X

Rusia se folosește de sistemele de recunoaștere facială în lupta contra coronavirusului

doctori virus coronavirus

Vă invităm să ne urmăriți pe o altă pagină de Facebook, căci cea veche este inutilă fiind obturată de algoritmii lui Zuckerberg. Noua pagină poate fi accesată AICI.

Autoritățile din Moscova au început utilizarea sistemelor de recunoaștere facială în cadrul măsurilor de carantină aplicate pentru limitarea răspândirii virusului gripal din China, informează agenția Reuters. 

Sistemele de recunoaștere facială sunt utilizate pentru a asigura că persoanele plasate în carantină în propriile locuințe ori în hoteluri din Moscova respectă interdicțiile de deplasare, informează mediafax.ro.

“Conformarea cu regimul de carantină este monitorizată constant, inclusiv prin utilizarea sistemelor de recunoaștere facială și a altor măsuri tehnice”, a transmis Sergei Sobianin, primarul Moscovei.

Aproximativ 2.500 de persoane venite din China sunt în carantină în propriile locuințe ori în hoteluri din Moscova.

Administrația Vladimir Putin a interzis temporar intrarea cetățenilor chinezi pe teritoriul Rusiei, iar cetățenii ruși reveniți din zonele afectate de epidemia virusului Covid-19 sunt plasați în carantină.

Citiți și:

Moscova lansează cea mai mare rețea biometrică de recunoaștere facială din lume

Reclame

Sistemul vrea să ne reducă la tăcere! Sprijiniți OrtodoxINFO!

Ne străduim să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în provocările pe care le trăim. Activitatea independentă a OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutorul cititorilor, din acest motiv vă cerem acum ajutorul. Ne puteți sprijini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

7 comentarii

 1. Rusia nu a raportat nici un caz de infectare cu coronavirus, iar plasarea unor persoane in carantina in hoteluri din Moscova este absolut aberanta, riscul de contaminare a altor persoane fiind foarte mare. Dar Kremlinul nu poate rata aceasta ocazie ca sa extinda sistemele de supraveghere si recunoastere faciala.

 2. Zeci de protestatari au atacat, în oraşul ucrainean Novi Sanjari, din centrul ţării, şase autobuze care transportau cetăţeni ucraineni şi străini evacuaţi din China din cauza epidemiei de coronavirus.
  Serviciul Ucrainean de Securitate (SSU) a anunţat că un e-mail cu informaţii false şi care a fost trimis în numele Ministerului Sănătăţii de la Kiev ar sta în spatele acţiunilor protestatarilor. Potrivit e-mail-ului, mai multe dintre persoanele evacuate au fost infectate cu coronavirus, informaţie infirmată de autorităţi. La bordul celor şase autobuze se aflau 45 de ucraineni şi 27 de cetăţeni străini.
  Oamenii au aruncat cu pietre către autobuze şi au dat foc unor obiecte pentru a bloca drumul.
  https://www.stiripesurse.ro/frica-de-coronavirus-explodeaza-in-acte-salbatice-autobuze-care-transportau-persoane-evacuate-din-china-atacate-de-protestatari-in-ucraina_1433210.html

  Cine o fi trimis e-mailul cu informaţii false în numele Ministerului Sănătăţii de la Kiev? Are cineva vreo banuiala?

 3. Pe lângă virus, care e ca orice virus, mai e și multă isterie gratuită! Sau poate că nu e chiar gratuită. Orice boală trebuie acum să fie profitabilă, se pare. Cum se poate profita de pe urma unei isterii știu cel mai bine cei care au planificat totul în urmă cu câțiva ani. Lumea intră în panică și își slăbește sistemul imunitar. Mulți pot muri din cauza fricii! Și acceptă orice vaccin numai să nu dea colțul! Iar producătorii de vaccinuri chiuie de bucurie în timp ce își măresc veniturile! Iar cei care vor să ne împuținăm pregătesc sicrie sau crematorii, după caz. Virusații trebuie arși, probabil. Din grijă pentru sanatatea publică…

  Dispare cu această ocazie doar cine trebuie. În timp ce pentru unii se găsesc remedii miraculoase, alții sunt tratați cu cruzime și lăsați sau ajutați să moară. Există loc și pentru abuzuri abuzuri, incomozii fiind declarați virusați! Mai mor o parte dintre bătrâni… Isteria și virusul Corona cred că produc aproximativ același număr de victime.

 4. 16 cazuri de coronavirus au aparut ieri in nordul Italiei, fara nicio legatura cu China sau Asia!
  Outbreak grows in northern Italy, 16 cases reported in one day
  None of the new patients are believed to have visited China
  Two people, aged 77 and 78, also tested positive in preliminary analyses in Veneto. “There was certainly no contact with the people infected in Lodi”.
  https://www.straitstimes.com/world/europe/italian-national-tests-positive-for-coronavirus-in-italy-lombardy-region

  Ar trebui instalate sisteme de recunoaștere facială, ca sa vada ce turisti se perinda pe acolo si sa se sperie coronavirusii.

 5. @cineva, Petre, oarecine, șarpe viclean cu mai multe fete! Vrei sa ne duci in deznădejde ca adică, nimeni nu mai este sfant(inafara ta)! O, șoaptă vicleana și veșnic pierzătoare a diavolului! Cum poți să spui că nimeni nu mai este drept, odată ce Inaltpreasfintitul Longhin a luptat pentru dreapta credință (pe care tu vrei să o distrugi)!?! Adevărat este că pe diavol sa nu-l crezi nici când îți spune că Hristos este Dumnezeu! Mergi înapoia mea, satano!

  1. Duhul căpitanului.Ai perfecta dreptate. Multi prooroci mincinoși se vor arăta si dintre noi. Cei care vor sa o faca pe vitejii vor cadea in propria capcană a falselor raționamente.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button