăcere! Sprijiniți OrtodoxINFO!

Ne străduim să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în provocările pe care le trăim. Activitatea independentă a OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutorul cititorilor, din acest motiv vă cerem acum ajutorul. Ne puteți sprijini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

2 comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button